Gönderen Konu: Gazlı yarı otomatiklerde basınç kaybı var mıdır?  (Okunma sayısı 28289 defa)

0 Üye ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Erol ÖZTÜRK

• Avlak Yönetici
Ynt: Gazlı yarı otomatiklerde basınç kaybı var mıdır?
« Yanıtla #75 : 25 Haziran 2014, 21:10:21 »
:) Bütün kırmalı tüfekler saçmayı aynı süratle mi çıkarıyor Ziya Efem? Sendeki, bendeki, ondaki çifte aynı hızla çıkarıyor mu? İki çifte aynı hızda çıkarmasa namlusunun çapı, şoku, daralması, birleşim konisi, tapası, vesairesini ölçüp biçiyor, kıyaslıyor olmayacak mıydık? Bunda gaz deliği var diye tüm dikkati ona verdik. Elindeki gazlının bir çifteden daha etkili vuruşu olduğunu yazanlar var. Buna ne diyek :)

Evet kilidin açılması müddetince kapak takımı geri hareket etmeden, yalnız kurma kolu hareket eder ama bu olsa olsa 1 cm kadardır. Bu arada kapak takımı hareket etmese bile sürgü kolu illa hareket ediyor. Biz bu videoda zaten kurma (sürgü) kolunu takip ediyoruz. Yani ben ona bakıyorum ve bence tapa çıkana kadar hareket etmiyor. Hadi diyelim ki kolun hareket etti ama fark edem
1. O 1 cm hareketle piston gaz odasının hala içindedir. Gaz odasının yarısı civarına kadar yol almıştır. Hala odadan kaçak yoktur.

2. Diyelim ki tapa gaz odasını geçer geçmez kilit açılmaya başlamış olsun. Açılma başlayınca duruş, bekleyiş olmadığına göre yaklaşık aynı tempoyla açılmasını sürdürecektir. Şimdi, namlu 70 cm olsa, gaz delikleri namlu başından 20 cm ötede olsa, namlu çıkışına 50 cm kalmış demektir. Eğer bu 50 cm içinde sürgü kolu 1 cm hareket etmişse diğer 50 cm içinde de yaklaşık bir o kadar hareket etmesi ve artık kapak takımı da harekete başlamış olacağı için bu hareketi (1 cm daha) görmemiz gerekmez mi? Gerekir herhalde. Oysa tapa 1-2 veya 3 m gittikten sonra mekanizma hareketini gözlüyoruz. Oysa saçmalar dışarı çıkar çıkmaz yavaşlarlar. Yani mekanizmanın çok daha fazla hareket etmesini beklerdik. Peki 50 cm içinde 1 cm geri giden mekanizma sonraki hareketinde neden duralıyor? Tabi ki duraladığı falan yok; olamaz da. Bu demek ki, o göremediğimizi bahsettiğin "kilit açılmadan kolun geri hareketi" henüz olmamış. Ayrıca zaten kilit açılmadan pistonun geri hareketi mümkün değil. kilit açılmışsa en geriye gidene kadar sürüp gider.

Eğer gazlıda kayıp arıyorsak, yine de var :) Açıklıyorum, yaklaşık 1-2 m/s civarında. Fakat yivli gazlı ile sabit sistem arasındaki fark daha fazla. O da 3-5 m/s arasında :D Tabi bunlar ölçülmüş olanlardan örnekler. Ölçmedeki hatalar da dikkate alınırsa bu sayılar değişebilir ama bu sınırların ortalaması içinde kalacaklardır. Oysa en baba fişek üreticisi bile iki fişeği arasında 5 m/s den az fark olacağını iddia edemez. 5 m/s de ne ki, Remington gibi bir firmanın aynı kutudan çıkan fişeklerini kronografla ölçen Randy Wakeman'ın bulduğu neticeyi görün:

link: http://shotgunworld.com/bbs/viewtopic.php?t=363546&p=2953875

Kutuda yazan 1255 fps, ölçülen azami ve asgari süratler 1228 fps - 1364 fps, ortalama 1295 fps ve standart sapma 55 fps.

