Gönderen Konu: sarp dağlarda poınterlerle güzel bir keklik avı  (Okunma sayısı 2552 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimiçi Özgür ATAŞ

• Müdavim Üyemiz
sarp dağlarda poınterlerle güzel bir keklik avı
« : 17 Temmuz 2014, 10:05:55 »

« Son Düzenleme: 17 Temmuz 2014, 10:12:26 Gönderen: Özgür TAŞ 45 »
Özgür ATAŞ
1976 MANİSA  Retay masaı mara 66 namlu   , Retay Antalya ss 71-66 ve 61 namlu ,   huğlu ventus çulluk , Browning maxus armsan phenoma argentum, batsas 121h poze, doxcarms sp, doxcarms mx2 , tuka çifte

Çevrimiçi M.Ali AKDAĞCIK

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: sarp dağlarda poınterlerle güzel bir keklik avı
« Yanıtla #1 : 17 Temmuz 2014, 10:36:43 »
 özgür bey,

biz bu estantanelere yabancı değiliz fakat bu seneki kararlar doğrultusunda iyibir video/av arşiv yapma gereği duyacağız, bakıp bakıp avbis başlarını yiyesiceler sistemi izin vermezse bu ve benzeri video çekimlerini seyredeceğiz bunlarla avunup beni eve bağlayanlara arkadaşlarımdan birine kota çıkmış birilerine çıkmamış 5 li av gurubumu bozanlara küfredeceğiz çaresiz evde oturduğumuz yerden.

yurdumun en güzel meraları ''yassah'' ava gittiğim sarp dağlarda köpekle veya boş tüfekle gezmek bile av sayılıyor ceza keseceklermiş birileri, avlaklar dışında avlanmak yasak diyor karar mekanizmamız olacak akıllılar tayfası.

parasını bastıran özel avlaklara kota çıkmayan ''çıksada benim bölgendeki avlak yaptıkları yer üçbeş keklik vardı ilk giden bitirir zaten, üveyk yok bıldırcın yok köylerin ağaçlarında bile serçe az sayıda bırakın av hayvanlarını,  bomboştu zaten'' evde oturur küfürle mastır yapar kendimizi geliştiriz. koca mersin ili dahilinde tek bir adet genel avlak bile yok hangi beyin fırtınası akletmişse iyi akletmiş , az kaldı avcı zıvanadan çıkmak üzere keyfiyetleri kendi koltuklarını sallar bir gün gelir, tarsus ovası geçen sene üveyk ve bıldırcın meraları hava limanı olacağından sulu tarım bölgesi yüksek gerilim direkleriyle taçlandırıldı yüksek gerilim ziraati etkiler kanaatindeyim bunu ziraatle uğraşanlardan öğrendim ne derce bilimsel bilmiyorum akademik değeri belli değil, ama av hayatını yaban hayatını olumsuz etkileyeceği kesin , bölge zaten kasetçiden korunmuyor avcılar kasetle çok rahat av yapıyor denetim dahi yok çatır çatır koli ile fişekler sıkıyor yığınlarını geçen yıllarda hep gördük hep savunduk avımızı ama sonoç kocabir fiyasko, denetim mekanızmaları bizim kadar kafa yorsa zaten birşeyler yolunada girerdi.

yazı kirliliği yaptım kusura bakmayın kaptırıvermişim , doluyuz be kardeşim dolu.

gelinen nokta bu ben söyleyenim siz söyletene bakın ,

mersin den selam ve saygılarımla.
« Son Düzenleme: 17 Temmuz 2014, 10:49:30 Gönderen: M.Ali AKDAĞCIK »
  • TURKUAZ HK 11, OTOMATİK, 4+1, 12 CAL. 65 CM.
  • LAZER TEK KIRMA, 36 CAL. 65 CM.
İnsanlara hoşgörülü tavrım , bildiklerimin yanılgılarıma yetmeyişindendir,..

Murat Ali Akdağcık
1970 MERSİN

Çevrimiçi Özgür ATAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #2 : 17 Temmuz 2014, 12:08:37 »
özgür bey,

biz bu estantanelere yabancı değiliz fakat bu seneki kararlar doğrultusunda iyibir video/av arşiv yapma gereği duyacağız, bakıp bakıp avbis başlarını yiyesiceler sistemi izin vermezse bu ve benzeri video çekimlerini seyredeceğiz bunlarla avunup beni eve bağlayanlara arkadaşlarımdan birine kota çıkmış birilerine çıkmamış 5 li av gurubumu bozanlara küfredeceğiz çaresiz evde oturduğumuz yerden.

yurdumun en güzel meraları ''yassah'' ava gittiğim sarp dağlarda köpekle veya boş tüfekle gezmek bile av sayılıyor ceza keseceklermiş birileri, avlaklar dışında avlanmak yasak diyor karar mekanizmamız olacak akıllılar tayfası.

