Gönderen Konu: tufek secimi poze mi otomatik mi?  (Okunma sayısı 16584 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Yıldıray TOSLU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
tufek secimi poze mi otomatik mi?
« : 02 Ağustos 2014, 22:54:57 »
merhaba arkadaslar tufek almak istiyorum fakat poze ve otomatik arasinda kaldim alcagim tufekle domuz culluk tavsan keklik avlarina gidicem sizce alacagim tufek nasil olmali ve tavsiye edebileceginiz yerli tufek markalarini yazarsaniz memnun olurum simdiden yardiminiz icin tesekkurler..
1988 istanbul

Emrah CANDAN

• Ziyaretçi
Ynt: tufek secimi poze mi otomatik mi?
« Yanıtla #1 : 02 Ağustos 2014, 23:39:36 »
merhaba arkadaslar tufek almak istiyorum fakat poze ve otomatik arasinda kaldim alcagim tufekle domuz culluk tavsan keklik avlarina gidicem sizce alacagim tufek nasil olmali ve tavsiye edebileceginiz yerli tufek markalarini yazarsaniz memnun olurum simdiden yardiminiz icin tesekkurler..
Domuz avında bol fişek gerektiği için ördek avında da kişiye göre otomatik tüfek seçilebilir...  ama diğer avlara süperpoze - çifte yeter de artar bile. Ama genel kıyaslama yaparsak poze mi otomatik mi diye kesinlikle poze.
« Son Düzenleme: 02 Ağustos 2014, 23:41:00 Gönderen: Emrah CANDAN »

Çevrimdışı Kenan ÖZKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #2 : 03 Ağustos 2014, 00:33:47 »
ben hafif olsun isterim genelde savunma amaçlı avda da olsa sentetik otomatik tercih edderim fişek doldurması kolay bazılarında fişek boşaltması da kolay ben poze ve çiftede alıyorum elime ama otomatik daha çok hoşuma gidiyor poligonda atış yapınca seri atışlarda çok seviyorum
_____SiVeR öLüMüNe SeVeR____ KeNaN ÖzKaN 1989 B Rh+ istanbul  SİVASLI YİĞİDO

Çevrimdışı Kenan ÖZKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #3 : 03 Ağustos 2014, 00:34:31 »
Domuz avında bol fişek gerektiği için ördek avında da kişiye göre otomatik tüfek seçilebilir...  ama diğer avlara süperpoze - çifte yeter de artar bile. Ama genel kıyaslama yaparsak poze mi otomatik mi diye kesinlikle poze.
sonuna kadar katılıyorum
_____SiVeR öLüMüNe SeVeR____ KeNaN ÖzKaN 1989 B Rh+ istanbul  SİVASLI YİĞİDO

Çevrimdışı Caner COŞAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 03 Ağustos 2014, 01:31:09 »
domuz avı için otomatik diğerleri için çelik kasa süper poze derim siz bütçenizi yazabilirseniz bizlerde ona göre bir poze tavsiye ederiz
1985
BURSA

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #5 : 03 Ağustos 2014, 03:52:15 »
maksimum 1500 lira butcem var birde pozelerle tek kursun atmak silaha zarar verir diyorlar bi kac konuda okudum ve nedenini sordum fakat bi cevap alamadim bilgisi olan varsa yazabilirmi pozeyle tek kursun atmanin silaha ne zarari olur
1988 istanbul

Çevrimdışı Okan YILMAZ

• *
  • Domuz takla attımı o iş bitmiştir..
« Yanıtla #6 : 03 Ağustos 2014, 08:23:23 »
4-5 numara şokla atarsınız tek kurşun. Hiç bir zararıda olmaz. Bana sorarsan otomatik alacaksanız avrupa alın. Browning-benelli-beretta-franchi-winchester-remington gibi markalar otomatikte tercih edilebilir. 1500 liraya muhtemelen 2. el avrupa otomatik bulunabilir. Fakat benim tercihim 1500 tl bütceyle yerli çifte yada poze yönündedir. Saygılar.
  • 104-A Mallard 71
  • Ata Arms Sp Nikel 71
  • Baikal IJ 58 MA
  • Winchester Sx4
BABAM'dan miras bana bu sevda!

