Ömer bey merhaba
Sorunuza yanıt olması açısında size durumu açıklayayım; Sarsılmaz firmasında süperpoze , otomatik ve pompalı
olmak üzere 3 tip av tüfeği üretmektedir. Önce bunlardan hangisini kullanmak istersiniz ? Karar verilmeli.
Tüm modelleri işçilik olarak sınıfının iyi derecesinde olup 1998-2001 yıllarında yurt geneli üretilen tüfeklerde icra
yayı sertliğine bağlı sıkıştırma problemleri birçok markada yaşanmıştır. Şahsen ben huğlu ,üzümlü, çiftsan ve
kinetik olan vursan 92a da yaşadım bu sıkıştırma olayını. Hepsi düzeltildi sonralarda.
Sarsılmaz salvo süperpozeleri incelerseniz estetik ve işçilik olarak aynı fiyatlılarda ayrıldığını görürsünüz.
Sarsılmaz concorde l kullanıcısıyım ve 1999 yılında 2 arkadaş aldık. O günden beri sıkıştırma yaşamadık. Ördekte
vurduk, domuzda,tavşanda. Çalışma sistemi Franchi black magic in kopyası diyebilirim. El kundağı 2009 da
inceltilerek daha zarif hale getirildi. Bendeki concorde l 61cm namlu ile 2920 gram gelmektedir.
Bunca yıl kullanımda dikkat çeken özelliği sağlam yapısının yıllarca değişmemesidir. Gazlı yerli sınıfının kendini
ispatlamış en sağlam silahıdır. Mekanizması oldukça seri çalışmakta olup eski modellerede franchi namlu ve
kaynaşlı namlu üretimi tercih sebebidir. Ben yedek namluda yaptırdım beyköy fabrikaya sorun yok av yapıyor.
Kinetik silah isterseniz başka markalara bakabilirsiniz, gazlıda düşünülebilir. Aksesuar olarak; dipçik ayar pulları
24 tl ye satılıyor ( 4 adet gelir yeni silahla verebiliyorlar), Yedek namlu en son 360tl idi. Şoklar franchi için 42 tl
adet fiyat olup, standart şokları daha ucuzdur. Şok yüzey kalitesi çok iyi olup ölçüleri uymazsa farklı şoklar tercih
edilebilir. Servisi arıza olmadığı sürece pek para almıyor, bazı kişiler yüksek servis ücretinden şikayetçi olmuşlar.
Sonuç olarak gazlı ve poze alınırmı alınır. Yeni model concordeler saw 700,700l,deluxe diye gidiyor. İsim hakkıyla
ilgili sorun yaşadıkları için concorde adı değişmiş. Birde namluda 2006-2010 modellerinde pas sorunu yaşanmış.
Fabrika her daim malının arkasında olup edirne,kırklareli,tekirdağda gittiğim avlarda çok gördüğüm bir silah...
Firmanın kökeni 1880 yılına dayanmaktadır. Yardımcı olabildiysem ne mutlu, kalın sağlıcakla...