AVCI abilerim arkadaşlarım huğlu 103 de almayı düşünüyorum FE alacaktım aslında ama bana biraz ağır geldi DE ve FE arasındaki fark nedir kullanan arkadaşlar yardımcı olabilirler mi?? Bir tüfek bütün çakmak olunca artısı
nedir sağlamlık açısından nasıl olur vs vs...
akustan başka bütün çakmak tüfek yapan firma yok Türkiye'de.103F , 103fe , 103D , 103de , 104A hepsinde aynı kasa aynı namlu var..aynı malzeme aynı çelik..aynı mobil şok..tek tip namlu hepsi aynı..103D'NİN namluyu alır 104aya takarsınız..103CE'nin namluyu alır 103FE'ye takarsınız.
103FE nin dışındaki bütün çakmak görüntüsü kapaktan ibarettir..vidalarını söktüğünüzde altında ahşaptan başka birşey göremezsiniz..tek tetik ve enjektörlü olduktan sonra 103CE'de aynı , 103DE'de 103FE'de..birinin dışına bi kapak yapmış 2 ördek resmi koymuş olmuş 103FE , Birinin kasasına kapak koymamış kabartma ördek motifi koymuş olmuş 103CE..ayrı ayrıda fiyat koymuşlar sanki birbirlerinden çok farkları varmış gibi..pazarlama stratejisinden başka birşey değil..ha biri çift tetik olur,biri tek tetik olur,diğeri enjektörlü olur,diğeri bütün çakmak olur,diğeri bütün çakmak 6,7 pimli olur,ötekinin tetik tertibatı sökülebilir takılabilir olur anlarım aradaki fiyat farkını..103FE'nin dışına boş bir teneke kapak geçirip tüm modellerden pahalıya satmak bana hiçde ahlaklıca gelmiyor..ve inanın bana 103FE alan çoğu avcı kardeşimiz o tüfeği bütün çakmak zannedip alıyor..adam gibi tığ işleme gravür olsa tamam derim..103FE'nin 103CE'DEN TEK FARKI DIŞINDA TENEKE Bİ KAPAK VAR..O DUR..sırf bi tane teneke kapak için 400 lira fazla vermeye gerek varmıdır..illa 103FE olsun derseniz siz bilirsiniz..ben olsam illa huğlu alınacaksa ve enjektörlü olucaksa düz kasa 103DE alırım..en hesaplısı o..103CE'ninde 103DE'den farkı kasanın iki tarafında kabartma ördek var..değmez o kadar fazla para vermeye..3 adet enjektörlü poze modeli var huğlunun ve her modelin arasında 300 , 400 lira atıyor...gravürsüz resimsiz düz kasa enjektörlü bir 103DE alın olsun bitsin..ağırlıklarıda aynıdır bu arada..biri birinden az daha hafif biri birinden 250gram ağır değildir..