Gönderen Konu: kurtzhar cinsi köpeğimin göğüsünde yumurta büyüklüğünde şişlik  (Okunma sayısı 4858 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Onur AYTEN

• *
  • Avı av yapan vurmak değil heyecanı yaşamaktır.
kurtzhar cinsi köpeğimin bundan yaklaşık 3 ay önce çene altında fındık büyüklüğünde bir cisim oluştu (yağ bezesi,kist,ödem) ne olduğunu bilmiyorum yaklaşık bir hafta öncede sağ kaburga üzerinde yumurta büyüklüğünde bir şişlik oluştu veterinere götürdüm kaburgadaki şişliğe enjektörle girdi bir miktar su çıktı sevindik bir yere çarptı zannettik ama tamamı su değilmiş kan aldırdım hastaneye götürdün hemogram bakılacak kanser gibi bir şey olabileceğinden şüphelendik  daha önce başına gelen arkadaş varmı sizce ne olabilir??????
Onur AYTEN
1989 TEKİRDAĞ
(0 rh+)
Tekirdağ Avcılık ve Atıcılık İhtisas Spor Kulübü
Tekirdağ Yeni Kara Avcıları Derneği

Çevrimdışı Alper BEKRET

• *
onur bey aynısı benm drahtaarımın başına geldi aynen bende enjektörle çektim içindeki kanı sonra kaybolup gitti umarım köpeğiniz iyileşir
  • Dörtler tüfek sanayi çifte huğsan otomatik
  • Fortuna Suhl çifte
  • sarsilmaz kilinc 2000mega
  • Kopay__ŞANS___
Alper BEKRET
1989 Çorum.
EDEPLE GELEN HÜRMETLE GİDER.

Çevrimdışı Onur AYTEN

• *
inşallah Alper bey bütün ümidim öyle  ama benimkinden bir miktar kanlı su çıktı şişlik hala devam ediyor kitlede var içeride.
Onur AYTEN
1989 TEKİRDAĞ
(0 rh+)

Çevrimdışı Alper ALUŞ

• *
Onur öncelikle geçmiş olsun tabiiki tecrübeler paylaşıldıkça çözüm bulunuyor benim 6-7 aylık pointerimin sırtında veterinerin iğne attığı yer de şişlikler oldu 1-2 enjektör ile çekti fakat çektikçe içeride daha da büyüyerek yumruk büyüklüğüne ulaştı 2 kez sadece kesilip et parçası alınıp dikildikçe tekrar tekrar büyüyerek yeniledi  en sonunda veterinerimin araştırmaları sonunda o beze tekrar içeride kanama yapmaması için bir cihaz ile kılcal damarlar yakılarak o beze alındı (bana söylenen ameliyat şekli) ve dikildi sonuç birkaç deneme sonunda şimdi köpeğim 12 aylık ve kurtuldu ama bir süre sıkıntı çekti umarım benim köpeğimin sıkıntılarını çekmez. Daha ayrıntı için İmza kısmından tlf. arayabilirsin       
  • Browning 525
  • Franchi Black Magiç
  • English pointer ANGEL

Alper ALUŞ
Beden Eğitimi Öğretmeni
[email protected]
1974 Manisa/Salihli

Çevrimdışı Akif ARSLAN

• *
Her ikisini de yaşadım. Çene altındakine antibiyotik kullanmıştım. Bir hafta içinde geçti. Adını  hatırlamıyorum şimdi. Telefona kaydetmiştim ama telefonda bozuldu. Normal eczanede satılan bir ilaçtı. Yavrularından birinde de oldu. O kendiliğinden geçmişti. Eczaneye sorarsanız bu tür bir şeye ne tür bir antibiyotik iyi gelir diye yardımcı olurlar sanırım. Göğsünde oluşanda zamanla nasır halini aldı ve hala o şekilde sağlıklı bir halde yaşıyor. Bence ciddi bir sorun değil. Çok üzülmeyin.
Akif ARSLAN
1980 KARAMAN

Çevrimdışı Onur AYTEN

• *
köpeğimin kan tahlili çıktı kanser olmama ihtimali yüksek dedi veteriner takip edicez şu anlık .başka şişme falan olursa parça alıp biopsi ye gönderilecek ama çene altındaki şişlik kendi kendine patladı bunun iyi olduğnu söyledi veteriner bende elimle sıkıp içini boşalttım mavi sprey dezenfektandan sıktım ama göğüsündeki hala duruyo .
Onur AYTEN
1989 TEKİRDAĞ
(0 rh+)

