Gönderen Konu: Bıldırcın Yok!!!  (Okunma sayısı 5992 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Hüseyin BAŞARIR

• Müdavim Üyemiz
Bıldırcın Yok!!!
« : 10 Ağustos 2014, 12:34:38 »
                  Arkadaşlar bu sene Korkuteli yaylalarında bıldırcın yok denecek kadar az.. Kendim Haziran sonlarında bir akşam üstü bıldırcınların en bol olabileceği ekin tarlalarında iki saate yakın dolaşmıştım. Uzaktan bir tek bıldırcın sesi duymuştum. Şimdi ekinler biçilirken bıldırcın var mı?diye sorduğum tanıdıklar 'bir iki tane ancak kalkıyor' diyorlar. Tanıdık bir biçerdöver şoförü ''bu akşama kadar bir tek kalktı abi'' dedi. Bu söylediklerim Mamatlar, Güzeloba, Manay ve Kızılcadağ çevresi köyler için böyle. Diğer yerleri bilmiyorum.. Buraları bilenler önceden buralarda nasıl bıldırcın olduğunu iyi bilirler.. Şİmdi o bıldırcınların yüzde biri yok. Sezon açılınca ne yapcez bakalım :-\
1980-Antalya

Çevrimdışı M.Ziya DONMA

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: Bıldırcın Yok!!!
« Yanıtla #1 : 10 Ağustos 2014, 13:43:00 »
Hüseyin bey henüz erken bence 20 gün sonra göç inmeye başladığında daha çok bıldırcın görürsünüz inşallah.
1985-Ceyhan

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #2 : 10 Ağustos 2014, 21:13:02 »
Eskiden olup da sonradan tekini zor bulduğum meralar olmuştu ama sebebini biliyorum, yüzey suyu kalmamıştı. Bazen de ekin bıldırcının tercih etmediği türden oluyor, oraya değil beğendiği yere gidiyor. Daha sevimsiz ihtimaller de olabilir.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Veli TOKCAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 10 Ağustos 2014, 23:23:04 »
Burdur çevresinde köpekleri antreman için eskiden götürdüğümüz yerlerde hiç yok gecen yıl 2 ser 3 er kalkardı.sasırdık kaldık bu yıl hiç yok.entresan bir durum
1962....BURDUR AVC. KULB                BURDUR

Çevrimdışı Hüseyin BAŞARIR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #4 : 12 Ağustos 2014, 11:12:29 »
Hüseyin bey henüz erken bence 20 gün sonra göç inmeye başladığında daha çok bıldırcın görürsünüz inşallah.

Benim bahsettiğim yerli bıldırcın Ziya bey. On yıl önce bu meralarda üreme zamanı her yerden bıldırcın sesi gelirdi. Sezon açılınca da kimsenin limit derdi olmazdı, her yerden bıldırcın kalkardı. Üç-dört yıldır çok azaldı. Bu sene nerdeyse hiç yok..
1980-Antalya

Çevrimdışı Zafer ÇELİK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #5 : 12 Ağustos 2014, 11:34:55 »
Sakın, teyp kurup yerli bıldırcınların kökünü kazıyan etçiler olmasın nedeni ?

ZAFER ÇELİK
1975 ANTALYA
upload images

Çevrimdışı B.Ulaş EREN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #6 : 12 Ağustos 2014, 11:40:42 »
Sakın, teyp kurup yerli bıldırcınların kökünü kazıyan etçiler olmasın nedeni ?

aynen oyle zaten antalyadakı afedersınız ama serefsız teyıpcıler yüzünden ben antalyada bı tane bıldırcın ne  vurdum ne yedım lanet edıyorum bu yüzden bıldırcın avına gıdıyorum dıyemıyorum uveyık bekliyorum zaten burdur korkutelı taraflarında yılan cok bı abımızın kopegını azdaha telef edıcektı bazıları boz yılan dıyorlar aslı engerek olan bı bas belası bu kopek ıcın degıl ınsan ıcınde buyuk tehlıke konuyu baya uzattım ama bu sene bıldırcın ıcın cankırı ve konyaya gıdıcem kopek yetıstırıyorum hayvan bıtane bıldırcın gormedı ama antalyada gerçekten bıldırcın olayı cok vahım bı durum
  • D.K MAYA
ULAŞ EREN
Antalya / konyaaltı

Çevrimdışı Buğra METİLLİ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #7 : 12 Ağustos 2014, 17:51:53 »
Bende bu haftasonu kopek egitimi icin meraya ciktim serik ovasina..usta kopegim bile bir tane bulamadi..su kanalindan 3 tane su tavugu kaldirdi:))av acik olsa cok hos kalkti ama nasipse sezon acilinca:))durum gercekten vahim..teyb isi yerli bildircinlari bitirmis malasef..allah hepsinin belasini versin..uveyik gordum az da olsa..bildurcin icin antalya disina gidilecek sanirim..

