Gönderen Konu: çelik saçma  (Okunma sayısı 6586 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı B.Ulaş EREN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
çelik saçma
« : 02 Eylül 2014, 13:11:33 »
dun sılahları yağladım bakım yaptım yenı aldığım ata neo  nun kullanma klavuzunu okudum bısey gözüme takıldı soklar bolumunde celık saçma ıbaresı hangı fıseklerde celık saçma var hangısınde celık saçma yok merak ettım ?
  • D.K MAYA
ULAŞ EREN
Antalya / konyaaltı

Çevrimdışı Mustafa ERTAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCI AVINI ALIR...
Ynt: çelik saçma
« Yanıtla #1 : 02 Eylül 2014, 13:15:48 »
Trap fişekleri ve bazı özel fişekler çelik saçmadır ..
MUSTAFA ERTAN

Çevrimdışı B.Ulaş EREN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 02 Eylül 2014, 13:27:00 »
doğru mustafa ama çelik saçma 2**3***şokta kullanmayınız yazıyor.
  • D.K MAYA
ULAŞ EREN
Antalya / konyaaltı

Çevrimdışı Mustafa ERTAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCI AVINI ALIR...
« Yanıtla #3 : 02 Eylül 2014, 20:07:56 »
Şok konusunu bilmiyorum ama bende merak ettim şimdi neden öyle bir açıklama yazdılar  acaba ??
MUSTAFA ERTAN

Çevrimdışı B.Ulaş EREN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 02 Eylül 2014, 22:26:34 »
bende anlamadım nerde o eskıden kalan kursun saçma fısekler ama bu benım de kafama cok takıldı?
  • D.K MAYA
ULAŞ EREN
Antalya / konyaaltı

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #5 : 03 Eylül 2014, 14:48:29 »
Çelik saçma olanların kutusunda yazılıdır. Bu mecburiyet. İngilizcedir, "Steel" falan filan der. Avrupa'nın silah ve mühimmat standart, şartlarını belirleyen "resmi" kuruluşu C.I.P'in açıklamaları:

http://avlakforum.com/forum/av-ve-aticilik-fisekleri-hakkinda-bilgiler/c-i-p-kurallari(celik-sacmalar-konusunda)/

Biz CIP üyesi miyiz? Bu nereden icap etti derseniz, bunu direkt Ata'ya sorun derim.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı B.Ulaş EREN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #6 : 03 Eylül 2014, 15:08:28 »
Çelik saçma olanların kutusunda yazılıdır. Bu mecburiyet. İngilizcedir, "Steel" falan filan der. Avrupa'nın silah ve mühimmat standart, şartlarını belirleyen "resmi" kuruluşu C.I.P'in açıklamaları:

http://avlakforum.com/forum/av-ve-aticilik-fisekleri-hakkinda-bilgiler/c-i-p-kurallari(celik-sacmalar-konusunda)/

Biz CIP üyesi miyiz? Bu nereden icap etti derseniz, bunu direkt Ata'ya sorun derim.
aynen volkan abı ben bı ata fırmasına sorayım hangı fıseklerı onerıyosunuz dıye bakalım hangı urunlerı onerıcekler ıllakı testlerde kullandıkları randumanlı fısek vardır? heralde
  • D.K MAYA
ULAŞ EREN
Antalya / konyaaltı

Çevrimdışı Ümit BOLAT

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #7 : 03 Eylül 2014, 15:13:53 »
Avrupada sulak alanlarda bildigimiz (kursun) sacma atilmasi sulak alanlara ve av hayavanlari ile dogaya zarar verdigi icin yasaktir.dolayisiyla celik,wismuth gibi maddelerden yapilmis sacma atilmasi gerekmektedir.celik sacmanin full soklu tüfeklerden atilmasi tavsiye edilmez.
steel yazmasinin sebebi budur ya da yazmamasinin!eski tüfekler celik sacma atmaya müsait degildir!
1974-Samsun/Almanya/Heinsberg

