Gönderen Konu: BİLGİ  (Okunma sayısı 2820 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Kemal BOZKURT

• *
BİLGİ
« : 09 Temmuz 2014, 02:29:02 »
Herkeze merhaba, sizlere sormak istediğim daha önce B&P marka av fişeğini hiç kullanmadım ve bu sezon Allah izin verirse bu fişeği çullukta kullanmak istiyorum tüfeğim Huğlu 12 cal 71cm namlu boyu (namlu boyuna uzun diyebilirsiniz ama yapacak bişeyim yok bi bu var ;D ;D ;D sıkıntısınıda görmedim zaten :) :) :)) Demen odurki ben şimdi üst namluya bıldırcın fişeğini koyup alt namluya çulluk fişeğinimi koysam yada üst namluya çulluk alt namluya keklik fişeğinimi koysam daha iyi sonuç alırım ::) ::) ::) kendi kanaatim üst namluya dağıtıcı olarak çulluk fişeği alt namluyada uzun menzili ve gramajı fazla olduğu için keklik fişeği koysam sanki daha iyi olur :) :) :) Yada bunların dışında iki namluyada çulluk fişeği koysam örneğin üst namluya 30 gr 9 numara alt namluyada 33 gr 8 numara nedenide kısa mesafede gramajı az ve daha ince saçma uzun mesafedede gramajı daha fazla ve daha kalın ve daha çok saçma iyi olur diye düşünüyorum ??? ??? ???Bu arada B&P'nin çulluk fişeği yani dispersante olarak sadece 33 gramımı var ??? ??? ??? Yazdıklarım biraz karışık olabilir ama avcı avcının halinden anlar ;D ;D ;D şimdiden vereceğiniz cevaplar için teşekkür ediyorum :) :) :)

resim yükle

yükle resim

resim yükle
Kemal BOZKURT
     ^^RİZE^^
1987 İSTANBUL / Kartal

jpg upload

Emrah CANDAN

• Ziyaretçi
Ynt: BİLGİ
« Yanıtla #1 : 09 Temmuz 2014, 03:02:46 »
Kemal bey bende de 71 namlu huğlu poze var. sabit 1-3 şoklu. ben her avda önce alt namlu 3 şok sonra gerekirse üst namlu 1 şok atış yaparım. bıldırcında fişek seçmem alt üst aynı fişeği koyarım ya skeet ya 28-30 gr 9-10 numara ne bulursam... çullukta alt namluda genelde 30-32 gr 7-8 keçe tapa olur üst namluda da power tapa yine 32 gr 7-8 no herhangi bir fişek olur. diğer avlarımda ördek ve tahtalıda geçit avı yaptığım için hep 34 gr power tapa kullanıyorum. yeri geliyor akşam bekinde ördek beklerken çulluk geliyor 71 namlu full şok 34 gr 5 no ile çulluk vurabiliyorsun. oyüzden aman o fişek olsun,yok şöyle yok böyle fazla teferruata giripte kafanı karıştırma bence. gönlün nasıl istiyorsa tüfeğine nasıl uygunsa öyle kullan. bp fişekleri de iyidir ben genelde geçit avlarımda 34 gr f2 classic serisini kullanıyorum.. 33 gr Dispersante ve Gıgante fişeğini kullanmadım ama çullukta kaliteli fişek sevenler için özellikle Gıgante keçe tapanın çok iyi bir fişek seçimi olabileceğini düşünüyorum.
« Son Düzenleme: 09 Temmuz 2014, 03:09:31 Gönderen: Emrah CANDAN »

Çevrimdışı Veli TOKCAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 09 Temmuz 2014, 03:17:39 »
Gr çok fazla en çok 30 gr yeter bp sert fişektir.otomatık tüfekde dahil
1962....BURDUR AVC. KULB                BURDUR

Çevrimdışı B.Ulaş EREN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 09 Temmuz 2014, 08:45:37 »
kemal çulluk fısegı tamamdır gramaj bıladerım ama keklık ve bıldırcın fısegı gramaj cok bence tabı benım kanaatım ben bıldırcında 28 gram 10no 9no saçma yaf veya lambro kullanıyorum keklıkte lambro 32 gram 7.5 olan fısegı kullanıyorum veya 34 gram 7.5 olan dırect olan var hem keklık hem tavsan hem ördekteve çullukta kullanıyorum sonuç süper ben otomatık kullanıyorum sen pozede daha ıyı sonuç alırsın 3 4 şokta multazam sonuç alırsın yıne araştır velı abının dedıgı gıbı bp sert fısektır ama bp çulluk fısegı harıka doğru secım ama sen yıne dıger arkadaşların paylaşımından bı bılgı bırıkımı yap ona gore karar ver ...:))
  • D.K MAYA
ULAŞ EREN
Antalya / konyaaltı

Çevrimdışı Birol KEÇECİ

• *
« Yanıtla #4 : 09 Temmuz 2014, 12:08:15 »
bıldırcın ve çulluk için bp gerekmez yerli fişekler yeterli oluyor. ben ördek avında 34-35 gr bp kullanırım çokta memnunum.
Birol KEÇECİ
1980 SİNOP

Çevrimdışı Hüseyin ÜSTÜN

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #5 : 09 Temmuz 2014, 12:51:15 »
 :)
« Son Düzenleme: 02 Haziran 2016, 21:06:53 Gönderen: Hüseyin ÜSTÜN »
  • Mertmak MX5 Combo 61cm Slug 71cm mobil şoklu
OSMANİYE / 1980

