Gönderen Konu: m 2000 yeni tüfeğimin takılma problemi  (Okunma sayısı 2133 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı İsmail CEYLAN 16

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
m 2000 yeni tüfeğimin takılma problemi
« : 24 Ağustos 2014, 22:07:15 »
slm arkadaşlar buğün üveyik çalışmayınca ovaya indik bıldırcın için güzel hava vardı köpek ferma verdi kuş kalktı ilk attım vuramadım ikinci atıcaktım tık fişekleri üst üste bindirdi ilk av günümde yeni tüfeğimde olcak iş mi sinir oldum tekrar bi kuş tekrar tık  tam bir kutu fişek attım boşa sinirime bi poze ci olarak ilk otomatik deneyimi böyleolursa otomatikten insan soğur soğmaz mı çok kızdım eğer demek üveyik çalışmadı çalışssa saç yolduracak iyiki calışmamış direk arabama binip evimin yolunu tuttum sabahta doğru bayiye gidip tüfeği fabrikaya göndermesini isticem ve ayrıca el kundagının içi çok kötü işçiliği var zımpara bile atılmamış resmen form yorumlarına bakarak çok sık eleyerek bu tüfeği aldım İNŞALLAH STOGER silah sanayi bidaha böyle bi problem için tüfeği fabrikaya gönderirim ne problem yaşarım stoger namına yakışır tüfek gelmesin isterim bakımdan 28 40 gr takır takır atmasını isterim İNŞALLAH isteklerim olur eğer pozem olmasa demekki av sezonunu en erken ben kapatacaktım .
  • Akdas 712 elit superpoze 66cm
  • Huglu 103 c 71cm
  • Genc huglu cne203 66cm
  • Sarsilmaz concorde x 68 cm
İsmail CEYLAN
1988/BURSA

Çevrimdışı Gökhan KAN

• Müdavim Üyemiz
Ynt: m 2000 yeni tüfeğimin takılma problemi
« Yanıtla #1 : 24 Ağustos 2014, 22:57:57 »
Fişek ne marka kecemi biormu?
  • REMİNGTON 1187 SPECİAL PURPOSE.(71CM) 51CM FULLY RİFLED.
  • VURSAN 92-A (71-61CM)
  • AVSAN.S.POZE.(76-61) TRAP VE SKEET.
  • İNG.SETTER.
Gökhan KAN
1978-Sakarya-AKYAZI
DEL FABIOMASSIMO.
--------CİNA-----------

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 25 Ağustos 2014, 03:12:39 »
abi fisekler bior tapa uc yerli ayri fisel attim hepsinde ayni takildi
  • Huglu 103 c 71cm
  • Genc huglu cne203 66cm
İsmail CEYLAN
1988/BURSA

Çevrimdışı Gökhan KAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #3 : 25 Ağustos 2014, 12:09:46 »
ismail kardeşim ilk önce sorunun neden kaynaklandıgını bulmak gerek.
bende vursan 92 a kullanıyorum bıldırcın avında. sana bir kac örnek vereyim fişek cok fark ediyor öncelikle bunu bilmelisin.
örnek vereyim. YAF. 30 gr bior zuber 30 gr sterling 30 gr bior DA benım vursanım çalışmıyor ya boşu at mıyor ya doluyu almıyor.
AMA MİRAGE 28gr bıor fiyochi 28 gr bior da sorunsuz çalışıyor. şimdik mantık olarak bakacak olursak 30 gr da çalışmayan silah nasıl olurda 28 gr avrupa fişekte çalışıyor. yerli fişeklerde kullanılan barut kalitesi ve tapaya uygulanan basınc farklı o yüzden böle bir sonuç cıkıyor bilmem anlata bildim mi.
söliyecek lerimi sırasınla denersen sorunu bulup çöze biliriz.
önce kullandıgın fişekleri tek tek deniyeceksin yani NAMLU YATAGINA TEK BİR FİŞEK KOY ŞARJÖRE FİŞEK KOYMA DESTEKLİ BİR ŞEKİLDE ATIŞINI YAP  HER YERLİ FİŞEKTEN 2 ADET ATIŞ TESTİ YAPACAKSIN BİRİ OMUZ HİZASI DİĞERİ YULARI DİKİNE ATIŞ YAPACAK SIN.
DİKKAT ETMEN GEREKEN ŞU BOŞ KOVAN DIŞARI CIKMIŞMI İÇERDEMİ KALIYOR İLAVETEN MEKANİZMA GERİDE KALIYORMU?
EGER KOVAN DIŞARI CIKMIYORSA MEKANIZMA GERİDE KALMIYORSA SORUN FİŞEKTEN KAYNAKLANIYOR DEMEK TİR. AVRUPA FİŞEKLERLEDE AYNI ŞEKİLDE DENE YAP ONLARDA SORUN OLMAZSA YERLİ FİŞEKLERİN AZİZİLİĞİNE UGRADIN DEMEKTİR.
BAKTIN HALA SORUN DEVAM EDİYOR SIRASINLA BAKILACAK OLAN ŞEYLER VAR MEKANİK AKSAM DA.
1- horoz yayının sertliği.
2-kaşık yayının sertliği.
3- mekanizma yayının sertliği.
BU ARADA TÜFEGİN YENİ OLDUGU İÇİN ÇALIŞMIYORDA OLABILIR MAKNİZMA YAYININ HIZLI GEVŞEMESİ İÇİN AVA GİTMEDĞİN ZAMAN LARDA MEKANİZMA GERİ DA KALACAK ŞEKİLDE KURUK BIRAK TÜFEĞİ YAYDA YUMUŞAMA OLMASI İÇİN. RASGELE.
  • REMİNGTON 1187 SPECİAL PURPOSE.(71CM) 51CM FULLY RİFLED.
  • VURSAN 92-A (71-61CM)
  • AVSAN.S.POZE.(76-61) TRAP VE SKEET.
  • İNG.SETTER.
Gökhan KAN
1978-Sakarya-AKYAZI
DEL FABIOMASSIMO.
--------CİNA-----------

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 25 Ağustos 2014, 17:54:12 »
sagol abi yazdiklarin icin fabrikaya yolladim ilgilensimler abi bildircinada uveyik e yabanci fisek atarsak yandik :-)
  • Huglu 103 c 71cm
  • Genc huglu cne203 66cm
İsmail CEYLAN
1988/BURSA