Gönderen Konu: Bir sorum olacak!!! (kurşun sıvanması, temizliği)  (Okunma sayısı 3515 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Atagan YILDIZ

• Müdavim Üyemiz
  • AV DOĞA YAŞAM..
Bir sorum olacak!!! (kurşun sıvanması, temizliği)
« : 28 Ağustos 2014, 20:10:52 »
Değerli forum üyeleri sevgili üstadlar,geçen gün av tüfeğimin sezon öncesi son kez detaylı temizliğini yaptım.Tüfeğim combo set ve slug namludaki kurşun sıvamalarını tam manası ile bakır harbi ile silemedim.Bende bakır Harbi'nin ucuna teflon bulaşık teli sardım ve namluya harbi çektim.Namlu ışıl ışıl oldu ama içine dikkatli baktığımda küçük çizikler oluştu.Sizce bu çiziklerin tüfeğin grupmanına etkisi varmıdır?Bana önemsiz gibi gelsede yinede aklıma takılmadı değil.Değerli yorumlarınızı bekliyorum...
« Son Düzenleme: 28 Ağustos 2014, 21:41:28 Gönderen: Volkan KÖYDEMİR »
  • -Česka Zbrojovka CZ 550 Lüx .308 Win
  • -Smıth&Wesson 5906 9x19 Parabellum
  • -Fabrıque Nationale Herstal Belgıque Browning HP 9x19 Parabellum
  • -Baikal NK 43 E S&S
  • -Churchıll 206 Silver O&U
  • -Winchester 1300 Defender Pump Action

***Kastamonu Avcılar Ve Atıcılar Spor Klubü***

Çevrimdışı Zülküf ÖZDUMAN

• Müdavim Üyemiz
Ynt: Bir sorum olacak!!!
« Yanıtla #1 : 28 Ağustos 2014, 20:59:25 »
Hayır olmaz. Yanlız bir dahaki sefere bakır harbinin ucuna sararak yapma. Çünkü fazla sıkışma çizilmeye neden oluyordur. Bunun yerine 5 parmak kadar bulaşık telini, bir şey takılı olmayan harbinin ucuna sarıp, küçük bir tomar yaparak dene. Ayrıca, sıvama yapan namlu il çelik saçmalı bir trap fişeği patlatarak ta temizlik yapabilirsin. Son olarak ta sıvama yapan fişeği bir daha kullanma.RASTGELE..   
  • Robust 222
  • Breda Astro
  • Sarsılmaz Concorde
Zülküf ÖZDUMAN
1962/Diyarbakır

Çevrimdışı Atagan YILDIZ

• Müdavim Üyemiz
  • AV DOĞA YAŞAM..
« Yanıtla #2 : 28 Ağustos 2014, 21:12:03 »
Hayır olmaz. Yanlız bir dahaki sefere bakır harbinin ucuna sararak yapma. Çünkü fazla sıkışma çizilmeye neden oluyordur. Bunun yerine 5 parmak kadar bulaşık telini, bir şey takılı olmayan harbinin ucuna sarıp, küçük bir tomar yaparak dene. Ayrıca, sıvama yapan namlu il çelik saçmalı bir trap fişeği patlatarak ta temizlik yapabilirsin. Son olarak ta sıvama yapan fişeği bir daha kullanma.RASTGELE..   
Zülküf bey değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.Birdahaki sefere daha dikkatli olacağım.Sıvama yapan kurşuna gelince ben tek kurşun olayında epeyi kurşun denedim,uzak mesafedeki dağılımını ve penetrasyonu baz alarak yaptığım denemelerde kafama bp big game tek kurşunları yattı ve artık bp kurşunu kullanıyorum.Bp Sıvama yapmıyor ama deneme amaçlı kullandığım kurşunlar ''her markayı attım isimlerinin çoğunu hatırlamıyorum'' namlu içine bu denli inatçı sıvamalar yapmıştı.Değerli yorumlarınız için teşekkür ediyorum.
  • -Baikal NK 43 E S&S

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #3 : 28 Ağustos 2014, 21:39:53 »
Ben bulaşık telini çoktandır Zülküf Bey'in yazdığı şekilde kullanıyorum; çizilme olduğunu görmedim. Telle birlikte ekseri namlu solventi, nadiren silah yağı kullanıyorum.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Zülküf ÖZDUMAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #4 : 28 Ağustos 2014, 21:46:51 »
 "Telle birlikte ekseri namlu solventi"  Evet bunu belirtmeyi unutmuşum sayın Köydemir, kesin çözüm.. SELAMLAR.
  • Robust 222
  • Breda Astro
  • Sarsılmaz Concorde
Zülküf ÖZDUMAN
1962/Diyarbakır

Çevrimdışı Atagan YILDIZ

• Müdavim Üyemiz
  • AV DOĞA YAŞAM..
Ynt: Bir sorum olacak!!! (kurşun sıvanması, temizliği)
« Yanıtla #5 : 28 Ağustos 2014, 21:56:10 »
Elimde bir dünya para verdiğim browning solvent seti var,unuttum sıkmayı iyimi :-)Karabalta namluya giriştik :-) :-)
  • -Baikal NK 43 E S&S

Emrah CANDAN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #6 : 29 Ağustos 2014, 00:20:29 »
Ben genelde yaf speedy kullanıyorum, üst üste en fazla 8-10 civarı atışım oluyor. O da fişek yatağının çıkışından namlunun yarısına kadar az miktarda sıvama yapıyor . Ama namluyu o şekilde bekletmiyorum. Kurşun atışından sonra elimde mevcut olan herhangi bir keçe tapa fişekle 2-3 atış sonrası namlu tertemiz oluyor :)

Çevrimdışı Serkan GÜNGÖR

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #7 : 29 Ağustos 2014, 05:03:44 »
 Namluya asıl zararveren barutun namluda bıraktığı maddeler oyüzden fişekle temizlemek sadece kurşun sıvanmasını söker asıl zararvericek korozyon yapıcak atıkları temizlemez.
  Bende hazır satılan fırfır tel harbilerden kullanıyodum bikeresinde namluyu çizdi bende aliminyum bir bulaşık telini tahta comağa sabitleyip o şekilde harbiliyorum kısa sürede ayna gibi oluyo namlu içi. Çelik degilde aliminyum olmasına dikkatedin. Kurşun sökmek için solvent yada würth güçlü pas sökücü sıkıp 10 dakka beklettikten sonra harbilerseniz işiniz çok daha kolaylaşır.
Serkan GÜNGÖR
1984 İZMİR