genç arkadaşım tabiki ithal avrupa bir tüfekle yurdum malı ucuz bir tüfek arasında fark var
ancak bu farkın bir kısmı prestij farkıdır. daha kaliteli çelik namlu çok kaliteli ceviz kundak
işlemeli gravürlü kasa kundak gibi.
bunlar olayın 2. aşaması bence.
yurdumdada bu böyle. ülkemizde güzel tüfek yapan firmalarımız var ortalama otomatikte 1000-1200 lira gibi
fiyatları mevcut birde üzümlü tipi 350-500 e alınan tüfekler var. şimdi sen avlanacaksan ilk tüfeğini
alacaksan ilk etapta yerli güzel üretim armsan - ata - stoger - akdaş.... gibi firmalardan seçeceksin ki
avcılıktan soğumayasın. he paran vardır beretta benelli winchester browning alabilirsin. daha da pahalı bir merkelde
alabilirsin. prestij meselesi yapıp yerli malı bir tüfeğe numaralı ceviz kundak taktırabilir yada para harcamayıp
plastik kundaklada avlanabilirsin. ben çoğu zaman plastik kundak kullanıyorum mesela.
ama 350 500 liralık tüfeklere yaklaşmayacaksın.
olay bi yerden sonra tamamen zevk meselesi iyi bakımlı seni yolda bırakmayacak bir tofaş şahin işini
görüyorsa bütçene göre onu alacaksın he ferraride alabilirsin landrover da onlarda işini görür. ne fark var konfor
motor gücü klima sağlamlık bunun gibi. en önemliside destek. zırt pırt bozulan bir araba nasıl başa bela ise
tüfekte aynı öyledir. atsan atamazsın satsan satamazsın seri numaralı adına kayıtlı anca emniyete hibe edersin
sen otomatik tüfek meraklısısın anladığıma göre sana stoger, armsan, ata, akdaş, akkar, gibi firmalara bak derim.