Gönderen Konu: Fasulye Ormanlarına Hazır Olun  (Okunma sayısı 1916 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Serhat ÇELEBİOĞLU

• Müdavim Üyemiz
Fasulye Ormanlarına Hazır Olun
« : 01 Ağustos 2014, 19:25:15 »
FASULYE’DEN İŞLER
Dkmp, avcıların yaptığı eylemlerden oldukça rahatsız. Gün geçmiyor ki telefon trafiklerine bir yenisi eklenmesin. Bu adamlar ne istiyor ..Göçmen kuşlardan kotayı kaldırdık. Şöyle yaptık böyle yaptık. Bir gaz alma operasyonudur gidiyor. Merek etmeyin ne istediğimizi tüm yurt geneline yayılan eylemler ile dile getirmeye devam edeceğiz. 130 bin kişi yok sayarak, bu güne kadar geldiniz. Bundan öteye geçiş yok. Zira eylemler tüm yurt geneline yayılacak ve yayılıyor.
Şimdi gelelim Fasulyeden işler başlığımıza; Daha önce de belirttim bu ülkede içinde konunun uzmanı olmayan tek kurum DKMP dir dedik. İçerisinde tek bir yaban hayatı ile iştigal etmiş ya da eğitimini almış tek bir memuru yoktur. Durum böyle olmasına rağmen avcılar ile işbirliği yapmayan yine bu kurumdur. Bu ülkede avcılık ile kararlar alınırken bölgesel avcı dernekleri ile işbirliği yapılmak zorundadır. 130 bin avcıya 20 kişilik bir kadro ile haksızlık edilemez.
Fasulye ormanları… Nedir diyeceksiniz. DKMP genel müdürlüğü fasulye dikimi için şube müdürlüklerine yazılar göndermiş. Neymiş efendim orman arazilerinin içine DKMP ciler fasulye dikecekmiş. Be kardeşim Orman müdürlüklerinden bu konu hakkında ne görüş aldınız. Her önüne gelen orman içine bir şey dikmek zorunda mı ?  Kanun ve mevzuatlar buna uygun mu yok ..Yine masa başından bir talimat ile kendi elemanlarınızı dahi zora sokacak uygulamalar sizden çıkıyor. El adama güler. Sen iyi niyet içerisinde, bu konuyu gündeme getirsen de nasıl bir kararın altına imza attığının farkında mısın? Asla değilsiniz fasulyeden işle bunlar. Amacınız şu bu ormanlık alanlara fasulye ekimi yaptırıp karaca, yaban keçisi, geyik istifade etsin diye bu hayvanları bu yeme alıştıracaksın. Daha sonra bu yeme alışan karaca Hasan dayının fasulye tarlasına, Ayşe teyzenin bezelye tarlasına dadanacak. Hasan dayı ekmeğini karacaya kaptırmak istemeyecek ve aralarında ölümle biten kaçak avcılık zuhur edecek.. Sonra gazete manşetlerinden okuyacağız tarlasına zarar veren karacayı vuran cani yakalandı. DKMP yasal işlem yaptı.. Alkışşşşşşş Kimi inandıracağız Fasulye ormanlarından gelip Hasan dayının fasulyesini yiyen karacanın onun mahsulüne zarar verdiğini. Rızkını aldığını..  Yaz kızım Ahmet oğlu Hasan karaca vurmaktan …….
Ayıptır, günahtır. Giresun da ikinci ayı vakası ayılar vatandaşa zarar veriyor kontrol altında değil. Hiçbir şeyi kontrol altında tutamıyorsunuz.
Şimdi de Fasulye ormanları peşine düştünüz olacak gibi değil… Hasan dayı, sana bir şey diyeyim mi sen artık fasulye dikme nasıl olsa DKMP fasulye ormanları yapıyormuş…

Çevrimdışı M.Ali AKDAĞCIK

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: Fasulye Ormanlarına Hazır Olun
« Yanıtla #1 : 01 Ağustos 2014, 23:19:08 »
 sayın serhat bey,

hayırlı akşamlar, konu 52 defa okunmuş anlayan yok herhalde ilk yanıtı ben vermek istedim,..

