Gönderen Konu: KIRAL İLE ÇOBANIN SOFRASI,..  (Okunma sayısı 2488 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı M.Ali AKDAĞCIK

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
KIRAL İLE ÇOBANIN SOFRASI,..
« : 06 Haziran 2014, 11:01:25 »

bu kavramı her avcı bilir bilirde bilmeyenler var ,

bu konuyu onlara atfen içimdekileri dökme gereği duyduğum için sitem ederek tekrar hatırlatıyorum şahsı muhteremlere.

cıc vakti zamanıyle  '' avcı doğayı koruyandır '' sloganı kullanmıştı ve ben kendimi ve bir çok avcı arkadaşlarımı görmüştüm bu güzel söz içerisinde hatta hatta gururlanmıştım şımarmıştım biraz kendimi sevmiştim megolamanca, fakat avcılığı en üstten yöneten sayın  arkadaşlarımızın bize bir tavır eda ve yaklaşımları tam aksi yönde bir çizgi takip ediyor bilmem yanılıyormuyum ?.. lakin ben yanlışta biliyor olabilirim, bende insanım ve bende yanılabilirim.

yıllardır mak ın aldığı kararlar avcıya hangi bakış açısı ile yaklaşıldığının aşikar bariz örneklemeleriyle doludur.

ülkemizin gerçeklerine uymayan ab uyum yasası adı altındaki kendilerince aldıkları önlemlerle doğanın dengesini koruyacaklarmış, o koruyacak sayın değerli arkadaşlar hangi ayaklarıyla gezdikleri gözlemledikleri onlarca merayı nasıl etüd etmişlerde avcıya hangi yasakları koyuyorlarda araştırma ve incelemeleri nelerdir,.. bir dernek görevlisinin masabaşındakine verilen  bilgilerine dayalı envalter popilasyon bilgisi ile olmaz felanca cins av hayvanının korunması. her aldığınız kararlar faaul be nedir bu allahaşkına,..

bir soframız var bizim her cinsten her milletten her renkten oluşan bir topluluk sofrada herkese açık gönülden nimetlerle dolu lezzetlimi lezzetli hernekadar biz avcıları sevmesenizde yolunacak gazoz ağacına benzetsenizde sizede açık hemde misafire baş köşeden yerimiz var baştacı ederiz biz avcılar misafiri atadedelerimizden öyle gördük öylede dinledik, biz arkadaş dost zenginiyiz yok birimizin obüründen farkı herbirimiz eşitiz avcılık dünyamızda,..

yapmayın kardeşlerin ekmeyin nifak tohumunu meralarımıza herkimin elleriyse ab mabe tanımıyorum ben türkiyeliyim ben çekin yabancı ellerinizi benim güzel memleketlerimin meralarından,..

biz bu sofrada mutlu mesut ve bahtiyarız, istemiyoruz ab uyum yasasını meralarımızda.
ben asgari ücretliyim iki çocuğum var, sorarım şimdi sizlere siz nekadar maaş alıyorsunuz beni ab milli gelirine eşit hale getirdinizde işverenimmi vermiyor söylesenizde bilsek milletçe,..

vallahi zor yaşıyoruz billahi zor yaşıyoruz milletçe,..
sen gel benden aldığım tüfekten %40 civarı fahiş bir vergi,yivsiz tüfek harcı, ateşli silah bulundurma vergisi, il içi il dışı avlanma pulu parası ve dernek aidatlarıda var tabiidirki ,

kendi uydurduğum hikayeye kendim inanasım geliyor,

işte o hikaye kısadan hisse olsun,

yasak avcı milleti yasahhhhhh... orayı yasahladıh borayı yasahladıh,..
  -o niye o neden ?..
  -emirdar değilmiyim yasah.. kesin şunların cezalarını bide cevap veyolar keratalar,..
  -ne oldukine neden yasakladın ne dediysen yaptım ya,..
  -kral & çoban muhabbetinize başlarım uleyn.., paralı avlak deyolar abc ler ahada onu yapcez sizinde sofranızın ortasına ediverecez  ,..
   -yok aga orda dur işte sen, benim antibyotik şişesi olmuş kekliğe sülüne tanesi 35 gaymeden verecek param yok hem ben sgk lıyım devlet babam % 20 katılım payını verdimmi bana antibyotik veriyo.... ama sen yok bendensin masraflar benden işçi kardeş sen üç kuruş maaşla kıt geçiniyon zaten senden onlarca vergi alıyoruz buda sana deve kanburu olmasın dersen yasakla tüm genel ve devlet avlaklarını koru bensiz tabiatı nebatat ve av hayvanlarını kabul, şuanda faaliyetteki özel avlakları ver derneklerin emrine olmayan illerde özel dernek avlakları kur verdiğin limitler kadar orada kuş vurayım av bitimi kral & çoban soframı kurup bir günlük tatilimden sonra işime bakayım,.. 

sitem dolu hikayem böyle işte ne benim aklım akıl nede onların aklı akıl.

amma velakin ben söleyenim, siz asıl söyletene bakın.

sağlıcakla kalın avcı dostlar sofranıza sahip çıkın değerlerimizi koruyalım

• TURKUAZ HK 11, OTOMATİK, 4+1, 12 CAL. 65 CM.
  • LAZER TEK KIRMA, 36 CAL. 65 CM.
İnsanlara hoşgörülü tavrım , bildiklerimin yanılgılarıma yetmeyişindendir,..

