Gönderen Konu: Silah ruhsat şubede sorun yaşıyanlar...  (Okunma sayısı 4001 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Serkan GÜNGÖR

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Silah ruhsat şubede sorun yaşıyanlar...
« : 24 Ağustos 2014, 23:35:50 »
  Ben başıma gelen olayı anlatayım burda istedim eminim benim kadar olmasada ruhsat işlerinde tüfek devir işlerinde sıkıntı yaşıyanlar olmuştur.
  Kurumu lekelememek için yer isim vermiyecem. Aradım şubedeki ruhsat işlerinden sorumlu memuru. Dedim ben bir şahıstan tüfek devralıcam. Cevap; Serkan bizim denetlemelerimiz var 15 gün yoğunum senin işini halledemem 15 gün sonra gel. Tamam 15 gün geçti aradım gelicem diye. Cevap; Bayramdan sonra gelsen olmazmı sende çok sıkıştırıyosun bizi. Neyse bende çok uzuyacak ama bu iş v.s. bastırdım nihayetinde tüfeğin eski sahibini alıp gidip yanına devir işlemini hallettirdim. Valiliğe dilekçe yazdık tekrardan sabıka kaydı ikametgah v.s. resim neyin topladım götürdüm herşey tamam. Şimdi ben yazı yazıcam tüfeğin bağlı olduğu yere ordan tüfeğin faturasını göndericekler sonra senin ruhsata işlerim dedi orasıda tamam. Neyse aradan bir hafta geçti tüfeğin ilk sahibinin bağlıolduğu müdürlükten çağarmışlar bizden dosyanı istediler sen tüfeği sattınmı? sattım. Tamam silmişler adamın ruhsatından tüfeğin faturasınıda postalamışlar. Aradan 3-5 gün geçti fatura yok gelmedi aradan 10 gün geçti arıyorum geldimi faturam? gelmedi. ``Ve bu fatura aynı şehir içerisinden gelicek`` sonunda ilgili memur 15 günlük yıllık iznine çıktı ben kaldım öyle yerine bakıcak adamda yok bizim fatura nerde bellide değil. Halen bekliyorum tatilden dönücekte benim kayıp fatura bulunucakta ruhsata işleticem.
  Öncedende aynı sıkıntılar geldi başıma. 15 gün sonra gel. işim var. Sallamalar atlatmalar. Salı günü gel der salı giderim dün akşam nöbetteydi şimdi izinde der kapıdakiler. Çarşamba giderim yerinde yok derler. En son daha üst rütbelisinin yanına çıktım adama dedim valiye dilekçe yazıcam sonra arattırdı odasında çıktı ilgili memur. Kapıdakilere yok dedirtiyomuş meğersem.
  Herseferinde bu sıkıntıları yaşıyorum ayrıca neyapıcan okadar tüfeği, alma artık. Bizi uğraştırıyosun. Ne şimdi bu tüfeği neden aldın bunun ne özelliği var gibisinden insanı bezdiren sorular. Sabıkamız yok orda 7 tüfeğim var diye gangster muamelesi görüyoruz. 1 tüfek işleticem diye 1-2 ay peşinden koşturuyoruz. Bitek benmiyim bu eziyeti çeken merakediyorum.
« Son Düzenleme: 24 Ağustos 2014, 23:37:47 Gönderen: Serkan GÜNGÖR »
Serkan GÜNGÖR
1984 İZMİR

Çevrimdışı Kadir MADRAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: Silah ruhsat şubede sorun yaşıyanlar...
« Yanıtla #1 : 24 Ağustos 2014, 23:48:49 »
böyle insanları alacan ordan sıcakta tarlada çalıştıracan aklı başına gelecek ondan sonra. şerefsiz bunlar ses çıkarmıyoruz diye böyle yapıyorlar.
Kadir MADRAN
1980 AYDIN-ÇİNE
0506 574 30 38
UÇAR AVCISI

