Gönderen Konu: Av Tüfeklerinde Markanın Gerçekten önemi Varmı?  (Okunma sayısı 20949 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Özgür UYAR

• Müdavim Üyemiz
Ynt: Av Tüfeklerinde Markanın Gerçekten önemi Varmı?
« Yanıtla #50 : 21 Ağustos 2014, 19:59:45 »
Silahları sağlamlık olarak kıyaslarsak 500 lira ile 5000 lira arasında ne kadar fark varsa kalite farkıda o kadar vardır nerdeyse, tabi ithal silahlarda %40 vergi oranını çıkarmak lazım yani. Bunun yanında el işçiliği olan silahları biraz ayrı kefeye koymak lazım emeğin ve sanatın değeri zor paha biçilir.   Ama avdan alınan verim zevk ve keyifle kıyaslarsak kişiye göre ve silaha göre ne 50 liralık ne 50 000 liralık silah hiçbiri fark etmez. Kendimden bir örnek 30 civarında silah değiştirdim yerli ithal karışık hastalık bende bu silah işi, en avından keyif aldığım 3 silah ikisi yerli biri ithaldi. Şu an elimde 2 adet 5000 liralık silah var ama avda zevk veren silahım 900 liralık bir yerli yani. Yerliyle ava gitmeye doyamıyorum ama silah sıkıştırır diye heran içimde bir korku var. 5000 liralıkları alıyorum en ufak sıkıştırcak çaktırcak diye aklıma gelmiyo 56 gr magnumları koyup koyup gerekirse atıyorum ama yerliden aldığım keyifi alamıyorum. ( Marka sormayın bide bu konuyu marka polemiğine sokmuyalım ) Saygılar.
Özgür UYAR
1984-Çanakkale/Ezine
Del Zagnis Setter (NEO)

Çevrimdışı Serkan GÜNGÖR

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #51 : 22 Ağustos 2014, 03:05:27 »
Silahları sağlamlık olarak kıyaslarsak 500 lira ile 5000 lira arasında ne kadar fark varsa kalite farkıda o kadar vardır nerdeyse, tabi ithal silahlarda %40 vergi oranını çıkarmak lazım yani. Bunun yanında el işçiliği olan silahları biraz ayrı kefeye koymak lazım emeğin ve sanatın değeri zor paha biçilir.   Ama avdan alınan verim zevk ve keyifle kıyaslarsak kişiye göre ve silaha göre ne 50 liralık ne 50 000 liralık silah hiçbiri fark etmez. Kendimden bir örnek 30 civarında silah değiştirdim yerli ithal karışık hastalık bende bu silah işi, en avından keyif aldığım 3 silah ikisi yerli biri ithaldi. Şu an elimde 2 adet 5000 liralık silah var ama avda zevk veren silahım 900 liralık bir yerli yani. Yerliyle ava gitmeye doyamıyorum ama silah sıkıştırır diye heran içimde bir korku var. 5000 liralıkları alıyorum en ufak sıkıştırcak çaktırcak diye aklıma gelmiyo 56 gr magnumları koyup koyup gerekirse atıyorum ama yerliden aldığım keyifi alamıyorum. ( Marka sormayın bide bu konuyu marka polemiğine sokmuyalım ) Saygılar.
30 tane tüfek değiştirmişiniz, bağlı olduğunuz emniyet yada jandarmadan sorun çıkartmadılarmı onu merakettim ben? Ben her gittiğimde neyapıcan okadar tüfeği, bu yeni aldığın tüfeğin ne farkı varki, hepsini kullanıyomusunki, alma artık tüfek gibi cümleler duymaktan açıklama yapmaktan sıkıldımda oyüzden bana özelmi diye merakettim.
Serkan GÜNGÖR
1984 İZMİR

Çevrimdışı İsmail DAL 01

• *
  • Av doğa demek, avcı doğayı koruyan demek
« Yanıtla #52 : 22 Ağustos 2014, 08:19:25 »
benim gözümde aşırı pahalı olunca aşırı iyi olmuyor.çok tüfekle av yaptım kral Queen tüfeğimin isabet oranını birçok markada bulmadım öldürücülüğüde dahil o yüzdendirki hala tüfek bende. Şöyle bir sıkıntı var tüfekte PAS ve AŞINMA kalitede vazgeçilmez birkaç unsurdan ikisi.akşam stoeger ve kralı söktüm stoegere gözüm değecek diye korktum mekanizma harika ahşap kısım kötü işçilik.Kral ahşap süperMekanizma içler acısı aşırı bakım istiyor. fiyat faktörü tüfeğin aşırı iyi değmesinden ziyade dayanıklılıkta ortaya çıkıyor diye düşünüyorum
  • Remington 11 87 Premier Light Contour
  • Ata als 2100 tradition
  • kral Quen
  • Kral pompalı
  • pointer
Bismillahirrahmanirrahim
1980 Kadirli

