Gönderen Konu: KÖPEĞİMİN VÜCÜDUNDA CIKAN KIZARIKLIKLAR  (Okunma sayısı 8372 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ali CENGİZ 07

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
KÖPEĞİMİN VÜCÜDUNDA CIKAN KIZARIKLIKLAR
« : 05 Temmuz 2014, 10:11:34 »
Yaklasık olarak 6 haftadır dektomaks ıgne tadavısı uyguluyorum ve gun aşırı bır ılacla banyo yaptırıyorum kızarıklıklar cogalmadı ama  azalmadı da veterınerım uyuz dedı başka fikri olan ıyı gelecek farklı onerısı olan varmı yardımlarınızı bekliyorum.vucudunda sadece bu kısımlarda var başka bölgelerde yok

« Son Düzenleme: 05 Temmuz 2014, 10:13:47 Gönderen: Ali CENGİZ 07 »

Çevrimdışı Ercüment YÜKSEKÇINAR

• Ercüment YÜKSEKÇINAR
  • Müdavim Üyemiz
Ynt: KÖPEĞİMİN VÜCÜDUNDA CIKAN KIZARIKLIKLAR
« Yanıtla #1 : 05 Temmuz 2014, 12:17:32 »
5-6 yıl önce başıma geldi denemediğim tıbbi yöntem kalmadı ama malesef sonuç alamadık , yaşlı bir amca biz bu konuyu konuşurken kulak misafiri olmuş oğlum şimdi kalk doğru git katran al birde boya fırçası köpeğinin yara ve kızarık olan yerlerini katran la boya dedi bende çaresiz denedim müthiş bir sonuç aldım köpek pırıl pırıl oldu .
yalnız eğer denemek isterseniz köpeğinizin koltuk altlarına yapmayın katran yapışkan olduğu için koltuk altları yapışıyor ve köpeğe zarar veriyor
Ercüment YÜKSEKÇINAR
A Rh -  1973   ISPARTA
0 544 544 35 32

ISPARTA AVCILIK ATICILIK İHTİSAS DERNEĞİ BAŞKANI

Çevrimdışı Ali CENGİZ 07

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 05 Temmuz 2014, 15:05:41 »
5-6 yıl önce başıma geldi denemediğim tıbbi yöntem kalmadı ama malesef sonuç alamadık , yaşlı bir amca biz bu konuyu konuşurken kulak misafiri olmuş oğlum şimdi kalk doğru git katran al birde boya fırçası köpeğinin yara ve kızarık olan yerlerini katran la boya dedi bende çaresiz denedim müthiş bir sonuç aldım köpek pırıl pırıl oldu .
yalnız eğer denemek isterseniz köpeğinizin koltuk altlarına yapmayın katran yapışkan olduğu için koltuk altları yapışıyor ve köpeğe zarar veriyor

Ercüment bey sonuç alamadık demıssınz sonradan katran sürdükten sonra ıyılestımı kopek orasını anlayamadım

Çevrimdışı Ersin TETİK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #3 : 09 Temmuz 2014, 22:54:44 »
Kullandığınız mama nedir acaba öğrenebilirmiyiz ? Mamayı değiştirmeyi denediniz mi ?
  • Duetsch Drahthaar
Ersin
1982 KOCAELİ

Çevrimdışı Gökhan AKDOĞAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #4 : 09 Temmuz 2014, 23:21:44 »
Ersin bey hakli mamayi degistirin.
Mama olarak ne kullaniyordunuz acaba?
  • Ata NEO 12 Cal /66 Namlu
  • Deutsch Drahthaar - Tony
Gökhan AKDOĞAN
1988  / 0 RH (+)
Fethiye / MUĞLA

Çevrimdışı Ersin TETİK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #5 : 09 Temmuz 2014, 23:40:36 »
Gökhan çok sıkıntım var mamadan bildiğin gibi değil yarın yine arıcam fabrikayı vericem veriştiricem yazık benim köpeğime.Bonacibo kullanan bi çok kişide var bu durum.Bu kadar tesadüf olamaz .%50 zam yaptılar neyse dedik daha kalitreli yapsınlarda güveniyoruz dedik .Bakalım insanların kullandıkları mamalara göre yorumlar gelicektir.
  • Duetsch Drahthaar
Ersin
1982 KOCAELİ

