arkadaslar bir sorum daha var bir ruhsat almak ne kadar suruyor? kiz kardesimin var ruhsati o saglik raporu almak 1 2 ay suruyor diyor... dogrumudur yoksa kisa zamanda halledilebiliyormu? benki avrupa da yasiyorum izine gittigim zaman 1 ile 3 hafta arasinda alma imkanim varmidir bilginize siginiyorum.
Sağlık raporu aile hekiminden (eski sağlık ocakları) 10 dakikada alınabiliyor. Yalnız durum biraz karışık, raporda psikolojik test de var, bazı aile hekimleri "Ben bu testi yapamam git hastaneden al" veya "ben silah için rapor vermiyorum" diyebiliyor ama yasal sorumlulukları var uygunsanız vermek zorundalar yani. İl sağlık müdürlüğüne şikayet ederseniz aynı doktor "seve seve" vermek durumunda kalır.
Benim doktorum da "Ben o sorumluluğu alamam, tüfek için rapor vermiyorum, git hastaneden al" dedi sinirlendim ama uğraşmak istemedim, hastaneye gitsen tabanca ruhsatı sanıp Heyet raporu veriyorlar, onu almak zor ve 250 lira gibi bir masrafı var, kız kardeşiniz onu almış olabilir. Heyet raporunu da emniyet kabul etmeyebiliyor, illaha aile hekiminden alacaksın diyorlar (Türkiye'ye Hoşgeldiniz).
"Rapor verecek meslektaşınız var mı" dedim benim doktora. Başka bir doktor söyledi, o verir dedi, gittim söylediği doktora dilekçe verip aile hekimim olarak onu seçtim, muayene ettikten sonra verdi raporu.
Emniyette de Satın Alma Belgesi 3-4 günde çıkıyor o belgeyle tüfeği satın alıp emniyete gidiyorsunuz 15 dakkada veriyorlar ruhsatı.
Yani bütün işlemler 1 haftada rahat halledilir. Yalnız işlemlere sabah erken başlamanızı tavsiye ederim zira bir sıkıntı çıkarsa, problemi çözüp öğleden sonra tekrar başvurabiliyorsunuz, gün kaybetmemiş oluyorsunuz.