Çevrimdışı Serkan GÜNGÖR

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 25 Ağustos 2014, 00:00:30 »
böyle insanları alacan ordan sıcakta tarlada çalıştıracan aklı başına gelecek ondan sonra. ş..... bunlar ses çıkarmıyoruz diye böyle yapıyorlar.
Aynen kardeşim orda klimalı odada temiz ortamda oturmak fazla rahat geliyo bunlara. Kardeşim devlet kota koymamış şukadar tüfek alabilirsiniz diye yada süre koymamış senede bir tüfek alıp satma hakkınız var diye. Ben arabama %70 vergiyle dünyanın en pahalı benzinini alıp koyuyosam telefonumdan internetime herşeyime lüx vergisi alınıyosa ve o adamın maaşıda benim gibilerin vergilerimden ödeniyosa o adamın beni sallama hakkıda yok tafra hakkıda yok.
  İstiyolar kimse gelmesin işlem yapmaya rahatlarına baksınlar. Yaptıkları işlem başına maaşlarına ek pirim alsalar bak ozaman nasıl canla başla uğraşırlar senin işini halletsinler diye.
  Bahsettiğim bölgede aynı kişiden çok şikayetçiolan var. Kimisi yeni ruhsat çıkartıcak herşeyi tamam adamı salla salla adamda kafayı yemiş kardeşim av sezonu bitiyo ruhsat çıkartamıyorum diyo. Birisi var yine sert yapmış nebiçim iş bu falan işini yapmıyosun diye onada yürü git çık burdan senin işini yapmıyorum git beğendiğin yere şikayetet demiş adama.
  Bu koşullar altında ruhsatsız faturasız silahla ava çıkanlara insan kızamıyo yani. Ben istiyorum herşey yasal olsun ruhsatlı olsun. Pulumuzu vergimizi ödüyoruz boşuna ödüyoruz.
Serkan GÜNGÖR
1984 İZMİR

Çevrimdışı Yavuz YILDIZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 25 Ağustos 2014, 00:01:28 »
serkan bey herhalde polis bir avcı da çok tüfek olsun istemiyor aslında olaya avcı olarak değil birey olarak bakıyorlar sanki ileride onlara bir zararı olacakmış gibi bende alırken kapıdaki polis çok sinirlendi bunu ne yapancanda aldın dedim av yapacağım  geç içeri dedi tüfek kutuda ne kutusunu açtırdı nede içine baktı fişek varmı diye metal kapı dedektöründe bekleyen bayan titremeye başladı bağırıyor abi tüfeğe niye bakmadın dedim korkmayın bizdeki silahtan devlete millete zarar gelmez diye kendim gösterdim girdim içeri işimi hallettim  bir polis iyi iken bir polis kıllık çıkarmaya çalışıyordu polisler bile bölgesel davranıyor
batılı polis doğulu vatandaşa kıllık yapıyor doğulu polis batıolı vatandaşa kıllık yapıyor ama istisnalar var hepsi değil .ayrıca serkan bey sizin işinizi mecbur halletmek zorundalar randevu alın polis keyfi davranamaz görevi bellidir sallama yapıyorlarsa şikayet edin üstlerine gerekirse valiliğe
yavuz yıldız 1978 sivas.İkamet: istanbul

Çevrimdışı Serkan GÜNGÖR

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 25 Ağustos 2014, 00:10:19 »
 İşte bireysel düşüncesi adamın kendini ilgilendirir. İstemiyosa avcının çok tüfeği olsun ozaman milletvekillerine ulaşıp durumu arzedicek yasa çıkartmak için sınırlama koymak için. Bu işler okadar basit değil herkese kota koyarlarsa neolucak yerli silah sanayisinin satış durumları? Tüfek ruhsatı olan kişinin zaten sabıkası yok potansiyel suçlu değil demektir. Ayrıca adamın 1 tüfeğide olsa 10 tüfeğide olsa Allah iki el iki kol vermiş adama 7 tüfeği birden kullanıcak hali yok ya.
  Neyapıcan bukadar tüfeği diyene bende hiç gerek olmamasına karşın efendiliğimi bozmamak için açıklama yapıyorum mecburen. Diyorum mesela adam balık avcısı 6 tane oltası var hepsini ayrı ayrı avlara kullanıyo hepsinin özelliği farklı kara avındada av tüfekleri o şekilde diye. Hiç kullanmasam bile koleksiyon yapıyorum diyelim kardeşim. Adamın merakı var alıyo kimi ilgilendirir.
Serkan GÜNGÖR
1984 İZMİR

