Gönderen Konu: Koku sorunu  (Okunma sayısı 1455 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Cahit BURGAZ

• *
Koku sorunu
« : 28 Ağustos 2014, 21:07:49 »
Herkese hayırlı aksamlar,4 yasında poınter cınsı kopegım var 4 ay once kopegım mecburi sezaryan amelıyatı gecırdı amelıyatla bırlıkte kopegımın kısırlastırılmasını ıstedım ve kopegım kısırlastırıldı yumurtalıkları alındı. Suan gayet ıyı ama sezonun acılmasıyla bırlıkte bıldırcına gıttım cumartesı pazar ve carsamba avlandı kopegımın yuzde ellı koku kabılıyetınde azalma oldugunu farkettım.bu durum gecıcımıdır kopek kısırlastırmanın kokusuyla bır alakası varmıdır bu konuda bana yardımcı olursanız sevınırım.
Cahit BURGAZ
1983 AYDIN

Çevrimdışı Kadir SARI

• Çolak 43
  • Müdavim Üyemiz
Ynt: Koku sorunu
« Yanıtla #1 : 03 Eylül 2014, 10:32:54 »
Cahit öncelikle büyük geçmiş olsun,köpeğiniz için üzücü bir durum.Yapılan operasyon neticesinde bazı vet fakültelerindeki arkadaşlarımız olsun özel vet arkadaşlarımız olsun veya daha önceleri bazı köpeklerin üzerinde edinmiş olduğum tecrübelerim olsun,hormonel ilaç ve operasyonların köpeklerde bazılarında kalıcı bazılarında geçici koku kaybı olduğunu duydum ve tecrübe ettim.İnş sizinkide geçici bir olaydır.Tabi vet arkadaşların bilgilerine saygısızlık etmek istemem ama duyduklarım ve bildiklerim karşısında yardımcı olmaya çalıştım.
Selamlar.
« Son Düzenleme: 05 Eylül 2014, 09:07:32 Gönderen: Kadir SARI »
Kadir SARI
1967 Emet KÜTAHYA
Tel.0 543 603 29 02

***** ŞİVA - LEXUS - BARBY *****

The following users thanked this post: Emre GÖKTAŞ

Çevrimdışı Ahmet VURAL

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #2 : 03 Eylül 2014, 15:50:43 »
    Koku kabiliyetinin azalması geçirdiği operasyonla alakalı olmaması gerek, havaların çok sıcak oluşu, yerlerin kuruluğundan hayvanların koku kabiliyetleri azalabilir. Selamlar
Ahmet VURAL
1954 Ankara

Çevrimdışı Muhammet DÖNMEZ

• Müdavim Üyemiz
  • "Eğitimin gerçek amacı uyandırmaktır."
« Yanıtla #3 : 04 Eylül 2014, 05:13:35 »
kullanılan ilaçlar koku alma resptörlerini etkilemiş ise kayıp söz konusu olabilir ama.bu kullanılan ilacın yan etkisine bakılarak anlaşılır.kullanılan ilaçlar koku resptörlerini kalıcı mı geçcimi etkiliyor bi ona bakın ayrıca insanlar dahi hasta olduklarında tat alamazlar ama bu durum geçicidir.bazı hastalıklar bazı duyu organalrını etkilemekde belki köpeğiniz tam iyileşmedi henuz belli bi derecede vucudu hala yazıf ve arkadasın dediği gibi hava sartlarının köpeklerin koku almasını olumsuz etkileyecek duzeyde olmasıda olabilir
  • Ataneo 12
  • Stoeger m2000
  • Pointer & Drahtaar
Muhammed DÖNMEZ
1986 KÜTAHYA-İZMİR
laboratuvar teknikeri