Kod 32 falan nedir bilmiyorum ama ava vuruş enerjisi denk olması için 2 no daha iri ve daha da süratli olmaları gerekiyor, bunu biliyorum. Süratli derken, bunlar da 2 kategoride;
1. Standart
2. Yüksek Performans
Standart olanların sürati yüksek perfomans grubundakilerden düşük ama çelik saçma testini geçmeyen tüfekler bile bu fişekleri kullanabiliyor. Fakat şartları var. Fişekler çelik saçmalı fişek şartlarına sahip olmalı, tüfeğin namlusunda *** dan daha dar şok olmamalı. Neyse burada kısaca özetlemesi bile zor. Evvelce detaylı yazmıştım ve sabit konulardan biri.
Sert yüzeylerden, su yüzeyinden sekme tehlikesi ciddi. CIP kutuların üzerinde bu uyarının olmasını şart koşuyormuş zaten. Bence bunları kullanacak avcıların oldukça bilinçli, dikkatli, ihtiyatlı, ne kullandığını bilmesi gerek. Sırf toplu atıyor diye zıplamamak lazım. Öncekinde açık yazmadım, daha açık yazayım; bunda toplam ağırlık değil tane ağırlığı(iriliği) ile adet önemli. Kopuk kopuk oldu ama kusura bakmayın; bir de basınç konusna değineyim. Bu fişeklerin tapaları daha kısa, esneklikleri alışılandan epey daha azdır. Böyle olunca, özellikle yüksek performans fişeklerde kullanılacak barut da özel seçilmelidir. Aksi halde çok ani basınç artışları olabilir. Bu yüksek süratli (yük. perf.) fişeklerin barutları çok yavaş yanma oranında seçilir.
Yineliyorum, çok heves edilecek bir tarafları yok. Kullanmak dikkat istiyor. Bilinçli kullanılmalı, bilinçli üretilmeli.
NOT: Detayı şurada;
http://avlakforum.com/forum/av-ve-aticilik-fisekleri-hakkinda-bilgiler/c-i-p-kurallari%28celik-sacmalar-konusunda%29/fakat hala tam çevirmedim. Gerekirse çeviririm veya isteyen buyursun çevirsin.