Çevrimdışı Gökhan AKDOĞAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #6 : 09 Temmuz 2014, 23:46:23 »
Abi hepsi buradadan dr sacchi al emin ol memlun kalacaksin evet belki bonaciboya gore kalitesiz gibi gelebilr tabi bunu eski bonaciboyi kastediyorum ama emin ol suandakiler gibi yan etkisi yok kopege adamlar kabul etmeyecektir emin olabilirsin.
Bende acaba kucho mu alsam bi paket diye dusunuyordum ama hic gerek yok anlasilan
  • Ata NEO 12 Cal /66 Namlu
  • Deutsch Drahthaar - Tony
Gökhan AKDOĞAN
1988  / 0 RH (+)
Fethiye / MUĞLA

Çevrimdışı Oğuz YÜCE

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #7 : 10 Temmuz 2014, 00:31:29 »
tam 19 ay önce aldım bonacibo puppy köpeğin her yeri kızardı değiştirdim köpek yaşını doldurdu yetişkin deniyim dedim köpek tekrar kızardı bidaha bonacibomu töbe dr.saci hunter dog en iyisi bana göre köpekte memnun.
Oğuz YÜCE
1992 istanbul
Sabır kurtuluşun anahtarıdır...

Çevrimdışı İbrahim ÇELİK

• *
  • Gonyalı
« Yanıtla #8 : 10 Temmuz 2014, 00:50:43 »
Tıbbi yöntemlerden sonuç alamıyorsanız Ercümet beyin dedigi gibi Katranı denemeni tavsiye ediyorum.Yanık yağında faydası oldugunu duymuştum inşallah iyileşir.

İbrahim ÇELİK
1983-Konya
''Kamil odur ki koya her yerde bir eser ,. Eseri olmayanın yerinde yeller eser.''

Çevrimdışı Halil YURTSEVEN

• *
« Yanıtla #9 : 11 Temmuz 2014, 09:24:45 »
aynı sorunu şu an yaşamaktayım köpekte bi kaşıntı yok ama özellikle köpeği yıkayınca daha çok belli olan dökülme ve kızarıklık var. proplan mama kullanıyorum. zaten ilk farkettiğimde mama alerjisi olduğunu düşünmüştüm. kısa bir araştırmadan proplan gibi bir mamanın böyle sıkıntılar çıkardığını öğrendim. bugün sabah ilk işim orijen mama sipariş etmek oldu. inşallah hemen iyileşir. bence mamayı hemen değiştirin. inşallah faydalı olur
  • İNGİLİZ POİNTER
HALİL YURTSEVEN

1985-ANTALYA-ÇAVDIR/ BURDUR

• *
« Yanıtla #10 : 11 Temmuz 2014, 09:28:18 »
bir ilave bu sorunlar  pedigre mamadan proplan mamaya geçtikten sonra başladı. o yüzden vet.hekim görüşü almadan  direk  mamaya  yüklendim
:D
  • İNGİLİZ POİNTER
HALİL YURTSEVEN

Çevrimdışı Hüseyin ÖZCAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #11 : 11 Temmuz 2014, 09:47:15 »
GÖRÜNTÜLERE BAKILIRSA O KIZARIKLIKLAR UYUZ DEĞİL
SEBEBİ ALLERJİ, TEMAS ETTİĞİ VEYA YEDİĞİ BİR ŞEYE ALLERJİSİ OLMUŞ KÖPEĞİNİZİN
AYNI OLAY BENİM ŞU AN 5 AYLIK OLAN KÖPEĞİMDE OLDU
KARDEŞİM KEMİK SUYU KAYNATIP MAMASINI VE KURU EKMEKLERİ BU SUYLA ISLATIP VERMİŞ
BİRAZ FAZLA KAÇIRMIŞ SANIRIM KARIN ALTLARI, GÖĞÜS BACAK ARALARI KIZARMIŞTI
KÖPEK KENDİNİ YERLERE SÜRTÜYORDU, KEMİK SUYUNU KESİNCE GEÇTİ
ŞİMDİ YİNE KAYNATIYOR AMA HAFTA BİR FALAN VERİYORUZ ONUDA AZ AZ VERİYORUZ
GEÇMİŞ OLSUN, NETİCEYİ PAYLAŞIRSANIZ SEVİNİRİM.
1979-Balıkesir

