Gönderen Konu: YİVSİZ AV TÜFEĞİ HAKKINDA YENİ YÖNETMELİK sağlık raporu  (Okunma sayısı 8573 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı M.Mustafa GÜL

• *
  • VARSIN SEVİNÇLERDE BAŞKA BAHARA KALSIN
SELAMIN ALEYKUM arkadaşlar ben çeşitli forumları dolaştım yivsiz av tüfeği almak için gereken belgeler tarzın da ve tabii ki her emniyetin istegi farklı olabilir.        Ben Bağcılar da oturuyorum ve burası için konuşacağım. Çeşitli evraklar istediler ben size sadece dışardan getirmem gerekenleri yazaacağım örnek emniyet parmak izi dilekçe falan gibi isteklerini zaten randevuyla gittiginde onlar kendileri hallediyor. Neyse en ugraştıran doktor raporu ben emniyete sordum aile hekimi olurmu diye bana olur dediler ama ilçe sağlıktan onaylatman gerek dediler neyse bende yol üzerindeydi aile hekimime uğradım. Ve anlattım biz veremeyiz dedi yeni yasadan emniyetin haberi yok dedi bende fazla uğraşmadan devlet den alayım dedim sadi konuk dan sağlık kurulu için randevu aldım benden 250 tl istediler ben sadece yivsiz av tüfeği alacagımı belirttim ama olmaz dediler silah ruhsatı verecekler bana yivli için derdimi anlatamadım bende son olarak aile hekimimi aradım ve yasadan bahsettim siz verebiliyorsunuz dedim ama bayağı kızdım yoksa ugraşılmaz dedim o kadar en sonunda kabul ettirdim. Ama yeni yönetmeliğe göre sizden nöroloji genel cerrah falan sağlam yazısı istiyor ve imzalamasını istiyor. Ben de dediklerini mhrs ye yazdım benim bu imzaları toplamam en az 3 ay sürer dedim. Biraz araştırmam sonucunda silivri devletten 1 saat de çıkarttım ve ucuz maliyette dr.raporunu böyle hallettik. Yivsiz tüfek harcını bağlı bukunduğum vergi dairesine yatırdım. Borçum yoktur yasını yine aynı vergi dairesinden birde 4 adet resim vardı. Onun haricindeki evrakları emniyet kendi veriyor. Ben bunları bu hafta içerisinde yaptım konu günceldir.
« Son Düzenleme: 19 Haziran 2014, 17:19:52 Gönderen: Tuncay KANDEMiR »
Okudum okuduğumu yol yol dokudum
Gördüm gördüğümü lif lif ördüm
Duydum duyduğumun en güzeline uydym
sonra demet demet topladım yazdım yazdım.

Çevrimdışı Osman DÖŞLER

• Expert Üye
  • osman döşler. 1968-istanbul
Ynt: YİVSİZ AV TÜFEĞİ HAKKINDA YENİ YÖNETMELİK
« Yanıtla #1 : 19 Haziran 2014, 14:18:27 »
Genç arkadaşım sen önce aile hekimine git o yasanın metnini iste.

Vermez ise bağırıp çağırmadan sakince lütfen vermediğinize dair bir kağıt vermelerini rica et.

Vermez ise sizi üzülerek bağlı bulunduğum kapmakamlığıa ve il sağlık müdürlüğüne şikayette bulunacağım de.

Bilgi Edinme Basvuru Formu - Cevap Bilgileri
Cevap Tarihi/Saati: 13.01.2014
Başvuru Sahibinin Adı - Soyadı: OSMAN DÖŞLER
Başvuru Sahibinin E - Posta [email protected]
Cevaplayan Kişi/Birim: GÜLAY ATALAY
Cevabın Konusu: ,
Cevabın Niteliği: Kısmen Olumlu
Verilen Cevap:
Sayın DÖŞLER;
Bilgi Edinme Birimimize yapmış olduğunuz başvurunuz incelenmiş olup,
Bakanlığımızın bağlı kuruluşu olan Türkiye Halk Sağlığı Kurumunun yanıtı
25.01.2013 tarihli 28539 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Aile Hekimliği
Uygulama Yönetmeliğinin "Aile hekiminin görev, yetki ve sorumlulukları" başlıklı 4.
maddesi (kl) bendinde belirtildiği üzere
 İlgili mevzuatta birinci basamak sağlık kuruluşları ve resmî tabiplerce kişiye yönelik
düzenlenmesi öngörülen her türlü sağlık raporu, sevk evrakı, reçete ve sair belgeleri
düzenlemekle yükümlüdür. Ancak ileri tetkik ve tedavi gerektiren durumlarda II.
veya III. basmak sağlık kuruluşlarına sevk yapılabilir.

