Gönderen Konu: Av Tüfeklerinde Markanın Gerçekten önemi Varmı?  (Okunma sayısı 20951 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
Ynt: Av Tüfeklerinde Markanın Gerçekten önemi Varmı?
« Yanıtla #25 : 17 Ağustos 2014, 14:32:49 »
Yerli tüfeklerimiz her zaman diyorum çok ekstrem modeller haricinde bütün yabancı tüfeklere bin basar.Sadece markasına para veriyorsunuz.Aynı parayı türk firmalarına verin berettadan 2 3 kat daha kaliteli tüfekler üretirler.Geçen ay kendi tüfeğimle beretta marka bir tüfeği karşılaştırdık atışlardada kalitedede benim tüfeğim daha iyi çıktı.Aşağıdaki mobil şoklu olan benim tüfeğimdir.Namlu kalınlığını görün diye dedim.Ayrıca tüfeklerde fişekte çok önemlidir.Berettayla remington kullanan adama özenip türk malıyla yaf özkursan atınca tüfeğe suç atmayalım.

bu yorumunuz çok cesurca ve iddialı.neye dayanarak böyle bir yorum yaptınız anlayamadım.bende şöyle söyleyeyim.tüfeklerin arasında her zaman kalite ve işçilik farkı vardır.avrupa tüfekleri bu katogoriye bile sokmuyorum.şu an yerli tüfek üreticileri bence en az 50 yıl  geriden geliyor.hala kalite estetik ve arge de çok eksiklikleri var.ayrıca hangi yerli tüfekle hangi avrupa tüfeği kıyasladınız merak ettim.aydınlatırsanız sevinirim.....
  • HANİÇ ÇİFTE SXS 67.5 cm Mobil şoklu
  • WİNCHESTER SX3 RED PERFORMANCE
  • AKKAR ALTAY COMMANDO 20ga 66cm
İtibar paradan kıymetlidir, değerini bilene

BİGA/1979

Çevrimdışı Hakan DOĞAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #26 : 17 Ağustos 2014, 20:17:05 »
2000 yılında aldıgım yerli ile 2014 yerli arasında cok vark var 2ooo lerde aldıgım tüfegin arkasında ne muhatap bulabildim nede markanın arkası geldi daha yerli firmaların yeni isim ve devamlılıgı yeni görebiliyorum o günlerde markalı ve ithal silahlar bulunmaz nimetti şimdi yerli üretimler düzelmeye başladı ama daha yolları var evet üzümlüde bir kac fabrikayı gezdim fason yabancı markalarıda üretiyorlar aynı fabrikadan ithal marka ve yerli cıkıyor .Arkasında saglam durup kendi diyzan ettigi tüfeklerde yaptıkları zaman daha iyi olacak isimden sonra devamlılık cok önemli
doğum yılı yazınız

Çevrimdışı Osman DÖŞLER

• Expert Üye
  • osman döşler. 1968-istanbul
« Yanıtla #27 : 17 Ağustos 2014, 20:53:41 »
Yıl 2014 Milenyumu geçeli 14 yıl olmuş.

Bir oraya bir de buraya bakın kıyaslayın biz nerdeyiz.

Osman DÖŞLER
1968 İSTANBUL

Çevrimdışı Serkan ÇİMEN

• Müdavim Üyemiz
  • Bazıları sürat sever....
    • izmirchoketube
« Yanıtla #28 : 17 Ağustos 2014, 22:15:03 »
İyi tüfek iyi malzemeden üretilir bunda hem fikiriz.
Peki bu kaliteli malzemeyi kim üretiyor silah üreticilerinin üretmediği kesin.
Hammadde sanayinin kaliteli tufek üretme gibi bir derdi olmadığından
böyle bir durumla karşı karşıya kalıyoruz . Yoksa yerli ithal üreticileri
hammadde bazında ulaşa bildikleri malzemelerden çok sağlam tüfekler yapıyolar ki buda
onların ne kadar ehil ve teknolojiyi takip eden ustalar olduğunu gösterir.
Hep överler mke çeliği diye devlet burda esasında özel sektörün rekabet gücünü
sonsuz imkanlarını kullanarak bitirmiştir.Özel sektörde bu rekabeti ithal malla kırmaya
Çalışıp maliyetlerin artmasına sebebiyet vermiştir.Kısaca böyle ..yoksa bizdeki ustaların çogunun
eline su dökemez avrupalı,americalı...
Rastgelsin
Sarsılmaz SAR-9 9x19
Sarsılmaz K2-45 45 Acp
Ata Turqua 308 win
Browning A500
Breton Çakır

