sayın volkan hocam ;
maalesef ; her doğru , her yerde söylenemiyor . dilim döndüğünce , kastı aşmadan, bildiklerimi , tecrübelerimi yazdım . benim bildiklerim bu yöndedir ve aksi ispatlanana kadar bu yönde olacaktır .
ama iddiada etmiyorum illada benim dediklerim doğrudur diye .
videoyuda ince ince izledim . dediğinizde haklısınız , tapa çıkıp gidiyor , ama ; kilit açılmıyor . doğru senkronizasyon uygulanmış bir yarı otomatik .
umarımki , yerli tüfek üreticilerimizde , böyle güzel kurgulanmış yarı otomatikler üretsede bizi bu zahmetten kurtarsa . yoksa olmuyor böyle , tüfek seri çalışsın , tutukluk yapmasın diye , ger gazı gitsin ver gazı gitsin modunda tüfek üreterek . mantık bu maalesef . ondan sonra başlıyoruz muhasebeye ; ülem vurdum ama düşmedi , kerata tüysüz dolaşıyor fişekleri yedikten sonra , bir mucize gerçekleşti , ölü ama yinede uçuyor , gibi , vs vs .
biz bu pirincin taşını ayıklayamayız , biraz zor gibi görünüyor . ama öyle yarı otomatiker varkı , 66 namlusu ile resmen zehir saçıyor .
benim sözüm , gazlı veya kinetik hepsine değil , iddiada etmiyorum zaten , bildiklerime , test edip gördüklerime . ama maalesef durum böyle .