Volkan hocam bohçayı açmaya başladı ucundan  :D bakalım daha neler çıkacak  ;) bekleyelim bakalım  :) takipteyiz.
  • AKKAR ALTAY SİLVER YARIOTOMATİK
  • HUĞLU 104A
Erol ÖZTÜRK
1969 İSTANBUL / KÜÇÜKÇEKMECE  AB(RH-) Meslek:ESNAF /KIRTASİYE

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #76 : 25 Haziran 2014, 23:17:27 »
Erol Bey bohçayı açtımsa bile işte örneklerini verdim. Kayıp var. Yalnız düzeltme yapayım yukarıda yazdığım yivlideki kayıp 5 değil 6 m/s imiş. Yanlış hatırlamışım. Şurada

http://www.thehighroad.org/archive/index.php/t-379393.html

Yugo SKS yivlinin bir özelliği, istenirse gaz deliklerini bloke edip kullanılabilmesiymiş. Buradaki adam delikleri kapalı ve açık olarak, her durum için 10'ar atış ortalamasını, azami-asgarisini, standart sapmasını falan yazmış.

Yugo SKS
Wolf 122 HP, green laquer
Distance - 10 ft
ProChrono Digital

Port Open     Port Closed
      -------------   -------------
Avg. 2422.2         2442.5
Max  2469            2468
Min   2355            2389
SD   38.4             29.0
ES    114              80

Bu da yivsiz av tüfeği için ölçülen bir sonuç;

http://www.shotgunworld.com/bbs/viewtopic.php?f=3&t=66752&start=0

"to solve an argument, i witnessed a test where a gas gun was shot over a chrono to establish a baseline average, then lead shot was driven into the gas ports to seal off any gas losses. the sealed off barrel did produce a 3 fps higher average velocity, but the highest velocity recorded came from the open ported tests. it is a non-issue
"

burada adamın biri şahit olduğu deneyden bahsediyor. Gaz deliklerini saçmayla tıkayarak ve bir de tıkamadan kronografla aldıkları ölçüm saonuçlarının ortalamalarının farkını 3 fps (yaklaşık 1 m/s) ve delikleri tıkalı olan lehine görmüş. İlginç olansa, tekrarlanan ölçümlerin arasında "en yüksek hız" delikleri açık olan durumda ölçülmüş.

Bunlarda namlular, şoklar her şey aynı. Tek fark deliklerin açık-kapalı olması. Buraya kadar gazlıda hız kaybı olduğunu görüyoruz ama kalan yorumu size bırakıyorum.

Evet Hakan Bey. Aralarındaki fark fişekten fişeğe hız farklarından bile az bir miktar. Bu arada o 1 m/s veya 5 m/s de önemsenmesin. İlk 2,5 m mesafede, namludan itibaren ortalama 30 m/s hız kaybı olur fişeklerde. Orta hızdaki fişekler için vasati değeri yazdım.

Tuncay Bey haklı. Bu kayıpları basınç olarak ölçmenin imkanı yok. Gereği de yok. Çünkü neticede böyle deneyler sayesinde hız farklarını ölçüp değerlendirmek pratik ve yeterli. Yine de her tüfekte kesin böyle olur demiyorum ama bulabildiğim diğer veriler de yukarıdakilere benziyor.
« Son Düzenleme: 25 Haziran 2014, 23:18:46 Gönderen: Volkan KÖYDEMİR »
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimiçi Çağrı ECE

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #77 : 25 Haziran 2014, 23:32:03 »
Volkan abi ben az da olsa fark vardır diyodum %5 civarı ama o kadarcık bile fark olmuyomuş meğer. yalnız anmaladığım şey gaz kaybı yoksa tepme neden dah az oluyor ???
« Son Düzenleme: 26 Haziran 2014, 08:55:52 Gönderen: Çağrı ECE »
  • Franchi Affinity
SMMM Ç.Çağrı ECE 1988 İZMİR

Çevrimdışı Erol ÖZTÜRK

• Avlak Yönetici
« Yanıtla #78 : 26 Haziran 2014, 11:24:50 »
Volkan hocam gaz kaybı hız kaybı konusunda hemfikiriz,bir kayıp var o kesin ama öyle bilinenin düşünülenin aksine okadar ciddiye alınacak bir şey olmadığı sizin paylaştıklarınızda da açıkça görülüyor.Haa bu sepsinde böyledir de diyemeyiz herhalde,burda önemli olan düzgün kurgulanmış kaliteli malzemeyle ve düzgün bir işçilikle üretilmiş bir gazlı yarıotonun bir kinetikten veya çifteden aşağı kalmayacağı görülüyor.Eğer REMİNGTON gibi bir fişekte bile aynı kutudan iki fişek arasında okadar hız farkı oluyorsa,gazlı yarıotodaki 1-2 metre hız kaybı neyi değiştirir ki !Selamlar.
  • HUĞLU 104A
Erol ÖZTÜRK

Çevrimdışı Ziya ÇOBANOĞULLARI

• Müdavim Üyemiz
  • Avın başı rasgele sonu nasiptir.
« Yanıtla #79 : 26 Haziran 2014, 11:58:40 »
Ayrıca zaten kilit açılmadan pistonun geri hareketi mümkün değil.

