Gönderen Konu: şarjör dolu ama tüfeğe takılı değilse, hukuken tüfek boş mu, dolu mu sayılır?  (Okunma sayısı 10796 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Savaş KARAUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
eskiden bir iki marka vardı ama şimdi çoğaldı şarjörlü av tüfekleri var.    benim hukuken merak ettiğim konu  şu.

diyelim şarjör dolu ama tüfeğe takılı değil,  arabayla seyir halindeyiz.  jandarma veya ormancılara denk geldik, şarjör dolu o zaman kötü niyete açık,  ben dolu olarak tutanak tutuyorum yapıyorum ve işlem yapıyorum diyebilir mi?
derse hukuken haklı sayılabilir mi?
bence şarjör takılı olmayan tüfeğin boş kabul edilmesi lazım.
sonuçta tüfeğe takılı olmayan bir şarjörün de o haliyle fişeklikten başka bir işlevi olmaz.
1978-İZNİK

Çevrimdışı Cihan TURGAY

• *
birincisi acil durumda kullanılamayacak şekilde nakledilmesi var kanunda.yani silah boş ve kılıfında yoksa bir beze sarılı olması gerekiyor.ve aracın bagajında taşınması gerekir.yoruma açık madde çok gıcık biri sorun çıkara bilir.
Cihan TURGAY
1973 balıkesir

Çevrimdışı Serkan ÇİMEN

• Müdavim Üyemiz
  • Bazıları sürat sever....
    • izmirchoketube
Jandarma ve ormancılar tüfeğin dolu boş olduğuna bakmaz arabadaysan kılıfında ve kılıfın fermuarı kapalımı ona bakar. merda avlanırkende yasal zorunluluk olan takoza bakar.
Diyelim ava kapalı bir yerden geçiyorsun veya ava açık yerde avlandın fakat ava kapalı bir merada çeşmenin başında saç kavurma yapıyosun tüfeğine ister şarjör tak ister 100 lük mayon tüfeğin arbanın içinde fermuarı açık kılıfın içinde olsun cezai işleme tabi olursun . kılıfın dışında hayli hayli cezayı yersin.Kısaca av tüfeğini ava açık merada av sezonu içinde yasal avlanma gününde gerekli avcılık belgen ve pulların olması ve mak kararlarında belirtilen şekilde haznesi,şarjörü vs en fazla 2+1 olacak şekilde sınırlandırılmış şekliyle av sahasında kılıfından dışarıda taşıya bilirsin, diğer türlü her ne sebeble olursa olsun kılıfın dışında ve hemen çıkarılacak şekilde fermuarı açık kılıfın  içinde tüfeğini arabada taşıyamazsın.Örnekler mevcut açık fermuardan ceza alan bir sürü avcı var.
Rastgle
Sarsılmaz SAR-9 9x19
Sarsılmaz K2-45 45 Acp
Ata Turqua 308 win
Browning A500
Breton Çakır

Çevrimdışı Savaş KARAUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
evet tabi fermuar açıksa ceza verilmesi normal. açık bıraktıktan sonra o fermuarın anlamı yok zaten.

biz tüfeği arabanın bagajında ve çantada düğmeleri kapalı taşıyoruz, şarjörler de o çantada oluyor. bazen de torpido gözünde duruyor, bence şarjör dolu da olsa tüfeğe takılı olmadıktan sonra o tüfeğin boş sayılması lazım.   hukuken düşünemediğimiz bir ayrıntı var mıdır bilemiyorum.
1978-İZNİK

Çevrimdışı Serkan ÇİMEN

• Müdavim Üyemiz
    • izmirchoketube
Tüfek kılıfında fermuarı kapalıysa şarjör boş olsun dolu olsun ister torpidoda olsun ister koltuğun altında sıkıntı yok ...
Sarsılmaz SAR-9 9x19
Sarsılmaz K2-45 45 Acp
Ata Turqua 308 win
Browning A500
Breton Çakır

Çevrimdışı Akif ARSLAN

• *
Jandarma veya ormancının arama izni olmadan arabaya bakma hakkı yoktur. Kişiye bagajını aç kontrol yapacağım diyemez. Derse de açmak zorunda değildir kişi.
Akif ARSLAN
1980 KARAMAN

