belki faydası olabilir diye yazayım
benimkinde de böyle hafif tüy döküntüsü ve deride kabarıklıklar oldu. sanki içinde pirinç tanesi varmış gibi
kaşırkende iyice yara yapıyordu. veterinere götürdüm. senin köpek obez dedi bana
1. tavuk tavuksuyu tavukla ilgili sosis filan hiçbirşey verme dedi
2. kullandığın mamayı değiştir dedi. (kanatlı hayvan eti olmayan mama aldım)
3. avil diye bir ilaç önerdi bunu yuttur dedi (eczaneden)
4. ben herzaman yutturamıyorum artık anlıyor diye tekrar gittim. bu seferde sitilex diye bir jel önerdi sür dedi.
avil yutmaya başlayınca iyice azaldı. stilexe döndüm oda azalttı. kullandığı mamayıda değiştirdim. baya düzelir oldu.
ama zaman alacakmış diete soktum şimdi. zayıfladıkça düzelecekmiş.
daha önceden 3-4 sene öncede olmuştu o defa anal kese problemi diye teşhis konmuştu. anal keseleri boşaltılmıştı 3 günde antibiyotik kullandı geçti.
genelde böyle deri problemleri uyuz, kullanılan gıda alerjisi veya pire alerjisi gibi allerjik, şişmanlık ve anal kese problemlerinden oluyormuş.
her 2-3 ayda birde mutlaka köpeğimin anal keselerini boşaltırım 3 senedir filan kendim boşaltıyorum öğrendim. değişik boşaltma şekilleri var. ameliyat eldiveni kullan
canınıda yakma çok bastırmak gerekmiyor. mama , alerji uyuz filan sorun değilde bu anal kese çok büyük problem.
hepsinin tedavisi var. bunda ömür boyu boşaltacan tedavisi yok yada ameliyatla anal keseleri aldıracaksın. yoksa apse yapıyor oda ilk önce deriye vuruyor. uyuz daha çok eklem yerlerinden başlıyor ama bellide olmaz bir veterinere göster bence. köpekteki çoğu hastalık deriye vuruyor ve tüy döküntüsüne.