Gönderen Konu: iç parazit  (Okunma sayısı 7833 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı B.Ulaş EREN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
iç parazit
« : 06 Ağustos 2014, 17:24:15 »
yaa bugun arkadaşlarla sohbet edıyorduk bende yaa dedım benım kopegın perıyodık ıc parazıt geldı dedım arkadaşta dedıkı ınsanların kullandığı parazıt ılaclarıda etkılı olabılıyor dedı doğruluk payı nekadardır bılgısı olan varsa paylaşım yapabılırmı? benım bıldıgım ıc parazıt ılacları kopeklerde kullanılan uc etken dıyorlar yanlış hatırlamıyosam ama yınede bılgısı olan arkadaşları yazarsa sevınıım
  • D.K MAYA
ULAŞ EREN
Antalya / konyaaltı

Çevrimdışı Ali GİRGİN

• Müdavim Üyemiz
Ynt: iç parazit
« Yanıtla #1 : 06 Ağustos 2014, 17:29:41 »
Etki yapar nekadar etki yapsada onlar insan içindir hayvan için değil köpeğinin karaciğeri zarar görebilir bi kerelik bişey değil tabikide ama zamanla karaciğer rahatsızlığı olur hayvanda
  • Baikal ij 58 MA
  • simson sulh
  • sarsılmaz camo 61 namlu

Ali GİRGİN / EDİRNE 1986

Çevrimdışı Ali NAYKİ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 07 Ağustos 2014, 11:47:22 »
Merhaba;  Köpek için Köpekler için üretileni  Örnek (Parataks, Caniverm)   kullan derim İnsanlar için olan köpeklerdeki parazitlerin hepsini öldürmez
1970-Mersin

Çevrimdışı B.Ulaş EREN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 07 Ağustos 2014, 14:31:03 »
ben zaten hep canıverm verıyorum 2 tablet sıkıntı olmuyor sukur yıne bı bılgı edınmekte yarar var dıye bılgı paylaşımı yapıyım dedım
:)
  • D.K MAYA
ULAŞ EREN
Antalya / konyaaltı

Çevrimdışı Berşan UÇAR

• *
« Yanıtla #4 : 07 Ağustos 2014, 16:29:47 »
köpeğin ne kadarlık bilmiyorum ama Kontil şurup var ben yeni doğan eniklerime 1 aylık olunca 1,5 cc şırıngaya çekip ağzına sıkarım.Çok şahit oldum aynı gün topuyla paraziti döktüğüne ama fazla verirsen veya vermekte 1,5-2 aylık olmasını beklersen ya zaten parazitten ölür yada zaten parazit yoktur. 1. verdikten sonra her ay D.VİT3 ve 2 ayda bir kontile devam ücretleri ikisi 10 tl etmez .Veterinerler adam kandırmaya bayılıyor.Gemlik askeriyesinde veteriner askerlik yapan abimin dediğine göre köpeklere genelde insan ilacı veriyolarmış.Hatta köpeğimde kulağında akıntı vardı kulak damlası ve antibiyotik verdim iyileşti.SLM.
Mehmet Berşan UÇAR
1977-Osmaniye
İlahi Azrail, Sen adamı öldürürsün!!![img=http://s5.postimg.org/ot7rd4lab/Foto_raf_0045.jpg]

Çevrimdışı B.Ulaş EREN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #5 : 07 Ağustos 2014, 16:38:33 »
köpeğin ne kadarlık bilmiyorum ama Kontil şurup var ben yeni doğan eniklerime 1 aylık olunca 1,5 cc şırıngaya çekip ağzına sıkarım.Çok şahit oldum aynı gün topuyla paraziti döktüğüne ama fazla verirsen veya vermekte 1,5-2 aylık olmasını beklersen ya zaten parazitten ölür yada zaten parazit yoktur. 1. verdikten sonra her ay D.VİT3 ve 2 ayda bir kontile devam ücretleri ikisi 10 tl etmez .Veterinerler adam kandırmaya bayılıyor.Gemlik askeriyesinde veteriner askerlik yapan abimin dediğine göre köpeklere genelde insan ilacı veriyolarmış.Hatta köpeğimde kulağında akıntı vardı kulak damlası ve antibiyotik verdim iyileşti.SLM.

