Gönderen Konu: PARALI VE KOTALI AVCILIĞA HAYIR SEFERBERLİĞİNE KATILIN  (Okunma sayısı 4439 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Özhan KELEŞ

• Onursal Üyemiz

PARALI VE KOTALI AVCILIĞA HAYIR SEFERBERLİĞİNE KATILIN

12.07.2014 Cumartesi günü İç Anadolu Av ve Yaban Hayatı Federasyonu' na bağlı dernek başkanları ve üyelerinin katılımıyla yapılan toplantı sonucunda aşağıdaki karar alınmış ve aşağıdaki tutanak birlikte imzalanmıştır.
Buna göre;
“ DKMP Genel Müdürlüğü tarafından uygulanan kotalı avcılığın ( AVBİS ) kaldırılması konusunda yürütmeyi durdurma kararı dahil her türlü yasal hakların aranması konusunda oy birliği ile karar alınmıştır.
Federasyon olarak, avcının haklarını savunmak için dün olduğu gibi bugün de varız.

İÇ ANADOLU AV VE YABAN HAYATI FEDERASYONU OLARAK EKİBİMİZ İLE BİRLİKTE YÜRÜTMEYİ DURDURMA VE YASAL YOLLARA BAŞVURMA KONUSUNDA HUKUKÇULARIMIZLA ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR.
BİR YANDAN DA KOTALI AVCILIK (avbis) SİSTEMİYLE İLGİLİ ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANI VEYSEL EROĞLU' NA AŞAĞIDA ÖRNEĞİ YAZDIĞIMIZ DİLEKÇEYİ TEK SES TEK VUCUD OLARAK SUNMAK İÇİN KARAR ALDIK.
FEDERASYONA ÜYE OLAN VE ÜYE OLMAYAN TÜM AVCILARIMIZDAN, AVCI DERNEKLERİMİZDEN VE FEDERASYONLARIMIZDAN DESTEK BEKLİYORUZ.
DİLEKÇEYİ İMZALAYARAK, G.M.K BULVARI 98/2 MALTEPE-ANKARA ADRESİNE GÖNDERMENİZİ VE DİLEKÇE ÖRNEĞİNİ ÇOĞALTARAK AVCILARIMIZA ULAŞTIRMANIZI RİCA EDİYORUZ.
Bu yasal eylem; “ paralı avcılığa hayır ! “ seferberliğidir.
Tüm avcılarımızın, avcı derneklerimizin ve federasyonlarımızın bu seferberliğe katılmasını istiyoruz.
Gün birlik, beraberlik ve dayanışma günüdür...
İç Anadolu Av ve Yaban Hayatı Federasyonu Başkanı
Kamil ÜÇBAŞ
...
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel EROĞLU
Sayın Bakanım,
Sizin de bildiğiniz gibi, ülkemiz av ve yaban hayatı yönetiminden sorumlu sayın Bakanlığınızın ilgili Genel Müdürlüğü, şu anda uygulamada büyük problemlerin yaşandığı ve içinden çıkılamayacak derecede sorunların olduğu kotalı avcılık (AVBİS) diye bir sistem başlatarak, 2016 yılına kadar ülkemiz av ve yaban hayatı yönetimi konusunda, ülke genelinde oturtulmaya çalışılmaktadır.
Karar alma sürecinde bu konunun gerek “Paydaşı“ ve gerek “Gerçek Yararlanıcısı“ olan tüm ülke avcılarının temsil edildiği avcı derneklerinden görüş alınmadığı gibi iki yıldır federasyonlarımızın ve konfederasyonumuzun yaptığı çabalar sonuçsuz kalmıştır. Her seferinde bakanlık yetkilileri bu konuları üst makamlarla görüşüp en kısa zamanda isteklerimize cevap vereceklerini ifade etmelerine rağmen bu konuda somut adım atmadıkları gibi, Devlet, Genel avlaklar ve kotaya ilişkin yazılı ve sözlü öneri verilmiş olmasına ve geçen yıl binlerce avcının, bu uygulamayı protesto etmek ve sesimizi duyurmak adına , “ Avlanma İzin Belgesini “ iptal ettirmesine rağmen hiçbir önerimiz dikkate alınmamıştır. Genel Müdürlük bu haklı taleplere duyarsız kalmıştır.
Ayrıca ülkemizde enflasyon rakamları % 7- 8 lerdeyken 2014-2015 Av sezonunda avcılarca kullanılacak olan avlanma izin kartı (av pulu) bedelleri İl geneli Avlanma puluna % 40 zam yapılmasına da bir anlam veremiyoruz. Bu uygulamanın, avcıların avlanma pulu almaksızın kaçak avlanmalarını teşvik edeceğini, yasal avcıların ise doğal olarak cezalandırıldığını düşünmekteyiz.
Bu işbirliği başarılmadan, pilot çalışma yapılmadan, ülkemizin av ve yaban hayatı yönetimi konusunda kotalı avcılık (AVBİS) benzeri tek taraflı uygulamalar ile başarıya ulaşılamayacağını, paralı avcılığı getirecek bu yeni sistemin bir an önce askıya alınmasını ve 2014-2015 Av Sezonunda avcılarca kullanılacak olan avlanma izin kartı (av pulu) bedellerinin günümüz ekonomik koşullarına uygun ve hakkaniyetli bir hale getirilmesini talep ediyoruz.
Konfederasyonumuz, Federasyonlarımız ve Derneklerimizle dayanışma içerisinde; Bu konuda yürütmeyi durdurma dahil tüm demokratik yasal haklarımızı arayacağımı beyan ediyorum.

