bu kavramı her avcı bilir bilirde bilmeyenler var ,
bu konuyu onlara atfen içimdekileri dökme gereği duyduğum için sitem ederek tekrar hatırlatıyorum şahsı muhteremlere.
cıc vakti zamanıyle '' avcı doğayı koruyandır '' sloganı kullanmıştı ve ben kendimi ve bir çok avcı arkadaşlarımı görmüştüm bu güzel söz içerisinde hatta hatta gururlanmıştım şımarmıştım biraz kendimi sevmiştim megolamanca, fakat avcılığı en üstten yöneten sayın arkadaşlarımızın bize bir tavır eda ve yaklaşımları tam aksi yönde bir çizgi takip ediyor bilmem yanılıyormuyum ?.. lakin ben yanlışta biliyor olabilirim, bende insanım ve bende yanılabilirim.
yıllardır mak ın aldığı kararlar avcıya hangi bakış açısı ile yaklaşıldığının aşikar bariz örneklemeleriyle doludur.
ülkemizin gerçeklerine uymayan ab uyum yasası adı altındaki kendilerince aldıkları önlemlerle doğanın dengesini koruyacaklarmış, o koruyacak sayın değerli arkadaşlar hangi ayaklarıyla gezdikleri gözlemledikleri onlarca merayı nasıl etüd etmişlerde avcıya hangi yasakları koyuyorlarda araştırma ve incelemeleri nelerdir,.. bir dernek görevlisinin masabaşındakine verilen bilgilerine dayalı envalter popilasyon bilgisi ile olmaz felanca cins av hayvanının korunması. her aldığınız kararlar faaul be nedir bu allahaşkına,..
bir soframız var bizim her cinsten her milletten her renkten oluşan bir topluluk sofrada herkese açık gönülden nimetlerle dolu lezzetlimi lezzetli hernekadar biz avcıları sevmesenizde yolunacak gazoz ağacına benzetsenizde sizede açık hemde misafire baş köşeden yerimiz var baştacı ederiz biz avcılar misafiri atadedelerimizden öyle gördük öylede dinledik, biz arkadaş dost zenginiyiz yok birimizin obüründen farkı herbirimiz eşitiz avcılık dünyamızda,..
yapmayın kardeşlerin ekmeyin nifak tohumunu meralarımıza herkimin elleriyse ab mabe tanımıyorum ben türkiyeliyim ben çekin yabancı ellerinizi benim güzel memleketlerimin meralarından,..
biz bu sofrada mutlu mesut ve bahtiyarız, istemiyoruz ab uyum yasasını meralarımızda.
ben asgari ücretliyim iki çocuğum var, sorarım şimdi sizlere siz nekadar maaş alıyorsunuz beni ab milli gelirine eşit hale getirdinizde işverenimmi vermiyor söylesenizde bilsek milletçe,..
vallahi zor yaşıyoruz billahi zor yaşıyoruz milletçe,..
sen gel benden aldığım tüfekten %40 civarı fahiş bir vergi,yivsiz tüfek harcı, ateşli silah bulundurma vergisi, il içi il dışı avlanma pulu parası ve dernek aidatlarıda var tabiidirki ,
kendi uydurduğum hikayeye kendim inanasım geliyor,
işte o hikaye kısadan hisse olsun,
yasak avcı milleti yasahhhhhh... orayı yasahladıh borayı yasahladıh,..
-o niye o neden ?..
-emirdar değilmiyim yasah.. kesin şunların cezalarını bide cevap veyolar keratalar,..
-ne oldukine neden yasakladın ne dediysen yaptım ya,..
-kral & çoban muhabbetinize başlarım uleyn.., paralı avlak deyolar abc ler ahada onu yapcez sizinde sofranızın ortasına ediverecez ,..
-yok aga orda dur işte sen, benim antibyotik şişesi olmuş kekliğe sülüne tanesi 35 gaymeden verecek param yok hem ben sgk lıyım devlet babam % 20 katılım payını verdimmi bana antibyotik veriyo.... ama sen yok bendensin masraflar benden işçi kardeş sen üç kuruş maaşla kıt geçiniyon zaten senden onlarca vergi alıyoruz buda sana deve kanburu olmasın dersen yasakla tüm genel ve devlet avlaklarını koru bensiz tabiatı nebatat ve av hayvanlarını kabul, şuanda faaliyetteki özel avlakları ver derneklerin emrine olmayan illerde özel dernek avlakları kur verdiğin limitler kadar orada kuş vurayım av bitimi kral & çoban soframı kurup bir günlük tatilimden sonra işime bakayım,..
sitem dolu hikayem böyle işte ne benim aklım akıl nede onların aklı akıl.
amma velakin ben söleyenim, siz asıl söyletene bakın.
sağlıcakla kalın avcı dostlar sofranıza sahip çıkın değerlerimizi koruyalım