Gönderen Konu: Avda nasıl giyiniyoruz. yanımıza neler alıyoruz.  (Okunma sayısı 2887 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Tunç GEÇGİL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • 1978 / BURSA
Avda nasıl giyiniyoruz. yanımıza neler alıyoruz.
« : 29 Haziran 2014, 16:57:44 »
Arkadaşlar ben ava çıkarken sanki bırakın avı yatağıma gidip uyuyacakmış gibi rahat giyinmeye gayret ediyorum.
Mevsim ne olursa olsun bek avlarında biraz daha kalın olabiliyor ama daha ziyade ince giyinmeyi tercih ediyorum.

Genelde avcı yeleği kullanıyorum. çanta zorluk oluyor. yanımada gps, şapka, küçük çakı, yağmurluk (katlanınca kağıt gibi olanlardan), tırnak makası (ayak tırnağımda sorun var açıldımı yürütmez kesmek gerekiyor), küçük ledli fener, çakmak alıyorum. yeleğimin muhtelif yerlerinde de bikaç tane çengelli iğne sürekli durur. birde çoğu zaman yedek bir iç tsört sırt cebine atarım malum yol insanı terletiyor. Bunlar dışında yanıma su bile almam. saydıklarım yeleğin ceplerine çok rahat sığmakta. e tabi telefon, araba anahtarı, sigara filan onları saymıyorum.

Ben ilk çıktığım zamanlarda çanta ile çıkardım ne bulursam çanta nasılsa diyip içine atardım. Sonra 100 gram ağırlığın bile
bir insan için nedenli önemli olduğu tecrube ettim. Şimdi hafif olmaya gayret ediyorum.

Sizler günlük ava çıkarken yanınıza neler alıyorsunuz
1978 Bursa
Bir aptalın hatasını düzeltmeye kalkmayın, sizden nefret edecektir. Bir bilgenin hatasını düzeltin, size minnettar kalacaktır.

Çevrimdışı Baran KAYMAZ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: Avda nasıl giyiniyoruz. yanımıza neler alıyoruz.
« Yanıtla #1 : 29 Haziran 2014, 17:52:41 »
Maşallah en gerekli şeyleri kaçırmayıp alıyorsun yanına biz tüfek mermi yelek birde poşet alıp çıkıyoruz :D
1982 DİYARBAKIR/ERGANİ
YALOVADA YAŞIYOR
5354186519
A RH (+)

Çevrimdışı Berhan PINAROĞLU

• *
« Yanıtla #2 : 29 Haziran 2014, 18:09:58 »
Biraz zayıf biri olduğumdan kışın sıkı giyinirim sıkı dediğimde kazak üzerinde av yeleği onun üzerinede havanın sertliğine göre mont.Sonbaharda yağmurların başlamasından itibaren genelde ayağımda çizme olur sezonun açıldığından bu zamana kadarda bot giyerim.Ağırlık olarak kuş avı yaparım ama yanımda ne olursa olsun en az 2 çeşit tek kurşun bulundururum.İlave olarak 1,5 metre kadar ip,düdük, yara bandı, aspirin, çıra, çakmak, gazlı bez, çengelli iğne, ufak işler için bir çakı ve daha büyük işler için( ağaç dalı kesme vb.) için bir bıçak, birkaç poşet, şapka, sabun alırım.Genelde yan çanta taşırım, havanın sıcaklığına ve gideceğim bölgedeki su olanaklarına göre su alırım.Kışın genelde dağ sularından faydalanırım.Ruhsat ve avlanma belgem genelde su geçirmeyecek şekilde sardığım bir poşetin içinde çantamda bulunur.Yine gitmeyi planladığım bölgenin geri dönüşü uzun sürecekse atıştırmalık bisküvi, çikolata veya meyve elime ne geçtiyse atarım çantaya.Kışın havanın sert olduğu zamanlarda bere, eldiven ve atkı mutlaka kullanırım.Bunların ağırlığı tüfekle beraber benim ağırlığıma yaklaşıyo belki ama işimi garantiye almayı severim :)
  • Huğlu 104/A 12/71
  • Armsan Phenoma Carbo 12/66
  • İstanbul Silah Monza .308
1994/Bartın