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu
Bilgi Edinme Birimi
Prof. Dr. Nusret Fişek Cad. No:41
Yenişehir / ANKARA
Osman DÖŞLER
1968 İSTANBUL

Çevrimdışı Osman DÖŞLER

• Expert Üye
  • osman döşler. 1968-istanbul
« Yanıtla #2 : 19 Haziran 2014, 14:20:06 »
Bütün aile hekimlerinin bilgisayarında silah ruhsat dökümanı bulunmakta.

Silaha karşı olanlar bunu vermemekte direniyor. Ama usulüne uygun rica etmez bağırır çağırırsan vermeme haklarını doğuran açıklama da mevcut
Osman DÖŞLER
1968 İSTANBUL

Çevrimdışı Tuncay KANDEMiR

• Tuncay Kandemir
  • Hocamız
    • Avcı Sayfası avlak
« Yanıtla #3 : 19 Haziran 2014, 17:19:10 »
Osman bey olayı özetlemiş;
Aile hekimlerine topu atmışlar ancak onlarda zor durumdalar arada kalıyorlar ve raporu düzenlemeye çekiniyorlar,
sağlık kurulları ise işi paraya dökmüşler olan vatandaşa oluyor :( oraya buraya koşturuyor dert anlatmaya çalışıyor :(
Tuncay KANDEMİR 1971
Samsun Ankara

Çevrimdışı M.Mustafa GÜL

• *
  • VARSIN SEVİNÇLERDE BAŞKA BAHARA KALSIN
Ynt: YİVSİZ AV TÜFEĞİ HAKKINDA YENİ YÖNETMELİK sağlık raporu
« Yanıtla #4 : 20 Haziran 2014, 09:08:56 »
Abilerim teşekkür ediyorum verdiğiniz değerli bilgiler için... Bilmiyorum yerimi ama bana trap atışları için tüfek lazım. Bütçem 1000 lira ŞİMDİDEN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM...
Okudum okuduğumu yol yol dokudum
Gördüm gördüğümü lif lif ördüm
Duydum duyduğumun en güzeline uydym
sonra demet demet topladım yazdım yazdım.

Çevrimdışı Mahmut ÇETİN

• Müdavim Üyemiz
  • Böyle Bir Kara Sevda...
« Yanıtla #5 : 20 Haziran 2014, 17:31:52 »
Bizde uygulama daha farklı aile hekimi psikiyatriye sevk ediyor ücretli muayene yapılıp imzalı rapor düzenleniyor. Ekonomiye can vermek için yeni icatlar cıkıyor her yıl.
1981 Burdur
EY RABBIM
IMAN ILE ÖZÜMÜZÜ, HAYAT ILE YÜZÜMÜZÜ 
EDEP ILE SÖZÜMÜZÜ, KUR'AN ILE ÖMRÜMÜZÜ HAYIRLI EYLE

Çevrimdışı Hasan AKSU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #6 : 20 Haziran 2014, 18:07:22 »
evet ısrarla sert çıkışlar yaparsak vermez iş inada biner,
aile hekimim üst düzey kendini beğenmiş ukalanın tekiydi, gitmeden önce vermeyeceğini bildiğim için hekim değişikliği yaptım,
gayet mülayim bir hekim vardı ona geçiş yaptım tanıştık ettik zemini önceden hazırladım, bir süre sonra aldım almasına ama
alana kadar hekimin karşısında iyi hal üzere göründüm dilimden bal damlıyo görseniz :)
birde paket hediye götürürsün, olduk sana kanka :)
iyinin iyisi kötününde kötüsü var Allah iyisiyle karşılaştırsın,
sağlık raporundan ter sile sile kurtulduk ama geldik emniyettekine çattık, işimizi görmüyo, bilen bilir eyüp emniyetindeki
silah ruhsattaki memuru, telefona asla bakmaz, 30 km uzaktayım evrakım hazırmı diye soramıyorum,
birde ters, laf söyletmiyo adamın yüzüne bakmıyo,
neyse sabır sabır yenileme için evrakları verdim, 2 ay sonra alacağım kısmetse :) 
ben şimdi sert çıkışsam ki çok istiyorum ona nefret kusmayı ama  ondan sonra işimi görmez, kendiside aynı durumlara düşsün ne diyeyim.
bu birşey değil esenlere yeni atanan kaymakam tam bir avcı düşmanıymışki hiçbir evrağı imzalamıyormuş, evraklar ruhsat büroda bekliyo memurda birşey yapamıyo, kötününde kötüsü var abi.
1981 / Samsun / Malatya