Murat Ali Akdağcık
1970 MERSİN

Çevrimiçi Gökhan AKDOĞAN

• Müdavim Üyemiz
Ynt: KIRAL İLE ÇOBANIN SOFRASI,..
« Yanıtla #1 : 06 Haziran 2014, 11:27:11 »
çok var söylenecekte neyse,
yıllardan beri içimdeki avcılık özlemi bitsin diye geçen yıl köpekti tüfekti kurstu derken yaptığım masraf 4000 lirayı buldu bu yıl ilk defa belgeleri çıkartıp tam ağız tadıyla av yapalım dedim ama  bu harçlara ve vergiye verilen paraya acıyorum hakkımızda hayırlısı, bakalım nasıl olacak?
  • Ata NEO 12 Cal /66 Namlu
  • Deutsch Drahthaar - Tony
Gökhan AKDOĞAN
1988  / 0 RH (+)
Fethiye / MUĞLA

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 07 Haziran 2014, 10:42:37 »
çok var söylenecekte neyse,
yıllardan beri içimdeki avcılık özlemi bitsin diye geçen yıl köpekti tüfekti kurstu derken yaptığım masraf 4000 lirayı buldu bu yıl ilk defa belgeleri çıkartıp tam ağız tadıyla av yapalım dedim ama  bu harçlara ve vergiye verilen paraya acıyorum hakkımızda hayırlısı, bakalım nasıl olacak?

gökhan bey,

biz kitle olarak böyle sessiz olursak bunlar iyi günlerimiz olacak, meraları dağları tüfeksiz köpeksiz gezmek yassaahh olmazsa gezilebilecek, o günleri görürmüyüz bilinmez o saatte atı alan üsküdarı geçmiş olacak iş işten geçmeden kalıcı bir çözüm bulunabilir,..

Murat Ali Akdağcık
1970 MERSİN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 19 Haziran 2014, 10:30:21 »
ben benden ve benim gibilerden giden ve hala kayıtsız kalanların yüzssüzlüğüne şaşkınlıkla bakıyorum, bunlar iyi günler,..

affınıza sığınarak , kısadan hisse temsilde hata olmazmış, vatan şairimiz güzel söylemiş , benim yaram yok olanda ee.. gocunsan be kardeşim,..

Ne Utanmaz Köpekleriz

Edepsizlikte tekleriz
Kimi görsek etekleriz
Haktan da yardım bekleriz
Ne utanmaz köpekleriz

Geldik vatan kavgasına
Düştük rütbe yağmasına
Daldık dünya salasına
Ne utanmaz köpekleriz

İnsan mı neyiz seçilmez
Bir zehirdir ki içilmez
Tavrımızdan da geçilmez
Ne utanmaz köpekleriz

Biz bakmadan sağa sola
Düşman girdi İstanbul'a
Vatanı sattık bir pula
Ne utanmaz köpekleriz

Dalkavuklukla irtikab
İşte etti bizi harab
Sen söyle ey Şevketmeab
Ne utanmaz köpekleriz

Vatanın girdik kanına
Leke getirdik şanına
Cümlemizin bok canına
Ne utanmaz köpekleriz

Namık Kemal

bir başka konu başlığından burayada uygun bir açıklama,

yönetenlerin yönetilenleri nasıl gütdüğünü çırılçıplak açıklıyor, asıl baş çoban alttaki çobanı hakir görüyor sanki ve yapılan eziyet reddesindeki dayatmacalar bu yüzden olsa gerek, ilimden bilimden fenden uzak ezberci eğitimsizlik bu olsa gerek,..

saygılarımla.