Çevrimdışı Serkan GÜNGÖR

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #5 : 25 Ağustos 2014, 00:33:37 »
  Kanunlara saygımız var ozaman 3 tüfek hakkı koyucaklar herkes farklı özelliklerde 3 tane alıcak kullanıcak. Hem işin ucu açık kalmış 6 tane ruhsat yeri var artı ek ruhsat çıkartıp devametme yasal hakkımız var hemde ayak üzeri sorguya çekiliyoruz. Vatadaş alıyo sabıkası yok kağıdını gidiyo oraya yasal şekilde spor amaçlı av tüfeği edinmeye potansiyel suçlu muamelesi görüyo.
  Zaten bu işin resmi belgesi çok oraya dilekçe buraya onay ordan belge şurdan rapor derken işini gücünü bırakıp insan koşuşturuyo bide kasıtlı aksattırmalar çıkınca gelde delirme. Psikolojik testi geçiyoruz ikinci testide bunlar yapıyo galiba sinirlerine nekadar hakimolabiliyo diye.
Serkan GÜNGÖR
1984 İZMİR

Çevrimiçi Muzaffer KUZU

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #6 : 25 Ağustos 2014, 08:57:06 »
Kardeşim yapılan o memurun işgüzarlıgı. Bucada ruhsat bölümünde eşi veteriner olan bayan polis var, aynı anlatılanları oda yapıyor.İki  üç arkadaşım var ,bunların herbirinde 15 cıvarında silah var. Onları ruhsata işletirken aynı bayan bu kadar silahları ne yapacaksınız,bunlar avcı degil kolleksiyoncu kahvehanede atıcı gibi konusup duruyor.Birde Kemalpaşa jandarması var.Arkadaş hiçmi yerinde durmaz. Şu an yok yarın gel.Bir hafta sonra gel.Bugün denetleme var.Arkadaşın tayini çıktı.Arkadaş devlette devamlılık esastır yerine bir kişi vekalet etmiyormu?Bu şekilde soru sorulunca hemen tel .Sarılıp komutanım böyle bir durum var ne yapayım diye soruyor. Cevap yarın gelsin.Ne yazik ki kutsal vatandaş yerine kutsal devlet anlayışı oldugu sürece bu böyle.Halk olarak biz şikayet etmiyoruz.Şikayet yoluna gitsek bu durumlar düzelir.
  • Huğlu Süperpoze 12 Skeet Özel yapım 71 namlu
  • Huğlu Çifte 12 Çukurbant 71 namlu 1-2 şok
  • Marocchı 12 Süper Poze 71 namlu 2-4 şok
  • Üzümlü Çifte 12 jetli yüksek bant 71 namlu 1-3 şok
İZMİR 1957   0Rh+     05344463032
Branş Kodu:2036

Çevrimdışı Selman TİMUR

• *
« Yanıtla #7 : 25 Ağustos 2014, 09:44:05 »
Aynısını çektim aynı tam 3 ay tüfek devrini bekledim ya en son araya birileri girdi haloldu
1982-Mardin

Çevrimdışı Serkan ÇİMEN

• Müdavim Üyemiz
  • Bazıları sürat sever....
    • izmirchoketube
« Yanıtla #8 : 25 Ağustos 2014, 13:33:41 »
İkametgahı bornovaya al rahat et...Serkan simdiye kadar hic sorun olmadi.
Sarsılmaz SAR-9 9x19
Sarsılmaz K2-45 45 Acp
Ata Turqua 308 win
Browning A500
Breton Çakır

Çevrimdışı Mustafa DEMİRTAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #9 : 25 Ağustos 2014, 13:43:35 »
önbceki 5 yıllık ruhsatda hiç sorun çıkmadı...

