Merhaba arkadaşlar, yurt dışında yaşıyorum (Fas/Kuzey Afrika) ve nasipse 10 gün içerisinde buradan da tüfek ve av ruhsatımı almış olacağım. Tecrübelerinize istinaden danışmak istediğim şey şu; Fasta yerli tüfek bulmak gerçekten çok zor ve araştırmalarım neticesinde Hatsan'ın bütün otomatiklerini satan bir av bayisine ulaştım ve tüm otomatiklerinin (supreme, suprememax, xtreme, luxano,...) sabit fiyatı var, yaklaşık olarak 915 $ (1900 tl), diğer taraftan Baikal Mp 155 ise 730 $ (1530 tl). Yani baikal burada Türkiyedekinden daha ucuz, Hatsan ise Türkiye fiyatının oldukça üzerinde satılıyor. Yerli bir tüfek alarak hem üreticiyi desteklemek hem de olası yedek parça ihtiyaçlarında Türk olmamın avantajlarını kullanabilmek istiyorum ama Türkiyedeki piyasasının oldukça üzerinde bir fiyatı kabullenmem gerekecek. Super magnum yataklı suprememax modeli zaten çok ağır ve benim ihtiyaçlarımın üzerinde, supreme modeli ise Türkiyede 1200 tl civarında, yani 700 tl fazladan ödemeliyim. Her iki modeli de av bayisinde inceledim ve beğendim. Sizce Baikal Mp 155 mi yoksa Hatsan Supreme modelini mi tercih etmeliyim. Tecrübeli arkadaşların yorumlarını bekliyorum.
Şimdiden teşekkür ederim