gözlerimle görmesem inanmazdım , ama gördüm . 80 - 100 metrelere tüfek atıpta ördek düşürenleri gördüm . başkası dese bende inanmazdım ama , gözlerimle gördüğüm için inandım .
ördek denize inmek için , kendince güvenli mesafeden geçit yapıyor , benden 50 - 60 metre mesefe uzaktaki bir ördekçi , veriyor fişeğin gözüne , birincide yok , ikincide yok , üçüncü de düşüyor ördek . ama her attığını vuramıyor tabii . hatırı sayılır fişek attıktan sonra , üç beş ördeği düşürmeyi başarabildi ama , bulup bulamadığını bilmiyoruz . biz sadece onu seyrediyoruz , mütemadi atıyor geçit yapan ördeklere . biz tüfek bile doğrultmuyoruz o mesafeye , ama avcı azimkar . yanına gidipte sormadık ne fişeği attığını . ama çıkarken gördük yerdeki 66 gram süper magnum mirage fişekleri . anladıkki 89 yatak otomatik var elinde , ve attığı fişeklerde 66 gram .
değermi , bence deymez , o kadar atılan fişeğe ve ele geçen bir kaç ördeğe . başkalarının hakkına tecavüzden başka birşey değil , ve saçma alıpta yazık olan ördeklere . gereğinde fazla külfetli ve başkalarını hiçe sayan bir yaklaşım .
100 metri fişeğini bende inceledim , ama illada 100 metredemi yakalamak lazım avı . belki 70 metrede , belki 130 metrede . metreyle ölçüp öylemi ateş edeceğiz .
32 - 34 gram normal bir fişekle , bu metrelerden av vurabilmek akıllara zarar . 50 metreler bile piyango .