Gönderen Konu: Gazlı yarı otomatiklerde basınç kaybı var mıdır?  (Okunma sayısı 28297 defa)

0 Üye ve 7 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
Ynt: Gazlı yarı otomatiklerde basınç kaybı var mıdır?
« Yanıtla #25 : 20 Haziran 2014, 23:34:40 »
Konuya katkıda bulunan herkese teşekkür ederim.

Efem, gerçekten tartışma olsun diye yazmadım. Evvelce çok tartışıldığını biliyorum. Bu sefer daha kısa, öz olur. Derli toplu olur diye düşündüm.

Yusuf Bey kardeşim, ben izlerken tapa namludan çıktığında bile kilit eski yerinde duruyor diye görüyorum. O anda videoyu durdurup ekran yakalamaya çalıştım ama anı yakalayamıyorum :( Yakalayan olursa, paylaşırsa mutlu oluruz.

Tuncay Bey demek istediğim şey aynı yazdığınız gibi. Bu tartışmanın öncekilerden farklı olarak "sadece burada izlediğimiz şey üzerinden" kayıp olur mu olmaz mı kanısına varalım istedim. O deliklerden kayıp olacaksa ne zaman, nasıl olacak izah etmemiz gerek. Eğer bir tüfeğin diğerinden daha tesirli olmasının sebebini anlamaya kalkarsak altından kalkamayız. Her namlunun diğerinden az çok farklı olması bence de çalışma sisteminden çok daha önemli.

Bu konuyu biraz daha açıklığa kavuşturamak için iki şey olsa iyi olurdu:

1. Ağır çekim kamera

2. Hız kronografı

1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Yavuz YILDIZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #26 : 21 Haziran 2014, 00:09:07 »

kurşunu yuvarlak içine aldım kırmızı daire dediğiniz gibi volkan abi daha mekanizma yerinde duruyor dikkat ettim kurşun hedefe varınca mekanizma geri geliyor
resmin üzerine tıklayınca büyüyor daha net görünüyor
« Son Düzenleme: 21 Haziran 2014, 00:10:52 Gönderen: Yavuz YILDIZ »
yavuz yıldız 1978 sivas.İkamet: istanbul

Çevrimdışı Yusuf SAĞLAM

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #27 : 21 Haziran 2014, 00:14:59 »
sayın volkan hocam ;

maalesef ;  her doğru , her yerde söylenemiyor . dilim döndüğünce , kastı aşmadan, bildiklerimi , tecrübelerimi yazdım . benim bildiklerim bu yöndedir ve aksi ispatlanana kadar bu yönde olacaktır .
ama iddiada etmiyorum illada benim dediklerim doğrudur diye .
videoyuda ince ince izledim . dediğinizde haklısınız ,  tapa çıkıp gidiyor , ama ; kilit açılmıyor .  doğru senkronizasyon uygulanmış bir yarı otomatik .

umarımki , yerli tüfek üreticilerimizde , böyle güzel kurgulanmış yarı otomatikler üretsede bizi bu zahmetten kurtarsa . yoksa olmuyor böyle , tüfek seri çalışsın , tutukluk yapmasın diye  , ger gazı gitsin ver gazı gitsin modunda tüfek üreterek . mantık bu maalesef . ondan sonra başlıyoruz muhasebeye ; ülem vurdum ama düşmedi , kerata tüysüz dolaşıyor fişekleri yedikten sonra , bir mucize gerçekleşti , ölü ama yinede uçuyor , gibi , vs vs .
biz bu pirincin taşını ayıklayamayız , biraz zor gibi görünüyor . ama öyle yarı otomatiker varkı , 66 namlusu ile resmen zehir saçıyor .

benim sözüm , gazlı veya kinetik hepsine değil , iddiada etmiyorum zaten , bildiklerime , test edip gördüklerime . ama maalesef durum böyle .
  • SKB 3000
  • Gardone bignotti çifte
  • büyük huğlu conkuest
  • irlanda setter
1974 samsun . .  104 a 71 o/u . . kral 76 O/U . . Android magnum 76  yarı otomatik  . .

