Gönderen Konu: Köpeğimdeki değişim  (Okunma sayısı 3481 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ali CENGİZ 07

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Köpeğimdeki değişim
« : 28 Ağustos 2014, 09:37:50 »
ıkı yasını doldurmus erkek  bı poınterım var bu sene ıkıncı bır kopek aldım dişi daha on aylık erkek kopegım le gecen sene kendımıze yetecek sekılde avlanıyorduk keklık bıldırcın culluk ama bu sene kopek o kdar cok degıstıkı bıldırcın avlarında kuşları atlamaya basladı tamamen degıstı sorun kıskanclık olabılırmı yada ıkısını beraber goturmemden kaynaklı bı sebeb mıdır bunun nedenı ne olabılır
« Son Düzenleme: 30 Ekim 2014, 11:57:39 Gönderen: Ali CENGİZ 07 »

Çevrimdışı B.Ulaş EREN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: aport sorunu
« Yanıtla #1 : 28 Ağustos 2014, 09:42:43 »
işin biraz zor ıngılızlerde başlıca sorun olarak duyuyorum kurzhaar olsa sorunsuz aport olabılıyor ama poınterde ayrı ayrı çıkar sonra cebınde mama bulundur getirene mama vererek severek oksuyarak derken pekıstırmen lazım ama sezonda başlamışken sıkıntı yaratır kolay gelsın sana
  • D.K MAYA
ULAŞ EREN
Antalya / konyaaltı

Çevrimdışı Ali CENGİZ 07

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 28 Ağustos 2014, 09:49:46 »
ıkısınıde yavrudan yetıstırdım ıkısıde 9 10 aylıga kadar sorunsuzdu aport yapıyorlardı sımdı kusu alıyorlar bırısı goturuyor baska ıstıkamate bırakıyor dıgerı gelırken yolda bırakıyor ne yapacagımı sasırdım walla  :)

Çevrimdışı Ali GİRGİN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #3 : 28 Ağustos 2014, 09:57:57 »
en güzeli ödül maması ilk tenis topuyla veya sevdiği bi oyuncak varsa aport yaptır ödül mamasını ver sonra kuşla yap aynı şeyi en sonunda aport yapmak için yarışıcaklar emin ol
  • Baikal ij 58 MA
  • simson sulh
  • sarsılmaz camo 61 namlu

Ali GİRGİN / EDİRNE 1986

Çevrimdışı Ali CENGİZ 07

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 28 Ağustos 2014, 09:59:45 »
bırde dedıgınız gıbı deneyeyım ıkı kopek olunca ıs degısıyormus kıskanıyorlar bırbırlerını heralde

Çevrimdışı B.Ulaş EREN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #5 : 28 Ağustos 2014, 10:25:43 »
aynen kardesım bıde dışı erkek varsa kıskançlık dız boyu olur alinin dedıgı dene ıs gorur o program
  • D.K MAYA
ULAŞ EREN
Antalya / konyaaltı

Çevrimdışı Ali GİRGİN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #6 : 28 Ağustos 2014, 10:47:00 »
köpek aport yapan köpeği görürse kıskanır aport yapmaya başlar büyüklerimizden gördüklerimiz ama ödül mamasıyla çalıştır sıkma bile olmuyo pozitif pekiştirme ben öyle öğrettim aporttu
  • Baikal ij 58 MA
  • simson sulh

Ali GİRGİN / EDİRNE 1986

Çevrimdışı Ali CENGİZ 07

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #7 : 28 Ağustos 2014, 11:39:25 »
Denemeye başlıyacagım ısallah duzeltırım bırısı duzelsede olur :) bırı getırse ısımı gorur herturlu sevdıklerı bısey alayım deneyeyım bır hafta bakalım

Çevrimdışı Ali GİRGİN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #8 : 28 Ağustos 2014, 11:58:51 »
pedigrenin ödül mamasını kullanıyorum paketi 10 tl civarında bişey mamanın tadıda çok güzel köpekler çok beğenerek yiyor günde max 6 tane verebiliosun ama
  • Baikal ij 58 MA
  • simson sulh

Ali GİRGİN / EDİRNE 1986

Çevrimdışı Orhan AKSOY

• *
« Yanıtla #9 : 28 Ağustos 2014, 12:43:09 »
Sevgili hemşerim Pointer için aport sıkıntılı bir konudur. Nazlanması gayet normal, mevsim olarak şu anda köpeklerin aport etmek istemediği aporttan sıkıldığı bir dönemdir çünkü sıcaklardan dolayı hayvan ağzını kapatmak istemez. Genel durum böyledir. Eğer köpeklerin şu mevsimde kuşu (bıldırcını) ağzına alıp gezdiriyor ya da bir iki adım bile getiriyorsa aport yapıyor kabul edebilirsin
pointerlerin bir çoğu aportu zaman içinde yapmaya başlarlar. Bu süreçte yanlış uygulama yapıp telafisi zor durumlar yaşama derim. Ben de pointer besliyorum bıldırcın açılışında nazlanan köpek keklik ve çullukta yamaç aşağı 200-300 m. mesafeden  kusursuz aport yapıyor.
 Çalışma yapılabilir ama hiç bir zaman arazi şartlarını bulamazsın yanıltıcı olur. Ben acele etme sabırla kendiliğinden çözülür derim.
  • Benelli Raffaello Special Lusso
  • Fabarm Elos C
  • Perazzi mx8
  • Pointer ve Setter
Orhan AKSOY
1969 Serik/ANTALYA  BRh +

