Gönderen Konu: Vurulan avlar ile poz verilmesi.  (Okunma sayısı 6580 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimiçi Muzaffer KUZU

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Vurulan avlar ile poz verilmesi.
« : 19 Haziran 2014, 23:04:11 »
Sevgili avcı arkadaşlarım.Her türlü avı yapan avcıların yaptıgı, avı yad etmek,onur  ve gururunu ölümsüzleştirmek amacıyla vurdugu Kuşlar ,Tavşanlar ve Domuz lar ile poz verilmesi (Fotograf çektirilmesi)hele bazılarının üzerine basılarak foto  karelerin alınması ;avcı olmayan insanlar arasında avcıların  öldüren,cana kıyan ,cani,doga, hayvan düşmanı olarak adlandırılmasına sebep oluyorlar.Bu söylentilere meydan vermemek amacıyla ;avlanan avlar ile fotograf çektirilmemesini sitemiz üye ve yönetimine öneriyorum.Selam ve sevgiler.
  • Huğlu Süperpoze 12 Skeet Özel yapım 71 namlu
  • Huğlu Çifte 12 Çukurbant 71 namlu 1-2 şok
  • Marocchı 12 Süper Poze 71 namlu 2-4 şok
  • Üzümlü Çifte 12 jetli yüksek bant 71 namlu 1-3 şok
İZMİR 1957   0Rh+     05344463032
Branş Kodu:2036

Çevrimdışı Ahmet ARIKAN

• Müdavim Üyemiz
  • Burdurlu
    • ahmet arıkan
Ynt: Vurulan avlar ile poz verilmesi.
« Yanıtla #1 : 20 Haziran 2014, 00:23:26 »
domuz da olsa üzerine ayakla basılıp fotoğraf çektirilmesi bence de hoş değil ama diğer türlü av fotoğrafı yayınlamakta problem yok diye düşünüyorum. Sonuçta hepimiz o avları vurabilmek için bu tüfek, şu fişek, o köpek diye sürekli bilgi paylaşımında bulunuyoruz. Bunların sonuçlarını fotoğraflamak problem olmasa gerek. Burası bir av forumu ve av fotoğrafı yayınlamamız çok doğal.
Hayvanseverler konusuna ise hiç girmek istemiyorum. Mahallesinde gördüğü kedi köpekten başka hayvan tanımamış, temas kurmamış kişiler bize tu kaka demiş. Umrumda bile olmaz. Ben şahsen onları muhattap almam.
  • Yıldız Elegant A3 TME
  • Akkar Churchill 812
  • Retay Masai Mara Bronze Pure
  • Çifsan ÇSP 555
Ahmet ARIKAN
1987-Burdur / Yeşilova

Çevrimdışı Kadir TANYILDIZI

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 20 Haziran 2014, 01:16:24 »
Biz Avcılar onlara av vurmanın ya da vurmuş olmanın önemli birşey olmadığını anlatalımda varsın nasıl düşünürlerse düşünsünler.
Öldürmek avcılığın doğasında vardır ama işin suyunu çıkarmamak lazım
1993 ERZİNCAN

Çevrimdışı A.İhsan MUDANYALI

• Free Üye
  • *
  • DOĞAYA SAYGI DUYAN HER İNSAN AYRI BİR DEĞERDİR
« Yanıtla #3 : 03 Ekim 2014, 14:58:31 »
duyarlı davranılarak resim çektirmenin problem olmıyacağı kanatiindeyim.çok güzel bi konu açmışınız teşekkürler
  • Brownıng Maxus Hunter otomatic
1971 ikametgah İstanbul .Yalova

Çevrimdışı M.Aytaç TOK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #4 : 03 Ekim 2014, 18:39:16 »
Avına saygı duyarak poz veren ve  avını ölümsüzleştirmek için  resimleyen avcının en doğrusunu yaptığı düşüncesindeyim saygılarımla ...
Mustafa Aytaç  TOK
1968 ADANA

The following users thanked this post: Yusuf SAĞLAM, Yusuf GÜL

Çevrimdışı M.Ali AKDAĞCIK

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #5 : 03 Ekim 2014, 19:10:20 »
Avına saygı duyarak poz veren ve  avını ölümsüzleştirmek için  resimleyen avcının en doğrusunu yaptığı düşüncesindeyim saygılarımla ...

aytaç beye %'de yüz katılıyorum.

saygı ve selamlarımla.
  • TURKUAZ HK 11, OTOMATİK, 4+1, 12 CAL. 65 CM.
  • LAZER TEK KIRMA, 36 CAL. 65 CM.
İnsanlara hoşgörülü tavrım , bildiklerimin yanılgılarıma yetmeyişindendir,..