Çevrimiçi Gökhan AKDOĞAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #7 : 20 Haziran 2014, 20:19:31 »
evet ısrarla sert çıkışlar yaparsak vermez iş inada biner,
aile hekimim üst düzey kendini beğenmiş ukalanın tekiydi, gitmeden önce vermeyeceğini bildiğim için hekim değişikliği yaptım,
gayet mülayim bir hekim vardı ona geçiş yaptım tanıştık ettik zemini önceden hazırladım, bir süre sonra aldım almasına ama
alana kadar hekimin karşısında iyi hal üzere göründüm dilimden bal damlıyo görseniz :)
birde paket hediye götürürsün, olduk sana kanka :)
iyinin iyisi kötününde kötüsü var Allah iyisiyle karşılaştırsın,
sağlık raporundan ter sile sile kurtulduk ama geldik emniyettekine çattık, işimizi görmüyo, bilen bilir eyüp emniyetindeki
silah ruhsattaki memuru, telefona asla bakmaz, 30 km uzaktayım evrakım hazırmı diye soramıyorum,
birde ters, laf söyletmiyo adamın yüzüne bakmıyo,
neyse sabır sabır yenileme için evrakları verdim, 2 ay sonra alacağım kısmetse :) 
ben şimdi sert çıkışsam ki çok istiyorum ona nefret kusmayı ama  ondan sonra işimi görmez, kendiside aynı durumlara düşsün ne diyeyim.
bu birşey değil esenlere yeni atanan kaymakam tam bir avcı düşmanıymışki hiçbir evrağı imzalamıyormuş, evraklar ruhsat büroda bekliyo memurda birşey yapamıyo, kötününde kötüsü var abi.
imzalamak zorunda nasil imzalamaz bi dilekce yazarsin sayi tarih aldin mi evrak nosu tamamdir 15 gun icinde cevaplamak zorundalar yoksa bimere sikayet edebilirsin , o zman vali olsa ter basar yada savciliga suc duyurusunda bulunursun is iddaya binerse
« Son Düzenleme: 20 Haziran 2014, 20:20:49 Gönderen: Gökhan AKDOĞAN »
  • Ata NEO 12 Cal /66 Namlu
  • Deutsch Drahthaar - Tony
Gökhan AKDOĞAN
1988  / 0 RH (+)
Fethiye / MUĞLA

Çevrimdışı Kadir TANYILDIZI

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #8 : 20 Haziran 2014, 21:20:44 »
Bende sağlık raporu alırken doktorla tartışmıştım bana tavuk beş lira onu ye deyince bende oda can dağdakide can dedim  >:D
1993 ERZİNCAN

Çevrimdışı Yavuz YILDIZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #9 : 20 Haziran 2014, 22:10:57 »
Bende sağlık raporu alırken doktorla tartışmıştım bana tavuk beş lira onu ye deyince bende oda can dağdakide can dedim  >:D
kadir bey deseydiniz tavuk can derdinde siz et derdindesiniz  ben hiç uğraşmadım ama benim başıma ilgiç bir şey geldi 2012 de ilk ruhsatımı aldım evraklar tamam kaymakamlığa verdik dilekçeyi dedim ne zaman alırız 3 gün sonra gel dedi aslında biz almıyormuşuz polis alıyormuş neyse zaten kaymakamlık polis yanyana gittim polise verdim işte dilekçem imzalanmış şaşırdı filan dedi bir hafta sonra gel gittim bir hafta sonra dediki bana senin dilekçe kaybolmuş yeni dilekçe ver tekrar verdim yine sordum ne zaman geleyim diye birisi dedi senin gelmene gerek yok polis alıyor gittim polise sordum öyle oluyor dedi sonra gittim aldım ruhsatı kıl bir polis vardı ne yapacaksın tüfeği almasaydın ne olurdu filan dedi dedim av yapacağız tüfek kılıfta adam kapıda bekliyor iyi dedi gir içeri tüfeğe bakmıyor bile kapının girişinde bayan polis bağırıyor abi tüfeği niye kontrol etmedin diye ama titremeye başladı dedim korkmayın kılıftan çıkartım gösterdim boş olduğunu girdim içeri hallettim işimi sağlık raporu alırken aile hekimim izne ayrılmış başkası vardı hemen yazdırdı mührü bastı verdi çok uzun oldu ama kusura bakmayın
« Son Düzenleme: 20 Haziran 2014, 22:13:36 Gönderen: Yavuz YILDIZ »
yavuz yıldız 1978 sivas.İkamet: istanbul

