Gönderen Konu: Keklik eti en güzel Nasıl yapılır.  (Okunma sayısı 14161 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimiçi Muzaffer KUZU

  • Müdavim Üyemiz
  • ***
  • İleti: 610
  • Thanked: 121 times
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Keklik eti en güzel Nasıl yapılır.
« : 25 Ağustos 2014, 13:17:58 »
Keklik eti en güzel ve leziz nasıl yapılır.Şimdiden bilgi verenlere taşekkür ederim.
  • Huğlu Süperpoze 12 Skeet Özel yapım 71 namlu
  • Huğlu Çifte 12 Çukurbant 71 namlu 1-2 şok
  • Marocchı 12 Süper Poze 71 namlu 2-4 şok
  • Üzümlü Çifte 12 jetli yüksek bant 71 namlu 1-3 şok
İZMİR 1957   0Rh+     05344463032
Branş Kodu:2036
 

Çevrimiçi B.Ulaş EREN

  • Müdavim Üyemiz
  • ***
  • İleti: 698
  • Thanked: 141 times
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: Keklik eti en güzel Nasıl yapılır.
« Yanıtla #1 : 25 Ağustos 2014, 15:38:42 »
Keklik eti en güzel ve leziz nasıl yapılır.Şimdiden bilgi verenlere taşekkür ederim.
abı en güzel keklık bence herkesın damak tadına nasıl hıtap ederse oyle yapılmalı ama benım bı kac tavsıyem var vurduğun gun güzelce temızle suda fazla bekletme süzekte beklet suyu aksın bı derın kabın ıcıne zeytın yagı sut yoğurt ve ıstege gore baharat ve cok az galeta unu yarım yemek kasıgı soya sosu cok az balsamık sırke bunları harmanla ve en son harmanladıktan sonra tereyağı sur ıclerı oda sıcaklıgındakı tereyağı ve bı 3-4 saat kadar beklet ve güveç ıstersen ızgara cok yakıcı ateş olmaması lazım fırın posetınde defne yaprağıyla beraber veyahut fırın tepsısınde patates yesıl bıber ve sarımsakla beraber fırında güzel olur ben genelde böyle yaparım veya hındı mısalı ıclerını doldurur dıkerım ve fırınlarım keyıf sana kalmış :)
  • D.K MAYA
ULAŞ EREN
Antalya / konyaaltı
 
The following users thanked this post: Halil ARIK

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

  • Onursal Üyemiz
  • *****
  • İleti: 6325
  • Thanked: 1130 times
Ynt: Keklik eti en güzel Nasıl yapılır.
« Yanıtla #2 : 31 Ağustos 2014, 23:09:28 »
Av yemekleri bilgim çok zayıf ama eti bir süre dinlendirmenin lezzetini katladığına inanıyorum. Bir çulluğu yemeye fırsat bulamadan temizlenmiş halde eski tip "karlanan" buzdolabımızda epey bekletmiştim. Sonra haşlayıp mı, doğrudan mı kızartmıştık hatırlayamadım ama o kadar lezzetlisini bir daha yemedim.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.
 

Çevrimdışı Mustafa DEMİRTAŞ

  • Müdavim Üyemiz
  • ***
  • İleti: 4867
  • Thanked: 156 times
Ynt: Keklik eti en güzel Nasıl yapılır.
« Yanıtla #3 : 31 Ağustos 2014, 23:40:33 »
Yagda kızartması ve salçalısı harika olur...
1968/amasya-istanbul-sarıyer
Hâlıkın dururken mahlûka tapma,
Şeytana uyup da yolundan sapma.(Lâ Edri)