resim gönder

Emrah CANDAN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #28 : 21 Haziran 2014, 00:22:56 »
benim anladığımda şudurki , uzak mesafeli ve soğuk havalarda avlanacaksanız poze veya çifte , gerisi teferruat .  [/color]
bütün teferruatlar bir tarafa sadece şu cümlenin altına imza atılır O0 O0

Çevrimdışı İlhan BULUT

• *
« Yanıtla #29 : 21 Haziran 2014, 01:29:08 »
Ben gazlı otomatiklerde, namluda açılan gaz deliklerinin fişek yatağından uzaklığının farklı olduğunu gördüm. Bu mesafe farkı kilidin açılma zamanını etkiliyor olsa gerek. Delikler fişek yatağından uzaklaştıkça ve namlu iç çapı daraldıkça, namlu çıkış hızı dolayısı ile penetrasyon artar diye düşünüyorum.
  • Akus SuperPoze
  • Huğlu Renova
İlhan BULUT
1972 KOCAELİ

Çevrimdışı Enes AHMET

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #30 : 21 Haziran 2014, 06:01:42 »
Daha önce Yusuf abim cevaplamış ben yineleyim. Bakınız olayı mantık çerçevesinden ele alalım. Fişek patladığı anda saçmaları öne doğru iten şeyin kuvveti basınçtan ileri geliyor değilmi ? Aynı şekilde bu oluşan basıncın bir miktarı gaz deliği aracılığıyla mekanizmayı aktive etmek için kullanılıyormu ? Saçmalar tapa ile birlikte (videoda görüldüğü gibi) namludan çıktığında, kilit açıldıktan sonra geriye doğru itilen mekanizma varsayalım ki tapa namluyu terkettikten sonra kuruldu.. Böyle bile olsa onu geriye iten şeyin namlunun içinde "hala" bulunan basınç olduğunu varsayarsak bu kayıplar ortaya çıkmaz mı ? :) Yani bunu düşünmek için mühendis olmaya gerek yok illaki. Birde malum gaz odacıkları fazla gelen basıncı yay ile sıkıştırılmış tapa aracılığıyla yine boşa salıyor. Yani buda bir kayıp değilmi ?

Fakat elbette bu kayıp sadece ~60 Βar civarındadır. Yani ne kadar etkiler bilmem fakat yine bir kayıp varmı var. (Fazla ince düşünenler için açıklayıcı olmuşumdur sanırım) ;D  ;D
Selamlar.
1993 Gümülcine
"Hiçbir taklidin şaheser olma şansı yoktur."

resim yüke

Çevrimdışı Selçuk KAYGISIZ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #31 : 21 Haziran 2014, 10:04:01 »
Elinde hem poze hem otomatik olan bir arkadaş test ederse hepimiz bilgilenmiş olacağız.
Selman bey mrb.gecen sene sarsilmaz boeing 71 namlu otomatikle 40 adimdan bira sisesine 28 gr 9 no fiochi bior ile atis yaptim siseden tin diye ses geldi yikilmadi.fakat ayni mesafeden ayni fisekle ayni siseye eagle poze 4 sokla attim sise tuz buz oldu keske videoya cekseydim.
  • Kral Arms Signatüre I

1984 KIRŞEHİR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #32 : 21 Haziran 2014, 10:07:51 »
bütün teferruatlar bir tarafa sadece şu cümlenin altına imza atılır O0 O0
Emrah kardesim elimde huglu cifte ve huglu poze var sen avlakta gormussundur tufekleri.birde stoegerim var ozellikle kisin soguk havalarda ve uzak atislarda stoegerimi tercih ediyorum.stoeger tam bir ordek tufegi.kisiden kisiye degisir bu dusunce :)
  • Kral Arms Signatüre I

1984 KIRŞEHİR

Çevrimdışı Yavuz YILDIZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #33 : 21 Haziran 2014, 10:40:35 »
Selman bey mrb.gecen sene sarsilmaz boeing 71 namlu otomatikle 40 adimdan bira sisesine 28 gr 9 no fiochi bior ile atis yaptim siseden tin diye ses geldi yikilmadi.fakat ayni mesafeden ayni fisekle ayni siseye eagle poze 4 sokla attim sise tuz buz oldu keske videoya cekseydim.
selçuk bey her tüfek bir olmaz siz sarsılmaz ile denemişsiniz hatsan olsa yada armsan sonuç belki farklı olabilir ama asla şunu idda etmem poze ile otomatik aynı güçtedir diye gazlı kinetik aynıdır da poze ve çiftelerin gücü illaki  biraz daha fazladır
yavuz yıldız 1978 sivas.İkamet: istanbul