Çevrimdışı Ali CENGİZ 07

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #10 : 28 Ağustos 2014, 13:17:57 »
Sevgili hemşerim Pointer için aport sıkıntılı bir konudur. Nazlanması gayet normal, mevsim olarak şu anda köpeklerin aport etmek istemediği aporttan sıkıldığı bir dönemdir çünkü sıcaklardan dolayı hayvan ağzını kapatmak istemez. Genel durum böyledir. Eğer köpeklerin şu mevsimde kuşu (bıldırcını) ağzına alıp gezdiriyor ya da bir iki adım bile getiriyorsa aport yapıyor kabul edebilirsin
pointerlerin bir çoğu aportu zaman içinde yapmaya başlarlar. Bu süreçte yanlış uygulama yapıp telafisi zor durumlar yaşama derim. Ben de pointer besliyorum bıldırcın açılışında nazlanan köpek keklik ve çullukta yamaç aşağı 200-300 m. mesafeden  kusursuz aport yapıyor.
 Çalışma yapılabilir ama hiç bir zaman arazi şartlarını bulamazsın yanıltıcı olur. Ben acele etme sabırla kendiliğinden çözülür derim.

Dediğiniz gibi bir durum söz konusu olabılır Orhan Bey ılk baslarda yapıp sonradan yapmaması garıpsenecek bır durum havalar da dedgınız gıbı cok sıcak zmanla sıkmadan odullendırerek deneyecegım tekrardan tesekkur ederım

Çevrimdışı Gürkan GÜRSÜL

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK TEDAVİSİ OLMAYAN BİR HASTALIKTIR...
« Yanıtla #11 : 28 Ağustos 2014, 13:42:49 »
İngiliz ırkları için Aport genelde git gel'lerin yaşandığı bir konudur , bazen sorunsuz bazende yarım aport ederler kimi zamanda kusu ağzına almazlar. Yavruyken genelde sorun olmaz gerçek avla bütünleştikten sonra genelde bu tarz sorunlar boy gösterir.Sizin sorununuz basit köpekler birbiriyle avlandığı için kıskanma duyguları yok olmuş bu durumda ölü kusu Size getirmezler yaralı kusu ağzına alırlar onuda genelde ezip sıkıp birkaç adım attıktan sonra atıp bırakırlar ava dönerler... Yapacağınız şey Şu; Aportu olan bir başka arkadaşınızın köpeğiyle bir iki kez avlandırmak köpekleriniz vurulan avı o köpekten kıskanacaktır size getirecektir hemde sorunsuz şekilde.. Bazen tek avlandığınızda kusu getirir , bazende getirmezler İngilizler böyledir. Setter olsun pointer olsun tüm ingilizler benim köpeğim aportta sorunsuz diyen 20 köpekte 3 köpektir diğerleri aynı sizin köpekleriniz gibidir. Köpeklerinizi ara sıra farklı köpeklerle ava sokun aport yapacaklardır sebebi avı  diğer köpekten kıskanacaklardır size getirecekler hemde ayağınızın dibine kadar deneyin :)
RASTGELE...
« Son Düzenleme: 28 Ağustos 2014, 13:46:21 Gönderen: Gürkan GÜRSÜL »
Gürkan GÜRSÜL
1986 Kastamonu/Merkez
5447803700

....BENEK....                        O GERÇEK BİR FENOMEN

Çevrimdışı Ali CENGİZ 07

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #12 : 02 Eylül 2014, 15:04:21 »
İngiliz ırkları için Aport genelde git gel'lerin yaşandığı bir konudur , bazen sorunsuz bazende yarım aport ederler kimi zamanda kusu ağzına almazlar. Yavruyken genelde sorun olmaz gerçek avla bütünleştikten sonra genelde bu tarz sorunlar boy gösterir.Sizin sorununuz basit köpekler birbiriyle avlandığı için kıskanma duyguları yok olmuş bu durumda ölü kusu Size getirmezler yaralı kusu ağzına alırlar onuda genelde ezip sıkıp birkaç adım attıktan sonra atıp bırakırlar ava dönerler... Yapacağınız şey Şu; Aportu olan bir başka arkadaşınızın köpeğiyle bir iki kez avlandırmak köpekleriniz vurulan avı o köpekten kıskanacaktır size getirecektir hemde sorunsuz şekilde.. Bazen tek avlandığınızda kusu getirir , bazende getirmezler İngilizler böyledir. Setter olsun pointer olsun tüm ingilizler benim köpeğim aportta sorunsuz diyen 20 köpekte 3 köpektir diğerleri aynı sizin köpekleriniz gibidir. Köpeklerinizi ara sıra farklı köpeklerle ava sokun aport yapacaklardır sebebi avı  diğer köpekten kıskanacaklardır size getirecekler hemde ayağınızın dibine kadar deneyin :)
RASTGELE...

Bunuda en kısa zmanda deneyecegım tesekkurler