Çevrimdışı Tunç GEÇGİL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • 1978 / BURSA
« Yanıtla #3 : 29 Haziran 2014, 18:13:13 »
poşeti unutmuşum :) öyle deme hocam ben kayboldum bi kere :) kabus gibiydi.

düz merada bende öyleyim de ben uzun yürüyüşleri kastettim. Akşama kadar arabayı görememek gibi.
Yoksam bi koşu arabaya yetiştikten sonra hiçbirisinin önemi yok. Sabahtan akşama kadar olan süreçte
arabadan uzaklaşıyorsanız 5-10 km ve fazlası. Herkes kendine göre mesela ben o tsörtü almazsam
ertesi gün yataktan kalkamam. çok terleyen insanım kiloda var. Omuzlarım ıslandımı keza yine öyle
boynumu ertesi gün çeviremem belki 1 hafta sürer. tırnak makasıda vazgeçilmezimdir mesela. benim ayakta batma
gibi bişey var. tırnak problemli.

bi sorayım dedim diğer arkadaşlar neler alıyor yanına. nasıl giyiniyor. kimi askeri tatbikata gidiyormuş gibi
giyinmeyi sever. vardır öyle arkadaşlar. kiminin sadece bıçağı 1 kilodur. kiminin vazgeçilmezi çaydır. yanında
kocaman bir termos çayla dolaşır. hani aslında birazda kişilik testi gibi olsun dedim.

berhan kardeşim helal olsun. ben 105 kiloyum. zaten bacaklarımda baya bir yük var. :) ben senin taşıdığını taşıyamazdım.
« Son Düzenleme: 29 Haziran 2014, 18:25:45 Gönderen: Tunç GEÇGİL »
1978 Bursa
Bir aptalın hatasını düzeltmeye kalkmayın, sizden nefret edecektir. Bir bilgenin hatasını düzeltin, size minnettar kalacaktır.

ERSİN KARA

• Ziyaretçi
« Yanıtla #4 : 10 Temmuz 2014, 13:26:34 »
BANA GEREKLİ OLACAĞINI DÜŞÜNDÜĞÜM TÜM MALZEMELERİMİ ALIRIM YANIMA.MERADA BANA ACİL LAZIM OLABİLECEK EN GEREKLİ OLDUĞUNU DÜŞÜNDÜĞÜM TÜM MALZEMELERİ de ÜZERİMDE TAŞIRIM.MEVSİMİNE GÖRE GİYİNİRİM.GENELDE ARKA TORBALI BEL ÇANTASI KULLANIRIM.YELEKLERİN DAHA FAZLA YORDUĞU KANAATİNDEYİM.BEL ÇANTALARI YÜKÜ BELE ve BACAKLARA VERDİĞİ İÇİN DAHA DENGELİ VE TAŞIMASI KOLAY GELİYOR.