Çevrimdışı Bekir AYLAK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #12 : 12 Temmuz 2014, 09:00:12 »
Günaydın arkadaşlar, şimdi bende arkadaşımın köpeği ile ilgili aynı konuyu başlatacaktım, benim arkadaşım bildiğim kadar köpeğine hazır mama vermiyor, bence muhtemelen bu hastalığın sıcak ile alakası var, ben kendi köpeğime temiz mama' nın ürünlerini veriyorum, şimdiye kadar bir sorun ile karşılaşmadım,

,
  • Yıldız Çifte, yıldız otomatik
  • Drahthaar
Bekir AYLAK
Konya Ereğli
1974

Çevrimdışı Tunç GEÇGİL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • 1978 / BURSA
« Yanıtla #13 : 12 Temmuz 2014, 13:28:31 »
hocam uyuza benzetemedim zaten yayılana kadar anlar bu kadara müsade etmezdiniz
banada alerjik geldi. enerji sarfetmeyen köpeğe bence ağır mama yapmaya gerek yok.

ben bu yaz aylarında şoğuk ayran - ekmek veriyorum normalde yüzüne bakmaz ama sıcakta çok seviyor.

köpeğimin kalsiyum ihtiyacı içinde kemik kışın ara sıra mamasını yaparken kaynatıyorum yazınsa
yumurta kabuklarını rondo kabına koyup içinede birazcık su koyup rondodan geçiriyorum. su buharlaşınca
kum gibi kalıyor. mamasına 3-4 günde 1 çay kaşığı atıyorum. kemikten gelen yağlı ilikli ağır besleyici maddeler
içinde olmadığı için rahat ediyor.
birde havalar sıcak pire alerjisinede benziyor
1978 Bursa
Bir aptalın hatasını düzeltmeye kalkmayın, sizden nefret edecektir. Bir bilgenin hatasını düzeltin, size minnettar kalacaktır.

Çevrimdışı Ali CENGİZ 07

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #14 : 13 Ağustos 2014, 17:39:11 »
Kullandığınız mama nedir acaba öğrenebilirmiyiz ? Mamayı değiştirmeyi denediniz mi ?

bonacıbo marka mama kulanıyordum suan degıstırdım mamayı duzelmeye basladı

Çevrimdışı Ali CENGİZ 07

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #15 : 13 Ağustos 2014, 17:42:14 »
sanırım mamadan kaynaklı bır sorundu benım kopegımde meydana gelen kızarıklıklar mamayı degıstırdım  suan duzelme asamasında ama veterıner hekımın de sozune ıtıbar ederek uyuz asılarınıda yaptırdım yaklasık haftada 1 kez  2 ay boyunca

Çevrimdışı Tunç GEÇGİL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • 1978 / BURSA
« Yanıtla #16 : 13 Ağustos 2014, 19:36:56 »
ben koca paketi attım country dog diye veterinerin tavsiye ettiği bir mama aldım ayrıca
baya azalma oldu.

birde çevrenizde deniz varsa denize sokmanızı şiddetle tavsiye ederim tuzlusu çok iyi geliyor.
1978 Bursa
Bir aptalın hatasını düzeltmeye kalkmayın, sizden nefret edecektir. Bir bilgenin hatasını düzeltin, size minnettar kalacaktır.