Volkan Abim yukarıdaki cümlen kesin net mi?
Doğrumu anlıyorum? Gaz pistonu mekanizma kilidi açılmadan geri hareketi imkansız mı?

Konu başlığı Gazlı Yarı otomatiklerde basınç kaybı var mı?

Cevabı; Gazlı Yarı otomatiklerde basınç kaybı VAR ..

• Belçika Piper Çakmaklı Çifte(Constantinople-Lazaro Gabay)
  • Çifsan Çsp 555 Süperpoze
  • Sarsılmaz Concorde Yarı otomatik
  • Luigi Franchi Black Magic Yarı otomatik
  • Pietro Beretta S56E
  • Savaşcı Pointer's Altar
Ziya ÇOBANOĞULLARI      A rh +
02.06.1972 Bergama/İZMİR
İkamet : Çandarlı

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #80 : 26 Haziran 2014, 16:52:05 »
Ayrıca zaten kilit açılmadan pistonun geri hareketi mümkün değil.

Volkan Abim yukarıdaki cümlen kesin net mi?
Doğrumu anlıyorum? Gaz pistonu mekanizma kilidi açılmadan geri hareketi imkansız mı?

Konu başlığı Gazlı Yarı otomatiklerde basınç kaybı var mı?

Cevabı; Gazlı Yarı otomatiklerde basınç kaybı VAR ..

evet ZİYA EFEM
Gazlı yarı otolarda basınç kaybı var ancak kayda değer bir ölçüde değil
namlu çıkış hızında ancak 1-2 m/sn etki ediyorki oda hiç bir şey değil bakınız VOLKAN BEY
RANDY WAKEMAN,ın kronograf ile aynı kutudan çıkan fişeklerin arasındaki basınç farkının bile çok daha büyük boyutlarda olduğunu gösteriyor..
olay tamamen elimizdeki birim silahın iyi olup olmadığı ile alakalı bir durum sen elindeki S 56,ya iyi sahip olmaya bak
şahsen ben elimdeki iyi olan birim silahlara öyle yapıyorum.... SELAMLAR.... bu arada HAYIRLI RAMAZANLAR.....
Hakan AKMAN
1970 ANKARA / AFYONKARAHİSARC:\Users\2012\Pictures\photog254iw0.jpg

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #81 : 26 Haziran 2014, 17:01:36 »
Çağrı Bey kardeşim tepmenin az hissedilmesini gaz pistonunun geri hareketi ve ters tepmesine bağlıyorlar. Saçma vesaireyi ileri iterken olan tepme benzeri bir şey. Fakat bu gerçek tepmeyi azaltmıyor. Bizim az gibi hissetmemize neden oluyor, diyorlar.

Erol Bey ben de aynen öyle düşünüyorum.

Ziya Efem, yazdığım örneklere göre saçmalarda hız kaybı var, evet. Kilidi öyle sormuşsun ki, artık yazdığımdan emin değilim :) Bildiğim kadarıyla yazdım. Hata olduysa affola.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #82 : 26 Haziran 2014, 19:20:25 »
Bu 3 fotoda gaz pistonu gaz yatağında,mekanizma kilitli ve mekanizma namluya tam dayalı.
Buna ilk patlama anı diyebiliriz.

resİm yÜkleme

resim yüke

resim gönder

Bu fotolarda tapanın gez deliklerini henüz geçmiş hali ; işte tam burda basınç kaybı başlıyor.
Mekanizma kilidi henüz açılmadı ve mekanizma namluya dayalı ama piston yataktan çıktı.
Mekanizma kilidi açılmadan piston yataktan çıkmaya başlar ve maşaları ittirir ve akabinde mekanizma alt kızağı kilide yüklenmeye başlar.

