Gönderen Konu: şarjör dolu ama tüfeğe takılı değilse, hukuken tüfek boş mu, dolu mu sayılır?  (Okunma sayısı 10795 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Savaş KARAUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
 öyle bir durumda bıçağı ayının böğrüne bir kere kösmek yeterli olabilir, akciğerlere anında kan dolar ve ölür.    ama  o anda denk getirmek  kolay iş değil.
 hiç olmamasından iyidir gene de.

gazı ben de duydum ama hayvanı daha beter sinirlendirir mi bilemiyorum. amerikada 38 kalibre toplu silahları da ayı durdurdurma kiti diye satıyorlar  kulaklıksız atılmaz onla heralde.
« Son Düzenleme: 01 Temmuz 2014, 12:25:25 Gönderen: Savaş KARAUZ »
1978-İZNİK

Çevrimdışı Tunç GEÇGİL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • 1978 / BURSA
akciğerinden tek kurşunla çift taraflı delinen bir domuz rahat 10-20 dakika yaşıyor. bu sürede de ormanlık alanda rahat 1 km otura otura gidebiliyor. her oturuşundan sonra bir anda çok hızlı hamle yapabiliyor. he ben öldüm ayıda ölsün dersen tamam. ama iş kurtulmaya gelince. kokarcaların tabii düşmanı yok ben bunu bilir bunu söylerim.

zaten saldırırsa seni yemek için saldırmayacak ki. ya yavrusunu korumak için yada kendini korumak için saldıracak bazende merakından saldıranlar oluyormuş. aç iseyi düşünmek bile istemiyorum. pis koku her canlıyı irkiltir gibime geliyor.

kalbine denk getirmen lazımki 3-5 saniyede yığılsın ama sokamazsın kalbine. ben domuza göre düşünüyorumda can çabuk çıkmıyor.
ayınında onu aratacağını zannetmem.
anlık ölüm için kafa ve kalp lazım. kalpten vurulunca bile 5-10 sn filan bilinç ve hareket oluyor. sonra debeleniyor. yok abi ayı domuzdan cüsseli
ben tedahül edemiyorum bıçakla olmaz bu iş. pençeler, kocaman ağız sivri dişler silahları çok etkili. hani kargı margı desen ürek sapı gibi bişeyin ucuna bağlı sivri demir gibi filan onda bile seni havaya kaldırmadan can vermez gibime geliyor.  zaten onuda tutamazsın sana doğru koşarken yere filan yaslayacan kırılmasın diye dua edecen :)

« Son Düzenleme: 02 Temmuz 2014, 01:14:14 Gönderen: Tunç GEÇGİL »
1978 Bursa
Bir aptalın hatasını düzeltmeye kalkmayın, sizden nefret edecektir. Bir bilgenin hatasını düzeltin, size minnettar kalacaktır.

Çevrimdışı Süleyman MUSUL

• *
  • İncesuluyum , olmazoluyum . . .

Videoyu tamamen izleyin , olmadı 20 Dakika'dan itibaren , İsmail karaduman isimli amcamızı dinleyin bakalım ne diyor ayı ile ilgili.
"Sormaz ki bilsin, sorsa bilirdi...
bilmez ki sorsun, bilse sorardı."
Zor günler içinde öyle bir zorbey ol ki karanlıklara ışık tut . . .Türk oğlu !
İHRAÇ FAZLASI ÖZELHAREKAT POLİSİ !!!

