satın alma belgesi çıkartmayın..satın alma belgesi bayiden sıfır silah almak için gereklidir..
2.el başkasının ruhsatına işli bir silahı devralmak için sizinde ruhsat çıkartmanız lazım..sağlık raporu , savcılıktan temiz kağıdı , kimlik fotokopisi , 4 adet fotoğraf , ikametgah , hem enişteniz hemde sizin valilik yada kaymakamlık kim bakıyorsa sizin orda , 2 adet dilekce yazıp emniyete ya da jandarmaya havale ettirmeniz gerekiyor..kim bakıyorsa yine sizin orda. enişteniz , şu şu seri numaralı falan marka av tüfeğimi falanca Şahsa devretmek istiyorum sizinde, aynı şekilde devralmak istiyorum şeklinde dilekce yazıp imzalamanız lazım...hepsini bir zarf dosyanın içine doldurun tüm evrakların..silahıda yanınıza alıp jandarma veya emniyete gidin..orda gerekli işlemleri yaparlar ve bir hafta sonra gelin ruhsatınızı alın derler..tekrar silahı götürmenize gerek yok sonrasında..aynı gün hepsini hallediyorlar..giderken silahla beraber enişteniz kendi ruhsatını ve ruhsat fotokopisinide götürsün..sabah 8de başlarsanız öğleye kadar biter hepsi..bir hafta sonra ruhsatınızı almaya gittiğinizde jandarma size bir yazı verecek o yazıyla birlikte gidip,maliyeye 5 yıllık vize harcı yatırıyorsunuz ve tekrar jandarmaya gelip ruhsatınızı alıyorsunuz.o yatırdığınız harç makbuzunu gösterip.
ben jandarma yazdım bizim burada jandarma baktıgından bu işlere..sizin orada emniyet bakıyorsa emniyete gideceksiniz tabi..kolay gelsin.