Gönderen Konu: agalar daha ne verecekler bize  (Okunma sayısı 3408 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı M.Ali AKDAĞCIK

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
agalar daha ne verecekler bize
« : 15 Temmuz 2014, 11:23:59 »
 :'( , bu yılki harita beni şaşırttı neden tüm doğu akdeniz veya türkiye neden tümü kahverengi veya kırmızı olmalıydı.

bu yılki her ilin %15'i avlak olacak gerisinde avbisten izin çıkarsa av yapılabilecek bahşetmiş haşmetmeaplarımız.

doğu akdeniz avlanma bölgesinde kalan, gülek tarafındaki devlet avlağı bitişiği yaban hayatı geliştirme sahası yan yanalar ve keklik sahasıdır katım zamanı teke avınıda ardıç kuşu çırrık avınıda kaçak yaparlar bu üç cins av hayvanı yasak avlar içerisinde ne kaldı geriye tavuşanmı ula yıllardır gider gelirim tanzıt bölgesine bi kere tavşan denk geldi koca dağda boku bile yok avcı ne avlayacak orada kararı alanıda aldıranıda eşşeğinide palanınıda söküp atasım geliyor .

( karar diyorki ne vereyim agabeyinden ne istiyorsun avcuu, ''tarsus çamlıyayla ve ilçelerinde keklik avı yasak'' ula orada keklikten başka av yok oda tektük 15 /20 küren belki daha az belki daha çok bilmem benim gözlemim bu o kocadağın arazisimde tek tük üç yıldır giderim 1 adet kekliğim var ama doğasını vahşiliğin kucağındaki nebatatını ellenmemişliğini severim oraların  , ama iş başka tabi doğayı hayvanı nebatatı korumak değil bölgeye giden avcı bilir orada kimin villası dağ evi var şehir suyu elektirik yok dere yatağına ses yapmasın diye indirilen jeneratör var, gecenin veya gündüzün herhangi bir saati yaban doğasını rahatsız edici sesini tahmin ediyorumda , para gözleri bağlar kulakları sağır eder beyinleri dondururmuş bir kez daha öğrendim bu yılki kararlar doğrultusunda domuz avlamaya kule var arazilerin sahibi sanki adamlar peşkeş çekilen vatan topraklarına gözdiken çıkar menfaat uğruna hazırladıkları ortam var bölge halkı bilir dernek başkanlarıda bilir kimin ne olduğunu,..)  >:( 

maranın batısı silifkenin üstü avcı milletinin ''göden'' dediği bölge karacaoğlan devlet avlağı denen bölge ula yıllardır döve döve bitirilen gocunan üçbeş kekliğin yaşamaya çalıştığı bir bölge yanıbaşında kaynak su çıkar kıca'dan kele tepesine doğru eski mermer ocağının altından kaynayan su ile yaz kış oraya yerleşmiş 50/75 civarı keklik var oradaki doğal kekliğidemi bitireceğiniz ula yazık kim veriyor bu bilinçsizce kararları pekkimse bilmez kücük bölgede yaşamaya çalışan üç yıldır gözlemlediğim kekliğin yaşam hikayesini bölge halkıda koruyor orada hayvanı ne istediniz doğal kekliğimdende devlet avlağı yapıverdiniz bu sahayı, yıllardır yasak olan boyna keklik bıraktığınız sahaya ne oldu arası 10/15 kilometre mara'da ektiğiniz keklik tohumları filiz vermedimi akıllılar ;D

taşucu büyükeceli arası sahil bögede akdere devlet avlağını kurmuşunuz orada ne var av tüfeği ile magandalar misali denize nazır oturup bek sandalyesinden yeşil ovacıkta''kofana'' avımı yapacağız yoksa havayolu şirketleri ''paraşütle bıldırcın çıkartması harekatı'' denizden karaya oradanmı giriş yapacak ?.. :P

peki şunu merak ediyorum,

biz nerede domuz avı yapacağız , avcı kolu haylayıcı davulcu düdükçü sürekçi bunlar nasıl olacak avlaklarda , yanda tavşan, bıldırcın, üveyk veya başka av yaparken diğer avcılar domuz avı yapacaklar dereyatağınımı haylayacaklar, bıldırcın üveyk tahtalı domuz tavşan yelfe öter ardıç av ve avcılarını bir araya hangi mantık koduysa birbirini vuracak av ve avcılarıda onlar ayırsın gayrısını,.. eeeebideyin artık ne olacak avcıbaşı olacak akıllım :-\

ben av yapacaksam bıldırcını ovada değil dağdamı yapacam kaçak göçek yasak masak dinlemeden geçit zamanı kaset dedikleri aletimi kuracam dağlarada geçitteki bıldırcın dağı aşarken insin avcı başıda 10 ar adet vurayım devlet avlaklarına bıldırcın başka nasıl gelsin abe akıllı karar alan yasaklamacı akıllı beyler sorarım size ben nerede bıldırcına ava gidecem pazardan çiflik bıldırcını alıp havaya atıpta avlaklarınız denilen yerde onlaramı tetik kesecem ulen biz cani değiliz bıçak atar keser yerim derdim et olsa siz bunu ne vakit idrak edeceniz,..? maksat tetik kesmekse trap/sket yapar tetik keserim poligonlar ne güne duruyor akıllılar. :-*

sugözü devlet avlağını unutmadım merkezden kalkıp günübirlik taaa oralara gidecem akşam eve dönermiyim laraya geçip antalya plajlarındamı dolanırız bodrum kümbetmi yaparız artık mak cılar düşünsün o anki şeyimin keyfine bağlı nasıl olsa hesaplar onlardan >:D

