Bu tüfek Hatsan'ın bayağı eski modellerinden, yanda gaz ayar vıdası var. Hatsan artık bu modellerden üretmiyor.
Bu modeli yıllarca kullanan arkadaşım var, kendisi tüfekten çok memnun, bende av performasına şahitim vede beğenirim.
hatsanın ilk üretimleri diye biliyorum bunu birde bu tüfekte kaşığa fişek sürünce yandaki düğmeye basıyormusunuz acaba
SN.ÖZKAN ve SN.MAKAS
Bu tüfeğin aynısından 2005 yılından bu güne kullanmaktayım ve bu model iç piyasa için değil LUGER patenti ile yurt dışı bir sipariş için sadece 2004-2005 yılları aralığında üretilmiştir (yani hatsan firmasının en eski modeli değildir) ve birdaha üretilmemiştir.. silahın üzerinde hiçbir türkçe yazı veya ibare yoktur(ne namluda,,nede kasada)ve iç piyasaya o an için görüştüğüm fabrika yetkilileri tarafından sadece 80 adet verildiği bilgisini almıştım..
el kundağının yanındaki delik aktif valfin gaz tahliye deliğidir,, yani gaz ayar vidası falan değildir..kasa yanındaki LUGER yazılı logosu bütün dünyada luger markasının kayıtlı ve patentli logosudur..
namlu iç çapı 18.55mm dir en azından benimkisi öyledir..
benim silahımda 66 cm namlu boyunda ve 3120 gr ağırlığındadır ..24 gr trap,, skeet fişeklerini bile bayram şekeri gibi atan bir mekanizmaya sahiptir..
her nekadar ülkemizde üretilmiş olsada bu silahı yerli silahlar ile aynı katagoride değerleendirmemek lazım diye düşünüyorum..bu güne kadar benim kıyaslama yaptığım tüm yerli ve yabancı markalı kinetik olsun gazlı olsun tüfekleri hem paternde hemde penetrasyonda yarı yolda bırakmış çok kaliteli bir silahtır..
namlu boyası mat krom kaplamadır ve bu güne kadar en ufak bir paslanma emaresi bile göstermemiştir..bir diğer soruda evet kaşığa fişek sürerken kasanın yanındaki düğmeye basmak gerekir (avda veya atışta herhangi bir zararını görmedim..)FRANCHİ ile kıyaslanarak onun kadar sorunsuz ve kaliteli göründüğü söylenmiştir ..bence franchidende bir gömlek daha üstün bir silahtır..
ve kısaca değerlendirmemin sonuna gelecek olursam.. şahsi kanaatim (bende sahip olduğum için söylemiyorum) BU GÜNE KADAR ÜLKEMİZDE ÜRETİLMİŞ ,, GELMİŞ GEÇMİŞ TÜM GAZLI YARI OTOLARIN EN İYİSİ VE EN KALİTELİSİDİR..
ALPER BEY satın alma sürecinde fikrimi sormuştu bende böyle bir şansı (7-8 yıl rafta beklemiş bir silahı) kaçırmaması gerektiği ve çok memnun kalacağı düşüncemi kendisine iletmiştim oda tavsiyeme uymuş..
HAYIRLI OLSUN ALPER BEY GÜLE GÜLE BOL VE BEREKETLİ AV GÜNLERİNDE KULANMANIZI DİLERİM...