The following users thanked this post: Selim UYGUN

Çevrimdışı Serkan GÜNGÖR

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #29 : 18 Ağustos 2014, 23:58:39 »
  Şimdi avrupa tüfek yerli tüfek dediğimiz zaman bunları en büyük ayıran etkenlerden biri “Kalite standardı” dediğimiz olay. Yani bu markaların hepsinin ciddi bir özgeçmişi var. Mesela otomatik tüfeği icadetmiş browninge otomatik tüfeği başarısız diyemez kimse yada berettaya yakıcılığı yok diyemez. Dünyadaki magnum kurşun üreticilerinin kurşunlarını test etmek için en çok tercihettiği remington markasınada kimse dayanıksız tüfek diyemez. Müşteri bunları alırken tabiricaizse arkasına bakmıyo kafa rahat oluyo.
  Adamlar metalurji mühendisliğini iyi kullanıyolar. Darbeye dayanıklı, aşınmaya dayanıklı, korozyona dayanıklı esneme direnci v.s. birçok özellikte çelik var maden var adamlar doğru yerde doğru malzemeyi kullanıyolar. Bizde foruma habire konu açalım yerli tüfeklerle alakalı benimki öldürmüyo benimki kıstırıyo benimkinin kepi arızalı v.s. v.s. Reklam cümlesi gibi olucak ama avrupa markalarda kalite tesadüf değil.
  Mesela yabancı bir fastfood a gidiyosunuz Türkiye nin herkerindeki her şubesinde aynı şeyi söylersiniz aynı şeyi yersiniz. Ama yerli bir firmaya gidersiniz orda başka bişey yersiniz diğer tarafta başa bişey yersiniz bu ona benziyo.
  Mesela 3 sene önce bende huğlu çifte vardı atıyorum atıyorum kurşunu hep sağa çekiyo baktım adamlar arpacığı şeridin yan kısmına kayık delip takmış  :D Neyse sonra huğlu s.pozem vardı namluları kestirttim baktım namlu imalat aşamasında balansı bozuk delinmiş kumpasla ölçüyorum namlunun bir kenarı 1.2mm diğer kenarı 0,7mm geliyo. Normalde bu imalat hatasıdır fire malzemedir ama takmışlar tüfeğe geçmişler. Yarın öbürgün güçlü sıkıda namlu zayıf yerden yarsa benim parmaklar kopsa nedicekler? Namlu ucu tıkalıdır, fişektendir v.s. v.s.
  Amacım marka karalamakta değil ama doğruyada doğru Türkiyenin en köklü firmasıyım diye isim yapmış bir marka bile kalite standardını oturtamamışsa bunca yıl ben neden ıkınayım paramız ülke içinde kalsın, yurtdışına gitmesin yerli silah sanayimiz gelişsin diye? Tutturmuşlar bir 4140 delme çelik namlu, kasa açıklamasıda sert alaşımlı aliminyum tamam olay bitti gelişme yıllardır bukadar.
« Son Düzenleme: 18 Ağustos 2014, 23:59:52 Gönderen: Serkan GÜNGÖR »
Serkan GÜNGÖR
1984 İZMİR

Çevrimdışı Mert PASTIRMACI

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #30 : 19 Ağustos 2014, 00:13:26 »
bu yorumunuz çok cesurca ve iddialı.neye dayanarak böyle bir yorum yaptınız anlayamadım.bende şöyle söyleyeyim.tüfeklerin arasında her zaman kalite ve işçilik farkı vardır.avrupa tüfekleri bu katogoriye bile sokmuyorum.şu an yerli tüfek üreticileri bence en az 50 yıl  geriden geliyor.hala kalite estetik ve arge de çok eksiklikleri var.ayrıca hangi yerli tüfekle hangi avrupa tüfeği kıyasladınız merak ettim.aydınlatırsanız sevinirim.....

Reklam olmasın diye marka belirtmemiştim ama tüfeğim sipahi marka gazlı yarı otomatik cavalier modeli namlu alman böhler çeliğinden imal 1500 lira fiyatı.Abimin tüfeği ise beretta idi ama hangi modeli bilemiyorum.