üveyik nerede bu avlaklarmıda yaşam alanı artık onada geçitte hareketli motorlu mühreler ithal edinde o avlaklarınıza üveyik girsin ava giden avcı o avlakta tutmaksa mantık size söyleyeyim başınıza geleceği '' avcı avı bulamazsa '' meralarında başka meralara hücum edergibi dağı taşı deler yine bulur nasibini allah verir onun nasibini çünki içinde avcı ruhu vardır totemmi dersin artık adını sizkoyun isim babası olun hala anlayamadığınız avcı ruhunu ''av aşkı var av aşkı onun içinde durduramaz kimseler avcı denilen varlığı onun dilinden yanlızca avcı olan anlar avcı olunmaz doğulur''

işte bu yüzden sırf bu yüzden,

AVCILIĞI AVCILAR YÖNETMELİ,

ANLAYAMAYANLAR ELİNİ ÇEKMELİ,

ANLAYACAKLAR MASAYA YUMRUK ATMASINI BİLİYOR ,

BİLMEYENLERE DUYURULUR,..

KIŞ UYKUSUNDAKİ AVCUU AYLAKLAR,

YÜZÜNÜZÜ YIKAYIN BAHAR GELDİ UYANIN,

bölgem ve türkiye avcıları sayın arkadaşlar biliyorumki her yerde aynı tas aynı hamam başkasıda olamazdı sosyal sitelerde azçok bu konu işlendi ama başımıza gelecekler belliydi işibilmez işgüzarlar beni yönetiyor altındaki kollar uyuyor hal böyle işte müstehak olmakla hak aramak arasında sıkışıp kaldığımız yerdeyiz,..

sağlıcakla ve esenliklerle kalınız, AVBİS'SİZ kalınız inşallah ;D

saygılarımla,..

murat ali akdağcık.
« Son Düzenleme: 16 Temmuz 2014, 14:56:03 Gönderen: M.Ali AKDAĞCIK »
  • TURKUAZ HK 11, OTOMATİK, 4+1, 12 CAL. 65 CM.
  • LAZER TEK KIRMA, 36 CAL. 65 CM.
İnsanlara hoşgörülü tavrım , bildiklerimin yanılgılarıma yetmeyişindendir,..

Murat Ali Akdağcık
1970 MERSİN

Çevrimdışı Samet BEREKET

• *
Ynt: agalar daha ne verecekler bize
« Yanıtla #1 : 15 Temmuz 2014, 14:19:43 »
Eline yüreğine sağlık ustam ben de çok kızıyorum ama bakıyorum milletin sanki canına minnetmiş gibi bir hava var avcılığı bırakmak için yer geziyorlarmış gibi hal böyle olunca neyapsalar müstehaktır müstehak...
Samet BEREKET
 1986 SAMSUN/BAFRA

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 15 Temmuz 2014, 17:16:47 »
Eline yüreğine sağlık ustam ben de çok kızıyorum ama bakıyorum milletin sanki canına minnetmiş gibi bir hava var avcılığı bırakmak için yer geziyorlarmış gibi hal böyle olunca neyapsalar müstehaktır müstehak...

samet bey,

yine sizin karadenizden ses var ne varsa ama diğer bölgelerdekiler hala sessiz., tuzu kuru tayfası iş görmez raporu almışçasına bananeciliğin pençesinde allah sonumuzu pek hayreylemeyecek bu durumda.

kayhaf ' a sahip çıknız,..

mersin den saygılarımla.

Murat Ali Akdağcık
1970 MERSİN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 16 Temmuz 2014, 20:55:03 »
 yazmayı unutmuşum,

haritada gördüğüm bir başka konu gri renkte ibareli bölge yok,
ula akıllım mersin ili içerisinde kalan bölümde genel avlak bitane dahi yok,.. nereye montaj ettiniz, yok arkadaş yok haritada benmi göremiyorum yoksa, heryerden girilebilecek yerden girdim esmi geçilmiş cidden konulmamışmı belli değil.

''akıllım'' diye hitab ettiğim beni yöneten saayıın büyüklerimdir,..