Çevrimdışı B.Ulaş EREN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #8 : 03 Eylül 2014, 15:16:29 »
Avrupada sulak alanlarda bildigimiz (kursun) sacma atilmasi sulak alanlara ve av hayavanlari ile dogaya zarar verdigi icin yasaktir.dolayisiyla celik,wismuth gibi maddelerden yapilmis sacma atilmasi gerekmektedir.celik sacmanin full soklu tüfeklerden atilmasi tavsiye edilmez.
steel yazmasinin sebebi budur ya da yazmamasinin!eski tüfekler celik sacma atmaya müsait degildir!
valla umit abı bızımkıde eskı tüfek degılkı acer 2014 sıfır ata neo 12 kınetık bende anlmadım sımdı :)
  • D.K MAYA
ULAŞ EREN
Antalya / konyaaltı

Çevrimdışı Ümit BOLAT

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #9 : 03 Eylül 2014, 15:28:37 »
valla umit abı bızımkıde eskı tüfek degılkı acer 2014 sıfır ata neo 12 kınetık bende anlmadım sımdı :)

Anlamayacaak birsey yok senin tüfegin celik sacma atmaya müsait bir tüfek.sadece kullanman gereken sok acik olan genis sok.o kadar.ama türkiyede celik sacma atma mecburiyeti yok.o yüzden kafani takmanada gerek yok.celik sacma hem pahali hemde kursun sacmadan daha iyi degildir!

Çevrimdışı B.Ulaş EREN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #10 : 03 Eylül 2014, 16:09:55 »
Anlamayacaak birsey yok senin tüfegin celik sacma atmaya müsait bir tüfek.sadece kullanman gereken sok acik olan genis sok.o kadar.ama türkiyede celik sacma atma mecburiyeti yok.o yüzden kafani takmanada gerek yok.celik sacma hem pahali hemde kursun sacmadan daha iyi degildir!
[/quo
lambro kullanıyorum oda celık saçma cunku yanlış hatırlamıyorsam volkan abı bı eskı paylaşımdan bı makale okudum c.ı.p yazıyor yanı celık saçma ıbaresı yanlış okumadıysam umıt abı .
  • D.K MAYA
ULAŞ EREN
Antalya / konyaaltı

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #11 : 03 Eylül 2014, 22:29:54 »
Bekir Bey kardeşim CIP yazan fişeklerin bazısı çelik, bazısı değil. Bunların açıklaması yukarılarda mevcut. Lambro'nun ülkemizde çelik saçmalısı yok biliyorum. Sellier & Bellot'un vardı; başka kimin vardı hatırlayamadım. Yani yok sayılır. Olan çelik saçmalı fişekler de "tatlı" çelik :) Ülkemizdeki çelik saçmalıları denk gelse bile Ata tüfekle her şokuyla atardım. O yazılar bir nevi resmi zorunluluk olabilir ama... Neyse, yerinizde olsam çelik konusunda endişe etmezdim. Selamlar..
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı B.Ulaş EREN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #12 : 03 Eylül 2014, 22:32:37 »
Bekir Bey kardeşim CIP yazan fişeklerin bazısı çelik, bazısı değil. Bunların açıklaması yukarılarda mevcut. Lambro'nun ülkemizde çelik saçmalısı yok biliyorum. Sellier & Bellot'un vardı; başka kimin vardı hatırlayamadım. Yani yok sayılır. Olan çelik saçmalı fişekler de "tatlı" çelik :) Ülkemizdeki çelik saçmalıları denk gelse bile Ata tüfekle her şokuyla atardım. O yazılar bir nevi resmi zorunluluk olabilir ama... Neyse, yerinizde olsam çelik konusunda endişe etmezdim. Selamlar..
aynen oyle yapıcam abı :) tam fısekler hakkında bılgım yok ama lambrodan cok memnunum eve gelınce baktım c.ı.p ımaresı vardı ondan yazdım evet bencede tatlı celık abı :)
  • D.K MAYA
ULAŞ EREN
Antalya / konyaaltı

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #13 : 03 Eylül 2014, 22:37:31 »
Kutu elinize geçince modelini bir yazar mısınız, blue, brown, direct falan filan; hangisiyse artık.
1968

Çevrimdışı Mustafa GÜRHAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #14 : 03 Eylül 2014, 23:31:35 »
Kutu elinize geçince modelini bir yazar mısınız, blue, brown, direct falan filan; hangisiyse artık.