Çevrimdışı Savaş KARAUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
2013 te sivas havalaanı yakınında polis gece çevirdi  o zaman çatüsüm vardı  nazik bir dille bagaja bakabilir miyiz dediler buyrun bakın dedik.   tüfek plastik çantada  ve ağzı kapalıydı.  şarjör tüfeğin yanında değil torpido gözündeydi. tüfeğin şarjörlü olduğunu anlamadılar bile. ruhsatı var mı dediler gösterdik teşekkür edildi yolumuza devam ettik.   

arabaya bakmak için arama izni olması gerektiğini bilmiyordum.
« Son Düzenleme: 08 Haziran 2014, 00:29:33 Gönderen: Savaş KARAUZ »
1978-İZNİK

Çevrimdışı Serkan ÇİMEN

• Müdavim Üyemiz
    • izmirchoketube
gece veya gündüz ekip çevirme yapıyosa gereken izinler alınmıştır.
Sarsılmaz SAR-9 9x19
Sarsılmaz K2-45 45 Acp
Ata Turqua 308 win
Browning A500
Breton Çakır

Çevrimdışı Akif ARSLAN

• *
Çevirme olursa zaten izin alınmış demektir.Fakat ben avcı mantığıyla cevap verdim. Dağ yolunda kimse araba araması yapamaz. Hele ormancı hiç yapamaz. Ormancının valilikten izinli araba araması diye bir olayı yok zaten. Konuyu açan arkadaş ormancıyı da işin içine kattığı için avcı mantığıyla cevap verdim. Bilginiz olsun istedim.
Akif ARSLAN
1980 KARAMAN

Çevrimdışı Fatih ERKAN

• *
Arama yapabilmek için kolluk kuvvetlerinin hakimden yazılı izin alması gerekmektedir. Çevirme varsa büyük ihtimal genel arama izni alınmıştır ancak yine de sorduğunuzda size yazılı belge göstermek zorundalar.

Yalnız kanunda "Önleme araması" diye bir madde var. Kolluk kuvvetleri bir suç işlendiğine veya işleneceğine kanaat getirirse önlemek amacıyla, mahkeme kararı beklemeden Mülki Amirin yazılı izniyle arama yapabiliyor, sorduğunuzda bu yazılı izni size göstemek zorundalar.

Yani aracınızın aranması için her halükarda yazılı bir izin olması gerekiyor. İzinsiz arama yapılırsa, arama yapıldığına dair tutanak tutturun ve şikayetçi olun.

Bunların dışında av koruma memurları vs. aracınızı ARAYAMAZ. Bazı haddini bilmezler aramak isterse hadlerini bildirin ve aramak istiyorlarsa jandarma çağırmalarını söyleyin. Jandarma gelene kadar sizi orda alıkoyma hakları da yok, çekip gidebilirsiniz. Kendilerine bunu da belirtince zaten çenelerini kapatıp işlerine bakacaklardır.

Konuyla ilgili bir haber: http://www.haberturk.com/gundem/haber/886462-uyusturucu-davasinda-izinsiz-arama-beraati

1990
Elazığ - Sofya

Çevrimdışı Tunç GEÇGİL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • 1978 / BURSA
tüfek boş mu dolumu diye bakmıyorlar ki. takoz varmı yok mu diye bakıyorlar.
dolu tüfekle sen rahat edemezsin ki zaten. tüfeğin şarjörlü isede çıkar şarjörünü
şarjörün dolu olsun önemli değil tüfek dolu değil sonuçta. şarjör takılı olmayıp
namluda 1 mermi olamaz mı? şarjöre kimse bişey demez.

bikere insan elinde direk tüfekle mera dışında bir yere giderken kendisi sürüncemede kalıyor.
çekingenlik hissi oluyor. o yüzden avlak ta bile av dışında arabanın yanına geldimi hemen tüfeğimi kılıfına koyarım.

tüfek çorabıda önerebilirim kullanışlı oluyorlar likralı olanları var tüfeği sarıyor elastiki.

he sen adamın huyuna gitmezsen kibar davranmazsan ama o bulur bişeyler. bunuda neden söyledim.