Kilit açılmadan pistonun geri hareketi vardır yoksa kilidi kim açacak   :) piston maşaya maşada mekanizma kildine basar ve açar   :)

resim

resim yükle

resim yüke

Bu fotolarda ise mekanizma namludan boş kovanla beraber ayrılmış ve gaz pistonu tamamen yataktan çıkmış.
Teşbihte hata olmaz namlunun kıçı başı açık basınç önden arkadan heryerden foslamış durumda.

resim yükleme servisi

yükle resim

hızlı resim yükle

Grupmanı ve deliciliği etkiler mi etkilemez mi orası ayrı.
Gazlı Yarı Otomatiklerde basınç kaybı var.
  • Pietro Beretta S56E
02.06.1972 Bergama/İZMİR

Çevrimdışı Erol ÖZTÜRK

• Avlak Yönetici
« Yanıtla #83 : 26 Haziran 2014, 19:45:10 »
Ziya kardeş tebrikler olayı şiir gibi kare kare anlatmışsın,kesinlikle birmiktar gaz kaybı var tamamen katılıyorum ama yapılan araştırmalar ve çalışmalar o gaz kaybının kesinlikle dikkate alınmayacak kadar bir hız kaybına yol açtığını gösteriyor.Heleki Volkan hocamın paylaştığı REMİNGTON fişek örneğini gördükten sonra bu gaz kaybı deyim yerindeyse devede kulak misali kalıyor.Zahmetin ve paylaşımın için teşekkürler.Selamlar.
  • HUĞLU 104A
Erol ÖZTÜRK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #84 : 26 Haziran 2014, 20:29:59 »
Ziya kardeş tebrikler olayı şiir gibi kare kare anlatmışsın,kesinlikle birmiktar gaz kaybı var tamamen katılıyorum ama yapılan araştırmalar ve çalışmalar o gaz kaybının kesinlikle dikkate alınmayacak kadar bir hız kaybına yol açtığını gösteriyor.Heleki Volkan hocamın paylaştığı REMİNGTON fişek örneğini gördükten sonra bu gaz kaybı deyim yerindeyse devede kulak misali kalıyor.Zahmetin ve paylaşımın için teşekkürler.Selamlar.

Eyvallah Erol Abi teşekkür ederim.
Yine tekrarlayım benim bilgi-tecrübelerim geleneksel ve yaşanmış sonuçlar.
Teknik hesabi kitabi tecrübe ve bilgim var ama çok değil.

Bence -5 ve daha soğuklarda o az denilen basınç kaybı işi değiştiriyor.

Yaz sıcaklarında poze ile randıman veren fişek otomatikle de iş görüyor.
Hava soğuyunca eksili derecelerde poze ile randıman veren fişek otomatikte randıman vermiyor.

Ben yazın S56 ile 32 gram armusa atıyorum randımanlı franchi ile de atıyorum randımanlı.
Ama eksi derecelerde S56 ile randıman veren 32 gram armusa franchi ile randıman vermiyor.

Bu son yazdıklarımın izahını bulmaya çalışıyorum.
« Son Düzenleme: 26 Haziran 2014, 20:58:22 Gönderen: Ziya ÇOBANOĞULLARI »
  • Pietro Beretta S56E
02.06.1972 Bergama/İZMİR

Çevrimdışı Erol ÖZTÜRK

• Avlak Yönetici
« Yanıtla #85 : 26 Haziran 2014, 20:42:26 »
Yine tekrarlayım benim bilgi-tecrübelerim geleneksel ve yaşanmış kesin kat'i sonuçlar.

Hava soğuyunca eksili derecelerde poze ile randıman veren fişek otomatikte randıman vermiyor.

Ben yazın S56 ile 32 gram armusa atıyorum randımanlı franchi ile de atıyorum randımanlı.
Ama eksi derecelerde S56 ile randıman veren 32 gram armusa franchi ile randıman vermiyor.

Tabiki herkes elindeki tüfeği fişeği tanıyacak nezaman neyaptığını bilecek,buda zaman içinde deneyerek tecrübe ederek olacak birşey.Araştırma ve tecrübe işin gerçeği bu.
  • HUĞLU 104A
Erol ÖZTÜRK

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #86 : 26 Haziran 2014, 22:46:37 »
Efem önceki yazdıklarımda ekleyeceğim, değiştireceğim bir şey yok. Bu fotoğrafları yazdıklarımın tasdiki kabul ediyorum.