Çevrimdışı Serkan ÇİMEN

• Müdavim Üyemiz
  • Bazıları sürat sever....
    • izmirchoketube
« Yanıtla #53 : 22 Ağustos 2014, 09:02:10 »
Kalite derken 100 tüfekten 99 aynı oranda isabetli vs
üretilebiliyorsa kalitede standart vardır.Acaba 100 kraldan kactanesi
Sizin tufegin ayarındadır ona bakmak lazım.
Sarsılmaz SAR-9 9x19
Sarsılmaz K2-45 45 Acp
Ata Turqua 308 win
Browning A500
Breton Çakır

The following users thanked this post: Selim UYGUN

Çevrimdışı Hüseyin ÜSTÜN

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #54 : 22 Ağustos 2014, 10:08:37 »
bugün istoç ta işim vardı bir av bayiine uğradım  tüfeklere bakarken kral tüfek gözüme çarptı namlu ucuna baktım delik yamuk delinmiş bir tarafı 2mm bir tarafı
0.7mm burada markanın önemi ortaya çıkıyor işte ben şimdiye kadar sarsılmaz tüfeklerine soğuk baktım ama stoeger dan sonra ikinci sırada
kendime göre markanın önemi sıralaması türkiyede üretilen tüfekler için stoeger sarsılmaz girsan akdaş akkar huğlu diye gider aslında markanın önemi şöyle olur üretim teknolojisi bir firma tüfek parçalarının ne kadarını kendi bünyesinde üretiyor ben bundan sonra buna bakarım

sayın ismail dal

yukardaki alıntı yazıda  sayın yıldız  kral tüfekle şahid oldugu  bir olayı anlatmış......

Kalite derken 100 tüfekten 99 aynı oranda isabetli vs
üretilebiliyorsa kalitede standart vardır.Acaba 100 kraldan kactanesi
Sizin tufegin ayarındadır ona bakmak lazım.

serkan usta özetlemiş.....   kaçtanesi sizin tüfek durumunda....   saygı ile allah,a emanetolun
  • Mertmak MX5 Combo 61cm Slug 71cm mobil şoklu
OSMANİYE / 1980

Çevrimdışı Mustafa DEMİRTAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #55 : 25 Ağustos 2014, 09:43:14 »
işte hükümetin para dışarıya gitmesin,yerli üretici kazansın komisyonda saglam olur mantıgıyla ihale şartlarını yavşatması sonucu yaşanan durumlar.... tabancayı yapamayan tüfegi nasıl yapsın....hala dünya standartlarında tabanca üretebilen firmamız ne yazıkki yok.....

--------------------------------------------------

Emniyet'in yeni tabancaları kusurlu

25 Ağustos 2014 Pazartesi, 08:16

Beylik silahının ateş alması sonucu ölen Semih Arslan'ın ailesi, "Canik 55 TP 9" tabancaların emniyet sisteminin kusurlu olduğu iddiasıyla şikayette bulundu. Bu hata nedeniyle bütün polislerin hayatının tehlikede olduğu öne sürüldü

Bayburt Polis Meslek Yüksekokulu'ndan 2014 yılında mezun olan Semih Arslan, İstanbul Bayrampaşa'da çevik kuvvet polisi olarak göreve başladı. Arslan'ın, geçen 17 Temmuz'da, evinin mutfağında kardeşi ile otururken incelediği emniyetin yeni verdiği tabanca ateş aldı. Tavandan duvara seken kurşun oradan da genç polisin ensesine saplandı. Arslan, kaldırıldığı hastanede verdiği 7 günlük yaşam mücadelesini kaybederek 24 Temmuz'da hayata gözlerini yumdu. Genç polisin ölümünden geriye emniyetin yeni tabancalarına ilişkin korkunç bir şüphe kaldı. 4 çocuğundan en büyüğünü yitiren baba Cihan Arslan, Emniyet'in "Canik 55 TP 9" marka yeni tabancalarının kusurlu olduğunu iddia etti.

