Gönderen Konu: tek kurşun atış teknikleri?  (Okunma sayısı 7311 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

gülnar

• Ziyaretçi
tek kurşun atış teknikleri?
« : 06 Haziran 2014, 08:33:14 »
selam tüm dostlara,tek kurşun sevdalıları bu atışın ince ayarları nelerdir sizlerden fikirlerinizi ve tecrübelerinizi yazmanızı istiyorum.
  kurşun? Arpacık?,Gez?,Kundak? Namlu? nasıl olmalı bildiklerinizi yazmanızı istiyorum.kolay gelsin.

Çevrimdışı Tunç GEÇGİL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • 1978 / BURSA
Ynt: tek kurşun atış teknikleri?
« Yanıtla #1 : 06 Haziran 2014, 13:36:20 »
fatih arkadaşım forumda bu konu ile ilgili çok konu var.
öncelikle zevk için mi av için mi bunu belirlemek lazım.

zevk içinse; kundağın önemi yok hatta düşük taktik kundak daha keyif verir.
kasa üzeri pikatini raya bağlı taktik gezli yarım halka arpacıklı bir tüfek daha keyiflidir
tabi namluda 47 cm kısacık olacak.

ama amaç av ise
gezsiz ise
1. tüfeğin ya gezsiz bantsız mobil şoklu veya kaval kundağı tam sana göre olan 51 namlu bir tüfek olacak
2. yada yine gezsiz bantlı mobil şoklu veya kaval veya 4 şoklu 50-60 cm arası namlulu kundağı yine tam ölçülerine göre olan bir tüfek olmalı
gezli olacaksada
gez kasada değil bu kez namluda olacak v gez şeklinde olacak. 61 cm gibi namlu olacak kundağıda gezli olmasına rağmen önemli

gezli tüfekle daha keskin gezsiz tüfekle ark arkaya daha hızlı atış yaparsın.
1978 Bursa
Bir aptalın hatasını düzeltmeye kalkmayın, sizden nefret edecektir. Bir bilgenin hatasını düzeltin, size minnettar kalacaktır.

Çevrimdışı Tunç GEÇGİL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • 1978 / BURSA
« Yanıtla #2 : 06 Haziran 2014, 13:44:19 »
avda keyifide bu şekillerde alabilirsin. diye düşünüyorum.
he bundan başka olmazmı istersen 75 namlu olsun olur. hepsi olur hepsi tek kurşun atar hepsi ile güzelde olur
bu önerilerim sadece 1 dirhem daha fazla keyif için.

hepsiyle fişek atılır hepsiyle 1 karış içine 35 metreden grupman toplanır. bi tek taktik tüfekle av çok zor olur av için soruyorsan taktik tüfek sakın alma. ama benim avla işim olmaz evimde bulunsun aradada tek kurşun atacam dersen 47 cm kısa namlulu taktik tüfekler tam sana göre. görselliğinide artık muazzam yapıyorlar adama keyif veriyor. sağına soluna dürbün fener reddot lazer filanda takarsın. bakarsın keyfine.

1978 Bursa
Bir aptalın hatasını düzeltmeye kalkmayın, sizden nefret edecektir. Bir bilgenin hatasını düzeltin, size minnettar kalacaktır.

Çevrimdışı Kadir TANYILDIZI

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 06 Haziran 2014, 14:12:38 »
Tunç abinin yazdıklarına ek olarak atılan fişekte önem arz eder,ithal fişekler özellikle 50 metre sonrası istikrarını korur.Yakın mesafede yerlide aynı işi görür.
yerli fişekler içinde yaf speedy slug (hızlı kurşun) kullanıyorum. Meca'nın kurşunlarıda yumuşak ve güzel gurupmanı vardır.Piyasadaki kurşunlarla deneme yapıp kullanabilirsiniz.Ayrıca fiocchi brenneke 31gr kurşunda mükemmeldir denemenizi tavsiye ederim.Sağlıcakla kalın.
1993 ERZİNCAN

Çevrimdışı Mustafa ÇAKIR 35

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 07 Haziran 2014, 23:01:55 »
yaf  speddy slug tavsiye ederim.huğlu 104 a 76 namlu spoze ile 200 metreye kadar başarılı atışlarım oldu...
İZMİR-KÜTAHYA/TAVŞANLI

Huğlu-104A////ATA Freelander

Çevrimdışı Serkan ÇİMEN

• Müdavim Üyemiz
  • Bazıları sürat sever....
    • izmirchoketube
« Yanıtla #5 : 08 Haziran 2014, 00:13:06 »
66 namlu tüfek 5 no şok ile çok kurşun attım genelde palla kurşun atıyorum 70 mt ve altı mesafelerde çok domuz vurdum.
Sarsılmaz SAR-9 9x19
Sarsılmaz K2-45 45 Acp
Ata Turqua 308 win
Browning A500
Breton Çakır