ben geçen sene hayatımda ilk defa merada denetlendim aklım gidiyordu.
merada jandarma çevirdi. tüfeği kılıfında gezdirmelisin dedi.
bende iyide hayvanı görünce nasıl ateş edecem dedim. kala kaldı.
sonra belgelerimi sordu. gösterdim.aldı inceledi. tüfeğimi istedi boşaltıp verdim. tüfeğime baktı
seri numarasına kadar ruhsatla tutuyormu diye takoza baktı içinden çıkartamadı bana
çıkarttırdı. ölçtü tekrar taktırdı 3 fişek sürmemi istedi 2 den fazlası girmedi tabi (kimisi takozu kesiyormuş :)  )
çantamdaki av hayvanlarını görmek istedi daha yeni geldim dedim yoktu birşey açtım gösterdim
çakımı kontrol etti,  telefonunuz akıllı telefon mu diye sordu değil nomal telefon dedim gösterdim
çantanızda cd çalar mp3 çalar varmı diye sordu yok dedim (bakmadı)
çok güçlü ışık kaynağı taşıyormusunuz dedi bi tane ledli el fenerim var dedim (bakmadı)
bıçak çakı diye sordu çakımı gösterdim teşekkür ederim iyi günler dedi
bende ben teşekkür ederim iyi günler dedim gittiler. ama ömrümden ömür gitti.

he kılıfta taşı dediği zaman kusura bakmayın hemen kılıfına sokuyorum deseydim bence böyle birşey olmazdı.
tüm hayatımda 1 kere denk geldim böyle birşeye sonra bi 3-5 dakika kala kaldım.
1978 Bursa
Bir aptalın hatasını düzeltmeye kalkmayın, sizden nefret edecektir. Bir bilgenin hatasını düzeltin, size minnettar kalacaktır.

Çevrimdışı Savaş KARAUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Akıllı telefon ve av bıcagı yasak mıymış?
1978-İZNİK

Çevrimdışı Fatih ERKAN

• *
Akıllı telefon ve av bıcagı yasak mıymış?
Telefonu teyp olarak kullanıyor mu diye bakmak istemiştir muhtemelen. Bıçak konusunda da yasada "Bir işin, bir mesleğin, bir sanatın icrasında kullanılan kesici-delici aletler" yasal olarak tanımlanmış. Av bıçağına karışamazlar
1990
Elazığ - Sofya

Çevrimdışı Cihan TURGAY

• *
yok artık tuvalet ihtiyacınız için çevre temizlik vergisi de kessinler
Cihan TURGAY
1973 balıkesir

Çevrimdışı İsmail TUNCER

• *
Şarjore bir açıklık getir.takoz varmı yokmu.Önemli olan o.
« Son Düzenleme: 08 Haziran 2014, 22:55:48 Gönderen: İsmail TUNCER »
ismail tuncer
 (butik)

1952 Biga-Çanakkale-İstanbul

Çevrimdışı M.Kemal ATEŞSAL

• *
4915 Sayılı  Kara Avcılığı Kanunu    Suç ve kabahatlerin takibi (1)
 Madde 20 - (Değişik: 23/1/2008 – 5728/506 md.)

Genel kolluk ile, av yasaklarının takibi ile görevli olan av koruma memurları ve saha bekçileri, bu Kanunda belirtilen
yasaklara aykırı hareket edenleri avlanmadan men etmeye, haklarında tutanak düzenlemeye; yasaklanan fiillerin konusunu
oluşturan veya bu fiillerin işlenmesi suretiyle elde edilen canlı veya cansız hayvanlar ve bunların türevleri ile avlanmada
kullanması veya avlaklarda, pazaryeri ve ticarethanelerde bulundurulması yasak olan eşya ve vasıtalara elkoymaya ve bu
amaçla yakalamaya görevli ve yetkilidir. 

Av koruma memurları da polis ve jandarma gibi görevli ve yetkilidir. Kanun böyle yazıyor.
Ancak arama izni olmadan arabanın içini hiç birisi arayamaz, sizin beyanınız esastır. Tüfekler arabada teknede ve başka araçlarda taşınırken kılıfında ve boş olarak taşınması gerekir, dolu şarjörün ya da fişeklerin yanında olması bir şeyi değiştirmez yeter ki boş ve kılıfında olsun.
  • Beretta urika 2 71 namlu
  • Franci Oto 67 namlu
M.K. ATEŞSAL   1951 ANKARA
0 RH (+)

Çevrimdışı Kadir TOPÇU

• *

Genel kolluk ile, av yasaklarının takibi ile görevli olan av koruma memurları ve saha bekçileri, bu Kanunda belirtilen
yasaklara aykırı hareket edenleri avlanmadan men etmeye, haklarında tutanak düzenlemeye; yasaklanan fiillerin konusunu
oluşturan veya bu fiillerin işlenmesi suretiyle elde edilen canlı veya cansız hayvanlar ve bunların türevleri ile avlanmada
kullanması veya avlaklarda, pazaryeri ve ticarethanelerde bulundurulması yasak olan eşya ve vasıtalara elkoymaya ve bu