Emrah CANDAN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #6 : 09 Temmuz 2014, 15:22:28 »
kemal bey...........  tabloyu dikkatli inceleyin

http://avlakforum.com/forum/av-ve-aticilik-fisekleri-hakkinda-bilgiler/sacma-numaralandirmasi-(ulkelere-gore)/msg1153769/#msg1153769

BILDIRCIN   32gr 10no     1000 adet saçma         9 no 700 adet saçma 

bıldırcınmı yemeyi planlıyorsunuz,,,,,,,, yoksa saçma yemeyimi planlıyorsunuz  ^-^ 

hiç birinin avını yapmıyorum ^-^.... okuyup ve uygulayanlardan ögrendiğim kadarı ile 3 av içinde gramajlar çok fazla........... kolay gelsin
av esnasında masa başı hesaplar tutmaz hüseyin bey. size katılmıyorum. 32 gr 10 no belki fazla bıldırcın için. hadi farzedelim ki kullandık. 1000 tane saçma var diye bıldırcın tamamen delik deşik mi olacak sizce ? Kemal bey 71 namludan bahsetmiş. en uç durumu düşünelim full şokla 32 gr 10 no atsa bıldrıcına, kalkışta biraz mesafe verip 25-30 metrelerde atış yapsa, bıldrıcının arkasından yapılan atışla bu fişekle kendi çapı kadar alacağı saçma adedi bu mesafede en fazla 6-7 tane olur en kötü ihtimal. bu durum bıldırcını parçalamaz. ben geçen sezon 71 namlu 1-3 şokla trap fişeğiyle av yaptım bıldırcında. atışları da azcık mesafe vererek ortalama 20-25 metrelerde yaptım. trap plağını paramparça eden o fişek bıldırcınlara hiç zaiyat vermedi. en fazla saçma alan 4 veya 5 tane almış. 28 veya 30 gr 9no ile 32 gr 9 no arasında çok mu fark var ? önemli olan mesafeyi ayarlamak. eldeki imkanlara göre çeşitli opsiyonlar denenebilir. fişek konusunu bukadar kafaya takmaya gerek yok bence...

Çevrimdışı Hüseyin ÜSTÜN

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #7 : 10 Temmuz 2014, 13:05:06 »
« Son Düzenleme: 02 Haziran 2016, 21:06:34 Gönderen: Hüseyin ÜSTÜN »
OSMANİYE / 1980

Emrah CANDAN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #8 : 10 Temmuz 2014, 13:58:30 »
O0

emrah kardeş......  hiç birinin avını yapmadıgımı yazmıştım ^-^.......  tüfeği omuzladıgımızda arpacık hedef üstüne gelince ateş ederiz diye biliyorum ^-^ 

şimdi sizin deyiminizle 20,25, ve 30m  mesafeye 50*50 ebadında bir karton hedefin merkezine,,,,,,,, uçar haldeki bıldırcın genişliği nekadarsa o büyüklükte bir bıldırcın resmi koy,,,,,,,, ve o bölgeye nişan alıp 32gr 10 no  veya 9 no  saçma atışı yapıp saçmaları sayarsanız ne demek istediğim daha iyi anlaşılır ^-^............

bildiğim kadarı ile TRAP fişekleri 24gr ve 7,5 no   SKEET fişekleri  9 no

http://avlakforum.com/forum/av-ve-aticilik-fisekleri-hakkinda-bilgiler/sacma-numaralandirmasi-(ulkelere-gore)/msg1153769/#msg1153769

YUKARDAKİ TABLOYA BAKARSANIZ 24gr trap fişegi ile 32gr 10 no fişek arasında   681 adet saçma farkı var              24gr trap ile 32 gr 9 no arasında ise 341 adet  saçma farkı var   ;) ^-^

saglıcakla kardeş
Hüseyin bey yazdıklarımı sakın yanlış anlamayın, amacım muhalefet olmak tartışmak değil, bilgi paylaşımı yapıyoruz :) bahsettiğiniz testi yapmama hiç gerek yok çünkü bıldırcına ben çok çeşitli fişekler kullandım, 24 gr trap-skeet, 28-30-32 gr fişekler 8-9-10 no saçmalar hepsini kullandım. mesela sezonda sterling 32 gr 9 no ile üst üste 3 tane bıldırcın vurmuştum 71 namlu ile ve üç tanesi de tertemiz düştü, 71 namlu olduğu için haliyle birazcık salıyorum hayvanı. kalkar kalkmaz atış yapmıyorum. ben denediklerimi tecrübelerimi paylaştım sadece. bana göre bıldırcında en uygun fişek kendi pozem için 28 veya 30 gr 9-10 no saçma.. marka önemi yok. her halükarda %95 kesin sonuç veriyor. ha yeri gelir trap ya da skeet fişeği de atarım veya canım istediğinde 32 gr bile kullanırım. sonuçta herkesin tarzı stili farklı tabiki. herkes kendine ve av şartlarına en uygun nasılsa onu yapsın :) saygılarımla
« Son Düzenleme: 10 Temmuz 2014, 14:00:33 Gönderen: Emrah CANDAN »

Çevrimdışı Hüseyin ÜSTÜN

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #9 : 10 Temmuz 2014, 15:54:30 »
« Son Düzenleme: 02 Haziran 2016, 21:05:58 Gönderen: Hüseyin ÜSTÜN »
OSMANİYE / 1980