Çevrimdışı Akif ARSLAN

• *
« Yanıtla #6 : 08 Haziran 2014, 00:19:22 »
Fatih Abi seni Dede'ye söyliycem. Senin verdiğin taktikleri beğenmemiş sanal alemde arıyor diycem. Bak sana daha bişey diyor mu?
Akif ARSLAN
1980 KARAMAN

gülnar

• Ziyaretçi
« Yanıtla #7 : 09 Haziran 2014, 10:06:43 »
Tunç kardeşim bilgilerin için teşekkürler,biz tek kurşunu yarış amaçlı atıyoz ,yani bu işe gönül verdik.Atışlarımızı nasıl güzelleştiririz,nasıl hepsi 10 olur  diye sizlerden tecrübelerinizden yararlanmak istiyoz sagolun sizde yazmışsınız emeğinize sağlık.eski konularda aradım bulamadım belki gözümden kaçmıştır ama .
 Akif hocam aramaya devam ,ama bu işin Duayeni Hasan usta ve tertibi Hacı Kırış ustaa ama bildiklerini tam anlatmıyorlar,..
 Bence bu işin ayarı dipçik lastiğinin ayarlanması yani omuza tam ve hep aynı şekilde oturtma işini ayarlamak.tüfeğe hep aynı şekilde hakim olabilmek.

Çevrimdışı Akif ARSLAN

• *
« Yanıtla #8 : 10 Haziran 2014, 00:32:20 »
Abi anladığın üzere takılıyorum sana. Kurşun olayı her zaman yeniliklere açık. Daha bir kaç sene önce Hasan Usta 80 puanı geçtiği zaman tamam oldu bu iş diyordu. Şimdi 90 puanı nasıl geliştiririm onun peşine gidiyor. Hasan Abi şu anki ayarı yakalamak için 2-3 ayda 1500 kurşun attı. Şimdi bu adamın bunca emek ve para harcadığı bir tecrübeyi bir anda paylaşmasını bekleyemeyiz. Sanırım sen de hak verirsin. Bu bir süreç abi. Gerçekten gönül verdiysen mutlaka istediğin yere ulaşırsın işallah. Bu arada hareketli domuz hedefi bitmek üzre. Bu hafta hareketli kurşun atışı da yapılacak. Bence gerçek avcı kurşun atışı o. Bir de hareketlide bakalım duruma. Hadi rasgele..
Akif ARSLAN
1980 KARAMAN

gülnar

• Ziyaretçi
« Yanıtla #9 : 10 Haziran 2014, 21:36:09 »
akif hocam söylediklerine katılıyom tecrübe hemen olmuyo,hasan hocayı ben cok iyi anlıyom ve saygı duyuyom.5te 3 ondan vuruyomama nasıl vurdugumu hatırlamıyom ama azkaldı.bulacam.ama en önemlisi kundak veayarı..

Emrah CANDAN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #10 : 10 Haziran 2014, 21:46:39 »
Fatih abi biraz öğrenmişlik biraz da kişisel beceri mi dersin yetenek mi dersin bu ikisi oldu mu olay hemen hemen halloluyor. hedefe odaklanmak, atış esnasında kullandığın silahın sana her yönden uyumu. kullandığın silah+mühimmatı iyi tanımak vs bunlar çok önemli. atış anında nefes kontrolü soğukkanlılık, tetiği uygun şekilde tam zamanında düşürmek, fizyolojik durum ve buna benzer şeyler.... hassas atış için bu saydıklarım olmazsa olmazlar... gerisi artık Allah kerim :) ben bu saydıklarımı elimden geldiği kadar tatbik etmeye çalışıyorum, yivsiz av tüfeğiyle yaklaşık 80 metre sabit hedefte ve 50-60 metre hareketli hedefte (koşan domuz) kendimce başarılı atışlar yapabiliyorum. forumda oldukça usta atıcılar vardır belki benim gibi 5 tanesini ceplerinden çıkartırlar :) onlar da sana daha profesyonel bilgi verebilirler.
« Son Düzenleme: 10 Haziran 2014, 21:48:08 Gönderen: Emrah CANDAN »

Çevrimdışı Tunç GEÇGİL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • 1978 / BURSA
« Yanıtla #11 : 11 Haziran 2014, 02:34:32 »
heee o zaman beni aşar. bu uğurda maddi tasarımlar için tarlalarını satanları duydum.

bana noktaya gerek yok 1 karış bile kurtarır :) benim diyecek hiçbir şeyim yok. ben sizden gerideyim bu konuda.
« Son Düzenleme: 11 Haziran 2014, 02:38:05 Gönderen: Tunç GEÇGİL »
1978 Bursa

gülnar

• Ziyaretçi
« Yanıtla #12 : 11 Haziran 2014, 10:30:17 »
akıl akıldan üstündür tunç kardeşim ,aynen katılıyom emrahcım, bu işi sonuna kadar araştırmaya devam..