Tarih :
Adı soyadı:
Bağlı bulunduğu dernek:
İmza:.
Özhan KELEŞ
28/05/1962-İstanbul

Çevrimdışı Hasan AKSU

• Müdavim Üyemiz
Ynt: PARALI VE KOTALI AVCILIĞA HAYIR SEFERBERLİĞİNE KATILIN
« Yanıtla #1 : 18 Temmuz 2014, 09:19:04 »
iç anadolu bölgeside ayaklandı çok güzel, güne iyi başlamak gibi oldu, sabah sabah iyi geldi.
şahsım adına dilekçeyi bugün gerektiği gibi gönderiyorum. ve sosyal ortamlardada paylaşacağım.
1981 / Samsun / Malatya

Çevrimdışı Süleyman AYDIN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #2 : 18 Temmuz 2014, 10:56:41 »
hayırlısı. ama sansı yok avcılık zengın ısı artık..
« Son Düzenleme: 19 Temmuz 2014, 12:41:02 Gönderen: Süleyman AYDIN »
Süleyman AYDIN
1973-İzmir

Çevrimdışı Hasan AKSU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #3 : 18 Temmuz 2014, 14:22:04 »
Ben şahsım adına bugün gönderdim, ne yaparsak ne kadar destek olabilirsek o kadar fayda, umutlarımız solmasın,
       ^^Bir Umuttur Avcılık^^

« Son Düzenleme: 18 Temmuz 2014, 14:25:17 Gönderen: Hasan AKSU »
1981 / Samsun / Malatya

Çevrimdışı Osman DÖŞLER

• Expert Üye
  • osman döşler. 1968-istanbul
« Yanıtla #4 : 18 Temmuz 2014, 14:38:56 »
Arkadaşlar ya şu dilekçe işlerinden vazgeçin Türkiye gibi ülkelerde bunun bir faydası yok.

Bunun gibi dünyanın dilekçesi gönderildi bir fayda elde edilemedi.

Avcılık medyatik bir şey değil ülkemizde onun için etkisi olmuyor. Ünlü kişiler bile avcı oldukları için eleştirilme korkusundan ben avcıyım diyemiyor.

Ama Hayvanseverlik medyatik. Bir Yonca Evcimik, Ömür Gedik vb sanatçılar hayvanlar üzerinden medyatik olarak her TV kanalında gösterilip taraftar ve sponsor toplayabiliyor.

