Gönderen Konu: Av Tüfeği ile Atış Teknikleri - Dipçik Ölçüleri  (Okunma sayısı 1252 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Sefa GÖKÇE

• *

www.bilalarabaci.com
Fabrika imalatı tüfeklerin dipçikleri birçok atıcıya uzun gelir veya az da olsa benim gibi birkaç kişiye de kısa gelir. Çünkü herkesin fiziki ölçüleri kendine özgüdür.
Eski bir avcı ağbinin tavsiye göre tüfek aldım, birçok av ve silah tutkunu gibi. Ama memnun kalmadım, birçok şey bana uygun değildi o tüfekte.
Sonra, bir silah fuarında tesadüfen karşılaştığım dipçik ustası Abdullah Kara'nın standında kendi ölçülerimi hesaplattım.
Eve döndüğümde kendi tüfeğimin dipçiğini ölçtüm. Dipçik ustasının bana biçtiği ölçüler ile kendi tüfeğimin dipçik ölçüleri arasında dağlar kadar fark vardı.
Örneğin, dipçik ustası, benim kol uzunluğuma bağlı olarak tetik çekme mesafemi 38 cm olarak hesaplamıştı. Meğerse tüfeğimin tetik çekme mesafesi 35 cm. imiş.
Bir tüfek satın alıyoruz ve yıllarca o tüfeğe alışmaya çalışıyoruz. Aslında tam tersini yapmamız gerekmiyor mu? Biz niye tüfeğe uymaya çalışıyoruz? Tüfek bize uysun!
Bu zihniyetle, alanında uzman Amerikalıların videolarını Türkçeye çevirdim ve herkesle paylaşmak istedim.
Herkese keyifli atışlar ve bol avlar diliyorum. Rastgele!
1993 ANKARA