'İĞNE HAREKETLİ İLK SİLAH'

Küçükçekmece Cumhuriyet Savcılığı'na şikayet dilekçesi veren baba Arslan, Emniyet Genel Müdürlüğü, Polis Akademisi Başkanlığı ve tabancayı yapan Samsun Yurt Savunma Sanayi ve Ticaret A.Ş. hakkında suç duyurusunda bulundu. Arslan, şikayet dilekçesinde, özellikle yeni mezun tüm polislerin tabancaları yüzünden hayati tehlike taşıdığını iddia etti. 2014 yılına kadar emniyet teşkilatı ve polis okullarındaki eğitimlerde kullanılan Sarsılmaz marka silahların emniyet mandalı, iğne emniyeti ve horoz emniyeti olmak üzere üçlü güvenlik sistemine sahip olduğunu vurgulayan Arslan, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün ilk kez ihaleye çıkıp aldığı polimer gövdeli 25 bin adet "Canik 55 TP 9" marka tabancalarda bu özelliğin bulunmadığını öne sürdü. Arslan, Canik 55'lerin horoz mekanizmasının olmadığını ve iğne hareketli ilk silah olma özelliği taşıdıklarını belirtti.

'İLK MAAŞI DURUYOR'

Göreve yeni başlayan bir çok polisin silahın tehlikeli olduğu yönünde şikayetleri olduğunu aktaran Arslan, tabancanın elle sallandığında dahi patlayabildiğini iddia etti. Arslan, tabancanın kendiliğinden iğne düşürdüğünü, dolu olması halinde ateş aldığını, kurma kolunun çekilip bırakılması sonrasında tetiğe dokunulmadan bile ateş aldığını söyledi. Tabancanın sorunlu halinin internette de bir çok kişi tarafından izah edilmeye çalışıldığını, sayılan kusurların bu görüntülerde de anlaşıldığını kaydetti. Baba Arslan dilekçesinde şunlara dikkat çekti: "Maktul oğlum Semih Arslan'ın okuduğu dönemde, 2 yıl boyunca Sarsılmaz marka tabanca ile eğitim yapılmış, ancak mezun olmaya bir hafta kala Canik 55 TP 9 marka tabancalar gösterilmiş ve çocuklarımız bu tabancalarla mesleğe başlamışlardır. İlk maaşını bile harcayamadan vefat eden oğlumun kanı kimlerin üstüne sıçramışsa onlar hakkında gereğinin yapılmasını arz ederim."

'Polisler internette görüntülü anlatıyor'

Ölen polisin amcaoğlu Murat Arslan şu iddialarda bulundu: "Yeğenim şirketi arayıp silahın emniyetini sormuş. Müşteri temsilcisi 'tetiğe basmazsanız patlamaz' diye cevap vermiş. Yeğenimin ölümünden 1-2 hafta sonra yeni mezunlara Trakya bölgesinde eğitim verilmeye başlandı. Silah o kadar kusurlu ki herkes internete video yüklemiş, birinde tetiğe basmadan ateş ediyor, diğerinde her atışta şarjör düşüyor. Bütün arkadaşları, üst düzey polis yetkilileri hepsi şikayetçi tabancadan. Silahların kusurlu olduğuna tüm emniyet şahit olur. Yeğenimin arkadaşı anlattı. Evde şarjörü çıkarıp dolabın üstüne, silahı da yatağın altına saklıyormuş, kardeşleri olduğu için. Tüm genç polisler korku içinde. O silahlar birer saatli bomba." sabah
1968/amasya-istanbul-sarıyer
Hâlıkın dururken mahlûka tapma,
Şeytana uyup da yolundan sapma.(Lâ Edri)

VEFAT ETMİŞTİR

Emrah CANDAN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #56 : 25 Ağustos 2014, 10:04:13 »
işte hükümetin para dışarıya gitmesin,yerli üretici kazansın komisyonda saglam olur mantıgıyla ihale şartlarını yavşatması sonucu yaşanan durumlar.... tabancayı yapamayan tüfegi nasıl yapsın....hala dünya standartlarında tabanca üretebilen firmamız ne yazıkki yok.....