Alıntı
Kilit açılmadan pistonun geri hareketi vardır...

bu yazdığın sanki piston hareket ettiği halde kilit açılmıyor gibi anlaşılıyor. Bunu kastetmiyorsan itirazım yok. Kilit tam açıldığında, üstten 5. fotoda pistonun başı içeride ve gaz odasının yanlarına yaslanıyor. Kaldı ki kilidin açılma anının tapa çıkmadan önce olduğunu da ispat edemiyoruz (görüş birliğinde değiliz). Bence sonra oluyor. Evvelce bunu neden böyle düşündüğümü de yazmıştım zaten.
1968

Çevrimdışı Abdurrahman ERSÖZ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #87 : 26 Haziran 2014, 23:11:30 »
Gazlı otomatiklerde kayıp bence vardır en güzeli tek kurşun ile ahşap üzerinde denemek aynı kalibre ve namlu boyu ile atış yapıp kurşunun ahşap taki derinliği ile anlarız.( atış mesafesi de aynı olmak kaydıyla.)
1973
Ata NEO 12 66 namlu
Stoger M 3000 light 71 namlu
huğulu 103 ce 66 namlu

Çevrimdışı İlhan BULUT

• *
« Yanıtla #88 : 27 Haziran 2014, 10:38:16 »
Aslında "Ziya Çobanoğulları" çektiği fotograflar ve açıklayıcı yazıları ile gazlı otomatiği anlatmış. Kullanan arkadaşlar bilir yazın 28 gr düşük basınçlı fişekler ile çalışan bu sılahlar, kışın aynı fişek ile çalışmayabiliyor. Bende gaz kaybı ve güç kaybı olabileceği kanısındayım.

Geniş namlu çaplı ( 18.50 -- 18.60 ) çift kırma ile dar namlu çaplı ( 18.30 -- 18.40 )gazlı otomatik nisbeten sıcak bir havada belki penetrasyonda yakın yada gazlı otomatik lehinde sonuçlar verebilir. Ama kışın sert havalarda, özellikle yerli gazlıların çift kırma tüfekten daha etkili ve tesirli olacağı hiç aklıma yatmıyor.

Tecrübeli ve deneyimli arkadaşların yorum ve düşüncelerine saygım sonsuz. Bunlar da benim acizane düşüncelerim.
  • Akus SuperPoze
  • Huğlu Renova
İlhan BULUT
1972 KOCAELİ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #89 : 27 Haziran 2014, 10:41:11 »
bu yazdığın sanki piston hareket ettiği halde kilit açılmıyor gibi anlaşılıyor.

Bu fotolarda tapanın gez deliklerini henüz geçmiş hali ; işte tam burda basınç kaybı başlıyor.
Mekanizma kilidi henüz açılmadı ve mekanizma namluya dayalı ama piston yataktan çıktı.
Mekanizma kilidi açılmadan piston yataktan çıkmaya başlar ve maşaları ittirir ve akabinde mekanizma alt kızağı kilide yüklenmeye başlar.

Kilit açılmadan pistonun geri hareketi vardır yoksa kilidi kim açacak   :)  piston maşaya maşada mekanizma kildine basar ve açar   :)

Daha önce fotolarla beraber yazmıştım Volkan Abim :) 
  • Pietro Beretta S56E
02.06.1972 Bergama/İZMİR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #90 : 27 Haziran 2014, 10:45:22 »
İlhan Bey ben de bunu çözmeye çalışıyorum  :) 
Bu konu tartışmaya açık ve tartışması bitmez   :) burda bitse bile başka platformlarda devam eder.
  • Pietro Beretta S56E
02.06.1972 Bergama/İZMİR

Çevrimdışı Erol ÖZTÜRK

• Avlak Yönetici
« Yanıtla #91 : 27 Haziran 2014, 11:12:32 »
İlhan Bey ben de bunu çözmeye çalışıyorum  :) 
Bu konu tartışmaya açık ve tartışması bitmez   :) burda bitse bile başka platformlarda devam eder.

Haydin bir organizasyon yapalım bu kış buzlu havalarda bi İPSALA ördek avı düzenleyelim,değişik marka model sistem tüfeklerle tam yerinde bir test yapalım  ;D ;D noktayı koyalım bu işe  :D :D
  • HUĞLU 104A
Erol ÖZTÜRK

Çevrimdışı İlhan BULUT

• *
« Yanıtla #92 : 27 Haziran 2014, 11:42:23 »
Haydin bir organizasyon yapalım bu kış buzlu havalarda bi İPSALA ördek avı düzenleyelim,değişik marka model sistem tüfeklerle tam yerinde bir test yapalım  ;D ;D noktayı koyalım bu işe  :D :D

Bana uyar. Zevkle ...
  • Akus SuperPoze
  • Huğlu Renova
İlhan BULUT
1972 KOCAELİ

Çevrimdışı Raha BOLAT

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #93 : 27 Haziran 2014, 12:09:24 »
Yine tekrarlayım benim bilgi-tecrübelerim geleneksel ve yaşanmış sonuçlar.