Ben silah sanayiimizin geriden geldiğine inanmıyorum sadece arz talep meselesi alıcı ne kadar ödeyebilirse satıcıda ona göre üretiyor.Mesela bu sene fuarda 4000 5000 lira etiketli pozeler çifteler vardı avrupalılara taş çıkartırlar millet burun kıvırıyor ama sırf markası var diye aa berettaya bak bee 10.000 lira ama beretta abi diyorlar.

1992-İstanbul Yenisahra E-5 Gedik Silah Av Ve Outdoor Mağazası

Çevrimdışı Serkan GÜNGÖR

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #31 : 19 Ağustos 2014, 00:30:04 »
 Mert kardeşim ben bıçakta yapıyorum oyüzden çeliklere çok yabancı değilim. Dediklerimi yanlış anlama öyle böhler çeliği dediğinde bulunmaz hint kumaşıda değil çok pahalı bişeyde değil. Hatta her sanayide her çelikçide böhler çeliği bulabilirsin diyebilirim sana  ;) Sonuçta bu namlu 4140 namlumu 4140 çelik namlu hani böhlerden bu çeliğin alınması browningle berettayla remington benelliyle boy ölçüşebileceği anlamına kesinlikle gelmez.
  Silah sanayimiz geriden gelse yine iyi gelişme var demektir. Ama yanından hızla geçen bir kamyonun yüzgarıyla daha çok hızlanan mobilet gibi durum, çünkü Türkiyedeki nerdeyse büyün otomatikler avrupa tüfeklerin kopyalaması onlarda olmasa bilmiyorum neolurdu durum.
« Son Düzenleme: 19 Ağustos 2014, 00:34:27 Gönderen: Serkan GÜNGÖR »
Serkan GÜNGÖR
1984 İZMİR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #32 : 19 Ağustos 2014, 00:59:01 »
Mert kardeşim ben bıçakta yapıyorum oyüzden çeliklere çok yabancı değilim. Dediklerimi yanlış anlama öyle böhler çeliği dediğinde bulunmaz hint kumaşıda değil çok pahalı bişeyde değil. Hatta her sanayide her çelikçide böhler çeliği bulabilirsin diyebilirim sana  ;) Sonuçta bu namlu 4140 namlumu 4140 çelik namlu hani böhlerden bu çeliğin alınması browningle berettayla remington benelliyle boy ölçüşebileceği anlamına kesinlikle gelmez.
  Silah sanayimiz geriden gelse yine iyi gelişme var demektir. Ama yanından hızla geçen bir kamyonun yüzgarıyla daha çok hızlanan mobilet gibi durum, çünkü Türkiyedeki nerdeyse büyün otomatikler avrupa tüfeklerin kopyalaması onlarda olmasa bilmiyorum neolurdu durum.

Bende sanayide çalışıyorum hammaddeden biraz anlıyorum.Böhler çeliği diye özellikle belirtmemin sebebi dünya çapında böhlerin en kaliteli hammaddeleri üreten firmalardan biri olması.Türkiyede böyle hammadde kullanan benim bildiğim fazla firma yok.Zaten bu yüzden marka vermemiştim.Açıklayınca hint kumaşı değil oluyor :)

Türkiye şuan tank helikopter üreten bir ülke konumuna geldi.Türkiyedeki sanayiyi küçümsemeye gerek yok boşuna.Bugün millet 300 liralık tüfeklere para verip alıyorsa firmalardan daha fazlasını üretmesini beklememek lazım.İzin verilse sanayi yivli tüfek üretmeye hazır durumda.

Yani kısacası para olunca kalitede olur.Bugün 1000+ tl türk tüfekleri ile avrupalılar arasında öyle ahım şahım farklarda yok artık.Devlet izin verse yivlinin bile kralını üretir bizim sanayimiz.