Çevrimdışı Kadir TANYILDIZI

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #10 : 20 Haziran 2014, 22:45:46 »
Yavuz abi emniyete girerken aynı olay benimde başımdan geçti   ;D
Polis eline aldı güya fişek varmı bakacak ama mekanizmayı ne bulabildi nede bakabildi ???
Zar zor aldımda elinden gösterdim  ;D işin kötü yanı bide alındıki sanki tüfek ustası  :P
1993 ERZİNCAN

Çevrimdışı Yakup ŞENTÜRK

• Müdavim Üyemiz
  • Zaman bir olma zamanı bizim için...
« Yanıtla #11 : 22 Haziran 2014, 00:18:47 »
Aile hekimime gittim, derdimi söyledim ve buyrun dedi; kayıtlarımda sıkıntı yok, ellerime baktı titreme var mı diye, ve göz muayenesi yaptı:) gözlük olmasına rağmen iyi çıktı... Aldım raporu verdim makama ve evrak yenilendi... Burası Ankara...İş bilenlere kalmış... Bu eziyeti yapanlar genelde egolarını ezemeyenler bence...
Yakup ŞENTÜRK
A Rh + 1977 ANKARA
Ankara Gölbaşı

Çevrimdışı Yavuz YILDIZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #12 : 22 Haziran 2014, 09:02:50 »
Yavuz abi emniyete girerken aynı olay benimde başımdan geçti   ;D
Polis eline aldı güya fişek varmı bakacak ama mekanizmayı ne bulabildi nede bakabildi ???
Zar zor aldımda elinden gösterdim  ;D işin kötü yanı bide alındıki sanki tüfek ustası  :P
adamlar av tüfeğimi görmüş ne yapsınlar, işte bazı yerlerde kıl adamlar çıkıyor
yavuz yıldız 1978 sivas.İkamet: istanbul

Çevrimdışı Erhan AKALIN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #13 : 12 Eylül 2014, 16:51:49 »
arkadaşlar Bolu da şimdiye kadar 4 tane tüfek aldım bütün evrakları tamamlaması 1 saat evraklar emniyete verildikten sonra satın alma belgesi veya ruhsatın çıkması 3 gün vallaha biz çok şanslıymışız heleki aile hekimine gidiyorum tüfek almak için sağlık raporu alacaktım diyorum niçin tüfek alacaksın diye soruyor aklınızda bulunsun spor amaçlı poligonda atacağım derseniz polemiğe girmezsiniz... hemen veriyor.
1982 BOLU 0rh(-)

Çevrimdışı Caner COŞAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #14 : 12 Eylül 2014, 22:26:19 »
o bahsettiğiniz tam teşekküllü sağlık raporunu özel hastanede bile 52 liraya alabilirsiniz baya şeyler değişmiş 2 yılda ben sağlık raporunu aile hekiminden almıştım kabul ettiler parmak izini zaten emniyet kendisi alıyor ödemiş olduklarım sadece ruhsatın harcı ve fotoraf ücreti olmuştu 2 sene önce mahakkak doktora yivsiz av tüfeği için sağlık raporu alacağınızı söyleyin eğer direk silah ruhsatı için derseniz onların aklı yivli tüfeklere ve tabancalara gidiyor
« Son Düzenleme: 12 Eylül 2014, 22:28:20 Gönderen: Caner COŞAN »
1985
BURSA