ruhsatı yenileyecegim zaman gittim büronun tüm mamurları degişmiş... dosyayı çıkardı üç tüfek satmışım.. dedim bunların düşümünü yapın... sattıgım illere faturaları yollamışlar... memur tamam faturalar gitmiş,ama ben nebileyim üzerlerine alıp almadıklarını... dedimki ara sor ruhsatlarına işlenmişmi işlenmemişmi diye dedim... o benim işim degil dedi... ozaman söyle nasıl yapalım dedim... sattıgın adamlarla görüş ruhsatlarının fotokopisini çekip sana yollasınlar bende göreyim düşümlerini yapayım dedi... güçbela aradım ulaştım sattıgım şahıslarada gönderdiler fotokopilerini bu hafta götürüp teslim edecem nasipse.....

tamamen işbilmezlik ve keyfiyet hakim bu konularda.....
1968/amasya-istanbul-sarıyer
Hâlıkın dururken mahlûka tapma,
Şeytana uyup da yolundan sapma.(Lâ Edri)

VEFAT ETMİŞTİR

Çevrimdışı Serkan GÜNGÖR

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #10 : 25 Ağustos 2014, 13:59:53 »
Aynısını çektim aynı tam 3 ay tüfek devrini bekledim ya en son araya birileri girdi haloldu
Ben sıfır tüfek almak için bege almıştım neyse aldım tüfekleri faturalandırdım işleticem işleticem adamı denkgetiremiyorum bir ay içerisindede işletmezsek cezası var. Taa 28.günde anca işletebildim. Bir ayı geçseydi o kesilecek cezayı benmi hakediyorum görevini yapmak istemiyen vatandaşı sallıyan eken memurmu hakediyo?
  Bunlar hep vatandaşı bu işten soğutma caydırma politikaları bence. Devletin silah şubeleri denetim altına alması lazım.
Serkan GÜNGÖR
1984 İZMİR

Çevrimdışı Serkan GÜNGÖR

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #11 : 25 Ağustos 2014, 14:08:46 »
önbceki 5 yıllık ruhsatda hiç sorun çıkmadı...

ruhsatı yenileyecegim zaman gittim büronun tüm mamurları degişmiş... dosyayı çıkardı üç tüfek satmışım.. dedim bunların düşümünü yapın... sattıgım illere faturaları yollamışlar... memur tamam faturalar gitmiş,ama ben nebileyim üzerlerine alıp almadıklarını... dedimki ara sor ruhsatlarına işlenmişmi işlenmemişmi diye dedim... o benim işim degil dedi... ozaman söyle nasıl yapalım dedim... sattıgın adamlarla görüş ruhsatlarının fotokopisini çekip sana yollasınlar bende göreyim düşümlerini yapayım dedi... güçbela aradım ulaştım sattıgım şahıslarada gönderdiler fotokopilerini bu hafta götürüp teslim edecem nasipse.....

tamamen işbilmezlik ve keyfiyet hakim bu konularda.....
O memur tamamen sizi tüfek satmaktan yani başlarına iş çıkartmaktan soğutmak için öyle sorun çıkartmış bence. Manisadan şahız bana tüfek sattı bağlı olduğum yer tüfeğin faturasını isteyince telefonla arayıp sahibini çağırmışlar sattınmı tüfeği diye sormuşlar sadece sattım demiş alıp ruhsatından silmişler faturayıda göndermişler bağlı olduğum yere. Hizmet dediğin böyle olur.
  Zaten bu tip işlerin çok daha siteme oturtulması lazım kolaylaştırılması lazım artık. Benim kimliğimi alıp t.c. mi ekranına yazdımı jandarma yada polis gbt me ulaşıyo, ikamet adresimde gözüküyo ekranlarında. Vatandaşın işi yok sabıka kaydı alsın ikametgah belgesi alsın. Vatandaşı kağıtla belgeyle uğraştırmayı çok seviyo bizim bürokrasi.
Serkan GÜNGÖR
1984 İZMİR