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #17 : 13 Ağustos 2014, 19:56:05 »
yağ oranı yüksek olan ve tavuk payları kullanılarak hazırlanmış mamalar özellikle sıcak havalarda köpeklerimizin karaciğerinin normal çalışma periyodunu bozuyor ve bu tür alerjik rahatsızlıklar ister istemez oluyor.. mama değişikliği ve az yağlı bol proteinli beslenme yöntemleri ile bir iki ayda düzelir...
Hakan AKMAN
1970 ANKARA / AFYONKARAHİSARC:\Users\2012\Pictures\photog254iw0.jpg

Çevrimdışı Ali CENGİZ 07

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #18 : 14 Ağustos 2014, 09:52:52 »
Denize sokuyorum kızarıklara ıyı gelıyor bende mamadan kaynaklandıgını dusunuyorum mamayı degıstırdım suan kızarıklıklar gectı tuy dokulmesı azaldı ıyıce temızmama eskı kalıtesını kaybettı sanırım ben gıbı bır cok kısı mamalardan sıkayetcı suanda  uyuz oldu dıye cok uzulmustum ısallah eskı saglıgına kavusur

Çevrimdışı B.Ulaş EREN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #19 : 14 Ağustos 2014, 10:05:06 »
Denize sokuyorum kızarıklara ıyı gelıyor bende mamadan kaynaklandıgını dusunuyorum mamayı degıstırdım suan kızarıklıklar gectı tuy dokulmesı azaldı ıyıce temızmama eskı kalıtesını kaybettı sanırım ben gıbı bır cok kısı mamalardan sıkayetcı suanda  uyuz oldu dıye cok uzulmustum ısallah eskı saglıgına kavusur
gecmıs olsun evet mamadan baya sıkayet geliyor benım kopekte sukur sıkıntı olmadı sımdılık yarın ne olur bılemıycem yalnız aklıma takılan bısey var sımdı cok bılmıslık degıl ama dıger buna benzer paylaşımda da yazmıştım mamayı nasıl bı olcekte verıyorsunuz oda onemlı sımdı bonacıbo superpremınıum dıye gecıyor o yüzden olcek ve bellı gramajda verılmesı lazım degılmıdır yoksa ben mı yanlış bılıyorum bende 1 2 haftadır antalyada olduğumdan yoğurt ekmek verıyorum gayette cok sevıyorum ama mamada verıyorum ama olcekler dahılınde bıde bu mamayı olcek dahılınde kullanınca baksanız benımde kafam karışmadı degıl sımdı paylaşımlardan takıp edıcem konuyu paylaşım yapan arkadaşlara teşekkürler
  • D.K MAYA
ULAŞ EREN
Antalya / konyaaltı

• *
« Yanıtla #20 : 14 Ağustos 2014, 10:16:18 »
daha öncede bu başlığa yazmıştım. aynı sorun vardı benim köpektede. mamayı değiştirip birde ivomec-c vurdum şimdi pırıl pırı olmaya başladı. kızarıklıklar gitti ve dökülen tüler yerine gelmeye başladı.
  • İNGİLİZ POİNTER
HALİL YURTSEVEN

Çevrimdışı B.Ulaş EREN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #21 : 14 Ağustos 2014, 10:25:40 »
daha öncede bu başlığa yazmıştım. aynı sorun vardı benim köpektede. mamayı değiştirip birde ivomec-c vurdum şimdi pırıl pırı olmaya başladı. kızarıklıklar gitti ve dökülen tüler yerine gelmeye başladı.

