Cihan abim bizim bölgede ördek adam gibi çıkacaksa ancak sezonda 3-4 kez çıkıyor burda. o da karadeniz fırtına yapcak da kar tipi ortalık toz duman ancak öyle gelecek ördek. hava zaten nemli bi de soğuk yaptımı buzz gibi hava adamı kesiyor... öyle avrupalı avcılar gibi ördek sürülerine mühreyle alçaltıp da yağmur gibi ördek döküp kahkaha atamıyoruz onlar gibi malesef. burda ördek az avcı çok. hayvan gelse bile alçalmıyor. en alçak uçuş yapan 35-40 metre. bazen 50-60 metreye kadar tetik düşürüyoruz. fişek olarak yerli avrupa neredeyse hepsini denedim. poze otomatik vs... yemiyor abim... 10 atıştan 2-3 tane zor düşürüyoruz o da 36 gr falan uzun menzilli kaliteli fişek atarsak. işi abartıp 40 gr bile attığım oluyor pozeyle onunla da ördek düşürdüm. her ne olursa olsun bikere saçması düzgün olmayan fişek asla o mesafede etkili olamaz bunu dibine kadar idda ederim. benim yerde kaçanla işim yok tam 10 sene oldu envai çeşit fişeklerle çok değişik şartlarda uçar avcılığı yapıyorum. benden yaşça büyüksün senin daha iyi bilmen lazım. benim av yaptığım hava şartlarında o atış mesafelerinde biri gelsin bugatti 24 gr ördek fişeğiyle veya 28-30-32 gr fişekleriyle ördek düşürsün. tüfeğimi verir avı da bırakırım...
sn.CANDAN
Yorumunuz yine çok iddialı olmuş
bakınız sizden daha zor hava şartlarında daha yüksek rakımlı ve daha soğuk bir memlekette avlandığımı defalarca söylemiştim
ben son üç sezondurda 20 no bir silahla 25-26 gr saçmalı 6-7-8 no saçmalarla av yapıyorum
bıldırcın ,, üveyik,, keklik,,tavşan,, rastlarsa çulluk,,ördek ,, güvercin her avda uygun mesafelerde (max.30-45 mt) tüfek attıktan sonra
bir sorun yaşamıyorum dolayısı ile 24-28 gr BUGATTİ fişeklerini kullanmadım ancak yorumlardan okuduğuma göre onlarında gayet rahat kullanılabileceğini düşünüyorum..
ve mantığımda ; yüksek barut hacmi ,,düşük gramaj ,,uygun basınç değerleri ile bu fişeğin gayet randımanlı olabileceği fikrini doğuruyor bende,, sizde bir deneyin isterseniz ondan sonra fikrinizin değişeceğinden eminim...