VEFAT ETMİŞTİR
 

Çevrimiçi Muzaffer KUZU

  • Müdavim Üyemiz
  • ***
  • İleti: 610
  • Thanked: 121 times
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: Keklik eti en güzel Nasıl yapılır.
« Yanıtla #4 : 01 Eylül 2014, 09:27:12 »
Arkadaşlar benim bu başlıgı açmamdaki amaç ben avladıgım keklikleri yiyemiyorum. Kendim temizledigim içinmi?yoksa iyi yapılmadıgındanmı?bilemiyorum.Evdeki hanım ve kızım zaten hayvanları koruma dernegi başkanı.Hayatımda iki defa avladıgım keklikleri yedim. Zevk aldım.1998 de Kırşehire baglı Yukarı Homurlu Köyüne davet ettiler.Orada 12 keklik 30 kadar bıldırcın avladık dört kişi yedik içtik ,kuşları ben temizlemedim ogün yedim. Birde Mucurun Avcı köyünde Postacının eşi Keklik yaptı onu Rakı ile götürdük ,bunların dışında bir keklik getirsem bütün apartmanı, mahalleyi dolaşıyor .End. mes . lis. aşçısına yaptırıyorum ondanda zevk almıyorum.
« Son Düzenleme: 01 Eylül 2014, 09:28:40 Gönderen: Muzaffer KUZU »
  • Huğlu Süperpoze 12 Skeet Özel yapım 71 namlu
  • Huğlu Çifte 12 Çukurbant 71 namlu 1-2 şok
  • Marocchı 12 Süper Poze 71 namlu 2-4 şok
  • Üzümlü Çifte 12 jetli yüksek bant 71 namlu 1-3 şok
İZMİR 1957   0Rh+     05344463032
Branş Kodu:2036
 

Çevrimdışı Hakan AKTÜRK

  • *
  • İleti: 24
  • Thanked: 6 times
Ynt: Keklik eti en güzel Nasıl yapılır.
« Yanıtla #5 : 24 Nisan 2015, 22:28:18 »
Abi Erzincan avcılarından öğrendim ve o gün bu gündür bu şekilde yapıyorum. Göğüs ve butlarını satırla ayırıp kemikli bir şekilde kuşbaşısını yapıyorum. Bu kuşbaşı büyüklüğündeki kemikli etleri şişe diziyorum. 2 et 1 kuyruk yağı olacak şekilde dizilen etin üzerine kaya tuzu ve karabiber ekip mangalda pişiriyoruz. Kuyruk yağı ayrı bir güzel tat veriyor. Tavşanı da aynı şekilde yapabilirsiniz.
Hakan AKTÜRK
1978 Isparta Eğirdir 533 320 1311
 
The following users thanked this post: Halil ARIK

Çevrimiçi Özgür ATAŞ

  • Müdavim Üyemiz
  • ***
  • İleti: 3714
  • Thanked: 1453 times
Ynt: Keklik eti en güzel Nasıl yapılır.
« Yanıtla #6 : 24 Nisan 2015, 22:34:21 »
Keklik eti en güzel ve leziz nasıl yapılır.Şimdiden bilgi verenlere taşekkür ederimara.
kara fırında tepside az zeytin yağı az patetes ve soğan olsada olur olmasada  tepsinin ağızınıda alimunyum folyo ile sarıp pişirildimi  yemede yanında yat :) resimdekiler bıldırcındır aynısı kekliğede yapılıyor 





« Son Düzenleme: 24 Nisan 2015, 23:11:06 Gönderen: Özgür ATAŞ »
Özgür ATAŞ
1976 MANİSA  Retay masaı mara 66 namlu   , Retay Antalya ss 71-66 ve 61 namlu ,   huğlu ventus çulluk , Browning maxus armsan phenoma argentum, batsas 121h poze, doxcarms sp, doxcarms mx2 , tuka çifte
 
The following users thanked this post: Halil ARIK, Onur ORAL

Çevrimdışı Fuat ARANMAZ

  • *
  • İleti: 321
  • Thanked: 271 times
Ynt: Keklik eti en güzel Nasıl yapılır.
« Yanıtla #7 : 24 Nisan 2015, 23:28:18 »
Yagda kızartması ve salçalısı harika olur...

yağınada ekmeği banacaksın... 
  • P.Beretta A 303 -12 cal - 81cm
  • Hatsan Escort Supreme 12 Cal. Cantilever Sol Slug 61cm
  • Fias & Cesa 1800 Favorit 12 Cal - 71cm O/U
1976 ANKARA - MEMUR
 
The following users thanked this post: Selim UYGUN

Çevrimdışı Ali AKKAYA

  • *
  • İleti: 37
  • Thanked: 20 times
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: Keklik eti en güzel Nasıl yapılır.
« Yanıtla #8 : 25 Nisan 2015, 00:35:16 »
haşlayıp fırında tereyağlı kebabı da güzel olur be kardeşim :)

1980-MANİSA
 
The following users thanked this post: Özgür ATAŞ