Gönderen Konu: Yurt dışında Baikal MP155 mi Hatsan Supreme yada Suprememax mı tercih etmeliyim?  (Okunma sayısı 3153 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Özkan ÇETİN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Merhaba arkadaşlar, yurt dışında yaşıyorum (Fas/Kuzey Afrika) ve nasipse 10 gün içerisinde buradan da tüfek ve av ruhsatımı almış olacağım. Tecrübelerinize istinaden danışmak istediğim şey şu; Fasta yerli tüfek bulmak gerçekten çok zor ve araştırmalarım neticesinde Hatsan'ın bütün otomatiklerini satan bir av bayisine ulaştım ve tüm otomatiklerinin (supreme, suprememax, xtreme, luxano,...) sabit fiyatı var, yaklaşık olarak 915 $ (1900 tl), diğer taraftan Baikal Mp 155 ise 730 $ (1530 tl). Yani baikal burada Türkiyedekinden daha ucuz, Hatsan ise Türkiye fiyatının oldukça üzerinde satılıyor. Yerli bir tüfek alarak hem üreticiyi desteklemek hem de olası yedek parça ihtiyaçlarında Türk olmamın avantajlarını kullanabilmek istiyorum ama Türkiyedeki piyasasının oldukça üzerinde bir fiyatı kabullenmem gerekecek. Super magnum yataklı suprememax modeli zaten çok ağır ve benim ihtiyaçlarımın üzerinde, supreme modeli ise Türkiyede 1200 tl civarında, yani 700 tl fazladan ödemeliyim. Her iki modeli de av bayisinde inceledim ve beğendim. Sizce Baikal Mp 155 mi yoksa Hatsan Supreme modelini mi tercih etmeliyim. Tecrübeli arkadaşların yorumlarını bekliyorum.
Şimdiden teşekkür ederim
« Son Düzenleme: 15 Ağustos 2014, 15:12:09 Gönderen: Özkan ÇETİN »
Özkan ÇETİN
Gebze-Karabük 1979
Gürcistan

Çevrimdışı B.Ulaş EREN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Merhaba arkadaşlar, yurt dışında yaşıyorum (Fas/Kuzey Afrika) ve nasipse 10 gün içerisinde buradan da tüfek ve av ruhsatımı almış olacağım. Tecrübelerinize istinaden danışmak istediğim şey şu; Fasta yerli tüfek bulmak gerçekten çok zor ve araştırmalarım neticesinde Hatsan'ın bütün otomatiklerini satan bir av bayisine ulaştım ve tüm otomatiklerinin (supreme, suprememax, xtreme, luxano,...) sabit fiyatı var, yaklaşık olarak 915 $ (1900 tl), diğer taraftan Baikal Mp 155 ise 730 $ (1530 tl). Yani baikal burada Türkiyedekinden daha ucuz, Hatsan ise Türkiye fiyatının oldukça üzerinde satılıyor. Yerli bir tüfek alarak hem üreticiyi desteklemek hem de olası yedek parça ihtiyaçlarında Türk olmamın avantajlarını kullanabilmek istiyorum ama Türkiyedeki piyasasının oldukça üzerinde bir fiyatı kabullenmem gerekecek. Super magnum yataklı suprememax modeli zaten çok ağır ve benim ihtiyaçlarımın üzerinde, supreme modeli ise Türkiyede 1200 tl civarında, yani 700 tl fazladan ödemeliyim. Her iki modeli de av bayisinde inceledim ve beğendim. Sizce Baikal Mp 155 mi yoksa Hatsan Supreme modelini mi tercih etmeliyim. Tecrübeli arkadaşların yorumlarını bekliyorum.
Şimdiden teşekkür ederim
bence hatsan derım bende hatsana karsı bı guvensızlık vardı ekipten arkadaşıma aldık kendısı solaktı ve delıcılık ve etkı ve estetık olarak güzel bı sılahmıs tavsıye ederım ama hatsan supreme olanı suprememax 89 yatak gerek yok 76 yatak ıs gorur karar sıze kalmış baıkal cok kaba ve agır karar sızın kendım ata neo 12 aldım 1 gun oldu ama sız bılırsınız :)
  • D.K MAYA
ULAŞ EREN
Antalya / konyaaltı

Çevrimdışı Özkan ÇETİN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Öncelikle yeni tüfeğiniz hayırlı olsun Eren Bey, kazasız belasız bol avlar dilerim. Paylaşımınız için teşekkür ederim.

Türkiyede 1200 tl ye alabileceğim bir tüfeğe burada 1900 tl gibi bir meblağ karşılığında sahip olabiliyorum, zaten ikilemimde buradan kaynaklanıyor.  Baikal'ın yeni modeli 3100 gr ağırlığında, Hatsanın supreme modelinden sanırım biraz daha hafif. Estetik olarak da eski modellere nazaran daha zarif olduğu bir gerçek. Hatsan'ın aksesuar olarak daha zengin olması, şarjör kesme sistemi ve hızlı dolum gibi ekstra özellikleri ve en önemlisi Türk malı olması cazibesini arttırsa da fiyat farkı beni düşündürüyor ister istemez. Gelecek olumlu ve olumsuz her türlü yorum kararımı etkileyecek haliyle.
Özkan ÇETİN
Gebze-Karabük 1979
Gürcistan

Çevrimdışı B.Ulaş EREN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
abı sonuçta bı kere alıcan alıp satıcam dersen onu bılemem ama ben senın yerınde olsam 3 den 5 den kaçmam alırım sağlam bı tüfek durur sıkıntı sorun olmadan kullanırım ama nacızane karar sızde tabı ama yıne de forumdan arkadaşlarında fıkır ve dusuncelerını al ıyı paylaşımlar olsun
  • D.K MAYA
ULAŞ EREN
Antalya / konyaaltı

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
HATSAN LUXANO,yu tavsiye ederim..
Hakan AKMAN
1970 ANKARA / AFYONKARAHİSARC:\Users\2012\Pictures\photog254iw0.jpg

Çevrimdışı Noyan ÖZ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
ben suprememax kullaniyorum, çokta memnunum.
07.01.1986
Mersin

Çevrimdışı Özkan ÇETİN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
ben suprememax kullaniyorum, çokta memnunum.

Noyan bey, tüfeğin ağırlığı rahatsız ediyor mu? Dengesi nasıl? Benim incelediğim suprememax namlu tarafına yükleniyordu.
Özkan ÇETİN
Gebze-Karabük 1979
Gürcistan

Çevrimdışı Özkan ÇETİN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Baikal mp 155 kullanan pek yok sanırım memlekette, merak ettiğim mp 153 teki gibi gaz ayarı yapılabiliyor mu bu yeni modelinde. Burada bireysel silahlanmaya karşı bir tutum içerisinde olduklarından av bayisine gittiğinizde vitrinden bile zor çıkarttırıyorsunuz tüfekleri, haliyle söküp incelemek gibi bir şansınız olmuyor. Adamlar harbi takımı bile satmak istemiyor, getir ben temizlerim diyene bile şahit olduk :)
Özkan ÇETİN
Gebze-Karabük 1979
Gürcistan