Çevrimdışı Selman OKTAR

• *
« Yanıtla #34 : 21 Haziran 2014, 10:44:13 »
Selcuk Bey.Bende armsan otomatik var.Bir tane de huglu 103 c yaptirdim pazartesi elimde olacak.Koye gidince ikisini deneyecegim.Ama su ara musait degilim.Yalniz ben bir fark olacagini sanmiyorum.Cunku daha once arthemis cifte .ata neo ve armsani denedik enetkili armsan cikmisti bide hugluyla armsani denicem.video da cekmeyi dusunuyorum.
Selman OKTAR
1984 ISPARTA

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #35 : 21 Haziran 2014, 11:34:14 »
Selcuk Bey.Bende armsan otomatik var.Bir tane de huglu 103 c yaptirdim pazartesi elimde olacak.Koye gidince ikisini deneyecegim.Ama su ara musait degilim.Yalniz ben bir fark olacagini sanmiyorum.Cunku daha once arthemis cifte .ata neo ve armsani denedik enetkili armsan cikmisti bide hugluyla armsani denicem.video da cekmeyi dusunuyorum.
Sebebini bilemeyecegim ama o sarsilnazla hic av vuramamistim elden cikardim cok etkisiz bir sacmasi vardi.stoeger aldim is degisti tabi
  • Kral Arms Signatüre I

1984 KIRŞEHİR

Çevrimiçi Özgür ATAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #36 : 21 Haziran 2014, 11:46:56 »
bende dün 3 tane 71 namlu Poze ve 66 namlu şafak mozberk gazlı otomatik ile 45 adımdan 18 lt yağ tenekesine 32 gr 4-5 no 34 gr 5-6 no çeşitli fişeklerle atışlarda yaptim şoklar hepsinin 3 çenktikli olani ve Kumpasla ölçülü mozberk biraz daha geniş olmasina rağmen Poze lerden kesinlikle eksiği yok hatta 34 gr larda daha etkili ve grupmani daha düzgün tenekeye isabet eden saçma  adeti daha fazlaydı
« Son Düzenleme: 21 Haziran 2014, 11:51:33 Gönderen: Özgür TAŞ 45 »
Özgür ATAŞ
1976 MANİSA  Retay masaı mara 66 namlu   , Retay Antalya ss 71-66 ve 61 namlu ,   huğlu ventus çulluk , Browning maxus armsan phenoma argentum, batsas 121h poze, doxcarms sp, doxcarms mx2 , tuka çifte

Emrah CANDAN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #37 : 21 Haziran 2014, 13:52:05 »
Emrah kardesim elimde huglu cifte ve huglu poze var sen avlakta gormussundur tufekleri.birde stoegerim var ozellikle kisin soguk havalarda ve uzak atislarda stoegerimi tercih ediyorum.stoeger tam bir ordek tufegi.kisiden kisiye degisir bu dusunce :)
yani bu stoegeri bana illa aldıracaksınız :D

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #38 : 21 Haziran 2014, 18:27:17 »
yani bu stoegeri bana illa aldıracaksınız :D
Valla dusunuyosan cevrende tanidigin birinde varsa tufegi dene grupman ve delicilik testi yap.sonra al :)
  • Kral Arms Signatüre I

1984 KIRŞEHİR

Emrah CANDAN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #39 : 21 Haziran 2014, 21:33:59 »
Valla dusunuyosan cevrende tanidigin birinde varsa tufegi dene grupman ve delicilik testi yap.sonra al :)
samsunda çarşambada ve termede bayilere baktım yok. alacak olursam ancak ozaman getiririz stoeger diyorlar. ilçede benim sürekli alışveriş yaptığım bayi var tanıdık. bana ısrarla zafer capitol kinetik sistem tavsiye etti. bayide yoktu bugün getirmiş biri ağaç biri sentetik yüzeysel inceledim. sentetik olan güzel ele yatkın hedefe iyi geliyor.dipçikten yaylı. 2 tane satmış alanlar çok memnunmuş işçilik yıkıclık vs. ben stoeger akdaş girsan düşünüyordum girsanı eledim. şuan ak-212 yi de araştırıyorum. stoegeri de elime alıp inceleme şansım olsaydı iyi olurdu. %90 ya stoeger ya akdaş olur galiba. karar veremiyorum kafamda deli sorular :D

