Forumdaki arkadaşların olumlu yorumlarının da etkisiyle AK 212 EL modelini bir ay önce aldım. Hafif, zarif bi tüfek. Ele, göze gelişi iyi. 28 gramlar ile hiç tutukluk yapmadan çalıştı..
Ama benim konu başında sorduğuum ''Avda nasıldır?'' sorusuna maalesef olumsuz yanıt vermek durumunda kaldım.. Bıldırcınların çoğu canlı düştü. Saçmaların girdiği yerlerde yanık izi yok. Sanki yaraya şiş sokulmuş gibi kan çıkıyor. 28-30 gr değişik markalar denedim. 7 no saçma bile attım sonuç değişmedi. Tüfeği abime verdim. Sen at, ben bakayım dedim. RC 9 no, 30 gram fişekleri koyduk. İsabet alan birinci kuş bir kaç tüy bıraktı yoluna devam etti. İkinci kuş düştü. Gittim baktım, kuş canlı. Benden kaçmaya çalışıyor. Tuttum kestim. Vücuduna 3-4 saçma isabet etmiş, tüyleri kan içinde. Vurulan 3. kuş bir avuç tüy bıraktı, bacağı da sallanarak gitti. Yaklaşık 150 öteye düştü. Ben koştum gittim. Ararken otların içinden kuş tekrar kalkıp gitti ayağı sallanarak. Ben saf gibi baktım kaldım. Gitti gitti.. 4. kuştan da aynı şekilde tüy düştü, kırık ayakla bahçedeki agaçların üzerinden geçti öteki tarafa. Nere düştü göremedim. 5. Abimin ayağının dibinden kalktı. 8-10 metrede attı. o da parçalandı tabii.. Son kuşta 2-3 atışta 25 metre de düştü. Gittim hala hoplayıp zıplıyor kuş. Yine her yeri kan.. Akşam oldu eve gittik. Tüfeğin hafifliği, tutuşu abimin hoşuna gitti. Babam ''ne yptınız'' dedi. Biz de anlattık. Abim ''tüfek güzel'' dedi. Babam da ''Güzel ama, marifeti yok.'' dedi.. Okadar da övmüştüm babama tüfeği aldığımda.
Fabrikayı aradım. Durumu olduğu gibi anlattım. Sağolsunlar, ustalar beni sonuna kadar dinlediler.. ''Tüfeğinde her ne sorun varsa yaz, hemen bize gönder. Ne gerekiyorsa yapalım. Gerekirse namluyu değiştiririz.'' dediler. Gönderdim, bir haftada geldi. İlk fırsatta ava gidip tekrar bakacağız inşaallah..
Gördüğüm ve de duyduğum kadarıyla Akdaş kullanan arkadaşlar böyle bir sorun yaşamamışlar.. Demek ki bu sorun benim tüfeğime mahsus. Tekrar bir sorun olsa da Akdaş firmasının gerekenleri yapıp bizi üzmeyeceğini düşünüyorum..