Çevrimdışı Serkan GÜNGÖR

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #33 : 19 Ağustos 2014, 01:39:18 »
 Şimdi helikopterle tankla devlet destekli askeri proje üretimleriyle yerli av tüfeği üreticilerini harmanlayıp bir düşünce cıkartırsan doğruolmaz. Şimdi ben sanayideki ustaya tank üretilen ülkede yaşıyoruz sen benim arabayı doğru tamiretmeyi başaramadın dersem olurmu? olmaz  ;D Mesela bir Türk markası tüfeği kendi fabrikasına gönderdim 6mm üst bant 10mm olarak değişicekti adamlar yamuk takmışlar kaynatmışlar boyayıp gönderdiler bana. Helikopter üretilen ülkede tüfeğe yamuk bantmı takılır kardeşim dersem adamlara olurmu? Yani yanlış bir kıyaslama sizinkisi. O ayrı o ayrı.
  Burda konuda 300 tl lik yerli tüfeğe göre sizinkinin kalitesi değil. Şimdi avrupa tüfekle kendi tüfeğinizi kafa kafaya tutuyosunuz kalite standardı olarakta 300tl lik tüfekten üstün yanlarını sayarsak oda adil bir kıyaslama olmaz. 4140 çeliğinde belli bir alaşım tablosu vardır içerisindeki metaller aynı orandadır. Böhlerden alınması daha güvenilir olduğunu gösterir ama 4140 çeliği daha üstün bir çeliğe çevirmez yada dünaynın önde gelen markalarıyla boy ölçüştürmeye kesinlikle yetmez.
  Yerli marka tüfeğinizi avrupa tüfeklerle kıyaslıyosunuz fakat yabancı firmadan teminedilmiş çeliğin tüfeğinize fazladan değer kazandırdığınıda savunuyosunuz burdada bir çelişki var.
« Son Düzenleme: 19 Ağustos 2014, 01:43:29 Gönderen: Serkan GÜNGÖR »
Serkan GÜNGÖR
1984 İZMİR

Çevrimdışı Serkan ÇİMEN

• Müdavim Üyemiz
  • Bazıları sürat sever....
    • izmirchoketube
« Yanıtla #34 : 19 Ağustos 2014, 07:42:21 »
Sayın
PASTIRMACI sizin tüfeğin celiği böhlerin hangisi
çeşit çeşit böhler var. Belki namlu yaptıracak arkadaşlar
bir referans olur.
Sarsılmaz SAR-9 9x19
Sarsılmaz K2-45 45 Acp
Ata Turqua 308 win
Browning A500
Breton Çakır

Çevrimdışı Fehmi TAŞKIN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #35 : 19 Ağustos 2014, 11:01:52 »
Serkan Güngör arkadaşımız güzel özetlemiş. Yıllardır yerli yabancı birçok tüfek kullandım ve kullanmaya da devam ediyorum. Şu an ülkemizdeki yabancı markaların fiyatlarının bu kadar fazla olmasının sebebi saçma sapan vergilerdir.Kişisel olarak sırf inadımdan ve bu paraların normal bir av tüfeği için çok olduğunu düşündüğüm için bir Benelli almıyorum.  Benelli yi burada Amerika fiyatlarına satarsanız neredeyse yerli tüfek alan kalmaz. İnsanlar 2.el Avrupa alır yine sıfır yerli almaz. Yerli firmaların yaptıklarını taktir etsem de biz hala 3 parça olan Vinci yi 2 parça yaptık (taklit ettik) diye sevinebiliyoruz. Dünya devi bazı firmaların tüfeklerinin burada yapıldığını bilmeyenimiz yoktur fakat unutulmasın ki bu tüfekler marka sahibinin denetiminde ve istediği tüm kriterlere uyularak yapılmaktadır. Dolayısıyla kusurlu hatalı ürün oranları çok daha azdır.
  • MAUSER M03 300 Win. Mag.
  • Beretta A400 Xtreme Plus 76
  • Akus Custom Deluxe 71-76
  • Glock 19 Gen 5
  • Sig Sauer P 229 ALSO 9mm
  • Smith Wesson 686 4'' 357 Mag.
1977-İZMİR