Av koruma memurları da polis ve jandarma gibi görevli ve yetkilidir. Kanun böyle yazıyor.
Ancak arama izni olmadan arabanın içini hiç birisi arayamaz, sizin beyanınız esastır. Tüfekler arabada teknede ve başka araçlarda taşınırken kılıfında ve boş olarak taşınması gerekir, dolu şarjörün ya da fişeklerin yanında olması bir şeyi değiştirmez yeter ki boş ve kılıfında olsun.

selam öncelikle yukardaki madde av korumanın yasal olarak avlanmayanlara yapabileceklerını yazar.avdan men edebilir ceza kese bilir  vs demektedir.
 hic bir av koruma üst araması ve arac araması yapamaz cok şüphelenırse jandarma polis cagırır o arar.  hiç bir savcı hakım avkoruma memuruna arama yetkisi vermez.
polise jandarmaya arama yetkiniz varmı dıye sormayın cünkü aylık arama izni alıyorlar yani boşa arama ıznin varmı vs diyipde adamla zıtlaşmayın.

şarjör olayına gelincede şarjör takılı degilse tüfek boştur. şöyle örneklıye bılırız tabanca taşıma şekli şarjör  takılı olmamak kaydıyla taşıma yetkisi verir.  sabit şarjörlü av tüfeklerinde içinde fişek olmayınca boş oluyorsa şarjör takılı olmayıncada boşdur tüfek.  veya şöyle özetleyelim. kurma kolunu veya mekanizmayı cektigin vakit namluya mermi fişek gelmeyecek ateşe hazır olmayacak şekilde tüfegi taşıya bilirsin tabiki kılıfında torbada veya beze sarılı şekilde.
« Son Düzenleme: 08 Haziran 2014, 23:31:59 Gönderen: Kadir TOPÇU »
Kadir TOPÇU
1984-ADANAlıyık

Çevrimdışı Fatih ERKAN

• *

Sn. M.Kemal ATEŞSAL,
Burada koruma memuruna araç arama yetkisi veren herhangi bir ibare yok. Bu memurlar ortada hiç bir suç delili yokken keyfi uygulama yapıyorlar.

Size başımdan geçen olayı anlatayım; Ben her haftasonu kamp yapıyorum. Atış yapmak amacıyla tüfeğimi de yanıma alırım her seferinde. Yine bir göl kenarında (avlak vs olarak tanımlanmamış serbest bir bölge), arabamdan 10 metre ileride kamp yaparken geldi koruma memurları, :
-Ne yapıyorsun burada
+Kamp
-Tüfek atışı yapılmış, sen mi yaptın?
+Evet
-Ne avladın?
+Avlanmadım cansız hedefe atış yaptım (vurduğum tenekeleri işaret ettim, zaten herhangi bir av hayvanı yaşamıyor bölgede)
-Tüfek ruhsatlı mı?
+Evet (tüfeği ve ruhsatını gösterdim)
-Bu torbalarda ne var?(arabanın açık camından, içinde eşyalarım bulunan torbalara uzanmaya çalıştı)
+Dokunma onlar şahsi eşyalarım, arabadan uzaklaş, herhangi bir hayvan yok arabada.
-Yetkimiz var arama yapacaz.
+Yetkin falan yok, aracımda veya eşyalarıma dokunursan gasptan şikayetçi olurum, istiyorsan jandarmayı ara mahkeme izniyle gelsinler ama onlar gelene kadar beni burda alıkoyamazsın.
Sırıtarak "Biz de plakanı alır yolda yakalatırız" dedi, "Hangi yolda dedim" gülerek, zira etrafta onlarca köy yolu var. Neyse benim dişli çıktığımı görünce bunlar çekti gitti gerisin geriye. Ben de kampa devam ettim Jandarma falan da gelmedi.