Etkili tek yol DAVA açmak, onun maddi külfetini de biz avcılar ellerimizi cebimize atarak karşılayacağız.
Osman DÖŞLER
1968 İSTANBUL

Çevrimdışı Tuncay KANDEMiR

• Tuncay Kandemir
  • Hocamız
    • Avcı Sayfası avlak
« Yanıtla #5 : 18 Temmuz 2014, 14:47:29 »
Geçsinler bu işleri 30 yıldır dilekçe faks gönderiliyor bir şey olduğu yok :( bu eylemlerle sadece avcıları oyalarlar :(
belge iptal et, dilekçe gönder, fax çek :( yaban da oturum yap :( fiili olmayan her şeyin devri kapanmıştır yapanlarda sadece avcıları oyalamaktadır :(
Tuncay KANDEMİR 1971
Samsun Ankara

Çevrimdışı Osman DÖŞLER

• Expert Üye
  • osman döşler. 1968-istanbul
« Yanıtla #6 : 18 Temmuz 2014, 14:55:43 »
Medeni ülkelerde bile hak yürüyerek,protesto edilerek elde edilmeye çalışılıyor.

Biz çekingen toplumuz, korkuyoruz,tembeliz,bize ucu dokunmasında ne olursa olsun,başkası yapsın biz seyredelim, o kurumlar neden bizi savunmuyor gibi bahaneler ile bir şey elde etmeye çalışıyoruz.

Neden dilekçe, emek yok,yorulmak yok,bağırmak yok,katılım yok,topluma karışmak yok, bireysellik en önemli etken.Bilgisayardan yaz bir yazı tuşa bas gönder.

Şu da var biz hakkımızı korurken haksız olanları da koruyoruz.

Planımız programımız yok.

Eskiden olduğu gibi al tüfeği köpeği ava çıkalım modundan kurtulmamız lazım. Zaten bu modu da artık kabul ettirmezler.
Osman DÖŞLER
1968 İSTANBUL

• Tuncay Kandemir
  • Hocamız
    • Avcı Sayfası avlak
« Yanıtla #7 : 18 Temmuz 2014, 15:15:08 »
Etkisi de yok kaç dilekçe gider !!! bu sitenin bile 15000 üyesi var facebook da en az 40000 avcı var oralarda da paylaşıldı bir elektronik imza kampanyası yapıldı katılım ortada sadece 1.882 imza var :( sadece 30 saniyesini alacak bir işleme bile inancı olmayan insanlardan çok şey bekliyoruz :(
anlayış faklı kültür farklı :( cesur 3-5 insan fiili eylem yapacak da ses getirecek :(
ya da şunu anlıyorum bu sistemden sadece 3-5 insan rahatsız gerisi memnun,,,, özürlü olanlar ve anlayışı kıt olanlar biziz !!!!!
Tuncay KANDEMİR 1971
Samsun Ankara

Çevrimdışı Hasan AKSU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #8 : 18 Temmuz 2014, 17:42:24 »
iki yöneticisiniz biriniz yorumsuz yayınlıyo,
diğeriniz geçin bu işleri diyo,
birbirinizden haberiniz yok, bu sitede koyduğunuz şeylere dikkat edin, bizde burdan haber alıp bir yol tutuyoruz, bi yerde sizi takip ediyoruz,
ben yaptım gönderdim, zaman imkan doğrultusundada katılabileceğim her eyleme harekete katılacağım, enazından hiçbirşey yapmamaktan çok iyidir.
ben bugün onu gönderirken heyecan duydum,
döndüğümde bu yazılarınızı okuyunca havam indi,
kendimi çok garip hissettim.
soğudum.
1981 / Samsun / Malatya

