Gönderen Konu: AK 212'yi Nasıl Bilirsiniz?  (Okunma sayısı 6455 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Hüseyin BAŞARIR

• Müdavim Üyemiz
AK 212'yi Nasıl Bilirsiniz?
« : 07 Ağustos 2014, 18:42:06 »
                  Yaptığım araştırmalar ve Avlak forumlarında siz değerli avcı dostlarımın yorumlarını okuduktan sonra Akdaş AK 212 modellerimden birini almaya karar verdim. Akdaş tüfeklerinin kalitesinden, sağlamlığından şüphem yok. İşçilik, estetik tatmin edici.. Herhangi bir sorun çıkınca fabrika yetkilileri gerekli kolaylığı sağlıyor diye biliyorum..

Burada benim asıl merak ettiğim konu; Bu tüfeklerin avda randumanı nasıldır? Hayvanı vuruşu, öldürücülüğü ne derecedir? Her ava gelir mi?

Kullanan, bilen arkadaşlar tecrübelerini paylaşırlarsa sevinirim..
1980-Antalya

Çevrimdışı Ender UYSAL

• *
Ynt: AK 212'yi Nasıl Bilirsiniz?
« Yanıtla #1 : 08 Ağustos 2014, 09:40:17 »
 İyibiliriz hocam  Busene yeni aldım  gurupman ve delicilik testtinden geçti  gayet iyi.bakalım avda nasıl olacak gün sayıyorum.(Düşünmeden alderim)
« Son Düzenleme: 08 Ağustos 2014, 10:19:47 Gönderen: Ender UYSAL »
  • Baikal IZH 43 em 1C SxS
  • St Etienne çifte 16 cal 76 namlu
  • Deutsch Kurzhaar (OSKAR)
1978 SAMSUN

Çevrimdışı İsmail CANDOĞAN

• *
« Yanıtla #2 : 08 Ağustos 2014, 10:09:32 »
Bende hem poze hem ak-212s var yerlilerde en iyi bence ata arsan huglu hepsini kullandim

Çevrimdışı B.Ulaş EREN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 08 Ağustos 2014, 10:27:02 »
akdaş firması hakkında fazla bı reklam ve bayılerden yoksun cunku her bayıde goremedım ben açıkçası ondan dolayı bence reklamı olmadığından oturu ınsanlara yabancı geliyor ama kullanan arkadaşların yorumlarını okuyorum gerçekten akdastan memnunsuz olan hıc duymadım açıkçası bende düşünüyorum ılerlıyen zamanda bı aynalı martın almayı :)
  • D.K MAYA
ULAŞ EREN
Antalya / konyaaltı

Çevrimdışı İsmail CANDOĞAN

• *
« Yanıtla #4 : 08 Ağustos 2014, 10:57:10 »
akdaş firması hakkında fazla bı reklam ve bayılerden yoksun cunku her bayıde goremedım ben açıkçası ondan dolayı bence reklamı olmadığından oturu ınsanlara yabancı geliyor ama kullanan arkadaşların yorumlarını okuyorum gerçekten akdastan memnunsuz olan hıc duymadım açıkçası bende düşünüyorum ılerlıyen zamanda bı aynalı martın almayı :)

Ulaş kardeşim sattığı ürün kaliteli olan kişi reklam,a başvurmaz insanda,da böyledir kaliteli adam kendisini anlatmaz reklam yapmaz yani işin özü adamlar yapmış,ki sadık usta ailece yıllarını vermiş bu zanaate zaten yok satıyorlar bilen kişi alıyor bilmeyende hepsini deneyip doğru yolu öyle buluyor bir Avrupa tüfekle kıyaslanabilir mi derseniz bence hayır(benelli-beratta v.s ) ama yerli silah sanayinde bence ilk üçte  sıralamaya  rahat girer oda fiyat farkı emin olun yerli silah sanayide öyle ustalarımız var ki tank yaparlar ama o fiyata maalesef tercih etmiyor camiamız buda bundan kaynaklanıyor kısacası hem fikiriz işin özü en iyiye ulaşmak...