Murat Ali Akdağcık
1970 MERSİN

Çevrimdışı Hüseyin ÜSTÜN

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #6 : 03 Ekim 2014, 20:21:20 »

+1
  • Mertmak MX5 Combo 61cm Slug 71cm mobil şoklu
OSMANİYE / 1980

Çevrimdışı Adem KARACAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #7 : 03 Ekim 2014, 22:02:43 »
Bu konuyu bende acmayi dusundum abimin agzina saglik yazmis .Avciligin dogasinda olan bir sey oldurmek degil elegecirmek ama resim avin onune geciyor  ava yeni baslayacak olan kisiler bu fotograflari kendini bir cita sayip takozsuz limitsiz karsisindaki hayvana hicbi sans birakmayan bir hal aliyor .Sonra bu anlari fotolayip bi kendini ispatlama bi tatmin hali aliyor.Bu fotolar avci olmayanlara gosterilip avcilik ispatlaniyor guya. Avcilik bana gore limit degil dogayla mucadele sonrasi kendi yiyecegi kadar vurup aksam olunca eve gelmektir.
  • Huğlu 104 A 76 namlu 1/3
Adem KARACAN
1982 Cihanbeyli   LİMİT VİCDANDIR.  AVCI VİCDANSIZ OLAMAZ.

Çevrimdışı Hasan BOZKURT

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #8 : 03 Ekim 2014, 22:59:55 »
Bir de hayvanı vurduktan sonra okşayarak canım cicim, ne güzel hayvan , ne güzel renkler vs. diye sevilmesini doğru bulmuyorum.
1982 Konya

Çevrimdışı Süleyman KUKUDAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #9 : 03 Ekim 2014, 23:45:40 »
Bu konuyu bende acmayi dusundum abimin agzina saglik yazmis .Avciligin dogasinda olan bir sey oldurmek degil elegecirmek ama resim avin onune geciyor  ava yeni baslayacak olan kisiler bu fotograflari kendini bir cita sayip takozsuz limitsiz karsisindaki hayvana hicbi sans birakmayan bir hal aliyor .Sonra bu anlari fotolayip bi kendini ispatlama bi tatmin hali aliyor.Bu fotolar avci olmayanlara gosterilip avcilik ispatlaniyor guya. Avcilik bana gore limit degil dogayla mucadele sonrasi kendi yiyecegi kadar vurup aksam olunca eve gelmektir.
adem beye katılmakla beraber birkaç ekleme yapmak istiyorum,tabii ki avcı avını ölümsüzleştirmeli ama çoğu şeyi beceremediğimiz gibi bunu da kendimize benzetiyoruz,sayı çok önemliymiş gibi, çok vurana ödül vereceklermiş gibi ya da çok vuran çok avcıymış gibi bir anlayışla kaputun üstünü doldurup özenti bir kaç  işaret yaparak pervasızca sırıtarak resmim altına bilmem ne timi yazarak resim çekilmesine karşıyım avımız az olsun kaliteli olsun resim çekmek bir sanat en azından biraz bilgi alarak daha güzel kareler yakalayalım adem beyin dediği gibi aksi takdir de genç avcıların gözüne ilk takılan oradaki sayı oluyor ve ondan daha fazla vurmak amaç oluyor gerisi malum teypler gece farla avlamalar 
« Son Düzenleme: 03 Ekim 2014, 23:51:14 Gönderen: Süleyman KUKUDAŞ »
resim yüke
Süleyman KUKUDAS
1969 BANDIRMA 0 532 38 77 061

Halil başaran

• Ziyaretçi
« Yanıtla #10 : 04 Ekim 2014, 00:07:21 »
tvlerde çıkıyo işte adamlar kıtır kıtır insan doğruyolar, hatta olmuyo havuza sallar gibi uçuruma sallıyolar, bunların tvlerde çıkması kesinlikle engllenmeli,
bence burada herkes paylaşabilmeli resimleri videoları, avcı olupta bundan şikayetci olan sanmıyorum,  fakat üye olmayanlar resimleri görmese daha iyi olur gibi

