orta okulda tiyatro kolundaydım , görüntü tüfekler lazım oldu, havalı tüfeğimi okula götürdüm, bir arkadaş da dedesinin tek kırmayı getirmiş, hasta olmuştum o zamanlar.,
20 yıl geçmiş, pozem oldu, otomatiğim oldu,dayanamadım gittim bir tek kırma aldım. davut güloğlunun ünlü olmadan önce hacı murat alamayıp da zengin olduktan sonra alması gibi.
tüfek taşımak istemediğimiz ama kurdun ayının olduğu yerlerde dolaştığımız zamanlar oluyor. hiç olmamasından iyidir , sırt çantasında bulunsun diye plastik, 50 cm namnulu, dıştan şoklu tercih ettim. adını da piknik tip koydum.
sırt çantası silahı yapılacaksa önce çantayı sonra silahı almak daha mantıklı. benimkinin kırık hali 51 cm. dipçiğine ped koydum 53 cm oldu. aşağı yıkarı piyasadakilerin çoğu da öyledir. 53 cm yi geçeceğini sanmam.
gerektiğinde namnu uzatma takılabiliyor 66 cm ye uzuyor. (ördeğe, tavşana)
horozlu olduğu için güvenlik amaçlı 24 saat dolu da tutulabiliyor tam yatak odası silahı.
(tabanca aldıktan sonra ahşap aksam ve fişeklikle güzel duvar süsü olur hahaha)
koleksiyon silahına gerek yok, evde dolu da tutmam , daha çok doğada dolaşmak için alırım ölümüne survivor diyenler için doldurma, boşaltma kolaylığı açısından horozsuz, ejektörlü ve ucu şoklu olan modeller daha uygun.
benim survivor amaçlı sırt çantası silahı düşüncem ecnebilerde de varmış tesadüfen gördüm.
merak ettiğim bir konu var. gördüğüm kadarıyla 36, 20, 12 numara tek kırmaların kasa aynı gibi. namnunun oturduğu kep (yuva) da aynı gibi. sadece namnunun çapı değişik.
buna 20 numara , ya da 36 numara namnu yaptırsam o kasaya uyar mı? üreticiye soracağım ama henüz ulaşmadım. (ruhsatta 12 yazdığı için yasal olmaz o kesin) ama takas veya benzeri durumlarda uyabiliteyi düşünmek lazım.