Çevrimdışı B.Ulaş EREN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #8 : 12 Ağustos 2014, 18:03:38 »
Bende bu haftasonu kopek egitimi icin meraya ciktim serik ovasina..usta kopegim bile bir tane bulamadi..su kanalindan 3 tane su tavugu kaldirdi:))av acik olsa cok hos kalkti ama nasipse sezon acilinca:))durum gercekten vahim..teyb isi yerli bildircinlari bitirmis malasef..allah hepsinin belasini versin..uveyik gordum az da olsa..bildurcin icin antalya disina gidilecek sanirim..
aynen bıldırcın gerçekten yok var olan varsada yerlı ınsan meraya ınsan sokmuyor veya yerını soylemıyor oylece herkes curnatasını yapıyor ben sahsen cankırı ve konya yapıcam verdıgımız benzın parasına yetıstırdıgım kopege yarasın barı bızde azda olsa bıldırcın gorelım antalyaya geldım gelelı bıldırcın yemedim nede gordum
  • D.K MAYA
ULAŞ EREN
Antalya / konyaaltı

Çevrimdışı Sefa GÖKÇE

• *
« Yanıtla #9 : 12 Ağustos 2014, 18:34:46 »
Bizim buralarda cok bu sene bıldırcında üveyikte
1993 ANKARA

Çevrimdışı Nadir TÜMEN

• *
« Yanıtla #10 : 15 Ağustos 2014, 14:30:18 »
geçen sezon kasetçilerden bıldırcına tek fişek atmadım inşallah bu sene denetimler sık olurda biraz av yaparız
Nadir TÜMEN
1973 MERSİN/ MEZİTLİ

Çevrimdışı Atınç ERGÜREL

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #11 : 15 Ağustos 2014, 22:48:22 »
Teyp kurarak avlanma hastalığı memleketi kanser gibi sardı.avcılık etiğini anlamamış bu zatlar son üç beş yıldır,yerli kuşlarımızında kökünü hemen hemen kazıdılar.nekadar uyarsan nekadar ceza koysan da yine kendi bildiklerini okuyorlar.teyp kurarak avlananları şiddetle kınıyorum.
  • Stoeger m2000 71 namlu
  • Üzümlü Koop.S.poze 71 namlu
  • Huğlu Koop.S.Poze 104/A 76 namlu
  • deutsche kurzhaar DORA
1973 İZMİR

Çevrimdışı B.Ulaş EREN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #12 : 16 Ağustos 2014, 08:41:22 »
Teyp kurarak avlanma hastalığı memleketi kanser gibi sardı.avcılık etiğini anlamamış bu zatlar son üç beş yıldır,yerli kuşlarımızında kökünü hemen hemen kazıdılar.nekadar uyarsan nekadar ceza koysan da yine kendi bildiklerini okuyorlar.teyp kurarak avlananları şiddetle kınıyorum.
ben zaten o teyıp kuranları görsem adama sıkıcam zaten de bı denk gelmedı gelse dıye dua edıyorum ama gelmedı 10 numara saçmayı ayaklarına sıkıcam bıdaha yapmazlar zaten
  • D.K MAYA
ULAŞ EREN
Antalya / konyaaltı

Çevrimdışı Atınç ERGÜREL

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #13 : 16 Ağustos 2014, 10:56:11 »
Ulaş kardeşim, kurduğun cümleyi, gençlik heyecanı ve şaka olarak nitelendiriyorum.Fevri davranmaya gerek yok.Aslolan insandır ve insana insanca davranmaktır.Uygun bir dille ikaz edersin
ve ya ilgili yerlere haber verirsin.
Sana ve diğer tüm avcı dostlarıma yeni sezonda kazasız belasız avlar dilerim.Rastgele..
  • Stoeger m2000 71 namlu
  • Üzümlü Koop.S.poze 71 namlu
  • Huğlu Koop.S.Poze 104/A 76 namlu
  • deutsche kurzhaar DORA
1973 İZMİR

Çevrimdışı B.Ulaş EREN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #14 : 16 Ağustos 2014, 11:24:53 »
Ulaş kardeşim, kurduğun cümleyi, gençlik heyecanı ve şaka olarak nitelendiriyorum.Fevri davranmaya gerek yok.Aslolan insandır ve insana insanca davranmaktır.Uygun bir dille ikaz edersin
ve ya ilgili yerlere haber verirsin.
Sana ve diğer tüm avcı dostlarıma yeni sezonda kazasız belasız avlar dilerim.Rastgele..
:) atınç abi şaka gibi geliyor ama ben antalyaya geldım gelelı bır tane ormancı durdurupta belgen varmı pulun varmı dıye soran olmadı bı tane jandarma gormedım meralarda ondan dolayı :) dıyorum ben fahrı gorevımı yapıyım uzaktan ayaklarına sıkayım nasıl olsa adam avcı degıl olsa böyle bı düşüncede bohçacılık yapmaz adam olsa yapmaz adam olmayana bu davranış az bıle olsa gerek abım yaa :)
  • D.K MAYA
ULAŞ EREN
Antalya / konyaaltı

Çevrimdışı Mustafa DİLEK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #15 : 28 Aralık 2015, 06:27:24 »
Yeni çiftli biçer döverden kaçamıyor. Ve yavrusu da yuvası da parçalanıyor. Biçer döver e limit yok
1976 bolu