serkan hocam belki benden kaynaklanıyor ben hatsanlara oldum olalı ısınamadım
bilmiyorum neden.
çelik malzeme ile avı çok tehlikeli buluyorum. bende bikaç sefer doldurdum. hem hafif
hem çok hızlı giden bir malzeme oluyor. ama taşa çarpınca gerisin geriye yüzmetrelerce
sekebiliyor hemde etkili bir şekilde. ben yaklaşık 80 metreden yanımdan geçtiğine şahit oldum.
bir tanıdığımda yemin billah ediyor. atış yaptık köy belki 400 metre arkamızda camdan içeri
girmiş diyor hiçbirşey olmamış birde malzemeye gayet çelik şeklinde duruyormuş.
tanıdığım arkadaş av bayisinde çalışıyor. bana yemin ettirdi bu malzemeyi savaş çıkmadan kullanmayacaksın diye
bende etmiş bulundum
o gün bu gün çelik malzemeden tek kurşun doldurmuyorum. elimdekileri de aldı çöpe attı.
artık hızlı kurşun istersem 16 kalibre misket döküp piston tapa içine koyup atıyorum.
ancak atışlar çokta istikrarlı olmuyor. yada 18mm misket döküp (34gr geliyor) keçe tapa önüne
koyuyorum daha istikrarlı oluyor. miskette keçe tapadan geriside yalan geliyor bana.
b&p kısa tapaya kadar denedim plastik tapalar biryerden gazmı kaçırıyor nedir güç kaybı var sanki.
neler neler yaptım en etkili sonuçu barut üstü yarım plastik yarım ara tapa önüne keçe tapa önüne misketle
buldum. kapak koymadan düzden kıvırarak. barut 1.80 ideal oluyor. 1.90 da çok sapma oluyor. (mke barutu)
1.70-1.65 daha güzel grupman veriyor ama güç az oluyor. arkadaşlara veriyorum bazen dolularımdan atışta
bazen otomatik tüfeklerde mekanizmayı kurmuyor. ben pompalı kullandığım için sorunum yok ama
yaptığım kurşunlar otomatiklerde güvenilir değil yani. herkesin kendi tüfeği yani. elimde de zibil gibi
namlu var çeşit çeşit resimden anlaşılır. bantlılar hele hiç sevmiyor.
tabi birde o olay var. tüfeğinin slug namlu bile olsa attığın tek kurşunu sevmesi lazım.
mesala benim elime geçen hiçbir tüfek yerlilerden züberin tek kurşunlarını sevmedi. güzel grupman vermedi.
yafı sevdi mecayı sevdi sterlingi eh işte. ama gel burada poze çifte kullananlara yerli diyince züber diyorlar
başka bişey demiyorlar. aslında malzeme barut hariç aynı malzeme diye biliyorum.
bir barut olayı değiştiriyor işte. geçen sezon belki değişmiştir dedim tekrar deniyim dedim züber 4 no aldım
inanırmısınız bir ördeği 6 fişekte zor yıktım can çekişe çekişe öldü o günden bu yana züberin benim tüfeğim için
defterini dürdüm. arkadaş kral poze ve zuber 5 no ile ördekte harikalar yaratıyor. 2. fişeği atmıyor bile.
mesela resimdeki en alttaki tüfeğim rc ve diana gibi 2 ünlü markanın fişeğini sevmiyor. ama koy yafı koy b&p yi
önünde hiçbirşey durmaz. rc ve dianayı atmıyor değil atıyorda gazete kağıdında baktık çok düzensiz dağıtıyor.
saçmalar öyle bir toplanıyorki arada kalan boşluklara karga sığar
(71 namlusu ile) ortadaki tüfeğimde ithallerden
remingtonu sevmiyor kutusu 25 lira olan remington fişekler varya hiç beğenmiyor (66 namlu) ama koy remingtonu
diğer tüfeğe 8 no saçma ile tilki devir.
yani konuya döneyim. olay sadece tüfek değil tüfek+tüfeğin sevdiği fişek bu kombinasyonu tutturdunmu
tamamdır. ata bile olsa adamı tüfeğinden soğutur.