Çevrimdışı Oktay ÖZTÜRK

• *
  • şehitler ölmez vatan bölünmez
« Yanıtla #9 : 18 Temmuz 2014, 18:17:55 »
ben şahsım adına imza kampan yasına katıldım bugün dilekçemi doldurup gönderdim benim üzerime düşen her şeyi yaparım .belki bir umut ama yasal yoldan gitmek daha doğru her avcı elini taşın altına sokmalı yarın çok geç olabilirim.
Oktay ÖZTÜRK
1969-Bursa/yenişehir cep.0533 4298382

• Tuncay Kandemir
  • Hocamız
    • Avcı Sayfası avlak
« Yanıtla #10 : 18 Temmuz 2014, 21:14:29 »
Kendini garip hissetme ! kendin gibi düşünürsen doğruyu bulursun Özhan bey haber olarak yayınlamış, bende kişisel yorumumu yaptım o kadarcık hakkım olsun 15 yıldır benzer yorumların kahrını çekiyoruz bizde... ve artı kendi yaptığımız imzaladığımız elektronik imza kampanyası içinde geçerli yazdıklarım geçmek lazım bu işleri :(

iki yöneticisiniz biriniz yorumsuz yayınlıyo,
diğeriniz geçin bu işleri diyo,
birbirinizden haberiniz yok, bu sitede koyduğunuz şeylere dikkat edin, bizde burdan haber alıp bir yol tutuyoruz, bi yerde sizi takip ediyoruz,
ben yaptım gönderdim, zaman imkan doğrultusundada katılabileceğim her eyleme harekete katılacağım, enazından hiçbirşey yapmamaktan çok iyidir.
ben bugün onu gönderirken heyecan duydum,
döndüğümde bu yazılarınızı okuyunca havam indi,
kendimi çok garip hissettim.
soğudum.
Tuncay KANDEMİR 1971
Samsun Ankara

Çevrimdışı Zafer YÜKSEL

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #11 : 18 Temmuz 2014, 21:54:29 »
 neden dir bilmem böyle birşey iç anadolu federasyonundan geldi düşündürücü neden konfederasyon değilde (ayhak) federesyon olarak deklare edilmekte ? dilekçe felanla uğraşılacağına konfederesyon olarak yargı yollarına başvurulsa zaman kaybedilmeden, malum herkesce bilinen hukuk yolları mahkemelerdir keza bunlarında bir itiraz süreleri vardır bu tür davalarda hemen sonuçlanacağı kanaatinde olanımızda yoktur sanırım velhasıl bu süreç içinde daha neler değişecek Allah bilir ......
« Son Düzenleme: 18 Temmuz 2014, 22:00:07 Gönderen: Zafer YÜKSEL »
1980
ORDU

Çevrimdışı M.Ali AKDAĞCIK

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #12 : 18 Temmuz 2014, 23:23:48 »
 sayın arkadaşlarım,

ben şahsım adına  sn. kamil üçbaş ın adı geçtiği ve katıldığı hiç bir eylemde hiçbir faaliyette hiç bir fiiliyette yokum ,..

sahsi görüşümdür kendisi değerli bir şahsiyet olabilir camia adına evvelki saatlerde fakat sistemi ve sorunları bildiği halde avcılığın gidişatı iyiyice raydan çıkmadan alt tabanını düşünmediğinden ötürü, haberdar edip uyarmadığından küçük girişimlerinin arkasına saklanıp arkasındaki gücü kullanmadığından güvenimi yitirdim ki kaldıki  yaptığım araştırmalar ve edindiğim bilgiler beni bu konuda yanıltmadığını gösterdi ve şu anki keşmekeşlikte bugün gelinen çizgide payı olduğunu düşünüyorum bilen bilir bilmeyen araştırsın,..

saygılarımla.
« Son Düzenleme: 19 Temmuz 2014, 10:11:18 Gönderen: M.Ali AKDAĞCIK »
  • TURKUAZ HK 11, OTOMATİK, 4+1, 12 CAL. 65 CM.
  • LAZER TEK KIRMA, 36 CAL. 65 CM.
İnsanlara hoşgörülü tavrım , bildiklerimin yanılgılarıma yetmeyişindendir,..