1990
Elazığ - Sofya

Çevrimdışı Süleyman MUSUL

• *
  • İncesuluyum , olmazoluyum . . .
Bende şunu ekleyeyim , kolluk kuvveti için bu şarjör takılı mı değil mi ? den ziyade kutusunda kılıfında mı değil mi önemlidir. Ateşlemeye hazır tüfek görünce kolluk gücünün aklına iki kuş mu vurdu , üç kuş mu vurdu gelmez , bu ülke kan davası , terör , şahsi husumet vb konular ile asayiş olarak haşır neşir olduğu için bu tarz hareketlere hiç girmemenizi öneririm.
Bölgeye göre istisna yapılabilir , fakat dediğim gibi işi kitabına göre , yapmak gerek yoksa kılıfında ruhsatın yanında şarjör ün dolu boş anlam ifade etmez.

Ben bir uygulama yapıyor olsam , ve tüfeği arka koltukta şarjörsüz uzanmış bir vaziyette görürsem , ileri sorgu için gözaltı dahi yaparım , çünkü bu risk taşır , hali hazırda neden bulunduruyorsun ? Amacın ne ? Vb gibi sorular sorulur.
"Sormaz ki bilsin, sorsa bilirdi...
bilmez ki sorsun, bilse sorardı."
Zor günler içinde öyle bir zorbey ol ki karanlıklara ışık tut . . .Türk oğlu !
İHRAÇ FAZLASI ÖZELHAREKAT POLİSİ !!!

Çevrimdışı Savaş KARAUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Sonuç olarak tufeği yasada belirtildiği şekilde taşıma halinde , şarjör dolu da olsa takılı olmaması halinde sorun yaşanmaması lazım ben de  o fikirdeyim umarım bu şarjör niye dolu baskına mı gidiyon sen diyen birine denk gelmeyiz.

1978-İZNİK

Çevrimdışı M.Kemal ATEŞSAL

• *
Kadir ve Fatih Kardeşim kanun maddesini iyi okumuşsunuz doğru arabanın içinin aranması konusunda herhangi bir şey yok.Ancak beline asmışsın 7 keklik, yarı otomatik veya pompalı tüfeğinde takoz yok işte burda yanarsın. Çünkü bunlar ortada, eğer arabanın içinde saklarsan sorun yok. Bazı arkadaşlar av koruma memurları hiç bir şey yapamaz onlar da kim oluyor diye  hiç hoş olmayan benzer şeyler yazıyorlar bazen. Bu kanun maddesini de bu nedenle yazma gereği duydum. Bu arada şunu da  belirteyim av koruma memuru falan değilim kurallara uymaya gayret eden, sade bir vatandaş avcıyım.
« Son Düzenleme: 09 Haziran 2014, 15:30:28 Gönderen: M.Kemal ATEŞSAL »
  • Beretta urika 2 71 namlu
  • Franci Oto 67 namlu
M.K. ATEŞSAL   1951 ANKARA
0 RH (+)

Çevrimdışı Fatih ERKAN

• *
Kadir ve Fatih Kardeşim kanun maddesini iyi okumuşsunuz doğru arabanın içinin aranması konusunda herhangi bir şey yok.Ancak beline asmışsın 7 keklik, yarı otomatik veya pompalı tüfeğinde takoz yok işte burda yanarsın. Çünkü bunlar ortada, eğer arabanın içinde saklarsan sorun yok. Bazı arkadaşlar av koruma memurları hiç bir şey yapamaz onlar da kim oluyor diye  hiç hoş olmayan benzer şeyler yazıyorlar bazen. Bu kanun maddesini de bu nedenle yazma gereği duydum. Bu arada şunu da  belirteyim av koruma memuru falan değilim kurallara uymaya gayret eden, sade bir vatandaş avcıyım.

Sn. M.Kemal ATEŞSAL,
Adam av kıyafetleriye, fişeklikle, belinde keklik elinde takozsuz tüfekle geziyorsa tabii ki de memur gereken işlemi yapacak, bunlara bir itirazımız yok ancak bazı işgüzüzar, kendini bilmez memurlar var. Zaten çoğu yasadan, yönetmelikten bi-haber, süperpozede takoz kontrolü yapmaya çalışanından tutun da keklikle bıldırcını ayıramayacak olanlarına kadar çeşit çeşit memurla muhattap oluyoruz.

