Fatih bey kameramız 1080 p yi destekliyor 30 fps ani hareketlerde çok bulanık .Onun için avda kullanılmaya uygun gibi görünmüyor.Osman bey solakmısınız yoksa sağ el mi kullanıyorsunuz.Dikkat etmeniz gereken bir husus da kamerayı tam kafanızın ortasına takmayın. Eğer sağ atıcıysanız kamerayı sol gözünüzün üzerine gelecek şekilde takın kafanıza ki nişan aldığınızda lens arpacığa doğru baksın.
Haklısınız 30fps olarak 1080p destekliyormuş, gözümden kaçmış.
Fatih bey vermiş olduğunuz bilgiler için teşekkürler bana göre görüntü çerçevesi nekadar küçülürse bulanıklaşma okadar azalıyor,yanlış hatırlamıyorsam sd 21de 840x420 100 fps var onuda hiç denemedim bana göre en sağlıklı çekim bu olacak sadece görüntü boyutu küçülecek.
Evet dediğiniz doğru ancak 840x420 gibi küçük çözünürlüklü bir videoyu tam ekran yaptığınızda görüntü bozulur. Ancak 100fps ağır çekim için kullanılabilir.
Aslında video kameralar saniyede onlarca kare fotoğraf çeker ve bu fotoğrafların arka arkaya gösterilmesiyle video oluşur.
FPS'nin açılımı "frame per second" yani 1 saniyede çekilen kare sayısıdır. Bu sayı ne kadar yüksek olursa o kadar detay yakalanır ve video o kadar akıcı olur. Hatta saniyede 10.000 kare çekebilen kameralar rahatlıkla mermi çekirdeğini havada görüntüleyebilir.
Ben de bir Youtube programı çekiyorum, kameramda 1080p 30fps varken 720p 60fps çok daha akıcı görüntü verdiğinden 720p 60fps kullanıyorum.
Bir alman şirketi işi abartmış ve 1 milyon FPS'li kamerayla çeşitli mühimmatları çekmiş: