Gönderen Konu: aport  (Okunma sayısı 2774 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Kaan DUMAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
aport
« : 17 Ağustos 2014, 12:19:15 »
merhaba ustalar bı sorum olacak 8 aylık bı setterım var bıldırcın veya keklık tuyu bulamadım guvercınle aport ve arama calıstırmasıyaptırmanın bı sakıncası olur mu sezona az kaldı ama acılana kadar bu sekılde egıtım versem bı sorun olur mu sızce onerılerınız ıcın sımdıden tesekkur ederım
1990 zonguldak

Çevrimdışı Kaan DUMAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: aport
« Yanıtla #1 : 17 Ağustos 2014, 19:54:46 »
bı onerıde bulunacak kımse yok sanırım
1990 zonguldak

Çevrimdışı Alper ALUŞ

• *
« Yanıtla #2 : 17 Ağustos 2014, 20:17:33 »
Sevgili kardeşim bir tahta parçası bir bez parçası veya benzer getirebileceği nesneler fark etmez önemli olan sana sevgisi itaati attığında senin komutun ve getir bakalım dediğinde sana sevgisi varsa itaati varsa koşa koşa getirir ve sevdiğinde mutlu olur kuş ise bir basamak ilerisi bıldırcın keklik tüyü olması kokusuna alışmanın damak tadı diyelim. Kendini sevdir ödüllendir gerisi gelir. Kolay gelsin.
  • Browning 525
  • Franchi Black Magiç
  • English pointer ANGEL

Alper ALUŞ
Beden Eğitimi Öğretmeni
[email protected]
1974 Manisa/Salihli

Çevrimdışı Tunç GEÇGİL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • 1978 / BURSA
« Yanıtla #3 : 17 Ağustos 2014, 20:34:56 »
aport için lastik top bile olur.
ama koku için avlanacağı kuş daha doğru olur.

madem bulamadın haftasonu indir bi karga saksağan onun kanadını kullan. ne diyim.

her yerde keklik satılıyor. sor büyüklerine hayvan pazarı tavuk pazarı nerede olur diye.
keklik bıldırcın mmutlaka olur o pazarlarda. her ilde de vardır. alırsın 2 tane 4 tane kanat olur sana
geriside yemek olur.
1978 Bursa
Bir aptalın hatasını düzeltmeye kalkmayın, sizden nefret edecektir. Bir bilgenin hatasını düzeltin, size minnettar kalacaktır.

Çevrimdışı Alper ALUŞ

• *
« Yanıtla #4 : 17 Ağustos 2014, 20:42:31 »
aport için lastik top bile olur.
ama koku için avlanacağı kuş daha doğru olur.

madem bulamadın haftasonu indir bi karga saksağan onun kanadını kullan. ne diyim.

her yerde keklik satılıyor. sor büyüklerine hayvan pazarı tavuk pazarı nerede olur diye.
keklik bıldırcın mmutlaka olur o pazarlarda. her ilde de vardır. alırsın 2 tane 4 tane kanat olur sana
geriside yemek olur.
Aman haa Kaan Keklik veya Bıldırcın sakın aman canlı yakalatma ferma olayını bitirirsin köpeğinde uçar sanırsın kümesde beslendiği için uçamaz 10 metre kuş 1 metre yukarda köpek aşağıda yada havada yakalar.Zaten köpeğin güdüsü ilk olarak görür ve uçacak korkusu heykel gibi donar ittirirsin adım atamaz korkudan uçar diye bir süre sonra vura vura kokusunu duyduğu yerde ferma başlar. Yani umarım önünde çok kuş vurursun köpeğin çok kuş veya tavşanı ağzına alıp sıkar sonra gel keyfim gel bak artık avın keyfine :)
  • Browning 525
  • Franchi Black Magiç
  • English pointer ANGEL

Alper ALUŞ
Beden Eğitimi Öğretmeni
[email protected]
1974 Manisa/Salihli

Çevrimdışı Kaan DUMAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #5 : 17 Ağustos 2014, 21:18:36 »
konuyu bıraz eksık actım sanırım kusura bakmayın benım kopegım aport yapıyor attıgım cısmı getırır o konuda sıkıntım yok ama malum haftaya bıldırcın sezonu baslıyor ve kucuk ve yaglı bır kus oldugundan kopekler en cok bu avda yeme sıkma egılımıne gırıyor suan ıcın hersey tamam ama kusta ne olacak merak ettıgım buydu bunu denemek ıcın guvercın dusundum ayrıca yorumlarınız ıcınde tesekkur ederım
1990 zonguldak

Çevrimdışı Tunç GEÇGİL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • 1978 / BURSA
« Yanıtla #6 : 20 Ağustos 2014, 01:16:41 »
senden yemek kaçırıyormu. yada yemek yerken yanına yaklaşınca yada mama kabına
elini uzatınca hırlıyormu.

(evet arkadaş doğru demiş canlı yakalatmayacan kendin kesecen kanadını alacan
gerisini tüylerini yolup tencereye atacan kanadı sağa sola saklayadabilirsin ama
önce tüfek sesi gelmeden tutmayacak hiç kanadı)
1978 Bursa
Bir aptalın hatasını düzeltmeye kalkmayın, sizden nefret edecektir. Bir bilgenin hatasını düzeltin, size minnettar kalacaktır.

Çevrimdışı Kaan DUMAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #7 : 20 Ağustos 2014, 12:49:50 »
canlı egıtımıne bılerek hıc sokmadım yanlıs yapılan bırseyle kotu sonuclar dogurmamak ıcın.bır tane bıldırcın aldım kanatları aport cısmınıe bagladım onu getırmesınde hıc bır sorun yok ama uzun bı ıp yardımısya kusu denedıgımde ılk bı agızlamadı daha sonrakı denemelerde agzına aldıgında ıp vasıtasıyla 3 m falan kendıme cekerek yaptırdım bu arada onundekı yemegı,agzındakı kemıgı bıle alırım hırlaması vs oyle bı kıskanclıgı yok
1990 zonguldak

Çevrimdışı Tunç GEÇGİL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • 1978 / BURSA
« Yanıtla #8 : 21 Ağustos 2014, 04:05:21 »
sorun olmaz o zaman. sen çalışmalara giriş.

tavşanda önemli ihmal etme. artık bi yerden tavşan postumu bulursun.
sans talih çekilişçisinin tavşanına mı talip olursun bilemem :) tavşanda
araya sok. faydası vardır. zararı yoktur. sağa sola sürtüp tavşanı sakla
arasın bulsun. bas diyince yanlız av hayvanını yakalatma
al elinle ileri fırlat havaya 1 el ateş et getir de. sitelerde eğitim şekilleri var.
sahibine güvenen köpek çabuk eğitilir.
1978 Bursa