Size komşumuzun başından geçen başka bir olay anlatayım,
Adam avcı değil ancak bahçesine dadanan domuzlardan korktuğu için aldığı bir tüfeği var. Bir gün köyündeki bahçesine gidereken bagajda yer kalmadığı için tüfeği arka koltuğa koyuyor. Yolda bir çeşme başında duruyor ve 2 dakika sonra av koruma memurları gelip adamı sorguya çekmeye başlıyor, aracında arama yapacaz diyorlar adam da kabul ediyor, arka koltuktan(kılıf içerisinde) takozsuz tüfek çıkınca da yaygara kopuyor. Memurlar bilmem şu kadar ceza yazacaz, tüfeğe el koyacaz diye tutturunca bizim komşu yalvar yakar yapmayın etmeyin ben avcı değilim diye ikna ediyor memurları sonra "Seni bir daha burada görürsek arabana bile el koyarız" diye tehdit ederek gidiyorlar. İşin garibi aynı yolda her gece far avı yapılıyor yıllardır, daha kimsenin yakalandığını duymadım. Kaçak av, mesai saatleri dışında yapılınca sorun olmuyor sanırım :). Sonra aynı memurlar gariban vatandaşa dadanıyor.

Bu ülkede işini kuralına göre yapmaya çalışan hep cezalandırılıyor zaten. Güneydoğuda adamlar her bagajda bir kalaşnikofla dolaşıyor biz burada ruhsatlı tüfeğimizin hesabını veriyoruz her gün...
« Son Düzenleme: 09 Haziran 2014, 16:57:52 Gönderen: Fatih ERKAN »
1990
Elazığ - Sofya

Çevrimdışı Tunç GEÇGİL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • 1978 / BURSA
yaw Savaş bu konuyu sen açmışın ya. bende başka birine yazıyor gibi yazmışım. öncekinde kusura bakma
daha yeni yeni forum kullanmayı öğreniyorum. :) iletilerime yazılan yeni yanıtları göster ve yeni gönderilen iletiler tıkını keşfettim 15 gün önce filan :) bide özel mesajda yazdığını sakla demen gerekiyormuş. bide resim olayını tam çözsem yetecek. 

akıllı telefonlara bırak sesi bi program var.
tıkır öredek diyosun onun sesini
yeşilbaş seçiyorsun onunkini
bıldırcın diyorsun onunkini 1000 çeşit hayvanı çalıyor. geyik keçi bile var
çağırma çifleşme yemleme her çeşit sesleri resmen program yapmışlar.
o yüzden sıcak bakmıyorlar akıllı telefonlara.
bıçağıda büyük olursa hoş karşılamıyorlar. kimileri var dersin vietnamdamı dolanıyor elinde
kocaman bi ne o pala mı diyim kukri mi diyim kılıçmı diyim. :) bunuda hoş karşılamazlar heral.
ben bile hoş karşılamıyorum çok düşen biri olarak :) adamın bitafına girer büyük bıçak.

valla minik bir çakım var yetiyo artıyo bile
1978 Bursa
Bir aptalın hatasını düzeltmeye kalkmayın, sizden nefret edecektir. Bir bilgenin hatasını düzeltin, size minnettar kalacaktır.

Çevrimdışı Savaş KARAUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
akıllı telefon olayını neden istemediklerini anladım,
 doğru her sesi verir onlar.

bıçak konusunda da amerikalıların vietnam savaş filmlerinde sazlıkları keserken kullandıkları pala gibi kol kadar bıçaklar var kukri midir nedir, o boyda palayı niye taşırlar hiç anlamam. boşuna ağırlık.

yanlız 1993 te babamların köyünde bir avcı farkında olmasan yavrulu ayı ile karşılaşmış ayı adamı altına alıp paralamıştı.  öldü adam.  altına aldığı anda adamda 20 cm kaliteli bir bıçak olsa belki yaralı kurtulabilirdi diye düşünüyorum.

doğada taşıyabildiğim en iri bıçak resimdekiydi. 1993 te almıştım hala durur bir kenarda.  uzun zamandır sadece resimdeki çakıyla dolaşırım.

« Son Düzenleme: 30 Haziran 2014, 11:26:25 Gönderen: Savaş KARAUZ »
1978-İZNİK

Çevrimdışı Tunç GEÇGİL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • 1978 / BURSA
bıçakla ayıya hiçbirşey yapamazsın anca yumuşak tarafına 1 kere sokabilirsen sokarsın bıçağı çıkarıp tekrar sokamazsın bile. bıçaktan daha çok gazlar etkili. nebraskada alaskada filan millet ayı gazı ile dolanıyormuş tüfekten bıçaktan etkiliymiş. bilmiyorum
1978 Bursa