--------------------------------------------------

Emniyet'in yeni tabancaları kusurlu

25 Ağustos 2014 Pazartesi, 08:16

Beylik silahının ateş alması sonucu ölen Semih Arslan'ın ailesi, "Canik 55 TP 9" tabancaların emniyet sisteminin kusurlu olduğu iddiasıyla şikayette bulundu. Bu hata nedeniyle bütün polislerin hayatının tehlikede olduğu öne sürüldü

Bayburt Polis Meslek Yüksekokulu'ndan 2014 yılında mezun olan Semih Arslan, İstanbul Bayrampaşa'da çevik kuvvet polisi olarak göreve başladı. Arslan'ın, geçen 17 Temmuz'da, evinin mutfağında kardeşi ile otururken incelediği emniyetin yeni verdiği tabanca ateş aldı. Tavandan duvara seken kurşun oradan da genç polisin ensesine saplandı. Arslan, kaldırıldığı hastanede verdiği 7 günlük yaşam mücadelesini kaybederek 24 Temmuz'da hayata gözlerini yumdu. Genç polisin ölümünden geriye emniyetin yeni tabancalarına ilişkin korkunç bir şüphe kaldı. 4 çocuğundan en büyüğünü yitiren baba Cihan Arslan, Emniyet'in "Canik 55 TP 9" marka yeni tabancalarının kusurlu olduğunu iddia etti.

'İĞNE HAREKETLİ İLK SİLAH'

Küçükçekmece Cumhuriyet Savcılığı'na şikayet dilekçesi veren baba Arslan, Emniyet Genel Müdürlüğü, Polis Akademisi Başkanlığı ve tabancayı yapan Samsun Yurt Savunma Sanayi ve Ticaret A.Ş. hakkında suç duyurusunda bulundu. Arslan, şikayet dilekçesinde, özellikle yeni mezun tüm polislerin tabancaları yüzünden hayati tehlike taşıdığını iddia etti. 2014 yılına kadar emniyet teşkilatı ve polis okullarındaki eğitimlerde kullanılan Sarsılmaz marka silahların emniyet mandalı, iğne emniyeti ve horoz emniyeti olmak üzere üçlü güvenlik sistemine sahip olduğunu vurgulayan Arslan, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün ilk kez ihaleye çıkıp aldığı polimer gövdeli 25 bin adet "Canik 55 TP 9" marka tabancalarda bu özelliğin bulunmadığını öne sürdü. Arslan, Canik 55'lerin horoz mekanizmasının olmadığını ve iğne hareketli ilk silah olma özelliği taşıdıklarını belirtti.

'İLK MAAŞI DURUYOR'

Göreve yeni başlayan bir çok polisin silahın tehlikeli olduğu yönünde şikayetleri olduğunu aktaran Arslan, tabancanın elle sallandığında dahi patlayabildiğini iddia etti. Arslan, tabancanın kendiliğinden iğne düşürdüğünü, dolu olması halinde ateş aldığını, kurma kolunun çekilip bırakılması sonrasında tetiğe dokunulmadan bile ateş aldığını söyledi. Tabancanın sorunlu halinin internette de bir çok kişi tarafından izah edilmeye çalışıldığını, sayılan kusurların bu görüntülerde de anlaşıldığını kaydetti. Baba Arslan dilekçesinde şunlara dikkat çekti: "Maktul oğlum Semih Arslan'ın okuduğu dönemde, 2 yıl boyunca Sarsılmaz marka tabanca ile eğitim yapılmış, ancak mezun olmaya bir hafta kala Canik 55 TP 9 marka tabancalar gösterilmiş ve çocuklarımız bu tabancalarla mesleğe başlamışlardır. İlk maaşını bile harcayamadan vefat eden oğlumun kanı kimlerin üstüne sıçramışsa onlar hakkında gereğinin yapılmasını arz ederim."

