özgür bey,
biz bu estantanelere yabancı değiliz fakat bu seneki kararlar doğrultusunda iyibir video/av arşiv yapma gereği duyacağız, bakıp bakıp avbis başlarını yiyesiceler sistemi izin vermezse bu ve benzeri video çekimlerini seyredeceğiz bunlarla avunup beni eve bağlayanlara arkadaşlarımdan birine kota çıkmış birilerine çıkmamış 5 li av gurubumu bozanlara küfredeceğiz çaresiz evde oturduğumuz yerden.
yurdumun en güzel meraları ''yassah'' ava gittiğim sarp dağlarda köpekle veya boş tüfekle gezmek bile av sayılıyor ceza keseceklermiş birileri, avlaklar dışında avlanmak yasak diyor karar mekanizmamız olacak akıllılar tayfası.
parasını bastıran özel avlaklara kota çıkmayan ''çıksada benim bölgendeki avlak yaptıkları yer üçbeş keklik vardı ilk giden bitirir zaten, üveyk yok bıldırcın yok köylerin ağaçlarında bile serçe az sayıda bırakın av hayvanlarını, bomboştu zaten'' evde oturur küfürle mastır yapar kendimizi geliştiriz. koca mersin ili dahilinde tek bir adet genel avlak bile yok hangi beyin fırtınası akletmişse iyi akletmiş , az kaldı avcı zıvanadan çıkmak üzere keyfiyetleri kendi koltuklarını sallar bir gün gelir, tarsus ovası geçen sene üveyk ve bıldırcın meraları hava limanı olacağından sulu tarım bölgesi yüksek gerilim direkleriyle taçlandırıldı yüksek gerilim ziraati etkiler kanaatindeyim bunu ziraatle uğraşanlardan öğrendim ne derce bilimsel bilmiyorum akademik değeri belli değil, ama av hayatını yaban hayatını olumsuz etkileyeceği kesin , bölge zaten kasetçiden korunmuyor avcılar kasetle çok rahat av yapıyor denetim dahi yok çatır çatır koli ile fişekler sıkıyor yığınlarını geçen yıllarda hep gördük hep savunduk avımızı ama sonoç kocabir fiyasko, denetim mekanızmaları bizim kadar kafa yorsa zaten birşeyler yolunada girerdi.
yazı kirliliği yaptım kusura bakmayın kaptırıvermişim , doluyuz be kardeşim dolu.
gelinen nokta bu ben söyleyenim siz söyletene bakın ,
mersin den selam ve saygılarımla.