Çevrimdışı Oktay ERİŞCAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #11 : 15 Aralık 2014, 11:39:53 »
bu konuda kısmen katılıyorum size bende avlarımla fotoğraf çektiriyorum ama üstüne basma vs. olumsuz düşündürecek hareketlerde bulunmadan çekilen pozlarıda olumsuz bulmuyorum aksine ava teşvik edici buluyorum mesela ben ava bu fotoğraflar sayesinde merak salıp başlamıştım..
1996-Batman

Çevrimdışı Kemal KAYAN

• *
  • SETTER
« Yanıtla #12 : 15 Aralık 2014, 15:07:37 »
Beni artık fotoğraf bile kesmiyor.. Kafa kamerasıyla avlanıyorum:)
  • Akus Estate SxS
  • Akus Hunter Deluxe O/U
  • Beretta A400 Xplor Unico Semi Auto
  • Fabarm Imperator Pump Action
  • Sarsılmaz Sar 9 (9x19mm)
  • English Setter (Radentis)

Balıkesir/Erdek 1981

Çevrimdışı Mustafa DEMİRTAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #13 : 15 Aralık 2014, 17:01:37 »
İçtima alanı gibi kaputları görünce irkiliyorum aslında,rezil bir görüntü...çok kuşu üç dört kuşluga taksanda resmini öyle çeksen olmazmı. Niye olmaz..... Kaput çekiyprum diye aracıyla gurur duyanlarda ayrı bir konu....
1968/amasya-istanbul-sarıyer
Hâlıkın dururken mahlûka tapma,
Şeytana uyup da yolundan sapma.(Lâ Edri)

VEFAT ETMİŞTİR

Çevrimdışı Adem KARACAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #14 : 15 Aralık 2014, 19:21:19 »
Ben 10 yasımdan beri avcıyım biz cihanbeyli gölyazılılar bilen amcalar bilir resadın yaylalıyım ucarcıyım 32 yasındayım bu yasıma kadar sadece bir tavsan ördek avından eve dönerken kalktı vurdum dahada vurmadım ama 40 yasında adamlar aksam vurdukları 3 ,5 tavsanı resim cekip böyle vurduk diyorum siz avcı degilsiniz onlarlada ava mava gitmem dinende bu işin sınırı asırıya kaçmamak allah teala domuz size haram kılındı ama zorda kaldıgınız vakit ölmeyecek kadar yiyebilirsiniz. Burdan domuz yenir demiyorum helal olan avlarımızda çoluk çocugumuzla yiyecegimiz kadar vurmak helal ve sınırdır.
  • Huğlu 104 A 76 namlu 1/3
Adem KARACAN
1982 Cihanbeyli   LİMİT VİCDANDIR.  AVCI VİCDANSIZ OLAMAZ.

Halil başaran

• Ziyaretçi
« Yanıtla #15 : 16 Aralık 2014, 09:20:06 »
Ben 10 yasımdan beri avcıyım biz cihanbeyli gölyazılılar bilen amcalar bilir resadın yaylalıyım ucarcıyım 32 yasındayım bu yasıma kadar sadece bir tavsan ördek avından eve dönerken kalktı vurdum dahada vurmadım ama 40 yasında adamlar aksam vurdukları 3 ,5 tavsanı resim cekip böyle vurduk diyorum siz avcı degilsiniz onlarlada ava mava gitmem dinende bu işin sınırı asırıya kaçmamak allah teala domuz size haram kılındı ama zorda kaldıgınız vakit ölmeyecek kadar yiyebilirsiniz. Burdan domuz yenir demiyorum helal olan avlarımızda çoluk çocugumuzla yiyecegimiz kadar vurmak helal ve sınırdır.

konu başlığı ile ilişiklendirmeye çalışıyorum?!