parasını bastıran özel avlaklara kota çıkmayan ''çıksada benim bölgendeki avlak yaptıkları yer üçbeş keklik vardı ilk giden bitirir zaten, üveyk yok bıldırcın yok köylerin ağaçlarında bile serçe az sayıda bırakın av hayvanlarını,  bomboştu zaten'' evde oturur küfürle mastır yapar kendimizi geliştiriz. koca mersin ili dahilinde tek bir adet genel avlak bile yok hangi beyin fırtınası akletmişse iyi akletmiş , az kaldı avcı zıvanadan çıkmak üzere keyfiyetleri kendi koltuklarını sallar bir gün gelir, tarsus ovası geçen sene üveyk ve bıldırcın meraları hava limanı olacağından sulu tarım bölgesi yüksek gerilim direkleriyle taçlandırıldı yüksek gerilim ziraati etkiler kanaatindeyim bunu ziraatle uğraşanlardan öğrendim ne derce bilimsel bilmiyorum akademik değeri belli değil, ama av hayatını yaban hayatını olumsuz etkileyeceği kesin , bölge zaten kasetçiden korunmuyor avcılar kasetle çok rahat av yapıyor denetim dahi yok çatır çatır koli ile fişekler sıkıyor yığınlarını geçen yıllarda hep gördük hep savunduk avımızı ama sonoç kocabir fiyasko, denetim mekanızmaları bizim kadar kafa yorsa zaten birşeyler yolunada girerdi.

yazı kirliliği yaptım kusura bakmayın kaptırıvermişim , doluyuz be kardeşim dolu.

gelinen nokta bu ben söyleyenim siz söyletene bakın ,

mersin den selam ve saygılarımla.
haklısınız muarat abi  benim bölgemdede 45 km  içersinde iki devlet avlağı var sinir olmamak elde değil kotalarına bakayım dedim geçen sezon domuz ve tavşan varmış onlarda dolmuş özellikle çulluk ve tahtalı avı yaptığımız bölgelerdi insanı kaçak avcılağa teşvik ettiriyorlar  (iki gün önce çok sevdiğim ve ava bereber gittiğim arkadaşımın beyin amelyatı oldu tümör varmış alındı dünde yanına ziyaretine gittiğimde bana ilk sözleri  bu sene ava nereye gideceğiz demesi gerçekten çok  etkiledi beni  beyinden çıkmıyor demekki )
« Son Düzenleme: 17 Temmuz 2014, 12:17:11 Gönderen: Özgür TAŞ 45 »
Özgür ATAŞ
1976 MANİSA  Retay masaı mara 66 namlu   , Retay Antalya ss 71-66 ve 61 namlu ,   huğlu ventus çulluk , Browning maxus armsan phenoma argentum, batsas 121h poze, doxcarms sp, doxcarms mx2 , tuka çifte

Çevrimdışı Hasan AKSU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #3 : 17 Temmuz 2014, 14:21:38 »
Böyle çetin ve sarp dağların harika görüntüleri var,
önümüzde tadından yenmiycek kadar tatlı bir sezon var, hepimize hayırlı olsun, hepimiz gerginiz yayı çekilmiş ok gibi sinirler tavan yapmış,
avlaklara giderken kotasız izinsiz gideriz, denetçilere denk geliriz,  ortamın gerilmesi an meselesi olacak, duyulur haber konusu olur görürüz.
bizi koca dağlara sığdıramadıkları gibi, yaptıkları iştende hiç anlamıyorlar, saçma kanunlarla dayatıyorlar. başlarında adam yok, kara avcılığını böyle anlamsız yöntemlere çevirdiler.
1981 / Samsun / Malatya

Çevrimiçi M.Ali AKDAĞCIK

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 17 Temmuz 2014, 15:14:17 »
Böyle çetin ve sarp dağların harika görüntüleri var,
önümüzde tadından yenmiycek kadar tatlı bir sezon var, hepimize hayırlı olsun, hepimiz gerginiz yayı çekilmiş ok gibi sinirler tavan yapmış,
avlaklara giderken kotasız izinsiz gideriz, denetçilere denk geliriz,  ortamın gerilmesi an meselesi olacak, duyulur haber konusu olur görürüz.
bizi koca dağlara sığdıramadıkları gibi, yaptıkları iştende hiç anlamıyorlar, saçma kanunlarla dayatıyorlar. başlarında adam yok, kara avcılığını böyle anlamsız yöntemlere çevirdiler.

hasan bey,

bu sezonun tadı ham ve olgunluğa erişmemiş cennet meyvası gibi, bakalım bekleyince tadı belki olgunlaşır hayal ama gerçeğe dönüşürse dadından yenmez oluverir, umutsuz yaşanmıyor.

saygılarımla.

Murat Ali Akdağcık
1970 MERSİN

Çevrimiçi M.Ali AKDAĞCIK

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #5 : 17 Temmuz 2014, 15:17:46 »
 özgür bey,

arkadaşınıza rabbimden acil şifalar diliyorum.

umarım avlaklarımızda huzur buluruz yoksa bu av ''cılık'' hale getirilecek.

kim nerde neyapar kime belli olmaz o saatte, allah sonumuzu hayreylesin demekten başka birşey bırakmadılar bize.

mersin den saygılarımla.

Murat Ali Akdağcık
1970 MERSİN

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #6 : 18 Temmuz 2014, 15:24:44 »
Çok güzel iş çıkarmışlar. Teşekürler Özgür Bey. Arkadaşınıza tez şifalar dilerim, geçmiş olsun inşallah.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Sabahattin KARAHAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #7 : 18 Temmuz 2014, 22:42:58 »
 :)Çok güzel paylaşım hakikaten sezon arifesinde içimiz kıpır kıpır olmaya başladı sezona kavuşma dileği ile eline sağlık özgür bey
  • YILDIZ A71 YEDEK NAMLULU
  • YILDIZ SPZ ME 66
Sabahattin KARAHAN 1974 VAN
İnsanları tanışırken değil,tartışırken tanırsınız.
Çünkü, öfke saklanan kişiliği ortaya çıkarır.