1993/Isparta

Şahin BİTEN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #7 : 03 Ağustos 2014, 09:30:59 »
4-5 numara şokla atarsınız tek kurşun. Hiç bir zararıda olmaz. Bana sorarsan otomatik alacaksanız avrupa alın. Browning-benelli-beretta-franchi-winchester-remington gibi markalar otomatikte tercih edilebilir. 1500 liraya muhtemelen 2. el avrupa otomatik bulunabilir. Fakat benim tercihim 1500 tl bütceyle yerli çifte yada poze yönündedir. Saygılar.

1500 liralık avrupa otomatiklere bir örnek gösterebilirmisin Okan kardeşim. 2.el..varsa öyle millet boşu boşuna ata venzadır , huğlu nitrodur neyidüğü ne yapacağı belirsiz tüfeklere daha fazla para ödemesin..alsınlar 1500 liraya benelli,beretta,franchi otomatik nesiller boyu avlansınlar.
« Son Düzenleme: 03 Ağustos 2014, 09:32:31 Gönderen: Şahin BİTEN »

Çevrimdışı Fehmi TAŞKIN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #8 : 03 Ağustos 2014, 09:33:17 »
1500 civarı bir bütçeyle sanırım hem slug hem 71 namlulu bir yerli otomatik almak mümkün olur. Böylece hem domuz hem de diğer tüm avları yapmak mümkün olacaktır. Sık ormanda slug namlu ile çulluk avı yapabilirsiniz. Ayrıca domuz avında kurşun atışı yaptığınız için en iyi seçenek slug namludur. Diğer 71 namlu ile ördek kaz keklik tavşan tahtalı üveyik vs gibi her türlü avı yapabilirsiniz. Çifte veya poze tüfekler benim de çok sevdiğim silahlar olmasına rağmen bu kadar geniş ve farklı ihtiyaçları gerektiren av hayvanı düşünüldüğünde yarı otomatik tüfekler bence daha öndeler. Ancak konu domuz avı ise alacağınız tüfeği iyi bir markadan seçmeli ve av öncesi mutlaka test etmelisiniz.
  • MAUSER M03 300 Win. Mag.
  • Beretta A400 Xtreme Plus 76
  • Akus Custom Deluxe 71-76
  • Glock 19 Gen 5
  • Sig Sauer P 229 ALSO 9mm
  • Smith Wesson 686 4'' 357 Mag.
1977-İZMİR

Çevrimdışı Okan YILMAZ

• *
  • Domuz takla attımı o iş bitmiştir..
« Yanıtla #9 : 03 Ağustos 2014, 12:35:17 »
1500 liralık avrupa otomatiklere bir örnek gösterebilirmisin Okan kardeşim. 2.el..varsa öyle millet boşu boşuna ata venzadır , huğlu nitrodur neyidüğü ne yapacağı belirsiz tüfeklere daha fazla para ödemesin..alsınlar 1500 liraya benelli,beretta,franchi otomatik nesiller boyu avlansınlar.

Muhtemelen dedim zaten abi. Paraya sıkışır acil satılması gerekir satar. Geçen sene 1550 TL ye 5+1 franchi yarı otomatik tertemiz tüfeği sattı adam, gözümle şahit oldum. İcralık olmuş sattı adam. Benim kastetdiğim buydu. saygılar..
  • 104-A Mallard 71
  • Ata Arms Sp Nikel 71
  • Baikal IJ 58 MA
  • Winchester Sx4
BABAM'dan miras bana bu sevda!

1993/Isparta

Çevrimdışı Caner COŞAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #10 : 03 Ağustos 2014, 15:17:40 »
1500 liraya güzel pozeler var ata hatsan akdaş akkar  bunlara bakabilirsiniz huğlu da var biraz ağır olur ama domuz avında kullanacaksanız 71 namlu pozenin pek uygun olcağını sanmıyorum domuz avı için en uygun silah yarı otmaikler sizin yerinizde olsam 1500 liraya yerli 71 seritli namlu 61 slug  namlu combo set bir otomatik alıp bütün avlara giderdim tabiki ömür bakımından kullanılış bakımından pozeler otamiklerden daha önde ama tek bir tüfeklede bütün avlara gidilemiyor avla sürekli uğraşan insanların en az 2 tüfeği oluyo
1985
BURSA

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #11 : 04 Ağustos 2014, 20:55:32 »
yardiminiz icin tesekkurler
1988 istanbul