Çevrimdışı Savaş KARAUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
bu ayı konusunu babamın köyünde ölen adamdan dolayı çok eskiden beri merak eder kurcalarım. adam farkında olmadan  ininin önünde yavrulu ayıyla karşılaşmış ve ayı o şaşkınlık anında saldırmış. yani bıçak olsa çekecek zamanı yok.
aynı köyde babam da bir tepede çevreyi izlerken  yavrulu ayı tepenin aşağısından geçmiş, ne yaptı dedim, insan gibi dikilip bakmış, ve yavrusunu çağırmış ve uzaklaşmış.
süleymanın da yolladığı videoda görüldüğü üzere bizdeki ayı saldırıları o kadar ölümcül değil. mağdurların çoğu kurtuluyor.  amerika ve kanadadaki ayı saldırıları çok daha ölümcül çünkü adamların arazisi çok geniş, ayılarının insanla teması çok daha az, ayıları çok daha vahşi ve semirmiş.  cinsleri de iri. (kol kadar somonlarla besleniyolar bizde nerde derede kol kadar balık)

bizde araziler dar,yaşam alanları daha küçük,  ayılar küçüklükten insanlarla  ve tüfek sesiyle daha fazla karşılaşıyor ve daha ürkek. zaten o kadar da semiremiyor garipler.  sonuç olarak bıçak bir önlemdir hayvanı ağır şekilde yaralayabilir, öldüre de bilir, ama tek başına yetersiz arazide tüfeksiz dolaşmamak lazım. . karacabey ovakorusu barınağında  inekten küçük , danadan büyük ayı var.
« Son Düzenleme: 02 Temmuz 2014, 12:10:21 Gönderen: Savaş KARAUZ »
1978-İZNİK

• *
Ayı ile forumda maceraları idda ediyorum ki en çok olan kişi benimdir :) zaman zaman anlatırım içlerinde en tebessüm ettiren araba yolundan 15 metre aşağıda annesinden daha yeni ayrılmış ayı nın kıçına çakıl taşı attığım anı idi. Beni göremedi diye korkudan veya gururundan resmen ağlaya ağlaya koşup gitti :) ayılar iyidir Allah yokluklarını göstermesin , dağda olması çok güzel.

Çevrimdışı Savaş KARAUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
benim de en favori hayvanımdır. yurdum ormanlarının taçsız kralı  ;D

« Son Düzenleme: 03 Temmuz 2014, 09:30:40 Gönderen: Savaş KARAUZ »
1978-İZNİK

Çevrimdışı Cihan TURGAY

• *
zonguldak ereğlide 2004 yılları falan hastanede görev yapıyorum,arıcılık yapan bir sedat abim var alaplının köylerinden birgün geldi dediki yavrucum sen çulluk bekine falan gidiyorsun daha önce domuz falan vurdunmu dedi,vurdum hemde çok dedim,neyse bu sana bir teklifim var dedi benim arılara bir gobez musallat oldu gel şunu vuruver ben korkarım dedi.beni bir gülmek aldı yav sedat abi gobez nedir dedim dediki ayı yavrisidur uşağım haydaa yasağı var çok para öderiz falan dedim yok sen korktun yok sen avcımısın kızdırdı beni.neyseki ayı vayrusuyla biraz aşağılara inmiş sonra terk etmiş oraları kovanları falan devirmiş biraz zarar vermiş okadar.
Cihan TURGAY
1973 balıkesir

• *
Emanet aldığım forda transit ile yolda kovaladım yoruldu durdu döndü tamponuma sağlam bir tokat koydu , bir ton masraf çıkarttı bana ayı oğlu ayı , adama da mahçup oldum ayı yaptı dedim inanmadı , sonradan bir arkadaşa demiş ki , sahibi Yav Süleyman'dan mal mı kaçırdık niye yalan söylüyor çarpmış işte demiş bir de  ;D  ;D haha başıma dert açıp dururlar sağolsunlar.

Çevrimdışı Savaş KARAUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
bizim için kurt ne kadar sembolik olarak anlam taşıyorsa rusyada da ayı öyleymiş.
çarlar  kontlar falan bahçesinde besler arada bir güreşirmiş ayılarda.
hala bahçede besleyen varmış. bu arada rusya başbakanının soyadı mevdevev, yani ayıoğlu anlamında ;D ;D ;D

1978-İZNİK