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #40 : 21 Haziran 2014, 22:51:37 »
samsunda çarşambada ve termede bayilere baktım yok. alacak olursam ancak ozaman getiririz stoeger diyorlar. ilçede benim sürekli alışveriş yaptığım bayi var tanıdık. bana ısrarla zafer capitol kinetik sistem tavsiye etti. bayide yoktu bugün getirmiş biri ağaç biri sentetik yüzeysel inceledim. sentetik olan güzel ele yatkın hedefe iyi geliyor.dipçikten yaylı. 2 tane satmış alanlar çok memnunmuş işçilik yıkıclık vs. ben stoeger akdaş girsan düşünüyordum girsanı eledim. şuan ak-212 yi de araştırıyorum. stoegeri de elime alıp inceleme şansım olsaydı iyi olurdu. %90 ya stoeger ya akdaş olur galiba. karar veremiyorum kafamda deli sorular :D
Emrah stoegerle akdas arasinda kaldiysan sen stoeger al ben ikisinide elime aldim atis yaptim o yuzden sana stoegeri tavsiye ediyorum.stoeger daha avrupai
  • Kral Arms Signatüre I

1984 KIRŞEHİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #41 : 21 Haziran 2014, 23:06:25 »
Elinize sağlık Yavuz Bey, teşekkür ederim. Dur deyince video durmuyor benim makinede :) Aynı bu kilit gibi. Gaz vuruyor, kilit açılana kadar tapa çıkıp gitmiş oluyor.

Enes Bey haklısınız mühendislik gerekmiyor. Ben de değilim nitekim. Çifte ile gaz delikliyi kıyaslayalım:

1. Çifte ateşlendi, barut yanıyor, tapa ilerliyor, hızlanıyor, tapa namludan çıkıyor, ardından da sıkışmış gazlar...

2. Y. oto ateşlendi, barut yanıyor, tapa ilerliyor, hızlanıyor, gaz deliklerine geldi, gaz odasında minnacık bir hacme gaz doldu ama kilit açılmadı, tapa namludan çıktı, ardından da sıkışmış gazlar ama kilit hala açılmadı. Tapa 1-2-3 m yol aldı, kilit açıldı, namluda gaz kalmışsa onlar da hem namluda nerede açıklık varsa çıktı. Çıktı ama tapa ve saçma itecek an geldi ve geçti.

Bunu önce de yazmıştım. Böyle ağır çekim izlemeden bu kadar şeyi bilmek, tahmin etmek biraz zor. Gene de başka şeylerden anlaşılabilir ama video göze de hitap ediyor. Kilidin açılmakta gecikmesi geri itilen parçaların eylemsizliği (ataleti), kısmen sürtünme kuvvetleri toplamındandır. Bir deneyle benzer durumu göstermek mümkün. Tuvalet kağıdını yavaş yavaş çekerseniz rulo bitene kadar sürer ama rulonun bir parçasını aniden çekerseniz, ruloyla tuttuğunuz yer arasındaki en zayıf noktadan kopar. Neden? Başka da örnekler vermek mümkün.

Bir de; arkadaşlar sözgelişi söylendiğini biliyorum ama yine de hoş karşılamıyorum. Burada yazıp açıklamaya çalıştığımız şeylere ve bunun için zaman ayıranlara "teferruat"la uğraşıyor demek size doğru geliyor mu? Siz esasıyla biz teferruatıyla mı uğraşıyoruz!? Gücenirim arkadaş.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Erol ÖZTÜRK

• Avlak Yönetici
« Yanıtla #42 : 22 Haziran 2014, 13:48:24 »
Elinize sağlık Yavuz Bey, teşekkür ederim. Dur deyince video durmuyor benim makinede :) Aynı bu kilit gibi. Gaz vuruyor, kilit açılana kadar tapa çıkıp gitmiş oluyor.