sen çok yaşa kardeş bizim camiaya lazımsın,

rabbim ömrünün bereketini versin ,

işin gücün rast gelsin,

her memlekete bir sehat bey koysalar avcılık düzene girer,

dmkp fasulyeden bile anlamazki karacanın akıbetini bilsin,

yaban hayvanı dadanacağı ekenek bahçeleri talan ederken tarlasahibinin canını yakacağını nereden bilsin, doğası gereği yemleniyor o varlık dmkp nereden bilsin,

işte bu yüzden anlayana sivrisinek saz anlamayana avbis bile az,..

avcılığı avcılara bırakın sayın dmkp,

bizde yönetecek kadro olarak ordünaryüs prof değerinde kıymetli avcılar var bilgilerinize sunarım.

saygılarımla.

« Son Düzenleme: 01 Ağustos 2014, 23:20:15 Gönderen: M.Ali AKDAĞCIK »
  • TURKUAZ HK 11, OTOMATİK, 4+1, 12 CAL. 65 CM.
  • LAZER TEK KIRMA, 36 CAL. 65 CM.
İnsanlara hoşgörülü tavrım , bildiklerimin yanılgılarıma yetmeyişindendir,..

Murat Ali Akdağcık
1970 MERSİN

Şahin BİTEN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : 01 Ağustos 2014, 23:30:22 »
karacamı gelecekmiş  fasulye dikince ormanlara..ben hemen ekeyim bildiğim bi kaç ormana da burda karaca yokki..göçmen kuşlar gibi gelirmi ki.. hem dkmp'ye yardımcı oluruz zahmete girmesinler çok fazla fasulyeyle uğraşıp..bi kere fasulyedende çakmıyorlar ki dediğiniz gibi..ormanda babasının artezyeninden sulayacklar sanırım fasulyeyi..fasulye hergün su ister..karaca gelecekse ben suyunu evden taşırım ektiğim fasulyelerin :D

domuzdan artarsa  , karaca gelirse yer...Nasrettin hocanın yola çalı dikmesi gibi..o bile olur gider mantıklı yani bunun yanında.. :D
« Son Düzenleme: 01 Ağustos 2014, 23:38:19 Gönderen: Şahin BİTEN »

Çevrimdışı Yetkin YILMAZ

• *
  • Çarşambalı 55
« Yanıtla #3 : 03 Ağustos 2014, 12:44:15 »
                Fasulyemi?
      Niyeki fasulye tohumu stogumuzmu warmış, yada şöle sorim israil'le yapılmış bi hibrit fasulye tohumu anlaşmamızmı warmış...! Ulan kendi çiftçisinin tarlasına ekecegi tohumu bile üretemeyen bi hükümetin, yaptıgı işiyle uzaktan yakından hiç bi bilgisi olmayan ben böle istiyom böle olacak dayatma sistemine dayalı çalışan DKMP organından anca böle bişe beklenir..!

1978 / SamSun

Çevrimdışı Erol KABA

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 03 Ağustos 2014, 13:00:34 »
   Olur olur, bal gibi olur fasülye tarlasının başına bekçı dikersini istihdam olur :) ya da denetim olmaz kafasına göre takılan başı bozuk avçıyı yormazsınız sağda solda  fasülye tarlasınız başında gelecek avı beklerken şimdi hangi hayvan gelecek diye iddaya da girerek güzel vakitte geçirilir başında, ayranı yok içmeye ......
  • Charles Daly otomatik,
  • Cesa otomatik, Mertmak Mx5 otomatik
  • Akkar Karatay Pompalı, Hatsan Pompalı
Düzce  1985

Çevrimdışı Coşkun ÇAKIR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #5 : 03 Ağustos 2014, 13:26:00 »
Valla bu ormana fasulye ekmek işine hiç inanasım gelmiyor.Olursada şaka gibi bi proje olur
1988 BALIKESİR