Murat Ali Akdağcık
1970 MERSİN

Çevrimdışı Ümit TAŞER

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #13 : 19 Temmuz 2014, 01:30:17 »
Abiler biliyorum çok ses getirmeyecek olduğu gibi kalacak bu eylem, vurdum duymazlık bizim camiada hat safhada, çünkü ben köyüme gider avımı yaparım diye düşünen bir çok kişi var. Özel avlağa geçsin gerekirse avlağın sahibini dövüp av yaparız diyen çok insan var. Ayrıca bizim camiada egosu yüksek olan insan sayısı çok fazla hatta neredeyse herkes. Kızmayın herkesin tüfeği en iyi herkesin köpeği en süperi, herkesin atıcılığı ve avcılığı 10 üzerinden 10. Bir dava açılacak bildiğiniz gibi ve gönderdiğimiz dilekçeler, attığımız imzalar bu davada kilit rol oynayacak çünkü davaya bakan hakim demek bu kadar kişi bu işten rahatsız diye bakacak ve işe 1-0 önde başlayacağız. Herkesin katılıp katılmadığı çok da önemli değil, siz kendi üzerinize düşeni yapın, karınca misali başaramasak da o yolda ölürüz diye düşünün...
  • Akkar altay 61slug, 66 seritsiz, 71 seritli
  • Huglu 104A 76cm super poze

Çevrimdışı Alper KAYAR

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #14 : 19 Temmuz 2014, 04:11:16 »
tek çare iki sene belge iptalidir.paranın gelmediğini gören bu devlet koşarak geri adım atar ama bizim toplumda nerde o irade...
  • Fabarm xlr5
  • Beretta s-55
evdekı huzur zengınlık budur.

1985-SAKARYA

Çevrimdışı Ümit TAŞER

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #15 : 19 Temmuz 2014, 09:27:57 »
Frdetasyon konfedetasyon yaban kamil üçbaş site yönetimi yaban yöneticilrri kulüp yöneticileri Ahmet mehmet Ali Veli birrileri bir dava açsın ve maddi manevi destek istesin o davayla birlikte bin ikibunlik destek bakın çiğ gibi büyüyecekmi.
Ancak bu ali veli değilde bu işin hertürlü içinde olduğunu söyliyenlerin asli görevidir ali veli elbet gerekli desteği berecektir vermiyorsa bize müstehaktir.
Buyrun yaban biyrun ticari keyfi amaçlari bulumduran kuruluşlar bayrak önünüzde biz siz doğru olduğunuz sürece peşinizde ve sizle omuz omuzayiz yoksa boş reklam amaçli işlerle bizzi oyalamayin.
Yaban bu işin zaten başında paralı avlağı ve kotalı avcılığı destekleyen ilk kuruluş, sloganındaki gibi avcının yanında falan değil, direk ARKASINDA.. Dava açma işine gelince kamil üçbaşın şu an görüştüğü bir kaç hukukçu var ve dava sürecinde neler yapılacak davayı danıştayın kabul edip etmemesi gibi durumlar vs. bunlar araştırılıyor.

tek çare iki sene belge iptalidir.paranın gelmediğini gören bu devlet koşarak geri adım atar ama bizim toplumda nerde o irade...
Belge iptalini isteyen zaten develt. Çünkü biliyo senin duramayacağını ava gideceğini, ben bundan senede 300 tl alıyorsam, kaçak avda yakaladığımda en az 1000 tl alırım 3 senelik harcı tek seferde kurtarırım diyor. Eğer 2 sene ava gitmeden duraileceğine söz veren varsa buyrun gidelim :)
  • Akkar altay 61slug, 66 seritsiz, 71 seritli
  • Huglu 104A 76cm super poze

Çevrimdışı Alper KAYAR

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #16 : 20 Temmuz 2014, 00:16:45 »
bende onu dıyorum zaten.
ıkı degıl 4 sene ava gıdılmesın bakalım ne oluyor :D
  • Fabarm xlr5
  • Beretta s-55
evdekı huzur zengınlık budur.