MERADA OLMAZ SA OLMAZLARIM

1)AV BIÇAĞIM veya AV ÇAKISI

2)İLK YARDIM İÇİN Bİ KAÇ ÖNEMLİ MALZEME

3)DOMUZ FİŞEĞİ

4)KURU KAYISI,KURU İNCİR veya ATIŞTIRMALIK BİR ŞEYLER

5)SU

6)BEZ AV TORBALARIM

7)HAVA ŞARTLARINA GÖRE YEDEK TİŞÖRT veya YAĞMURLUK

8)AĞRI KESİCİ

Çevrimdışı B.Ulaş EREN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #5 : 10 Temmuz 2014, 13:35:46 »
aynen ersın kısaca ozetlemıs en doğrusu tabı kısıden kısıye zevk ve tarz farklıdır ben de genelde fıseklık ve sırt çantası eskı olanlardan bu kapağı derı yesıl renkte olan av çantası keklıkte baya ıse yarıyor cok fazla gıyenmeye karsıyım bıde kenıdınızı bellı edıcek renklerde gıyının tavsıye ne olur ne olmaz cok fazla kamuflaj bence tehlıkelı olabılır kanaatimce sapka ve ust gıyım bellı renkte olabılır turuncu kırmızı vs bellı olacak renkler ama ersının saydığından fazlası bence gereksız bı ağırlık olur tabı gıttıgınız av ve hava koşulları farklılık gosterebılır :)
  • D.K MAYA
ULAŞ EREN
Antalya / konyaaltı

Emrah CANDAN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #6 : 10 Temmuz 2014, 16:46:51 »
Ben kırsal alanda olduğum için evden çıkınca yaklaşık 300-400 metre yürüyüşten sonra av sahasındayım :)
Ava çıkarken rahat giyinmek gerek dediğiniz gibi ve gereksiz yükler de almamak lazım yanımıza.
ben normal havalarda yelek giyerim,soğuk ve karlı havalarda da bek avında mont tercih ediyorum. yanıma ihtiyaç fazlası fişek almam. yani avına göre ortalama 25-30 fişek olur yanımda. yürüyüş avlarında terleyince değişmek için yedek içlik olur. küçük şişe su alırım. telefon zaten şart :) evraklar yeleğin yaka cebinde durur. kuru havalarda yürüyüşü rahat olduğu için bot giyerim, ıslak havalarda ördek avlarında özellikle de karlı zeminde özel çizme giyerim ayaklar üşürse çok kötü oluyor çünkü.
bir de yürüyüş avlarında mideyi fazla doldurmadan yükte hafif ama enerjisi yüksek yiyecekler tercih ederim ki bu sayede avda acıkmam. çünkü dolu mide sıkıntı olur avda hem terletir hem yorar ;)
« Son Düzenleme: 10 Temmuz 2014, 16:48:49 Gönderen: Emrah CANDAN »

Çevrimdışı Tunç GEÇGİL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • 1978 / BURSA
« Yanıtla #7 : 23 Ağustos 2014, 19:52:17 »
zaten asıl yük fişek :) sırf bu yüzden 28 kalibre düşünüyorum :)
yürüyüşte bele bindirmek lazım ağırlığını omuza binerse diğer
techizatla birlikte omuzları ağrıtıyor.
1978 Bursa

Çevrimdışı M.Emin OLGAÇ

• Müdavim Üyemiz
  • (Keklik Uzmanı)
« Yanıtla #8 : 24 Ağustos 2014, 14:07:19 »
yanınıza su almazsanız diğer adığınız şeylerin hiç bir önemi  yoktur.
  • Falcor 958 (Robust) (Poze) (70)
  • Vursan 92 A Europa (65)
  • Vursan 92 A Europa (71)
  • Üzümlü MKE çifte (71)
  • İngiliz Setter (MARKO)
Emin OLGAÇ B Rh (+)  1967 TEİAŞ/MARDİN  

Çevrimdışı Atila KAĞNICI

• *
« Yanıtla #9 : 24 Ağustos 2014, 14:16:46 »
susuz ava gidilmez.
Atila KAĞNICI
1981AFYONKARAHİSAR

Çevrimdışı Tunç GEÇGİL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • 1978 / BURSA
« Yanıtla #10 : 24 Ağustos 2014, 22:01:02 »
hocam güzel noktaya değinmişsiniz. tabiki diğer bölge avcıları için çok önemli.

sanırım bursalı avcılar bu konuda şanslı. bursada yer gök su. her yerden akıyor.
hemde güzel su. orman içlerinde bile var. benim gittiğim meralarda.

bursa demek su demek erikli,sultan,korusu,nestle,aroma,özkaynak.... irili ufaklı bi yığın ... bu fabrikaların hepsi bursada
istanbul barajlarımızda su kalmadı derken bizimkiler kapak açıyorlar.
1978 Bursa