köpeğim 18 aylık kurzhaar caniverm veriyorum 2 tablet dışkısında parazit bi ara görmüştüm bu aralar bakmadım ama yok gibi duruyor hayvan yoksa zayıflamaya başlıyor oldumu farkettırıyor evet kulak akıntısına antıbıyotık bende verıyorum faranjit olduğunda oksurup surubu  vıtamın falan verıyorum faydası oluyor açıkçası ozellıkle polen ıcın alerset verıyorum hayvanı tıksırmasından kurtarıyor baya ama kontıl surubu duydum dıgerı ne onu anlamadım açıkçası?
  • D.K MAYA
ULAŞ EREN
Antalya / konyaaltı

Çevrimdışı Coşkun ÇAKIR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #6 : 07 Ağustos 2014, 17:00:28 »
Kontil şurup iyi olur.büyük köpeğe şişenin hepsini veririm ben 3 aydan 3 aya her eczanedede vardır fiyatıda uygun.
1988 BALIKESİR

Çevrimdışı B.Ulaş EREN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #7 : 07 Ağustos 2014, 17:26:55 »
Kontil şurup iyi olur.büyük köpeğe şişenin hepsini veririm ben 3 aydan 3 aya her eczanedede vardır fiyatıda uygun.
çoşkun şişenin hepsi derken köpeğin kilosuna göre vermiyormusun veya bı olcek ayarlı dozlu orda kafam karıştı sımdı? kardesım kontıl denıycem ama sıse cok fazla sankı :)
  • D.K MAYA
ULAŞ EREN
Antalya / konyaaltı

Çevrimdışı Coşkun ÇAKIR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #8 : 07 Ağustos 2014, 17:54:51 »
Yavru köpeği şişenin hepsi bozar.Ben yetişkine veriyorum kilosu ve yapısı yerinde. Severek içiyor hatta suyla şiseyi çalkalayıp bi daha veriyorum bugüne kadar zararını görmedim
1988 BALIKESİR

Çevrimdışı B.Ulaş EREN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #9 : 07 Ağustos 2014, 18:19:02 »
Yavru köpeği şişenin hepsi bozar.Ben yetişkine veriyorum kilosu ve yapısı yerinde. Severek içiyor hatta suyla şiseyi çalkalayıp bi daha veriyorum bugüne kadar zararını görmedim
benım kopek 18 aylık kurzhaar ondan bı tereddütte kaldım olmadı şase hesabı verıyım kontıl bakıyım :)
  • D.K MAYA
ULAŞ EREN
Antalya / konyaaltı

Çevrimdışı Berşan UÇAR

• *
« Yanıtla #10 : 18 Ağustos 2014, 15:34:01 »
Ulaş bey arkadaşın  dediğiyle benim söylediğim aynı sadece o büyük köpeğe veriyor ben 1 aylık yavruya ve ben dedim ki 1 aylık yavruya 1,5 cc şırıngalardaki ölçü bu kadar ağızdan sık yutsun fazla verirsen yavru küçük olduğundan ölebilir.büyüdüğünde problem olmaz zaten...DİĞERİ DE d-vit3 diye geçen bebeklere verilen damla bundanda ayda 1,5cc yine ağızdan sık ağzına kemik gelişimi karkas yapısı iyi oluyor çünkü D vitamini güneş ışığında oluyor özellikle kış aylarında enik büyütenler için bulunmaz vitamindir.
Mehmet Berşan UÇAR
1977-Osmaniye
İlahi Azrail, Sen adamı öldürürsün!!![img=http://s5.postimg.org/ot7rd4lab/Foto_raf_0045.jpg]

Çevrimiçi Muzaffer KUZU

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #11 : 18 Ağustos 2014, 17:35:59 »
Kardeş 40 yıllık avcıyım. iç parazit için Kontil şurup,Yamosen kullanırım.Tenya ve kurtlar için bire bir ,ikisi 3 tl.Tavsiyemdir.
  • Huğlu Süperpoze 12 Skeet Özel yapım 71 namlu
  • Huğlu Çifte 12 Çukurbant 71 namlu 1-2 şok
  • Marocchı 12 Süper Poze 71 namlu 2-4 şok
  • Üzümlü Çifte 12 jetli yüksek bant 71 namlu 1-3 şok
İZMİR 1957   0Rh+     05344463032
Branş Kodu:2036