Murat Ali Akdağcık
1970 MERSİN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 17 Temmuz 2014, 18:29:51 »
Bu yıl atış serbest avcılığının baslangıcıdır haritaya lüzum kalmadı pulumu alırìm heryer avcının avlağıdır aman ormancılar avcıya bir atım mesafesi yaklaşmayın avbis metalarında avcınin canı burnunda elitetik yanındadır.

sayın ufuk bey,

bu ve benzeri olylara gebe bir durumla karşıkarşıyayız.

akıllım olacak mak çı arkadaşlarımız kolluk kuvetleri ile avcıyı karşı karşıya getirteceklerdir bu kaçınılmaz. aman dikkat suçlu duruma düşmeden onların silahıyla onları vuralım,..

''yaşasın kaçak dövüş''

saygılarımla.

Murat Ali Akdağcık
1970 MERSİN

Çevrimdışı Serhat ÇELEBİOĞLU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #5 : 17 Temmuz 2014, 19:55:58 »
Hazreti İsa ya sormuşlar ^^Ölüyü diriltmekten daha zor ne vardır^^  Hazreti İsa cevaplamış ^^Anlamayana laf anlatmak^^.. İşte durumun özeti anlamayanlara laf anlat(MAK). Her yıl olduğu gibi bu yılda aynısı sezon açılana kadar haritaları gören üç beş arkadaş ver yansın ediyoruz. Bence onlar değil biz anlamıyoruz. Herkes halinden memnun çıt çıkmıyor. Biraz kuru gürültüye DKMP de alıştı. Nasıl olsa zayıf ve cılız bir kaç kişiden onlara zarar gelmiyor. Sermaye onların yanında uyuyan avcı dernekleri en büyük avantajları. Bu iş olacak diye inanmış federasyon başkanları...
Ben bu ülkede adam gibi avlanmak istiyorum diyen kaç kişi varız..Başlattığımız imza kampanyası, bu iş nereye varır sorularına verdiğim cevaplar. Bu gidişle hiç bir yere. Bir yere varmak istiyorsan rüzgardan yardım bekleme zira rotası belli olmayana rüzgar bile yardım etmez. Kendin inan kendin çalış.. Denek başkanlarını dürtün çalıştırın dedik.Hemen bir kaç dernek başkanı atladı çalışıyoruz öyle demeyin. Çalış kardeşim lafım sana değil sen niye üstüne aldın çalışıyorsun da. Üyeler yani avcılar neredesiniz. Bu sistem boğazımıza düğüm atıyor.Yarın ne olacak kaygısı yerine ferman padişahınsa dağlar benim diyen avcı kardeşim. Sen önce davana sahip çık fermanı yazdırma..Dağa çıkmak kolayda, ben o dağa çıkıp ceza kesildikten sonra cezayı yiyenleri de gördüm.. Yeter ki sen o cezayı yeme.. Bu haritalar ile bırak avlanmayı elinde tüfekle çalı dibine işemeye gitsen yasak bölgeye girdin diye ceza yazacaklar.. Bu uygulama keyfidir bu uygulama dayatmadır. Bu işin siyaseti olmaz Bu iş Amerikan modelinin ilk ayağıdır. Bakarız bir daha ki sene bu sene de böyle idare edelim seneye varsa paran buradan konuşuruz. Davasına sahip çıkmayan bizden değildir. Hiç değilse safınız belli olsun, ortada oynamak benim işim değil. Saygılarımla

Çevrimdışı Tuncay KANDEMiR

• Tuncay Kandemir
  • Hocamız
    • Avcı Sayfası avlak
« Yanıtla #6 : 17 Temmuz 2014, 23:37:23 »
İnanın maktakilerden çok onlara çanak tutanlardan ve sesini çikarmadan bekliyenlerdem illet oldum.
Bir imza atıp birlik olmaya erinen zihmiyet gidip çulluk yafa keklik avinda bir günde en az 15km nasıl yürüyebilirki?
Kanmca çoğu klavye teyp yada muhabbet avcisi başka birşey olamaz belkide korkaklar ve yağcilar ve işine gelenlerde vardır aralarında.
Tuncay KANDEMİR 1971
Samsun Ankara

Çevrimdışı Sabahattin KARAHAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
  • YILDIZ A71 YEDEK NAMLULU
  • YILDIZ SPZ ME 66
Sabahattin KARAHAN 1974 VAN
İnsanları tanışırken değil,tartışırken tanırsınız.
Çünkü, öfke saklanan kişiliği ortaya çıkarır.

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #8 : 24 Aralık 2014, 21:07:18 »
 en son bilboardlara reklam asmışlar makçula ''avcuuu.. kafana göre avlanma deyiveriyolaaa,.. '' abooo..  :o

napçez şimdik. :-[

kafasına göre avlak yapmayıvesinler onlarda ;D ;D

camiamızda daha nelere gebe bizi bekleyen günler kimbilir, henüz kontrol mekanizması bile çalışmayan bir yönetimin yönettiği kurum, uygulamadaki yaptırımlarını bekleyip basiretsizliklerine ve daha akademik değere bile sahip olmayan dayanaksız ve saçmasapan uygulamalara şahit olacağız kimbilir,..

saygılarımla.

Murat Ali Akdağcık
1970 MERSİN