Çevrimdışı Serkan GÜNGÖR

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #36 : 19 Ağustos 2014, 12:20:04 »
Serkan Güngör arkadaşımız güzel özetlemiş. Yıllardır yerli yabancı birçok tüfek kullandım ve kullanmaya da devam ediyorum. Şu an ülkemizdeki yabancı markaların fiyatlarının bu kadar fazla olmasının sebebi saçma sapan vergilerdir.Kişisel olarak sırf inadımdan ve bu paraların normal bir av tüfeği için çok olduğunu düşündüğüm için bir Benelli almıyorum.  Benelli yi burada Amerika fiyatlarına satarsanız neredeyse yerli tüfek alan kalmaz. İnsanlar 2.el Avrupa alır yine sıfır yerli almaz. Yerli firmaların yaptıklarını taktir etsem de biz hala 3 parça olan Vinci yi 2 parça yaptık (taklit ettik) diye sevinebiliyoruz. Dünya devi bazı firmaların tüfeklerinin burada yapıldığını bilmeyenimiz yoktur fakat unutulmasın ki bu tüfekler marka sahibinin denetiminde ve istediği tüm kriterlere uyularak yapılmaktadır. Dolayısıyla kusurlu hatalı ürün oranları çok daha azdır.
  Aynen katılıyorum, piyasayıda iyi özetlemişsiniz. Buarada piyasayıda iyi gözlemlemişsiniz tamamen bizim ürünümüz ilk kez Türkler yaptı diye piyasaya çıkan tüfek bile ithal tüfek kopyası  ;D Avrupa markaların köklü bir geçmişi var bunca yılın tecrübesini arge çalışmalarını mühendisliğini alıp kopyalıyosun çok bariz belliolmasın diye bir kaç yerinide değiştiriyolar artık zahmetedip.
  Benim şuan üzerime 7 tüfeğim var 3-4 tanede önceden kullanıp sattığım oldu toplam 10 tane tüfek kullandım bukadarlık tecrübeme dayanarak yerliler avrupa tüfek kalitesine ulaştı olayına inanmıyorum. En son bitane browning aldım bir iki ay sonrada bitane remington ekledimmi defteri kapatıcam senelerce kullanıcam. Yerli markaların hatalarını görüp düzelttirmekten hem bir ton param gitti hemde ruhsata işlet ruhsattan sildir devret git gel bir ton takla atıyoruz işin resmi kısmı içinde jandarmayla kanka olduk burda  ;D
  Bikere malum bir markanın internette videosunu izlemiştim adamlar tüfek fabrikasında halay çekiyolar  :D Kardeşim sen halay çekerek tüfek üretirsen şeritte yamuk olur namluyuda yamuk delersin milletide kör edersin parmaklarını kopartırsın. Emniyet kilit mekanizmasınada hatalı bir fire parça takıp millete av arkadaşınıda vurdurtursun. Avrupa tüfeklerdeki verginin fiyatları çok yükseltmesinin avantajını yerli firmalarımız çok iyi kullanıyolar öylede böylede satıyoruz diye.
« Son Düzenleme: 19 Ağustos 2014, 12:26:06 Gönderen: Serkan GÜNGÖR »
Serkan GÜNGÖR
1984 İZMİR

Çevrimdışı Muzaffer KUZU

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #37 : 19 Ağustos 2014, 12:41:25 »
Var kardeşim.Ava gidemez oldugunda avcılıktan atıcılıga geçtiginde kahvehanelerde hava attırır.
  • Huğlu Süperpoze 12 Skeet Özel yapım 71 namlu
  • Huğlu Çifte 12 Çukurbant 71 namlu 1-2 şok
  • Marocchı 12 Süper Poze 71 namlu 2-4 şok
  • Üzümlü Çifte 12 jetli yüksek bant 71 namlu 1-3 şok
İZMİR 1957   0Rh+     05344463032
Branş Kodu:2036

Çevrimdışı Muzaffer KUZU

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #38 : 19 Ağustos 2014, 12:55:39 »
Çelik kalitesi,işcilik dışında hiç bir fark yoktur.Marka iyi olunca o silah kendisi vurmaz.Arkasındaki silahın mermisini iyi bulursa gerisi hikaye.
« Son Düzenleme: 19 Ağustos 2014, 13:37:38 Gönderen: Muzaffer KUZU »
  • Huğlu Süperpoze 12 Skeet Özel yapım 71 namlu
  • Huğlu Çifte 12 Çukurbant 71 namlu 1-2 şok
  • Marocchı 12 Süper Poze 71 namlu 2-4 şok
  • Üzümlü Çifte 12 jetli yüksek bant 71 namlu 1-3 şok
İZMİR 1957   0Rh+     05344463032
Branş Kodu:2036