ıvomec-c ne ıcın halıl abı benım kopekte tuy dokulmesı vs olmadı sukur ama yıne de onlem ve tedbır almakta yarar var yalnız konumuz dışında ama aklıma takılan bıseyı sorucam benım kopekte dun aksamda farkına vardım bundan 1 hafta öncede ufaktan vardı arka ayak patılerının buyuk olan kısmında sıyah olan kısımın yanında kopek devamlı orayı yalıyor dun daha cok dıkkatımı cektı ve baktım bıraz böyle sıyah olan kısmın yanı acık renk duruyor bıraz sıktım canı yandı puruzlu yüzeyde ayağının o kısmına tam basamıyor hemen yalamaya başlıyor neden kaynaklı yoksa bu mamadan mı? yoksa eskı derıyı atıyor derımı yenılenıyor patının? yardımcı olursanız sevınırım
  • D.K MAYA
ULAŞ EREN
Antalya / konyaaltı

• *
« Yanıtla #22 : 14 Ağustos 2014, 13:36:55 »
bekir neden ivomec-c onun anlatayım; ben en çok mama alerjisisnden  şüphelendim. ama kızarıklıkların olduğu yerde tüy dökülmeside gözlemledim  biraz. üstteki ali cengiz beyin paylaştığı fotolardada var  kızarıklıklar çevresinde döküntü. her ne kadar kaşıntı olmasada hayvanda  belki egzema gibi bir hastalıktır ben alerji sanarım diye hem mamayı değiştirdim hemde ilaç yaptım. ama hangisi iyi geldi dersen onu bilemem. iki tedaviyide beraber yaptık. ama sonuç aldım. şu anda köpeğimin görüntüsü 3 hafta öncesine göre gayet güzel ve dahada iyiye gidiyor. ama ayakta bahsettiğin sıkıntıyı bir vet arkadaş bilir. ben hiç öyle biseyle karşılaşmadım. inşallah iyileşir  köpeğin hemen usta.
  • İNGİLİZ POİNTER
HALİL YURTSEVEN

Çevrimdışı Ali CENGİZ 07

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #23 : 14 Ağustos 2014, 19:18:39 »
gecmıs olsun evet mamadan baya sıkayet geliyor benım kopekte sukur sıkıntı olmadı sımdılık yarın ne olur bılemıycem yalnız aklıma takılan bısey var sımdı cok bılmıslık degıl ama dıger buna benzer paylaşımda da yazmıştım mamayı nasıl bı olcekte verıyorsunuz oda onemlı sımdı bonacıbo superpremınıum dıye gecıyor o yüzden olcek ve bellı gramajda verılmesı lazım degılmıdır yoksa ben mı yanlış bılıyorum bende 1 2 haftadır antalyada olduğumdan yoğurt ekmek verıyorum gayette cok sevıyorum ama mamada verıyorum ama olcekler dahılınde bıde bu mamayı olcek dahılınde kullanınca baksanız benımde kafam karışmadı degıl sımdı paylaşımlardan takıp edıcem konuyu paylaşım yapan arkadaşlara teşekkürler

ben de olcekler dogrultusunda verıyorum günde 1 olcek dolu başkada vermıyorum

Çevrimdışı Ali CENGİZ 07

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #24 : 14 Ağustos 2014, 19:21:04 »
bekir neden ivomec-c onun anlatayım; ben en çok mama alerjisisnden  şüphelendim. ama kızarıklıkların olduğu yerde tüy dökülmeside gözlemledim  biraz. üstteki ali cengiz beyin paylaştığı fotolardada var  kızarıklıklar çevresinde döküntü. her ne kadar kaşıntı olmasada hayvanda  belki egzema gibi bir hastalıktır ben alerji sanarım diye hem mamayı değiştirdim hemde ilaç yaptım. ama hangisi iyi geldi dersen onu bilemem. iki tedaviyide beraber yaptık. ama sonuç aldım. şu anda köpeğimin görüntüsü 3 hafta öncesine göre gayet güzel ve dahada iyiye gidiyor. ama ayakta bahsettiğin sıkıntıyı bir vet arkadaş bilir. ben hiç öyle biseyle karşılaşmadım. inşallah iyileşir  köpeğin hemen usta.

aynen bende mamayıda degıstırdım haftada 1 mg dektomaks vurdum ıvomecle aynı değerde bı ılac düzelmeye başladı hemen hemen gectı sayılır bır patılerınde kaldı tuysuz yerler gerı ayaklarının dışı gogsundekı tüyler çıkmaya başladı sezona ıyılesecek inşallah tam anlamıyla