Çevrimdışı Savaş KARAUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #16 : 18 Mart 2016, 20:34:54 »
biraz ilkel çağlardan kalma sadizm duygumuzun tatmini gibi birşey.
 yani öldürdükten sonra o resmi çekmen ya da çekmemen de çok önemli değil. canını alıyorsun  hayvanın yani.
1978-İZNİK

Çevrimdışı Onur CİVCİR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #17 : 18 Mart 2016, 22:10:00 »
Sizlere bir okul anımı anlatmak istiyorum yakın zamandan tarihi tam hatırlamıyorum makro dersiydi galiba arkadaşımla muhabbet ederken konu av ve avlanmaya geldi
benimde yapmış olduğum avlardan 1-2 tane resim gösterdim telefondan sanki insan öldürmüşcesine baktı bana sonra bir müzakere'ye giriştik

avcılık neticede freud'un ''id'' diye tabir ettiği ilkel güdü ego'dan kaynaklı olduğunu düşünüyorum buda bize öldürme içgüdüsünü veriyor şüphesiz hepimiz doğa sever insanlarız fakat neticede öldürme hissi bize zevk veriyor bunu basit olarak çözümlemek gerekirse

trap atışlarında mı daha fazla haz ve zevk alıyor insan yoksa avlarda mı işte tam da bu soru kişiden kişiye farklılık göstererek avcıların belkiide %99 cevabı aynıdır

Fotoğraf olayına gelince şimdi limitler dahilinde ve güzel bir şekilde fotoğraflar bence Avcılık platformu altında paylaşılabilir. fakat bazı insanlar bize cani gözünde bakıyor bende kendi kafamda şu çözümlemeyi yaptım
ben yaşım itibari ile biliyorum benim yaş kitlemde çok vardır işte kebap, iskender , tavuk, ördek,geyik yiyor fotoğrafını çekip sosyal medya'da paylaşıyor tabi böyle durumda insanın aklına şu geliyor dinime küfreden müslüman olsa

Kurban bayramındad özel günlerde veya herhangi bir günde et ve et ürünleri yerken problem yok fakat biz avını yapıp  yaptığımız avı ölümsüzleştirmek isteyince problem oluyor  anlam veremiyorum veya ''sosyetik'' diye tabir ettiğimiz bazı kişiler üstündeki kürke bakmadan gelip bize sitem ediyorlar.(Veganlar Hariç)

Velasıl biz insanlar hangi zaman birbimizi bir konuda anlamışız objektif bakmışızda bu konuda bakıcaz
Antalya/Serik B+ 1995

The following users thanked this post: Hüseyin ÜSTÜN

Çevrimdışı Akif ARSLAN

• *
« Yanıtla #18 : 19 Mart 2016, 00:11:07 »
Avcıya olumsuz gözle bakanlar bir balıkçının önünden geçerken neden aynı olumsuz düşüncelere sahip olmuyorlar anlamıyorum. Ya da bir balıkçıyı seyrederken.. O kovanın içinde balık bazen saatlerce can vermek için debeleniyor onların gözünden bakarsak. Ben burdan yola çıkarak hiç umursamıyorum o kişileri. Bu örneği verince de susup kalıyorlar. O satın alıp yediği balıkların trol ile nasıl yakalandığını ve verdiği zararı anlatıyorum. Buna kendi elleri ile destek olduklarını söylüyorum. Kem küm edip gidiyorlar.
Akif ARSLAN
1980 KARAMAN

The following users thanked this post: Hasan AKSU, Onur ÇELİKOĞLU, Hüseyin ÜSTÜN, Yusuf SAĞLAM

Çevrimdışı Savaş KARAUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #19 : 22 Mart 2016, 12:38:20 »
eski çağlarda insanlar düşmanlarını öldürüp kafatasından şarap içerler ve bundan çok büyük keyif alırlarmış. ( sadizmde son nokta)

bugün devam eden avcılık  bu öldürme içgüdüsünün biraz devamı. başka da birşey değil.
« Son Düzenleme: 22 Mart 2016, 12:39:49 Gönderen: Savaş KARAUZ »
1978-İZNİK

The following users thanked this post: Adem KARACAN

Çevrimdışı Onur ÇELİKOĞLU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #20 : 22 Mart 2016, 15:00:32 »
Bu konudan sonra önümüzdeki sezon daha çok av vurup daha çok resim çekip paylaşmak olacak. Hastayım böyle başlıklar görünce tersine iş yapmaya 😉
  • Ata Arms Venza 12 Kalibre 71 cm Yarı Otomatik
  • Kral Azarax 71 cm Y.Oto - Sarsılmaz Trapper Trap Tüfeği
  • Akkar Churchill 12 Kalibre 71 cm Süperpoze Av Tüfeği
  • Deustch Kurzhaar EFE & English Pointer TOMMY
Onur ÇELİKOĞLU  A rh +
1994 İzmir / Bayındır
Bayındır Avcılar Derneği
Trap Shooting

The following users thanked this post: Şevki MİRZA, Mustafa EMEK