Çevrimdışı B.Ulaş EREN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #5 : 08 Ağustos 2014, 11:12:06 »
Ulaş kardeşim sattığı ürün kaliteli olan kişi reklam,a başvurmaz insanda,da böyledir kaliteli adam kendisini anlatmaz reklam yapmaz yani işin özü adamlar yapmış,ki sadık usta ailece yıllarını vermiş bu zanaate zaten yok satıyorlar bilen kişi alıyor bilmeyende hepsini deneyip doğru yolu öyle buluyor bir Avrupa tüfekle kıyaslanabilir mi derseniz bence hayır(benelli-beratta v.s ) ama yerli silah sanayinde bence ilk üçte  sıralamaya  rahat girer oda fiyat farkı emin olun yerli silah sanayide öyle ustalarımız var ki tank yaparlar ama o fiyata maalesef tercih etmiyor camiamız buda bundan kaynaklanıyor kısacası hem fikiriz işin özü en iyiye ulaşmak...

aynen abı sımdı dedıklerıne aynen katılıyorum cok haklısın ama bızım ınsanımız sımdı yaban tv gordumu reklamı bıde bı kac esantıyon aldımı dırek ona gonelıyorlar nedense bende kendım aslen konyalıyım ve cok kullandım yerlı yapım sılah akdas kullanmadım ama kullananda asla sıkayet duymadım kendım otomatık alırken aklımdaydı alıcaktım sımdı elıme alıp bakmadım yüzlemeden almak ıstemedım ata neo aldım daha yenı avda kullanmak nasıp olmadı daha kısmetse haftaya ama akdas alıcam ılerlıyen zamanda allah kısmet ederse bıde akus cıfte hayalım allah omur verırde yasarsak alıcam..
  • D.K MAYA
ULAŞ EREN
Antalya / konyaaltı

Çevrimdışı Hakan KARAŞAHİN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #6 : 09 Ağustos 2014, 11:49:28 »
 gecen av sezonun sonunda ak212 L modelini aldım.Çokta memnunum 2 arkadaşımda kullanıyor bende onların tavsiyesiyle aldım.Servisi iyi bir sıkıntın oldumu her türlü hallediyorlar grupmanı avdaki verimi çok iyi tercih senin abi .. selamlar
Hakan Karaşahin
1982 MUĞLA

Çevrimdışı B.Ulaş EREN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #7 : 09 Ağustos 2014, 11:56:42 »
a
gecen av sezonun sonunda ak212 L modelini aldım.Çokta memnunum 2 arkadaşımda kullanıyor bende onların tavsiyesiyle aldım.Servisi iyi bir sıkıntın oldumu her türlü hallediyorlar grupmanı avdaki verimi çok iyi tercih senin abi .. selamlar
hakan grupman derken hangı avda verımlı oldu senın ıcın bende merak edıyorum kullanandan referans onemlı bende dusunmustum ak212 L ama ata neo aldım ınceleyıp goremedıgım ıcın fıseklerde hangı avlarda randımanı nasıl paylaşırsan sevınırım kardesım ağırlık nedır tam olarak ?
  • D.K MAYA
ULAŞ EREN
Antalya / konyaaltı

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #8 : 09 Ağustos 2014, 16:18:31 »
                   İlginiz için teşekür ederim, çok sağolun..

Bir de tepme olayı var mı Hakan kardeş? Bazı kinetikler 34 gr ve üzerinde çok tepme yapıyor..
1980-Antalya

Çevrimdışı Hakan KARAŞAHİN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #9 : 09 Ağustos 2014, 19:28:10 »
Kınetik tüfekler gazlı modellere göre biraz daha fazla teper fakat ben 34 gr  aşırı tepme olmadı 32 gr çok fazla kullandım çokta memnun kaldım.Tercih senin ben beyenirim siz beyenmezsiniz en iyisi elinize alıp inceleyin öyle alın iyi günler
Hakan Karaşahin
1982 MUĞLA

Çevrimdışı Serkan ÇİMEN

• Müdavim Üyemiz
  • Bazıları sürat sever....
    • izmirchoketube
« Yanıtla #10 : 09 Ağustos 2014, 21:02:15 »
Akdaş212w mi alsam armsan612 mi biri kinetik biri gazlı diye düşünürken forumlarda inceledim sitelerine baktım bir kaç avcı arkadaşla iştişare yaptım ve akdaş212w almaya karar verdim 61 bantlı namlu genelde iyi yorumlar var bunun nedenide sanırım tüfeği imal eden ustadan kaynaklanıyor.Birde franci anfinity nin fiyatı 2800 e düşmüş birde ondan alıp tüfek mevzusunu bir 10 yıl kapatacağım..
rastgele 
Sarsılmaz SAR-9 9x19
Sarsılmaz K2-45 45 Acp
Ata Turqua 308 win
Browning A500
Breton Çakır

