Gönderen Konu: tetik düşürme nedir?  (Okunma sayısı 6688 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Serkan İNCE

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
tetik düşürme nedir?
« : 16 Haziran 2014, 13:01:37 »
Benim süperpoze tüfeğim var. Hiç tetik düşürme yapmadım, böyle bişey olduğunu bile bilmiyordum. kullanma klavuzunda  da böyle bişey yazmıyor. Duyduğuma göre tetik düşürülmezse  yayları yıpranıyormuş. tetiği düşürmek nedir nasıl yapılır bu konuda yardıma ihtiyacım var, teşekkürler.
1980 İZMİR

Emrah CANDAN

• Ziyaretçi
Ynt: tetik düşürme nedir?
« Yanıtla #1 : 16 Haziran 2014, 13:10:27 »
Benim süperpoze tüfeğim var. Hiç tetik düşürme yapmadım, böyle bişey olduğunu bile bilmiyordum. kullanma klavuzunda  da böyle bişey yazmıyor. Duyduğuma göre tetik düşürülmezse  yayları yıpranıyormuş. tetiği düşürmek nedir nasıl yapılır bu konuda yardıma ihtiyacım var, teşekkürler.
yayların serbest kalması için yapılır. sezon haricinde sürekli gergin duran yaylar uzun vadede yıpranma yapabilir. eğer süperpozen tek tetikse 2 tane patlamış boş kovan koyup tetikleri düşürüp öylece bırakabilirsin. eğer çift tetikse tüfeği kır, kapatmadan önce tetiklere basılı tut ve öylece kapat. bu sayede tetikler kurulmadan boşta kalmış olur. bunu yapmak illa şart mı ? değil.. ama yaparsan daha iyi olur..

Çevrimdışı Serkan İNCE

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 16 Haziran 2014, 14:07:19 »
yayların serbest kalması için yapılır. sezon haricinde sürekli gergin duran yaylar uzun vadede yıpranma yapabilir. eğer süperpozen tek tetikse 2 tane patlamış boş kovan koyup tetikleri düşürüp öylece bırakabilirsin. eğer çift tetikse tüfeği kır, kapatmadan önce tetiklere basılı tut ve öylece kapat. bu sayede tetikler kurulmadan boşta kalmış olur. bunu yapmak illa şart mı ? değil.. ama yaparsan daha iyi olur..

Anladım cevabın için teşekkür. peki atış yaptıktan sonra hiç kırmasam boş kovanlar içinde kalsa da aynı şey değil mi?
1980 İZMİR

Çevrimdışı Fatih ERKAN

• *
« Yanıtla #3 : 16 Haziran 2014, 14:20:13 »

Tüfek kurulu durumdayken iğne yayları gergin şekilde duruyor, tüfeği uzun süre kullanmayacaksanız bu yayları serbest duruma getirmek tavsiye ediliyor bu da tüfek boşken tetik çekilerek yapılıyor. Yalnız boş tüfeğin tetiğini çekmek iğnelerinizi kırabilir onun için tüfeğe boş fişek veya piyasada "snap cap" yada "tetik düşürücü" diye tabir edilen plastik yaylı fişeklerden koyabilirsiniz(tavsiye etmem çabuk kırılıyorlar).

Ben tüfek kurulu haldeyken namluyu ayırıp iğnelerin önüne tahta kaşık sapı koyarak tetik düşürüyorum ve tüfeği 2 parça halinde saklıyorum.  Tahta kaşık sapını iğnelere doğru sıkıca bastırın o şekilde basın tetiğe. Kaşık sapında ufak oyuklar oluşuyor :D ama güvenli şekilde tetik düşürmüş oluyorsunuz.

1990
Elazığ - Sofya

Çevrimdışı Fatih ERKAN

• *
« Yanıtla #4 : 16 Haziran 2014, 14:21:09 »
Anladım cevabın için teşekkür. peki atış yaptıktan sonra hiç kırmasam boş kovanlar içinde kalsa da aynı şey değil mi?
Aynı şey ama ejektör varsa ejektör yayları gergin kalmış olacak bu sefer :) en iyisi 2 parça saklamak
1990
Elazığ - Sofya

Emrah CANDAN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #5 : 16 Haziran 2014, 14:42:39 »
Aynı şey ama ejektör varsa ejektör yayları gergin kalmış olacak bu sefer :) en iyisi 2 parça saklamak
+1