Ziya bey senin franchi namlusu italyan galiba damgalardan öyle anlaşılıyor,ilk başta sarsılmazınkimi acaba diye düşünmüştüm,hani kışın oluşan fark namlu kalitesinden olabilirmi dicem(buda bir fikir).
Hani beretta nın çeliği kışın daha iyimi oluyor gibi bir şey aklıma geldi,malum çeliklerde hemen soğuma ısınmayı etkilicek bazı karışımlar kullanıyorlar,ondanmı ki acaba?
Raha BOLAT
1977 kırıkkale

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #94 : 27 Haziran 2014, 12:16:45 »

Erol Abi top sende ayarla programı pilavdan dönenin kaşığı kırılsın   :)

Gelmeyenin iğnesi kırılsın.
Fermadan yakın kalkan açığa uçan keklikte tüfeği çaktırsın.
Atsın atsın manke yapsın.
Bi alay ördek önüne konsun atayım derken fişek koymayı unutsun.

Daha sayarım da başıma gelir diye korkuyorum    ;D

Ben S56 yı kapar gelirim   8)  kim neyle atarsa atsın    :)

• Pietro Beretta S56E
02.06.1972 Bergama/İZMİR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #95 : 27 Haziran 2014, 12:23:44 »
Ziya bey senin franchi namlusu italyan galiba damgalardan öyle anlaşılıyor,ilk başta sarsılmazınkimi acaba diye düşünmüştüm,hani kışın oluşan fark namlu kalitesinden olabilirmi dicem(buda bir fikir).
Hani beretta nın çeliği kışın daha iyimi oluyor gibi bir şey aklıma geldi,malum çeliklerde hemen soğuma ısınmayı etkilicek bazı karışımlar kullanıyorlar,ondanmı ki acaba?

Reha bey Franchi Black Magic orjinal safkan made in Italy.   

33 gram Rc S4  atarsam veya 34 gram uzun sarılı siyah rotweil atarsam randımanlı.

S56 nın 32 gram armusa ile yaptığını Rc S4 ve 34 gram rotweille yapıyor.
Namlu kalitesinde sorun yok.
« Son Düzenleme: 27 Haziran 2014, 12:24:52 Gönderen: Ziya ÇOBANOĞULLARI »
  • Pietro Beretta S56E
02.06.1972 Bergama/İZMİR

Çevrimdışı Erol ÖZTÜRK

• Avlak Yönetici
« Yanıtla #96 : 27 Haziran 2014, 12:27:10 »
Erol Abi top sende ayarla programı pilavdan dönenin kaşığı kırılsın   :)

Gelmeyenin iğnesi kırılsın.
Fermadan yakın kalkan açığa uçan keklikte tüfeği çaktırsın.
Atsın atsın manke yapsın.
Bi alay ördek önüne konsun atayım derken fişek koymayı unutsun.

Daha sayarım da başıma gelir diye korkuyorum    ;D

Ben S56 yı kapar gelirim   8)  kim neyle atarsa atsın    :)

Yav mesela dediydik  ;D hani sesli düşündüydük  ;D top bizde kaldı iyimi  ;D okadar şey saymışsın ki tırstım valla  ;D inşallah diyelim valla ençok istediğim şeylerden biri hani olursa da çok iyi olur tadından yenmez  ;)
  • HUĞLU 104A
Erol ÖZTÜRK

Çevrimdışı Mert PASTIRMACI

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #97 : 16 Ağustos 2015, 05:55:25 »
Gazlı tüfeklerdeki geri tepmenin azlığının nedeni gaz kaybından değil icra yayının geri tepmenin bir kısmını emmesidir. Gazlı tüfeklerin gaz odaları tıpkı otomobillerin silindir piston sistemindeki sekmanlar gibidir. Piston üzerindeki bir sekman odaya giren gazı içerde tutup pistonu geriye hareket ettirir. Pistonun geriye gelip mekanizma kilidini açtığı andan önce kurşun namluyu terketmiş olur. Otomatik ve pozeler arasındaki güç farkının %5 bile olmadığını düşünüyorum. Bana göre fark tamamen namlu çapıyla alakalı. Çok endişeleniliyorsa 2 gram yüksek fişek kullanılır. Bana göre 2 gram fazla fişek kullanmak avda poze ile uğraşmaktan daha iyidir. 3. fişeğin bazen hayat kurtardığını belirtmeye gerek yok herhalde.
1992-İstanbul Yenisahra E-5 Gedik Silah Av Ve Outdoor Mağazası