Çevrimdışı Mustafa DEMİRTAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #39 : 19 Ağustos 2014, 13:34:58 »
biraz eliyüzü düzgün birşey yaptıklarında hooooop fiyat uçuyor... en büyük eksigimiz standart ımızın olmayışıdır... tabancadan örnek vereyim... emniyetin ihalelerine yıllardır girer yerli firmalar.... hiçbiri evet hiçbiri atış testlerini geçemez...... bence acınası bir durumdur... türkiyede üretilmiş en pahalı tabancayla avrupanın en dandik tabancasını düello için seç deseler o dandik tabancayı alırım.... tüfek de farklı degil....süper namlu yaparız bok gibi boya atarız,süper mekanizma yaparız kurma kolu yerinde durmaz habire fırlar kaybolur... süper 7 pimli çifte yaparız,üç bin liralık tüfege taktıgımız tetik tertibatını takarız.... yabancıya en iyisini kendi insanımıza en kötüsünü satmaya çalışırız...
kısaca ben türk olmasam türkün yaptıgı hiçbir silahı almamda kullanmamda......

Emniyet'in silah ihalesi 'atış testi'ne takıldı
EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ, AÇTIĞI İHALEDE SİLAHLARI 5 BİN MERMİ ATIŞ TESTİNDEN GEÇİRİYOR. ÖNCEKİ YILLARDA YERLİ FİRMALARIN SİLAHLARI BU TESTİ GEÇMİŞTİ.
EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ, AÇTIĞI İHALEDE SİLAHLARI 5 BİN MERMİ ATIŞ TESTİNDEN GEÇİRİYOR. ÖNCEKİ YILLARDA YERLİ FİRMALARIN SİLAHLARI BU TESTİ GEÇMİŞTİ.
3 Mayıs 2008, Cumartesi
Emniyet'in ihalesine katılan şirketlerin silahları atış testini geçemeyince, bu yıl mezun olacak polislerin silahsız göreve başlama riski ortaya çıktı. Teşkilat, 20 Mayıs'ta 40 bin tabanca için yeniden ihale açacak.

Paylaş
Tweetle
Paylaş
Gönder
Yazdır
A A
Yabancı silah üreticileri, Emniyet'in tabanca alımı için açtığı son ihaleye yüzde 15'e kadar yerli firmalara fiyatta öncelik tanınması sebebiyle girmedi. Yerli üreticiler ise Emniyet'in zorlu mermi atış testinde başarısız olunca ihale iptal edildi. Silah ihtiyacı had safhaya ulaşan Emniyet, son 10 yılın en büyük alımı için ihale açtı. Yerli firmaların bu testte de başarısız olması halinde yeni mezunlar silahsız göreve başlama riski ile karşı karşıya kalacak.

Emniyet Genel Müdürlüğü yeni mezun polislerin silah ihtiyacını karşılamak amacıyla yıl başında silah alımı için ihale açtı. İhaleye iki yerli firma katıldı. Yabancı firmalar yasa gereği yerli firmalara fiyatta tanınan yüzde 15'lik avantaj sebebiyle ihaleye ilgi göstermedi. Fiyatta iki firma kıyasıya rekabet etti. Emniyet'in bir önceki ihalesini Sarsılmaz, ondan öncekini ise Yavuz 16'lı kazanmıştı. Emniyet'in testinde büyük başarı sağlayan firmaların numune silahları 5 bin mermi atış testini kolaylıkla geçmişti. Ancak son ihalede her iki firmanın silahları başarısız oldu. Polisin açtığı ihalede firmaların testi geçememesi polisi zora soktu. Bu yaz polis okulları ile akademiden mezun olacak polisler için tabanca sıkıntısı ortaya çıktı.

Emniyet Genel Müdürlüğü şimdi bu sorunu aşmak amacıyla son yılların en büyük silah alım ihalesini açıyor. 20 Mayıs'ta 40 bin tabanca alımı için ihale gerçekleşecek. Bu ihaleye de yabancı firmaların yerli firmalara tanınan fiyat avantajı sebebiyle katılması beklenmiyor. Yerli silahların bu ihalede de testi geçememesinin polisin silahsız göreve başlama riski ile karşı karşıya kalmasına sebep olabileceği ifade ediliyor.

