Gönderen Konu: Tavşan avı fişeklerim yavaştan hazırlık :)  (Okunma sayısı 2797 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Berkay TOPUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Tavşan avı fişeklerim yavaştan hazırlık :)
« : 01 Eylül 2014, 21:00:30 »

resim
Süper Lambro 10 Lu paketler halinde satılıyor..3 ve 5 no olarak var 36 gram özellikle serin havalarda cok iyi gecen sene kullandım sacmayı cok acmıyor orta mesafelere kadar :)

bmp resim yükle
Fiocchi tundrada bu sene deneycem 4 no 32 gram zaten fiocchi fişeklerin hepsi güzel :)
KIRKLARELİ/Lüleburgaz
A Rh+
1991

Emrah CANDAN

• Ziyaretçi
Ynt: Tavşan avı fişeklerim yavaştan hazırlık :)
« Yanıtla #1 : 01 Eylül 2014, 21:35:33 »
Bizim buralar ova,düzlük.. yaban tavşanı da ormanlarda soya tarlalarında vs epey var. avını yapanlardan da Bazıları 36 gram 2-3 no atıyor bazılarının da 32 gr 7 no ile yaklaşık 35 metrelerden tavşana takla attırırp olduğu yere cansız bıraktığını gördüm. Ben tavşan avı yapmıyorum oyüzden fişek konusunda nasıl seçim yapılır bilmem. Ama bu işi bilenlerden duyduğum, hava şartlarına bakmadan 34 gr 5-6 no ile çok iyi avlar yaptıklarını söylüyorlar. Avda önüme defalarca rastladı gerçekten çok hızlı bir hayvan. saniyeler içinde tüfek menzili dışına çıkabiliyor. Genelde açık griye benzer açık kül rengi cinsler var buralarda. Senin fişekler kaliteli, inş güzel avlar yaparsın kardeşim. rastgelsin..

Çevrimdışı Berkay TOPUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 01 Eylül 2014, 21:48:16 »
Bizim buralar ova,düzlük.. yaban tavşanı da ormanlarda soya tarlalarında vs epey var. avını yapanlardan da Bazıları 36 gram 2-3 no atıyor bazılarının da 32 gr 7 no ile yaklaşık 35 metrelerden tavşana takla attırırp olduğu yere cansız bıraktığını gördüm. Ben tavşan avı yapmıyorum oyüzden fişek konusunda nasıl seçim yapılır bilmem. Ama bu işi bilenlerden duyduğum, hava şartlarına bakmadan 34 gr 5-6 no ile çok iyi avlar yaptıklarını söylüyorlar. Avda önüme defalarca rastladı gerçekten çok hızlı bir hayvan. saniyeler içinde tüfek menzili dışına çıkabiliyor. Genelde açık griye benzer açık kül rengi cinsler var buralarda. Senin fişekler kaliteli, inş güzel avlar yaparsın kardeşim. rastgelsin..

Emrah kardeşim bizim trakya bölgeside genelde düzlük arazi anızlarda ve gecen seneden kalma sürülmüş tarlalarda tavşan avına gidilir genelde..sezon başlarında 4-5 no 32-34 gram daha serin havalarda 2-3 no 36 gram kullanırım..
KIRKLARELİ/Lüleburgaz
A Rh+
1991

Çevrimdışı Serkan ÇİMEN

• Müdavim Üyemiz
  • Bazıları sürat sever....
    • izmirchoketube
« Yanıtla #3 : 01 Eylül 2014, 22:15:30 »
Fiocchi candır....
Sarsılmaz SAR-9 9x19
Sarsılmaz K2-45 45 Acp
Ata Turqua 308 win
Browning A500
Breton Çakır