Gönderen Konu: 36 kalibre av tüfeği ile hangi avları yapabilirim.  (Okunma sayısı 7901 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ahmet ÖZDEMİR 34

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
36 kalibre av tüfeği ile hangi avları yapabilirim.marka önerirseniz sevinirim.
Ahmet ÖZDEMİR
1978 İSTANBUL

Çevrimdışı Atagan YILDIZ

• Müdavim Üyemiz
  • AV DOĞA YAŞAM..
Ynt: 36 kalibre av tüfeği ile hangi avları yapabilirim.
« Yanıtla #1 : 01 Eylül 2014, 14:51:26 »
Ahmet bey 36 kalibre av tüfekleri genel maksatlı avcılık için değil zevk ve hobi tüfeklerinden ibarettir.Bende bir zamanlar 36 çal Safir t14 vardı,uzak mesafelere 150-200 mt ye net ve nokta atışı olmasada 1.5 1.5 mt ebattaki hedefleri vurabiliyordum.Kurşun çekirdeği hafif,yapısı itibarı ile de dar olmasından dolayı hava ile sürtünmesinde az oluyordu.Dolayısıyla uzak mesafelere ulaşabiliyordu.Ne avladınız derseniz bu tüfekle hiçbirşey diyebilirim size.Tamamen fanteziden öte değil.36 cal ile av yapılmazmı,tabiikide yapılabilir.Belki uzak kalkan kekliğe atılabilir,belkide uzak kalkan tavşana.Ama şu bir doğru 12 cal tüfekler varken Amerika'yı yeniden keşfetmeye gerek yok.Saygılar sevgiler...
  • -Česka Zbrojovka CZ 550 Lüx .308 Win
  • -Smıth&Wesson 5906 9x19 Parabellum
  • -Fabrıque Nationale Herstal Belgıque Browning HP 9x19 Parabellum
  • -Baikal NK 43 E S&S
  • -Churchıll 206 Silver O&U
  • -Winchester 1300 Defender Pump Action

***Kastamonu Avcılar Ve Atıcılar Spor Klubü***

Çevrimdışı Muharrem GÜRLEYEN

• Free Üye
  • *
« Yanıtla #2 : 01 Eylül 2014, 16:45:36 »
geyik avı yapabilirsin :) 36 cal ile bıldırcın avı yapanı gördüm gayette netice alıyor ve avına karşı daha centilmen davranmış oluyorsun zaten bıldırcının ne kadar canı var
Muharrem GÜRLEYEN
1980-Manisa 45

Çevrimdışı Mehmet GÖNEL

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: 36 kalibre av tüfeği ile hangi avları yapabilirim
« Yanıtla #3 : 01 Eylül 2014, 17:48:32 »
        Ahmet Bey, bana kalırsa hiç bir av yapılmaz 36 cal. tüfekle.Tüfek var denip ava da gidilmez bence.Ancak fantezi olsun diye alınıp bıldırcın, sarıasma vs gibi avlarda kullanılabilir ama  tat vermez bence.Tamamen zevk işidir bu minik çaplı tüfekler.Avcı için en küçük çap 20 cal. tüfek olmalı.Tabi bu benim görüşümdür, farklı fikirlere de saygımız vardır.
Mehmet GÖNEL
1973 ÇANAKKALE/ LAPSEKİ

Çevrimdışı Halil YURTSEVEN

• *
« Yanıtla #4 : 01 Eylül 2014, 18:16:57 »

üstteki  resimdeki avların hepside 36 kalibre kırıcı poze ve çatüs 36 kalibre ile vuruldu. hiç bişey vurulmaz diye bişey yok.ama herzaman olmaz. saçma sayısı az ve dengeli atışlar ister. uzak mesafede av yapma şansın azalır 12 kalbreye göre ama kimse bana hiç bişey vurulmaz demesin. ancak resim sezonun ilk günlerinde hayvan çok uzak kalmaya başlamadan önce yapılmıştı. hatta tavşanın birisini ben  fermada vvurdum o yüzden sokulma imkanı bulmuştum. işte  bu gibi doğru zamanda ve doğru avda kullanmak gerekli. ozaman sapan bile iş yapar.eğer avınız 30-35 metre cıvarındaysa av yaparsınız..
« Son Düzenleme: 01 Eylül 2014, 18:20:02 Gönderen: Halil YURTSEVEN »
  • İNGİLİZ POİNTER
HALİL YURTSEVEN

1985-ANTALYA-ÇAVDIR/ BURDUR

The following users thanked this post: Süleyman DAŞKIN

Çevrimdışı Ahmet ÖZDEMİR 34

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #5 : 02 Eylül 2014, 07:30:17 »
Hepinize çok teşekkür ederim saygılarımla
Ahmet ÖZDEMİR
1978 İSTANBUL