Volkan bey merhaba

CIP çelik saçma değil fişek basınçları ve testleri ile ilgili uluslararası bir standarttır.

Permanent International Commission for Firearms Testing – commonly abbreviated as C.I.P. or CIP

Lambro blue/brown/classic te çelik saçma yok söküp gördüğüm kadarı ile.

Genelde sizinde bahsettiğiniz üzere steel diye yazar ve waterfowl fişeklerinde tercih ediliyor.

Özetle ördekçiler dikkat edebilir, paylaşayım dedim saygılar selamlar...
Mustafa GÜRHAN
1980 istanbul / ataşehir

Çevrimdışı Ümit BOLAT

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #15 : 03 Eylül 2014, 23:49:11 »
Volkan bey merhaba

CIP çelik saçma değil fişek basınçları ve testleri ile ilgili uluslararası bir standarttır.

Permanent International Commission for Firearms Testing – commonly abbreviated as C.I.P. or CIP

Lambro blue/brown/classic te çelik saçma yok söküp gördüğüm kadarı ile.

Genelde sizinde bahsettiğiniz üzere steel diye yazar ve waterfowl fişeklerinde tercih ediliyor.

Özetle ördekçiler dikkat edebilir, paylaşayım dedim saygılar selamlar...

waterfowl  yazmasinin sebebi suda önerildigi ya da iyi oldugu icin degil avrupa kanunlarina göre mecburi oldugu icin.steel yani celik bildigimiz atadan kalma kursuni sacmadan daha iyi degildir hatta daha az etkiye sahiptir.

Çevrimdışı B.Ulaş EREN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #16 : 04 Eylül 2014, 10:12:09 »
abı hemen hemen hepsınde var dırecte var Brown da var dıspersante var demi magnumda var feltro var tordo var classıc var bı turbo 38 var prıma 34 var 33 gr brownda var blue var abı hepsınde var ımare c.ı.p yazıyor
  • D.K MAYA
ULAŞ EREN
Antalya / konyaaltı

Çevrimdışı Mustafa GÜRHAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #17 : 04 Eylül 2014, 21:19:06 »
waterfowl  yazmasinin sebebi suda önerildigi ya da iyi oldugu icin degil avrupa kanunlarina göre mecburi oldugu icin.steel yani celik bildigimiz atadan kalma kursuni sacmadan daha iyi degildir hatta daha az etkiye sahiptir.

Ümit bey merhaba

Ördekçilerin dikkat etmesi için çelik saçma ile alakalı diye dedim, yani daha iyi olduğunu idda etmiyorum. Yurt dışında bu fişekler zorunlu zaten, şükür daha bize gelmedi...
Mustafa GÜRHAN
1980 istanbul / ataşehir

Çevrimdışı B.Ulaş EREN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #18 : 04 Eylül 2014, 21:28:14 »
Ümit bey merhaba

Ördekçilerin dikkat etmesi için çelik saçma ile alakalı diye dedim, yani daha iyi olduğunu idda etmiyorum. Yurt dışında bu fişekler zorunlu zaten, şükür daha bize gelmedi...
afedersin mustafa abı sozum meclisten dışarı avbıs bokunu çıkaran pezevengler bunuda yaparlar merak etmeyelim ama paylaşımda yorumlarını esırgemeyen arkadaşlarıma teşekkür ederım
  • D.K MAYA
ULAŞ EREN
Antalya / konyaaltı