Gönderen Konu: Tüy Dökülmesi ve Deride Hafif Yara.. YARDIM..  (Okunma sayısı 3858 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Serhat SERİN

• Müdavim Üyemiz
Tüy Dökülmesi ve Deride Hafif Yara.. YARDIM..
« : 05 Temmuz 2014, 13:20:24 »
1 hafta il dışına çıkmam gerekti ve köpeğime başka bir arkadaşım bakmıştı..
Geldiğim de aşağıda fotolarda göreceğiniz gibi rahatsızlık var..Bulunduğum il küçük olduğundan her ne kadar bugün veterinere götürmeme rağmen buradaki deneyimli arkadaşlara da danışmak istedim..Sonuçta küçük yerdeki veteriner arkadaşlar köpekten ziyade hayvancılık üzerine deneyim kazanıyor..Bugün yüzmeye götürdüm, isteksizlik hareketsizlik felan yok..

Buarada veterinerde bir krem verdi birde dectomax vurdu..Kremin adını bakıp yazarım..
Öneri ve fikirlere açığım..Yardımlarınızı bekliyorum..
doğum yılı ve yaşadığınız ili profilinize yazınız
http://avlakforum.com/forum/profile/?area=forumprofile;u=23147

Çevrimdışı Alper ALUŞ

• *
Ynt: Tüy Dökülmesi ve Deride Hafif Yara.. YARDIM..
« Yanıtla #1 : 05 Temmuz 2014, 14:30:12 »
Beslenme şekli ile alakalı olabilir.
  • Browning 525
  • Franchi Black Magiç
  • English pointer ANGEL

Alper ALUŞ
Beden Eğitimi Öğretmeni
[email protected]
1974 Manisa/Salihli

mesut birol

• Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : 05 Temmuz 2014, 17:08:49 »
Köpeğinde ekzama oluşmuş arkadaşım gördüğüm kadarıyla.verdiğin yemi merak ettim.ekzama olan bölgeyi tras etmeden kremi kullanmanın fayda etmez.köpeğinin ekzamalı bölgelerini ya sen yada veteriner de tras ettir ekzamalı bölge açığa çıksın.bir iyi bir kötü haberim var.iyi haber dediğim gibi yaparsan 4-5günde iyileşir.kötü haber o kremi(sanırım beklazon) günde 3 defa sürmen lazım geçmiş olsun :)

mesut birol

• Ziyaretçi
« Yanıtla #3 : 05 Temmuz 2014, 17:10:19 »
Sırtını kaşıyabileceği yerlerden de uzak tut yoksa kaşınırken kanatır

Çevrimdışı Ersin TETİK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #4 : 09 Temmuz 2014, 03:14:59 »
Arkadaşım hangi mama kullanıyorsn ? Sende mi bonacibo kullanıyorsun yoksa ?
  • Duetsch Drahthaar
Ersin
1982 KOCAELİ

Çevrimdışı Özhan KELEŞ

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #5 : 09 Temmuz 2014, 08:20:14 »
Serhat kardeşim köpeğiniz malesef uyuz olmuş.Her 15 günde 1 defa 1.5 CC Avromec uygula deri altına ve yaraların olduğu yeri güzelce kükürtlü sabun ile yıkadıktan sonra Tramicyn mavi yara sprayi üzerine sıkarsan,2 ci kez Avromec deri altı uygulamasından sonra köpeğinizde düzelme olacaktır.
Özhan KELEŞ
28/05/1962-İstanbul

Çevrimdışı Tunç GEÇGİL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • 1978 / BURSA
« Yanıtla #6 : 09 Temmuz 2014, 13:56:00 »
belki faydası olabilir diye yazayım

benimkinde de böyle hafif tüy döküntüsü ve deride kabarıklıklar oldu. sanki içinde pirinç tanesi varmış gibi
kaşırkende iyice yara yapıyordu. veterinere götürdüm. senin köpek obez dedi bana :)

1. tavuk tavuksuyu tavukla ilgili sosis filan hiçbirşey verme dedi
2. kullandığın mamayı değiştir dedi. (kanatlı hayvan eti olmayan mama aldım)
3. avil diye bir ilaç önerdi bunu yuttur dedi (eczaneden)
4. ben herzaman yutturamıyorum artık anlıyor diye tekrar gittim. bu seferde sitilex diye bir jel önerdi sür dedi.

avil yutmaya başlayınca iyice azaldı. stilexe döndüm oda azalttı. kullandığı mamayıda değiştirdim. baya düzelir oldu.
ama zaman alacakmış diete soktum şimdi. zayıfladıkça düzelecekmiş.

daha önceden 3-4 sene öncede olmuştu o defa anal kese problemi diye teşhis konmuştu. anal keseleri boşaltılmıştı 3 günde antibiyotik kullandı geçti.

genelde böyle deri problemleri uyuz, kullanılan gıda alerjisi veya pire alerjisi gibi allerjik, şişmanlık ve anal kese problemlerinden oluyormuş.

her 2-3 ayda birde mutlaka köpeğimin anal keselerini boşaltırım 3 senedir filan kendim boşaltıyorum öğrendim. değişik boşaltma şekilleri var. ameliyat eldiveni kullan :) canınıda yakma çok bastırmak gerekmiyor. mama , alerji uyuz filan sorun değilde bu anal kese çok büyük problem.
hepsinin tedavisi var. bunda ömür boyu boşaltacan tedavisi yok yada ameliyatla anal keseleri aldıracaksın. yoksa apse yapıyor oda ilk önce deriye vuruyor. uyuz daha çok eklem yerlerinden başlıyor ama bellide olmaz bir veterinere göster bence. köpekteki çoğu hastalık deriye vuruyor ve tüy döküntüsüne.

« Son Düzenleme: 09 Temmuz 2014, 13:59:32 Gönderen: Tunç GEÇGİL »
1978 Bursa
Bir aptalın hatasını düzeltmeye kalkmayın, sizden nefret edecektir. Bir bilgenin hatasını düzeltin, size minnettar kalacaktır.

Çevrimdışı Serhat SERİN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #7 : 19 Temmuz 2014, 15:11:17 »
Herkese teşekkürler problemin sebebi ben yokken bakan arkadaşınhergün haşlanmış tavuk kemiği vermesinden ve tahmin ediyorum fazla vermesinden kaynaklı oldu.. Mesut beyin dediği gibi  rahatsız bölgeyi tıraş edip beklazon sürdüm..Üstüne de neo caf antibiyotik mavi spreyden sıktım..Şuan iyiye doğru gidiyor..Bu arada beslenme şeklini merak edenler için buradaki bir lokantadan ara ara artan ev yemekleri  ( beyaz et- kırmızı et- pilav-köfte gibi ) ve bir buçuk ay royal canin , bir buçuk ay  bonacibo mama..Ama şunu da söylemeden edemiyeceğim.. Geçen hafta aldığım bonacibo mamayı verdiğimde sabaha kadar bitiriyor ama nedense eski iştahıyla yemiyor.. 2-3  ay öncesinde bonacibo yu çok severek yiyordu..
doğum yılı ve yaşadığınız ili profilinize yazınız
http://avlakforum.com/forum/profile/?area=forumprofile;u=23147