Enes Bey haklısınız mühendislik gerekmiyor. Ben de değilim nitekim. Çifte ile gaz delikliyi kıyaslayalım:

1. Çifte ateşlendi, barut yanıyor, tapa ilerliyor, hızlanıyor, tapa namludan çıkıyor, ardından da sıkışmış gazlar...

2. Y. oto ateşlendi, barut yanıyor, tapa ilerliyor, hızlanıyor, gaz deliklerine geldi, gaz odasında minnacık bir hacme gaz doldu ama kilit açılmadı, tapa namludan çıktı, ardından da sıkışmış gazlar ama kilit hala açılmadı. Tapa 1-2-3 m yol aldı, kilit açıldı, namluda gaz kalmışsa onlar da hem namluda nerede açıklık varsa çıktı. Çıktı ama tapa ve saçma itecek an geldi ve geçti.

Bunu önce de yazmıştım. Böyle ağır çekim izlemeden bu kadar şeyi bilmek, tahmin etmek biraz zor. Gene de başka şeylerden anlaşılabilir ama video göze de hitap ediyor. Kilidin açılmakta gecikmesi geri itilen parçaların eylemsizliği (ataleti), kısmen sürtünme kuvvetleri toplamındandır. Bir deneyle benzer durumu göstermek mümkün. Tuvalet kağıdını yavaş yavaş çekerseniz rulo bitene kadar sürer ama rulonun bir parçasını aniden çekerseniz, ruloyla tuttuğunuz yer arasındaki en zayıf noktadan kopar. Neden? Başka da örnekler vermek mümkün.

Bir de; arkadaşlar sözgelişi söylendiğini biliyorum ama yine de hoş karşılamıyorum. Burada yazıp açıklamaya çalıştığımız şeylere ve bunun için zaman ayıranlara "teferruat"la uğraşıyor demek size doğru geliyor mu? Siz esasıyla biz teferruatıyla mı uğraşıyoruz!? Gücenirim arkadaş.
Volkan hocam çok haklısınız size katılıyorum teferruat meferruat şeytan ayrıntıda gizlidir!forumun amacıda bu değilmi zaten,bilgiyi paylaşmak tartışarak doğruyu bulmak.Doğru bildiğimiz yalnışları düzeltmek.Ben teknolojiyle çok geç tanışanlardanım maalesef, şunun şurasında 4 yıldır bilgisayar ve internet kullanıyorum ve forumları yakından takip ediyorum ve bu sayede pekçok şey öğrendim halende öğrenmeye çalışıyorum.Herkes bildiği ölçüde katkı yaparsa eminim pekçok insanda bundan faydalanacaktır,dünya araştırarak bugünlere geldi.Herkese selamlar.
  • AKKAR ALTAY SİLVER YARIOTOMATİK
  • HUĞLU 104A
Erol ÖZTÜRK
1969 İSTANBUL / KÜÇÜKÇEKMECE  AB(RH-) Meslek:ESNAF /KIRTASİYE

Çevrimiçi Özgür ATAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #43 : 22 Haziran 2014, 20:53:29 »
45 adım 18 lt yağ tenekesi ilk atış 34 gr 6 no gb sarsılmaz sp 303 phtyon 71 namlu 3 şok

resim yuklemek
ikinci atış 45 adım 18 lt yağ tenekesi ikinci atış 34 gr 6 no gb şafak mozberk 66 namlu gazlı otomatik 3 şok

yükle resim
 üçüncü atış fişek rc 33 gr jk6 6 no  sarsılmaz sp 303  ile

resim yükleme servisi
 dördüncü atış rc 33 gr jk6 6 no şafak mozberk ile

resim upload servisleri
Özgür ATAŞ
1976 MANİSA  Retay masaı mara 66 namlu   , Retay Antalya ss 71-66 ve 61 namlu ,   huğlu ventus çulluk , Browning maxus armsan phenoma argentum, batsas 121h poze, doxcarms sp, doxcarms mx2 , tuka çifte