Çevrimdışı Berşan UÇAR

• *
onur bey bu bahsettiğiniz olay tavuk kemiği yiyen hayvanlarda daha sık oluyor.siyaha yakın bir melhem var adını bilemiyorum onu şişliğe sürünce kanlı iltihaplı şekilde patlar ve içi temizlenince kendiliğinden geçer zannedrsem hayvanın iç kısısmda kemik vs. batıyor ve apse yapıyor.hatta bbu tip şişlikler koyunlarda çok görülüyor.Ama hareketine engel değil.slmlar.
Mehmet Berşan UÇAR
1977-Osmaniye
İlahi Azrail, Sen adamı öldürürsün!!![img=http://s5.postimg.org/ot7rd4lab/Foto_raf_0045.jpg]

Çevrimdışı Onur AYTEN

• *
berşan bey dediğiniz olay başka köpeklerde olabilir. ama ben köpeğe kesinlikle tavuk kemiği vermedim vermemde yavruyken first class mama verdim 1 yaşına kadar şuanda bonacibo yaş ve kuru mamayla besliyorum bazende çorba ve ekmek ama şişlikler den çene altında olan patlamıştı göğüste olan büyük ise iyice küçüldü şuanda. ilginiz için teşekkürler.
« Son Düzenleme: 14 Temmuz 2014, 16:53:04 Gönderen: Onur AYTEN »
Onur AYTEN
1989 TEKİRDAĞ
(0 rh+)

Çevrimdışı B.Ulaş EREN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
onur bende de var kurzhaar bende olmadı olan arkadaşımda sıktı mavı ılac sıktı ve soğuk suyla masaj yaptı günde 2 defa yararı oluyor dağıtarak masaj yap ıyı gelır umarım gecmıs olsun.
  • D.K MAYA
ULAŞ EREN
Antalya / konyaaltı

Çevrimdışı Süleyman ÖZTÜRK

• *
  • Yozgattan Selam ve Saygılar,,,
öncelikle büyük gecmiş olsun, benim de tavsancı kopeyim de gırtlağın orda kocaman bi şişlik oldu, ne oldugunu anlamadık, iltihap çıkmıstı, meğerse yediği bi kemik oraya saplanmış ve yırtmış o sebebden ödem olmus, kaburgasının oraya birşey diyemem umarım en cabuk zamanda avcı dostunuz sağlığına kavusur
Aşk hevesin geçene kadar, Av nefesin yetene kadar...

Çevrimdışı B.Ulaş EREN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
öncelikle büyük gecmiş olsun, benim de tavsancı kopeyim de gırtlağın orda kocaman bi şişlik oldu, ne oldugunu anlamadık, iltihap çıkmıstı, meğerse yediği bi kemik oraya saplanmış ve yırtmış o sebebden ödem olmus, kaburgasının oraya birşey diyemem umarım en cabuk zamanda avcı dostunuz sağlığına kavusur
olabılıyor bazen sahıplerın gözünden kacabılıyor kemıgı gordumu çaktırmadan yıyor ben de kopegım kemık vermıyorum gordumu dayanamıyor hemen ağzına alıyor ama yedırmeden bıraktırıyorum sımdı bazı arkadaşlar yaa kopektır kemık vermeden olmaz dıyenler ıcın araştırma yaptım kemıgın kopege hıc bı yararı yok heee olur bı buyukbas hayvan kemıgı kıramayacak cinsten oynar durur hemde dıs etı tartarı olmaz doğal yöntem ama bazı arkadaşlar tavuk kemıgı koyun kecı vs kemık verıyorlar hesaplamıyorlar kemık doğal bı bıçak gerçekten bıldıgınız jılet hassas organlarda ve yemek borusunda sıvrı olan bı kemık cok buyuk tahrıbat yapabılıyor arkadaşım bı kopegı bu yüzden öldü benım tavsıyem kopegınıze kemık vermeyın sımdı onurun durum başka bıseyde olabılır ama yınede dıkkat etmekte yarar var ...
  • D.K MAYA
ULAŞ EREN
Antalya / konyaaltı