'Polisler internette görüntülü anlatıyor'

Ölen polisin amcaoğlu Murat Arslan şu iddialarda bulundu: "Yeğenim şirketi arayıp silahın emniyetini sormuş. Müşteri temsilcisi 'tetiğe basmazsanız patlamaz' diye cevap vermiş. Yeğenimin ölümünden 1-2 hafta sonra yeni mezunlara Trakya bölgesinde eğitim verilmeye başlandı. Silah o kadar kusurlu ki herkes internete video yüklemiş, birinde tetiğe basmadan ateş ediyor, diğerinde her atışta şarjör düşüyor. Bütün arkadaşları, üst düzey polis yetkilileri hepsi şikayetçi tabancadan. Silahların kusurlu olduğuna tüm emniyet şahit olur. Yeğenimin arkadaşı anlattı. Evde şarjörü çıkarıp dolabın üstüne, silahı da yatağın altına saklıyormuş, kardeşleri olduğu için. Tüm genç polisler korku içinde. O silahlar birer saatli bomba." sabah
Birol bey yazdıklarınızın hepsine katılıyor ve saygı duyuyorum. ancak ben de bir hususu özellikle belirtmekte fayda görüyorum:
Her nekadar silah sorunlu olsa da bu işin eğitimini almış birinin her halükarda güvenliğe emniyete dikkat etmesi lazım. İsterse ömründe ilk defa gördüğü silah olsun. evde silahı incelerken silah ateş almış. böyle saçma şey olur mu. evde ya da herhang bir yerde silahı incelerken silah asla dolu bir şekilde incelenmez. eğer sen bu işin eğitimini almışsan silah incelerken ilk yapacağın şey silahı güvenli bir yöne çevirip şarjörü çıkarmak ve sonrasında mekanizmayı çekip haznede fişek var mı bunu kontrol etmektir. ilk yapılması gereken şey budur. silah doluyken incelemede silah patlarsa kimse kusura bakmasın suçun hatanın %80 i kişiyle alakalıdır. Resmi bir görevlinin bir başkasına akrabası dahi olsa silahı inceletmesi zaten uygun değil. hadi izin verdi diyelim. aynen yukarıda belirttiğim gibi önce silahı güvenli şekilde boşaltır emniyetli şekilde incelemesine müsaade eder...Ne hikmetse Hep te bu tür hataları özellikle silah eğitimi almış kişilerin yapması çok tuhaf. ben defalarca rastlıyorum bu tür durumlara. böyle olmaması lazım. eğer sürekli operasyona giden biri değilse silahı 7/24 aktif kullanan biri değilse zaten o silahın namlusunda mermi olmaz. fişekler şarjörde durur. sen ev içindesin silah inceliyorsun ve silah patlıyor ! böyle iş olmaz abi. silahın emniyeti zayıftır vs ona lafım yok o işe yetkililer baksın. ama ben kişisel yönden bakıyorum olaya. ben de av tüfeğim doluyken inceleme yapsam temizlemeye kalksam allah korusun benim elimde de silah patlar. ben şimdi tüfeğe mi suç bulucam ? eğitimli olsan da bilinçli olmak yani farkındalık denen şey çok ama çok önemli. yazdıklarımda sürçülisan ettyisem kusura bakmayın. ama yazmadan da edemedim.. saygılarımla..

Çevrimdışı Mustafa DEMİRTAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #57 : 25 Ağustos 2014, 11:50:23 »
emrah konu memurun nasıl vuruldugu degil... bu yerli üretim silahlar gerçekten saatli bomba gibi... dünya standartlarında silah degiller... beşbin atış testini geçen yerli silah yok.... yerli sanayine destek olsun hesabı bu şartları habire aşagı çekiyorlar.... ama olan cana oluyor.... bak benim tabanca ilanım var.. amerikalı 1800 lü yıllardan beri üretmiş aynı tabancayı 1800 lü yıllarda bile bizim ürettigimiz toplu tabanca kadar rezil silah üretmemiştir,kopya dahi yapamamışlar,....
kendimizi kandırmayalım....
1968/amasya-istanbul-sarıyer
Hâlıkın dururken mahlûka tapma,
Şeytana uyup da yolundan sapma.(Lâ Edri)

VEFAT ETMİŞTİR

Emrah CANDAN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #58 : 25 Ağustos 2014, 12:13:11 »
emrah konu memurun nasıl vuruldugu degil... bu yerli üretim silahlar gerçekten saatli bomba gibi... dünya standartlarında silah degiller... beşbin atış testini geçen yerli silah yok.... yerli sanayine destek olsun hesabı bu şartları habire aşagı çekiyorlar.... ama olan cana oluyor.... bak benim tabanca ilanım var.. amerikalı 1800 lü yıllardan beri üretmiş aynı tabancayı 1800 lü yıllarda bile bizim ürettigimiz toplu tabanca kadar rezil silah üretmemiştir,kopya dahi yapamamışlar,....
kendimizi kandırmayalım....
Abi dedim ya yazdıklarında yerden göğe kadar haklısın. ben olaya azcıkta kişisel güvenlik zaafiyeti tarafından baktım oyüzden öyle yazdım. yoksa senin yazdıklarına harfiyyen katılıyorum.