Bu arada Emniyet Genel Müdürlüğü, polis üniformalarının kullanım sürelerini de yeniden düzenliyor. Buna göre sokakta görev yapan polisler üniformalarını kullanırken oldukça titiz davranmak zorunda kalacak. Yeni düzenlemeye göre, yılda bir kez verilen polis botunun kullanım süresi iki yıla çıkarılıyor. Polis aldığı botu iki yıl kullanmak zorunda kalacak. Parkanın kullanma süresi üç yıldan dört yıla uzatıldı. Kazak kullanım süresi de değişiyor. Yılda bir kez verilen kazak, polislere artık iki yılda bir verilecek. Bel kemerinin kullanım süresi ise üç yıldan 5 yıla çıkarılıyor. Kravat ise yılda iki değil bir adet verilecek.
1968/amasya-istanbul-sarıyer
Hâlıkın dururken mahlûka tapma,
Şeytana uyup da yolundan sapma.(Lâ Edri)

VEFAT ETMİŞTİR

Çevrimdışı İbrahim TANER

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #40 : 19 Ağustos 2014, 13:54:10 »
akdaş 312 se çelik kasa 71 namlu poze al keyfine bak işçilik kendini belli ediyor zaten:)
 :)
1975 mersin

Çevrimdışı Serkan GÜNGÖR

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #41 : 19 Ağustos 2014, 15:56:51 »
Çelik kalitesi,işcilik dışında hiç bir fark yoktur.Marka iyi olunca o silah kendisi vurmaz.Arkasındaki silahın mermisini iyi bulursa gerisi hikaye.
Üstadım çelik kalitesi ve işçilik dışında fark yoktur demişsiniz zaten geriye ne kaldıki? kimse tüfeğin kendi vurmasını beklemiyo zaten. Kalite standardı yok. Bazı avcılar avlak gibi forum siteleri sağolsun konu açıyolar kullanan diğerleri yorum yazıyo enazından kullanıcı yorumuyla alıyo tüfeği. Ama avlak forum da Türkiye avcılarının toplamının çeyreği bile yok. Geriye kalanda şans eseri tüfek alıyolar.
 A firması yerliye göre kaliteli diyelim tüfek bayisine %10 kar veriyo B firması daha düşük kalitede bayiye %15-20 kar bırakıyo o bayi sana A firmasını al daha kaliteli daha sorunsuz demez.
Serkan GÜNGÖR
1984 İZMİR

Çevrimdışı Erol KABA

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #42 : 19 Ağustos 2014, 18:04:09 »

Bu arada Emniyet Genel Müdürlüğü, polis üniformalarının kullanım sürelerini de yeniden düzenliyor. Buna göre sokakta görev yapan polisler üniformalarını kullanırken oldukça titiz davranmak zorunda kalacak. Yeni düzenlemeye göre, yılda bir kez verilen polis botunun kullanım süresi iki yıla çıkarılıyor. Polis aldığı botu iki yıl kullanmak zorunda kalacak. Parkanın kullanma süresi üç yıldan dört yıla uzatıldı. Kazak kullanım süresi de değişiyor. Yılda bir kez verilen kazak, polislere artık iki yılda bir verilecek. Bel kemerinin kullanım süresi ise üç yıldan 5 yıla çıkarılıyor. Kravat ise yılda iki değil bir adet verilecek.
 Eaa abi o kadar yolvar yapılacak bir yerden kısmak ama sorun dil olislik para için yapılacak meslek dil zaten
  • Charles Daly otomatik,
  • Cesa otomatik, Mertmak Mx5 otomatik
  • Akkar Karatay Pompalı, Hatsan Pompalı
Düzce  1985

Çevrimdışı Yavuz YILDIZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #43 : 19 Ağustos 2014, 18:43:02 »
bugün istoç ta işim vardı bir av bayiine uğradım  tüfeklere bakarken kral tüfek gözüme çarptı namlu ucuna baktım delik yamuk delinmiş bir tarafı 2mm bir tarafı
0.7mm burada markanın önemi ortaya çıkıyor işte ben şimdiye kadar sarsılmaz tüfeklerine soğuk baktım ama stoeger dan sonra ikinci sırada
kendime göre markanın önemi sıralaması türkiyede üretilen tüfekler için stoeger sarsılmaz girsan akdaş akkar huğlu diye gider aslında markanın önemi şöyle olur üretim teknolojisi bir firma tüfek parçalarının ne kadarını kendi bünyesinde üretiyor ben bundan sonra buna bakarım
yavuz yıldız 1978 sivas.İkamet: istanbul

Çevrimdışı Hüseyin ÜSTÜN

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #44 : 19 Ağustos 2014, 21:56:23 »
 Eaa abi o kadar yolvar yapılacak bir yerden kısmak ama sorun dil olislik para için yapılacak meslek dil zaten