Emrah CANDAN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #44 : 22 Haziran 2014, 21:11:10 »
45 adım 18 lt yağ tenekesi ilk atış 34 gr 6 no gb sarsılmaz sp 303 phtyon 71 namlu 3 şok

resim yuklemek
ikinci atış 45 adım 18 lt yağ tenekesi ikinci atış 34 gr 6 no gb şafak mozberk 66 namlu gazlı otomatik 3 şok

yükle resim
 üçüncü atış fişek rc 33 gr jk6 6 no  sarsılmaz sp 303  ile

resim yükleme servisi
 dördüncü atış rc 33 gr jk6 6 no şafak mozberk ile

resim upload servisleri
şimdi tespit yapıyorum Özgür abi :) bu tüfeklerin ikisi de gayet yıkıcı. avı havada söndüren tüfekler.. doğru mudur ? :D

Çevrimiçi Özgür ATAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #45 : 22 Haziran 2014, 21:40:47 »
şimdi tespit yapıyorum Özgür abi :) bu tüfeklerin ikisi de gayet yıkıcı. avı havada söndüren tüfekler.. doğru mudur ? :D
buda sarsılmaz poze ile diğer fişeklerden 34 gr 5 no armusa ile yaptığım atış

resim yüke
buda 32 gr 4 no armusa  ile yaptığım atış

resim upload
Özgür ATAŞ

Çevrimdışı Tuncay KAHRAMAN

• Expert Üye
« Yanıtla #46 : 22 Haziran 2014, 21:52:12 »
Sayın Taş
Belirttiğinize göre daha kısa namlu ve daha açık şoka rağmen gazlı y.oto enaz diğerleri kadar penetrasyon yapmış..Bence 71 namlu ve eşit daralmada şokla çok daha iyi olabilirdi..
Bu arada Sarsılmaz sonuçları pek iç açıcıya benzemiyor..
Size daha iyileri yakışır diye düşünüyorum..
Selam ve saygılarımla
Tuncay KAHRAMAN
1976 TAVŞANLI

Çevrimiçi Özgür ATAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #47 : 22 Haziran 2014, 22:06:21 »
Sayın Taş
Belirttiğinize göre daha kısa namlu ve daha açık şoka rağmen gazlı y.oto enaz diğerleri kadar penetrasyon yapmış..Bence 71 namlu ve eşit daralmada şokla çok daha iyi olabilirdi..
Bu arada Sarsılmaz sonuçları pek iç açıcıya benzemiyor..
Size daha iyileri yakışır diye düşünüyorum..
Selam ve saygılarımla
a.selam tuncay bey öncelikle iyi düşünceleriniz için çok teşekkür ederim iki tüfeğinde şokların ölçüleri aynı 5 şoklar hariç benim düşüncemde sarsılmazın sonuçları dediğiniz gibi iç açıcı değil beni asıl şaşırtanda  şafak mozberk zaten :) sıra franchi ye geliyor yavaş yavaş :) yakında onunlada bir kaç atışlarım olacak  saygılarımla
Özgür ATAŞ

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #48 : 22 Haziran 2014, 22:41:36 »
Sağolun Erol Bey. Anlayışınız için teşekkür ederim. Ayrıntı konusunda size katılıyorum. Bir zamanlar hedef dikip dağılım, delme denemeleri de ayrıntıydı. Otomatiğin 24 g ile çalışması yeterliydi. Bıldırcından başka av yapmıyor dedikleri tüfeklerin bazısının namlu veya şok hatası nedeniyle uzak mesafede başarısız olduğu ortaya çıktı. Avcılarımız özel şoklar kullanmaya başladı. Daha bir çok benzer konu bilhassa son 1-2 senede popüler oldu. Neyse, bu kadarı yeter. Saygılarımla...

Bir de şu videoyu izleyelim.

Takriben 1:35 nci dakikadan itibaren...

« Son Düzenleme: 22 Haziran 2014, 23:09:03 Gönderen: Volkan KÖYDEMİR »
1968

Çevrimdışı Bülent LEVCİYELİ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #49 : 22 Haziran 2014, 23:53:41 »

Selman bey 103 c'nin performansini merakla bekliyorum bendede 71cm ve 61 cm sluglusu varda coktandir deneyecem diyorum kismet merakla tast sonucunu bekleyecem vallahi paylastiginiz zaman bir mesaj atarsaniz sevinirim saygilar
1976 Hatay  samandag avcilar koyu