Çevrimdışı Mustafa ÇAY

• *
  • Avına Saygı Duymayan Avcı Olamaz
« Yanıtla #59 : 25 Ağustos 2014, 12:25:20 »
bence av tüfeği olsun tabanca olsun bu ürünlerin kaliteli olması ülkenin ekonomik durumu ile alakalıdır, çünkü bu ve benzeri ürünleri veya ağır sanayi ürünlerini hangi ülkelerin çok başarılı olarak yaptığına bakmakta fayda var, bu mantıkla bakıldığında genellikle gelişmiş ve sanayileşmiş ülkeler bu konuda çok başarılı, yani adamlar sadece av tüfeğini kaliteli yapmıyor, otomotiv,tekstil v.s. hangi sektöre bakarsanız bakın, bahsettiğim ülkeler bu sektörlerde kullanılan her türlü makineleri de çok kaliteli ve başarılı bir şekilde üretebiliyor, anlatmak istediğim öncelikle bizim bu ürünleri üreten sanayimizi gözden geçirmemiz lazım, biz neredeyiz onlar nerede? bilindiği gibi biz gelişmekte olan bir ülkeyiz bu yüzden karşılaştırma yaparken bazı gerçekleri de göz ardı etmemekte fayda var, son yıllarda bu konuda çok önemli yol katedildi ancak gerçek kaliteyi yakalayabilmemiz için en az 10-15 yıl daha geçmesi lazım.
  • Stoeger M3000 Pregrine Max5
  • Huğlu 601 GB
  • Kral Superpoze
  • Hatsan Mod 135
Mustafa ÇAY
1980 İSTANBUL

Çevrimdışı Serkan GÜNGÖR

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #60 : 25 Ağustos 2014, 13:49:37 »
bence av tüfeği olsun tabanca olsun bu ürünlerin kaliteli olması ülkenin ekonomik durumu ile alakalıdır, çünkü bu ve benzeri ürünleri veya ağır sanayi ürünlerini hangi ülkelerin çok başarılı olarak yaptığına bakmakta fayda var, bu mantıkla bakıldığında genellikle gelişmiş ve sanayileşmiş ülkeler bu konuda çok başarılı, yani adamlar sadece av tüfeğini kaliteli yapmıyor, otomotiv,tekstil v.s. hangi sektöre bakarsanız bakın, bahsettiğim ülkeler bu sektörlerde kullanılan her türlü makineleri de çok kaliteli ve başarılı bir şekilde üretebiliyor, anlatmak istediğim öncelikle bizim bu ürünleri üreten sanayimizi gözden geçirmemiz lazım, biz neredeyiz onlar nerede? bilindiği gibi biz gelişmekte olan bir ülkeyiz bu yüzden karşılaştırma yaparken bazı gerçekleri de göz ardı etmemekte fayda var, son yıllarda bu konuda çok önemli yol katedildi ancak gerçek kaliteyi yakalayabilmemiz için en az 10-15 yıl daha geçmesi lazım.
Dediklerinize aynen katılıyorum. Yerli silahları beğenenlerin fikirlerinede beğenmiyenlerinkinede saygı göstermek lazım çünkü beğenenler olmasaydı yerli silah sanayisi şuanki duruma bile gelmezdi. Beğenmiyenlerde olmasaydı ilerleme katetmek için çaba gösteren olmazdı. Denge için iki görüşte lazım yani.
  Av bayisi tanıdığım biri var ithal tüfeğe neden okadar para vericeksin al 500tl ye yerli otomatik 5 sene kullan dağıldımı git yenisini al diye tüfek satıyo müşterilerine. Kardeşim 5 sene sonra neden dağılsın benim tüfeğim. Belki adam 5 sene boyunca iyice adapteolucak o tüfeğe attığını vurur av kaçırmaz hale gelicek. Hem tüfek devretmek yeni tüfek almak okadar kolaymı işi gücü bırakıyoruz birsürü evrak belgeyle uğraşıyoruz bide bağlı olduğumuz yerdeki memurun nazını çekiyoruz.
Serkan GÜNGÖR
1984 İZMİR

Çevrimdışı Serkan GÜNGÖR

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #61 : 25 Ağustos 2014, 13:51:48 »
Herkes beğense yerli kalitesini bir süre sonra parçaların çoğunu çinde ürettirip getirip burda toplamaya başlarlar eminolun. Sonuçta bu ticari bir sektör. Maliyet le satış arasındaki farkı nekadar açarlarsa okadar para kazanırlar.

