Gönderen Konu: Ruhsatım yok av tüfeği devralacam?  (Okunma sayısı 1731 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Muhammet ulutaş

• Ziyaretçi
Ruhsatım yok av tüfeği devralacam?
« : 13 Ağustos 2014, 14:39:56 »
Merhabalar benim herhangi bir tüfeğim yok eniştemin 2 tane var ruhsatına işli. Eniştem  birtanesini bana verecek şimdi yapmam gereken işlemler nelerdir. Önce ruhsatmı cıkaracam ne yapacam arkadaslar.avlanma sertifikası alıcam.  Sonrada avlanma izin belgeleri alıcam tüfeğim ve ruhsatım olmadan avlanma belgesi alabilirmiyim.internetten baktım gerekli belgelerde ruhsat yazıyorda. Siz değerli Abi'lerden cevap bekliyorum.

Muhammet ulutaş

• Ziyaretçi
Ynt: Ruhsatım yok av tüfeği devralacam?
« Yanıtla #1 : 14 Ağustos 2014, 02:52:20 »
Arkadaslar bilen biri yardımcı olurmu

Çevrimdışı M.Ziya DONMA

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 14 Ağustos 2014, 03:04:11 »
.
« Son Düzenleme: 14 Ağustos 2014, 19:00:56 Gönderen: M.Ziya DONMA »
1985-Ceyhan

Çevrimdışı Cengiz ÖNGÖREN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 14 Ağustos 2014, 03:26:08 »
1) avcılık belgesi için av tüfeği ve ruhsatına gerek yoktur.
2) tüfeği almak için kaymakamlıktan dilekçe ile emniyetten ''av tüfeği satın alma belgesi '' aldıktan sonra olur.
1956 İZMİR
özel ibn-i sina tıp merkezinde doktor

Muhammet ulutaş

• Ziyaretçi
« Yanıtla #4 : 14 Ağustos 2014, 12:44:04 »
Hmm teşekkürler hemen baslayayım işe ozaman

Şahin BİTEN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #5 : 14 Ağustos 2014, 15:25:21 »
satın alma belgesi çıkartmayın..satın alma belgesi bayiden sıfır silah almak için gereklidir..
2.el başkasının ruhsatına işli bir silahı devralmak için sizinde ruhsat çıkartmanız lazım..sağlık raporu , savcılıktan temiz kağıdı , kimlik fotokopisi , 4 adet fotoğraf , ikametgah  , hem enişteniz hemde sizin valilik yada kaymakamlık kim bakıyorsa sizin orda , 2 adet dilekce yazıp emniyete ya da jandarmaya havale ettirmeniz gerekiyor..kim bakıyorsa yine sizin orda. enişteniz , şu şu seri numaralı falan marka av tüfeğimi falanca Şahsa devretmek istiyorum sizinde, aynı şekilde devralmak istiyorum şeklinde dilekce yazıp imzalamanız lazım...hepsini bir zarf dosyanın içine doldurun tüm evrakların..silahıda yanınıza alıp jandarma veya emniyete gidin..orda gerekli işlemleri yaparlar ve bir hafta sonra gelin ruhsatınızı alın derler..tekrar silahı götürmenize gerek yok sonrasında..aynı gün hepsini hallediyorlar..giderken silahla beraber enişteniz kendi ruhsatını ve ruhsat fotokopisinide götürsün..sabah 8de başlarsanız öğleye kadar biter hepsi..bir hafta sonra ruhsatınızı almaya gittiğinizde jandarma size bir yazı verecek o yazıyla birlikte gidip,maliyeye 5 yıllık vize harcı yatırıyorsunuz ve tekrar jandarmaya gelip ruhsatınızı alıyorsunuz.o yatırdığınız harç makbuzunu gösterip.

ben jandarma yazdım bizim burada jandarma baktıgından bu işlere..sizin orada emniyet bakıyorsa emniyete gideceksiniz tabi..kolay gelsin.
« Son Düzenleme: 14 Ağustos 2014, 15:26:22 Gönderen: Şahin BİTEN »

Muhammet ulutaş

• Ziyaretçi
« Yanıtla #6 : 14 Ağustos 2014, 23:49:45 »
Cok detaylı olmuş Allah razı olsun