Murat Ali Akdağcık
1970 MERSİN

Çevrimdışı Serhat ÇELEBİOĞLU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #4 : 19 Haziran 2014, 11:12:34 »
Kral ile çoban hikayesi artık günümüzde sadece bir güzel birliktelik mesajı olarak kalmıştır.O günlerde kraliyet varken bile kralın bir dediği iki olmazken.Bu gün kraldan daha fazla kral olanlar var.günümüzde krallık sermaye endeksli.Varsa avlan yok sa defol...Avcılık ile ilgili yapılan yayınlarda bile, görüyoruz ki tüm dengeler alt üst edilmek üzere kurgulanıyor. Avcı kanalında program yapan bir zatı muhterem ,Avcının sarı çizme giymesine ,kot pantolanla ava gitmesine aynen şöyle demişti ^^ Be kardeşim ava mı gidiyorsun inşaata mı ^^  Bizim avcımızı bu kadar küçümseyen insanların ekonomileri ile adeta dalga geçen bu adam hala yerinde sabit duruyor..Yani işin bir başka tarafı da hala bu adamla aynı kare içerisinde yer almak için şahsiyetini yok sayanlar var..Kral ise kıral da halk olmadan kral olsan kime ne..Neyse işin özü şu. Artık bardak bende taştı.Ben bu çakma krallar ile aynı sofrada oturmayacağım. .Saygılarımla
« Son Düzenleme: 19 Haziran 2014, 11:14:25 Gönderen: Serhat ÇELEBİOĞLU »

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #5 : 19 Haziran 2014, 13:25:30 »
Kral ile çoban hikayesi artık günümüzde sadece bir güzel birliktelik mesajı olarak kalmıştır.O günlerde kraliyet varken bile kralın bir dediği iki olmazken.Bu gün kraldan daha fazla kral olanlar var.günümüzde krallık sermaye endeksli.Varsa avlan yok sa defol...Avcılık ile ilgili yapılan yayınlarda bile, görüyoruz ki tüm dengeler alt üst edilmek üzere kurgulanıyor. Avcı kanalında program yapan bir zatı muhterem ,Avcının sarı çizme giymesine ,kot pantolanla ava gitmesine aynen şöyle demişti ^^ Be kardeşim ava mı gidiyorsun inşaata mı ^^  Bizim avcımızı bu kadar küçümseyen insanların ekonomileri ile adeta dalga geçen bu adam hala yerinde sabit duruyor..Yani işin bir başka tarafı da hala bu adamla aynı kare içerisinde yer almak için şahsiyetini yok sayanlar var..Kral ise kıral da halk olmadan kral olsan kime ne..Neyse işin özü şu. Artık bardak bende taştı.Ben bu çakma krallar ile aynı sofrada oturmayacağım. .Saygılarımla

sn serhat bey,

bardak bendede taştı taştıda yatağını bulup akmakta hepimizin durumu aynı , çakma kırallarla işimiz olmaz, ama cidden soframızın tadı kaçırıldı sebep olup çıkar ve menfaat çevrelerince baltalanan bu olguyu yıkmaya çalışanların allah tümünün sofrasını bozsun onları tadsız tuzsuz bıraksın , kotla ava giden avcıyla alay eden kendi ayıbına baksın yasakmı cabelastan veya yalan tv den alınmayan pantolla ava gitmek.?.. saygılarımla.

Murat Ali Akdağcık
1970 MERSİN

Çevrimdışı Mustafa ERTAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCI AVINI ALIR...
« Yanıtla #6 : 19 Haziran 2014, 14:03:34 »
Söylenecek o kadar çok söz varki ... bir atasözüyle özetleyeyim .

"Ferman padişahınsa dağlar bizimdir ..."
MUSTAFA ERTAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #7 : 19 Haziran 2014, 16:18:12 »
Söylenecek o kadar çok söz varki ... bir atasözüyle özetleyeyim .

"Ferman padişahınsa dağlar bizimdir ..."

mustafa bey,
güzel bir özet olmuş,..
olcağıda o zaten , saygılarımla.

Murat Ali Akdağcık
1970 MERSİN

Çevrimdışı Tuncay KANDEMiR

• Tuncay Kandemir
  • Hocamız
    • Avcı Sayfası avlak
« Yanıtla #8 : 19 Haziran 2014, 17:02:01 »
İmza kampanyasındaki güzel bir yorumu aynen buraya yazmak istedim, RANT her şey değildir özellikle AVCILIK için.

Gündüz Serifsoy         50931 Köln   Germany   06.04.2014   Savsta vatanimizi kanimizin son damlasina kadar korumak icin ön saftta carpisan fakir ve normal vatandas,sulhta yine ayni vatanin meyvalarindan yararlanan zengn ve parasi olanlar olacak .Bu adilmidir???

Tuncay KANDEMİR 1971
Samsun Ankara

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #9 : 19 Haziran 2014, 18:06:49 »
İmza kampanyasındaki güzel bir yorumu aynen buraya yazmak istedim, RANT her şey değildir özellikle AVCILIK için.

Gündüz Serifsoy         50931 Köln   Germany   06.04.2014   Savsta vatanimizi kanimizin son damlasina kadar korumak icin ön saftta carpisan fakir ve normal vatandas,sulhta yine ayni vatanin meyvalarindan yararlanan zengn ve parasi olanlar olacak .Bu adilmidir???

sayın tuncay hocam,
adaletsizliği mülkün temeline yerleştirmişler, allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın,..

mersin den saygı ve selamlarımla

Murat Ali Akdağcık
1970 MERSİN