Çevrimiçi Zülküf ÖZDUMAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #11 : 10 Ağustos 2014, 14:49:15 »
Kapanmaaaz Serkan kardeş, Avrupa yeni bir şey icad eder, sende de  bizde de yeni hevesler nükseder. Elden ayaktan düşmedikten sonra bu defter kapanmaz. Ve dilerim daha nice yıllar devam etsin.. 
  • Robust 222
  • Breda Astro
  • Sarsılmaz Concorde
Zülküf ÖZDUMAN
1962/Diyarbakır

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #12 : 28 Eylül 2014, 14:38:24 »
         Forumdaki arkadaşların olumlu yorumlarının da etkisiyle AK 212 EL modelini bir ay önce aldım. Hafif, zarif bi tüfek. Ele, göze gelişi iyi. 28 gramlar ile hiç tutukluk yapmadan çalıştı..

Ama benim konu başında sorduğuum ''Avda nasıldır?'' sorusuna maalesef olumsuz yanıt vermek durumunda kaldım.. Bıldırcınların çoğu canlı düştü. Saçmaların girdiği yerlerde yanık izi yok. Sanki yaraya şiş sokulmuş gibi kan çıkıyor.  28-30 gr değişik markalar denedim. 7 no saçma bile attım sonuç değişmedi. Tüfeği abime verdim. Sen at, ben bakayım dedim. RC 9 no, 30 gram fişekleri koyduk. İsabet alan birinci kuş bir kaç tüy bıraktı yoluna devam etti. İkinci kuş düştü. Gittim baktım, kuş canlı. Benden kaçmaya çalışıyor. Tuttum kestim. Vücuduna 3-4 saçma isabet etmiş, tüyleri kan içinde. Vurulan 3. kuş bir avuç tüy bıraktı, bacağı da sallanarak gitti. Yaklaşık 150 öteye düştü. Ben koştum gittim. Ararken otların içinden kuş tekrar kalkıp gitti ayağı sallanarak. Ben saf gibi baktım kaldım. Gitti  gitti.. 4. kuştan da aynı şekilde tüy düştü, kırık ayakla bahçedeki agaçların üzerinden geçti öteki tarafa. Nere düştü göremedim. 5. Abimin ayağının dibinden kalktı. 8-10 metrede attı. o da parçalandı tabii.. Son kuşta 2-3 atışta 25 metre de düştü. Gittim hala hoplayıp zıplıyor kuş. Yine her yeri kan..                                                                                                                                                                                                                                                                                        Akşam oldu eve gittik. Tüfeğin hafifliği, tutuşu abimin hoşuna gitti. Babam  ''ne yptınız'' dedi. Biz de anlattık. Abim ''tüfek güzel'' dedi. Babam da ''Güzel ama, marifeti yok.'' dedi.. Okadar da övmüştüm babama tüfeği aldığımda.

Fabrikayı aradım. Durumu olduğu gibi anlattım. Sağolsunlar, ustalar beni sonuna kadar dinlediler.. ''Tüfeğinde her ne sorun varsa yaz, hemen bize gönder.  Ne gerekiyorsa yapalım. Gerekirse namluyu değiştiririz.'' dediler.  Gönderdim, bir haftada geldi. İlk fırsatta ava gidip tekrar bakacağız inşaallah..

Gördüğüm ve de duyduğum kadarıyla Akdaş kullanan arkadaşlar böyle bir sorun yaşamamışlar.. Demek ki bu sorun benim tüfeğime mahsus. Tekrar bir sorun olsa da Akdaş firmasının gerekenleri yapıp bizi üzmeyeceğini düşünüyorum..

1980-Antalya

Emrah CANDAN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #13 : 28 Eylül 2014, 14:50:37 »
         Forumdaki arkadaşların olumlu yorumlarının da etkisiyle AK 212 EL modelini bir ay önce aldım. Hafif, zarif bi tüfek. Ele, göze gelişi iyi. 28 gramlar ile hiç tutukluk yapmadan çalıştı..