SAYIN USTAM
konu ile bagdaşan yanını anlayamadım
  • Mertmak MX5 Combo 61cm Slug 71cm mobil şoklu
OSMANİYE / 1980

Çevrimdışı Hüseyin ÜSTÜN

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #45 : 19 Ağustos 2014, 22:34:47 »
tabanca üreticilerinin  emniyet ihalesine verdikleri tabancalar ile sivil vatandaşa verilen tabancalar arasında daglarkadar fark var.... bir emniyet mensubundan duydugum kadarı ile yanılmıyorsam  2-3 yıl önce 350 tl ye tabanca veriyorlardı....  bu tabancalardan biri  olan sarsılmaz ile 25m mesafede 18kg yag tenekesine 8 atış yaptım 1 tane vurdu tabancanın sahibi olan polis 15 attı 1 vurdu....  aynı hedefe  kendi kullandıgım ZİGANA T ile 40 metrede 10 atış yaptım 8 vurdum.... 
OSMANİYE / 1980

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #46 : 20 Ağustos 2014, 02:32:31 »
Tüfeğimin kalitesi konusunda ben daha fazla birşey diyemem bundan sonra diyebileceğim tek şey aldığım yere sizi yönlendirip yetkili kişilerle konuşmanızı önermek.Benim söylediğim birşeyi yanlış biliyor olabilirim kimseyi yanıltmak istemem.Zaten giderseniz diğer türk firmalarından farklarını birinci kişiden görürsünüz.

Çevrimdışı Erol KABA

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #47 : 20 Ağustos 2014, 23:14:03 »
SAYIN USTAM
konu ile bagdaşan yanını anlayamadım
Birol abinin yazısının  konusu buraya baglanmıştı
  • Charles Daly otomatik,
  • Cesa otomatik, Mertmak Mx5 otomatik
  • Akkar Karatay Pompalı, Hatsan Pompalı
Düzce  1985

Çevrimdışı Savaş KARAUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #48 : 21 Ağustos 2014, 11:50:10 »
cimri miyim , pinti miyim neyim, ben de hep çok bilinmeyen kaliteli malları merak eder araştırırım. varolduklarını ama çok bilinmediklerini de düşünürüm.

ancak tamirhane tamirhane gezdiğim dönemlerde gördüm ki en önemli şey malzeme kalitesi. kalitesiz malzemeden yapılmış tüfekte  iyi işçilik , iyi mühendislik de olsa tüfeğin ömrü 10 yılı geçmiyor. pert oluyor.

kaliteli malzemeden yapılmış tüfeğin mühendislik kusurları halledilebilir mi,  zor, ama işçilik kusurları halledilebilir. ama bir üzümlü otomatiğin 10 yıl durduğu yerde kendiliğinden erimiş dağılmış tetik grubuna neylesin mabut, neylesin sultan palamut.

diyelim a sağdan soldan çok sağlam olduğunu duyulan bir üzümlü tüfeği aldık. malzeme kalitesi de gayet iyi. kırk yılın başı arıza yapsa, parça kırsa o üreticiyi 10 yıl sonra bulamayabiliriz.  o parçayı da bulamayabiliriz.

üretimi olmayan markanın bir kilidi  100 tl ye yapılıyor o da uğraşacak usta bulursanız.   o yüzden ata, armsan, stoeger, hatsan, huğlu, akkar gibi markaların dışındakilere pek girmeyin. üzümlüde yaşıyorsanız girin sorun olmaz.  350 yl ye tanınmamış üzümlü tüfeği alacağınıza 450 tl verip saydığım markaların 2. elini alın,,,, alır almaz  fabrikaya bakıma yollayın daha iyi.

« Son Düzenleme: 21 Ağustos 2014, 11:52:42 Gönderen: Savaş KARAUZ »
1978-İZNİK

Çevrimdışı Hüseyin ÜSTÜN

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #49 : 21 Ağustos 2014, 19:28:36 »
savaş bey

üzümlünün parçasını bulamazsanız bu memlekette hiç bir tüfeğin parçasını bulamazsınız.....  hepsi bir birine uyuyor..... 

üzümlüde çok saglam adamgibi ustalarda var.....  yeterki napolyandan bahset...  iyi mal iyi para demek......
OSMANİYE / 1980