Serkan GÜNGÖR
1984 İZMİR

Çevrimdışı Savaş KARAUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #62 : 25 Ağustos 2014, 14:18:33 »
Av bayisi tanıdığım biri var ithal tüfeğe neden okadar para vericeksin al 500tl ye yerli otomatik 5 sene kullan dağıldımı git yenisini al diye tüfek satıyo müşterilerine.

;D ;D ;D ;D çok komik bi mantık.
1978-İZNİK

Çevrimdışı Hüseyin ÜSTÜN

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #63 : 25 Ağustos 2014, 20:43:23 »
ölen kişiye allah rahmet eylesin.......
evin içinde şarjör takılı namluda fişek sürülü bir vaziyette

glock,,,,colt,,,,simith wesson,,,,fiwe sewen,,,, sigsauer olsa ne yazar............

canik,,,, girsan,,,,, sarsılmaz,,,,, tisaş,,,, olsa neyazar......  egitim şart......  tabancadaki kalitesizlik başka kişinin tedbirsizliği başka şey.....

1mm sac levhayı 3 adetini 20cm aralıkla arka arkaya koyup 30m mesafede cz75,,,,sarsılmz 2000,,, girsan tugra,,,, zigana sport,,,, canik 55 ile penetrasyon kıyaslamada  2 levhayı delip 3. levhaya en agır ezme yapan zigana ve yavuz oldu,,,,,   cz 75 2. levhayı zor deldi 3. levhada çok küçük bir iz var diger 2 si fos

cz de avrupa malı ama fos çıktı....   

birol bey......... sadece ihale silahları kötü.....sivil halka satılan tabancaların bazıları penetrasyon olarak  çogu avrupayı yıkar ....... ama kalite olarak avrupayla kıyaslayamayız bu bir gerçek......

yıllık 200 mermi istikakı ile 25000 mermi namlu ömrü olan tabancayı nezaman eskitmeyi düşünüyorsunuz..... 

farz edelim 200 mermi üzeri fişegi öyle böyle bulduk  25000*1,3    33000tl civarı para yapar herkesin bu imkanı varmı......

herşeyin en iyisini hesap edersek herkes mercedese veya porsche ye binecek,,,, herkes colt veya sig p210l egend taşıyacak vs vs uzarda uzar...
  • Mertmak MX5 Combo 61cm Slug 71cm mobil şoklu
OSMANİYE / 1980

Çevrimdışı Serkan GÜNGÖR

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #64 : 25 Ağustos 2014, 20:44:37 »
;D ;D ;D ;D çok komik bi mantık.
Öyle diyecek tabi kardeşim işte tüketim toplumu psikolojisi al kullan at yenisini al. Bu kafayla zaten sadece silah sanayisi değil birçok alanda kaliteyi bıraktık. Herkes babadan dededen kalma s56 larla simson suhl lerle bi 20-30 sene daha avlansa kime satıcaklar okadar yerli tüfeği fabrikalar durmadan basıyo çatır çatır  ;) düşük maliyet bol reklam politikasındalar.
Serkan GÜNGÖR
1984 İZMİR

Çevrimdışı Savaş KARAUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #65 : 26 Ağustos 2014, 00:49:09 »
yıllık 200 mermi istikakı ile 25000 mermi namlu ömrü olan tabancayı nasıl olsa eskitemezler ,
o zaman biz de 25 bin ömrü olan tabanca yapmasak da olur, mantığıyla tabanca yapıyorlar yerli üreticiler heralde.

tabancada anlamam da, fatih altaylı bir ara polisimize cz 75 gibi kalitesiz silah verip canını riske atıyorlar diye bir yazı yazmıştı.

bir de bu 3-d yazıcı olay çıktıktan sonra düzce, konya üreticileri o teknolojiyi kullanmaya başlamışlar mıdır onu da merak ediyorum.

« Son Düzenleme: 26 Ağustos 2014, 00:51:54 Gönderen: Savaş KARAUZ »
1978-İZNİK