Ama benim konu başında sorduğuum ''Avda nasıldır?'' sorusuna maalesef olumsuz yanıt vermek durumunda kaldım.. Bıldırcınların çoğu canlı düştü. Saçmaların girdiği yerlerde yanık izi yok. Sanki yaraya şiş sokulmuş gibi kan çıkıyor.  28-30 gr değişik markalar denedim. 7 no saçma bile attım sonuç değişmedi. Tüfeği abime verdim. Sen at, ben bakayım dedim. RC 9 no, 30 gram fişekleri koyduk. İsabet alan birinci kuş bir kaç tüy bıraktı yoluna devam etti. İkinci kuş düştü. Gittim baktım, kuş canlı. Benden kaçmaya çalışıyor. Tuttum kestim. Vücuduna 3-4 saçma isabet etmiş, tüyleri kan içinde. Vurulan 3. kuş bir avuç tüy bıraktı, bacağı da sallanarak gitti. Yaklaşık 150 öteye düştü. Ben koştum gittim. Ararken otların içinden kuş tekrar kalkıp gitti ayağı sallanarak. Ben saf gibi baktım kaldım. Gitti  gitti.. 4. kuştan da aynı şekilde tüy düştü, kırık ayakla bahçedeki agaçların üzerinden geçti öteki tarafa. Nere düştü göremedim. 5. Abimin ayağının dibinden kalktı. 8-10 metrede attı. o da parçalandı tabii.. Son kuşta 2-3 atışta 25 metre de düştü. Gittim hala hoplayıp zıplıyor kuş. Yine her yeri kan..                                                                                                                                                                                                                                                                                        Akşam oldu eve gittik. Tüfeğin hafifliği, tutuşu abimin hoşuna gitti. Babam  ''ne yptınız'' dedi. Biz de anlattık. Abim ''tüfek güzel'' dedi. Babam da ''Güzel ama, marifeti yok.'' dedi.. Okadar da övmüştüm babama tüfeği aldığımda.

Fabrikayı aradım. Durumu olduğu gibi anlattım. Sağolsunlar, ustalar beni sonuna kadar dinlediler.. ''Tüfeğinde her ne sorun varsa yaz, hemen bize gönder.  Ne gerekiyorsa yapalım. Gerekirse namluyu değiştiririz.'' dediler.  Gönderdim, bir haftada geldi. İlk fırsatta ava gidip tekrar bakacağız inşaallah..

Gördüğüm ve de duyduğum kadarıyla Akdaş kullanan arkadaşlar böyle bir sorun yaşamamışlar.. Demek ki bu sorun benim tüfeğime mahsus. Tekrar bir sorun olsa da Akdaş firmasının gerekenleri yapıp bizi üzmeyeceğini düşünüyorum..
Bazı namlularda olur öyle durumlar. ben de çok örneğini gördüm hangi fişeği atarsan at sonuç değişmiyor. şimdi üstadlarım çıkıp diyecek serpinti saçma almıştır grupman tutmamıştır falan ama gerçekten alakası yok. %1 bazen böyle gıcık namlu çıkabiliyor. Fabrika ilgilendiyse nekadar güzel işte namluyu değişsinler büyük ihtimalle sorun çözülür. çünkü bıldırcında böyle yapan namluyu diğer avlarda düşünemiyorum ben. ava attığın zaman saçma yerleri mor veya siyah olacak kan akmayacak. uçara atınca daha yere düşmeden havada can verdirecek. asıl olması gereken bu. eğer birsürü fişek deneyip hepsinde de saçma girişinde kan akıyorsa 4-5 saçmaya rağmen hayvan yaralıysa
 sıkıntı = namlu 

barışgökduman

• Ziyaretçi
« Yanıtla #14 : 28 Eylül 2014, 16:19:13 »
Merhaba Hüseyin bey kardeşim
AK 212 yi iyi biliriz. Sağlam, hafif, estetik ve güven veren bir tüfek. Bende 61 cm slug namlulu modeli var. Biraz önce paketledim fabrikaya göndereceğim 71 cm mobil şoklu yedek namlu yaptırmak için.
Selamlar